Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Një pasqyrë krejtësisht tjetër mbi Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore

Shkruan: Benjamin H. Freedman
    Fjalimi i Benjamin H.Freedmanit mbajtur para tubimit të patriotëve në vitin 1961 në hotelin “Willard” në Uashington në dobi të gazetave atëherë patriotike “Common Sinse” pronar i së cilës ishte Conde McGinely. Benjamin H.Freedman ka qenë njëri nga personalitetet më interesante dhe të rëndësishëm të shekullit XX.
    “Këtu në SHBA, Sionistë e kanë kontrollin e tërësishëm mbi qeverinë tonë. Nga shumë arsye, shumë e komplikuar ka qenë të hyhet në të, në atë kohë, pasi që Sionistët kenë menaxhuar me Shtetet e Bashkuara të Amerikës si sundimtar absolutë të këtij vendi. Ju tani do të thoni se një fakt i tillë a është i saktë, por më lejoni që t`ua them çfarë ka ndodhur deri sa ne ishim në gjumë.
    Çfarë ka ndodhur?
    Lufta e Parë Botërore është shpallur në verën e vitit 1914. Ende ka njerëz të moshës sime të cilët e mbajnë mend këtë. Kjo luftë është zhvilluar ndërmjet Britanisë së Madhe, Francës dhe Rusisë në njërën anë dhe Gjermanisë, Austro-Hungarisë dhe Turqisë në anën tjetër. Pas dy vjet lufte, Gjermania e fitonte luftën, jo pse ishte më e mire por me të vërtetë fitonte. Nëndetëset gjermane e kane habitur botën dhe Gjermania të gjitha konvojet e veta i ka transferuar nga Oqeani Atlantik. Britania e madhe pushonte pa municion për ushtarët e vet, me rezerva të ushqimit për shtatë ditë dhe pas tyre do t`i priste uria. Në këtë kohë ushtria franceze rebelohet. Ata kishin humbje të rreth 600.000 të rinjve francez për mbrojtjen e Verdunit në Somë. Armata ruse ka qenë e mashtruar andaj i kanë mbledhur lodrat e tyre dhe janë kthyer në shtëpi, pasi që më nuk kanë dashur të luajnë lojën e luftës-ata nuk e donin carin; edhe ushtria italiane ka pësua mossukses.
    Asnjë fishek nuk është ndezur në territorin e Gjermanisë. Asnjë ushtar armik nuk e ka kalua kufirin gjerman, por prapë se prapë Gjermania i ka ofruar Anglisë marrëveshje paqësore. Ata u ofruan Anglisë bisedime paqësore , të tipit “quo ante basis”, si thonë avokatët. Kjo dmth. “ Të ndalojmë luftën dhe lejojmë që e tëra të jetë ashtu si ka qenë para se të fillonte lufta”. Anglia, në verën e vitit 1916 këtë seriozisht e ka kuptuar, pasi që nuk kishin zgjidhje tjetër. Ishte pyetja se a të pranoheshin marrëveshjet paqësore të cilat Gjermania me zemërgjerësi ua ofronte ose në të kundërtën lufta të vazhdojë dhe Anglia të pësojë humbje të plotë.
    Në ndërkohë, deri sa kjo ndodhte Sionistët në Gjermani, të cilët përfaqësonin Sionistët nga Evropa Lindore, kanë shkua deri te kabineti Britanik i luftës – edhe vetë kam qen i hutuar-ky është një tregim i gjatë, por i kam gjitha dokumentet e nevojshme të cilat provojnë secilën deklaratë timen – kanë thënë :
    “Shikoni!Ende mund të jeni fitues në këtë luftë. Nuk keni nevojë të dorëzoheni. Nuk keni nevojë të pranoni bisedimet paqësore të cilat tani ua ofron Gjermania. Mund ta fitoni këtë luftë, nëse Shtetet e Bashkuara të Amerikës hyjnë në luftë si aleat i juaj”. Në këtë kohë SHBA ende nuk ishin në luftë. Kemi qenë të freskët, të rinj, të pasur dhe të fuqishëm. Ata i thanë Anglisë : “Ju garantojmë se do t`i fusim SHBA-të në luftë si aleat tuajin, që të luftojnë në anën tuaj, nëse për kthim (kundërvlerë) na premtoni Palestinën pas fitores suaj në këtë luftë”.
    Thënë ndryshe , ata kanë arritur marrëveshjen : “Ne do ta fusim SHBA-n në këtë luftë si aleat tuajin. Për kthim(kundërvlerë),pas fitores suaj dhe disfatës së Gjermanisë, Austro-Hungarisë dhe Turqisë, duhet të na jepni
    - 2 –
    Palestinën”. Anglia ka pasur po aq të drejtë që dikujt t`i premtoj Palestinën aq sa edhe SHBA t`i premtoj Japoninë Irlandës. Kjo është në tërësi e pakuptimtë që Britania e Madhe , e cila nuk ka pasur kurrfarë lidhje dhe as interes dhe të drejtë , në atë që është e njohur si Palestinë , të ofrojë Palestinën si mjet tregtie me Sionistët për futjen e SHBA-ve në luftë.
    Si do që të jetë, ata në tetor të vitit 1916 këtë u kanë premtuar . Pak pas kësaj, nuk e di se sa ju kujtohet juve, SHBA, të cilat kryesisht kanë qenë miqësore ndaj Gjermanisë, u futën në luftë si aleat të Britanisë së Madhe.
    Unë kam thënë se SHBA kanë qenë shumë miqësore ndaj Gjermanisë, pasi që gazetat vendore i kanë kontrolluar Sionistët, bankat kanë qenë në dorën e tyre, të gjitha mjetet e informimit publik, të gjitha i kontrollonin Sionistët, kurse Sionistët kanë qenë shumë dashamirës me SHBA. Çifutët kanë qenë dashamirës të Gjermanisë, pasi që shumë prej tyre kishin ardhur nga Gjermania, veç kësaj kishin dëshirë që Gjermania ta përmbysë carin . Ata nuk e kanë dashur carin, andaj edhe nuk kishin dëshirë që Rusia të fitonte në ketë luftë.
    Këta jude – bankier gjerman sikur është Kuhn Loeb dhe firma të tjera të mëdha bankare nëpër SHBA, nuk dëshironin të jepnin as edhe një dollar, as Francës as Anglisë. Ata ndaluan anash dhe thanë: “Derisa Anglia dhe Franca janë në bashkëpunim me Rusinë nuk do të japim asnjë cent” Por ata kishin deponuar para në Gjermani , bashkë me Gjermaninë kanë luftuar kundër Rusisë, duke u munduar që ta rrëzojnë regjimin carist.
    Andaj, të njëjtit njerëz, kur e panë mundësinë që ta përvetësojnë Palestinën, shkuan në Angli dhe arritën marrëveshjen. Pastaj përnjëherë çdo gjë u ndryshua, sikurse ngjyrat e semaforit nga e kuqja në të gjelbër. Gazetat të cilat deri atëherë kishin qenë dashamirëse ndaj Gjermanisë flisnin për vështirësi të cilat i kishte Gjermania në luftën ekonomike kundër Anglisë, edhe në fusha të tjera, të gjitha njëherësh ishin kundër Gjermanisë.
    Ata ishin askush. Ata ishin Hunë. I kanë vrarë edhe motrat medicinave të Kryqit të Kuq. Fëmijëve ua kanë prerë duart. Ata nuk kanë sjellë asgjë të mirë.
    Pak pas kësaj, zotëri Wilsoni i ka shpallur luftë Gjermanisë.
    Sionistët e Londrës i kanë dërguar telegram SHBA-ve, gjyqtarit Brandeis, duke i thënë : “Shko dhe mbaro punën me presidentin Wilson. Kemi fituar nga Anglia atë që e kemi kërkuar. Tash shko tek kryetari dhe fute SHBA-në në luftë”. Kështu SHBA u futën në luftë. Ne nuk kemi pasur interes të mëtejmë, ne më nuk kemi pasur të drejtë të jemi në të, më parë do të kishim qenë në Hënë se sa në këtë. Nuk kemi pasur asnjë farë arsye që Lufta e Parë botërore të jetë luftë e jona. Ne veç ishim futur brenda vetëm e vetëm që Sionistët ndërkombëtar të fitojnë Palestinën. Kjo është një gjë që njerëzve nga SHBA asnjëherë nuk u është thënë. Ata asnjëherë nuk e kanë mësuar pse kemi hyrë në Luftën e Parë botërore.
    Pasi që kishim hyrë në luftë, Sionistët kishin shkua në Britani të Madhe dhe thanë: “Mirë, ne e kemi plotësuar pjesën tonë të marrëveshjes. Kishit mundur që tani ta thurni një dokument në formë të shkruar i cili do të garantojë që do t`i përmbaheni pjesë suaj të marrëveshjes dhe se do të na e dorëzoni Palestinën kur ta fitoni luftën”. Ata nuk e kishin të ditur se kjo luftë a do të vazhdojë edhe për një vit ose edhe për dhjetë vite në vazhdim. Prandaj ata filluan të punojnë edhe përtej marrëveshjes. Vërtetimi e mori formën e shkruar, e cila ishte e shkruar me një gjuhë shumë të fshehtë, kështu që bota tjetër nuk ka ditur se për çka bëhet fjalë. Kjo është quajtur “ Deklarata e Balfourit “
    Kjo deklaratë ka qenë premtim i Britanisë së Madhe se do t`u dalë borxhit Sionistëve në përputhje me marrëveshjen, si shpërblim të futjes së SHBA-ve në luftë, kjo deklaratë mbi të cilën shumë po flitet , është vetëm një mashtrim i thjeshtë ashtu si është edhe ajo e bankënotës prej tre dollarëve. Nuk e di se a mundem këtë gjë të theksoj më mirë se kështu. / Vijon
    E përktheu nga kroatishtja, Sadik Ramadani

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Sionistët e copëtuan Gjermaninë në Versaje
    Një pasqyrë krejtësisht tjetër mbi Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore (2)
    Atëherë të gjitha problemet filluan. SHBA hyri në luftë dhe e theu Gjermaninë. Edhe vetë e dini se ç`ka ndodhur atëkohë. Kur në vitin 1919 lufta mbaroi, Gjermania shkoi në Paris në Konferencën e Paqes ku kishte 117 çifutë si delegacion, i cili përfaqësonte vetë çifutët të cilin e drejtonte Bernard Baruch. Unë isha atje, duhej të dija. Pra çfarë ka ndodhur atëherë?
    Sionistët në këtë konferencë e kanë copëtuar Gjermaninë dhe në tërësi e kanë copëtuar Evropën të gjitha atyre kombeve të cilat kishin fituar të drejtën në pjesë të caktuara të territorit të evropian, dhe në fund thanë: “Si do të ishte qe ne tani ta fitojmë Palestinën?”
    Dhe pastaj ata, për herë të parë në dije të gjermanëve, e shpalosën Deklaratën e Balfourit. Tek atëherë gjermanët e kuptuan: “Oh këtu qëndron poenta ! Për këtë shkak SHBA hyri në luftë”.
    Çfarë kuptuan gjermanët?
    Gjermanët atëherë e kuptuan mirë se ata ishin të mundur për shkak se sionistët kërkonin Palestinën dhe ishin të përgatitur për çdo gjë vetëm që ta kenë atë.
    Kjo na sjell gjer te një pjesë tjetër shumë interesante. Atëherë kur gjermanët e kuptuan këtë, ata këtë thjeshtë, e kundërshtuan. Deri atëherë çifutët askund tjetër nuk e kishin pasur më mirë se në Gjermani. Aty ishte zotëri Rathenau, i cili ishte ndoshta 100 herë ekspert më i njohur industrial dhe financiar se ç’ishte Bernard Baruch në këtë vend. Aty ishte zotëri Balin i cili posedonte dy linja avulloresh të mëdha gjermano-veriore “Lioyd” dhe “Hamburg-American lines”. Aty ishte edhe Bleichroder i cili ishte bankier për familjen Hohenzollern. Aty ishte edhe “Warburgc” në Hamburg, i cili ishte bankier i madh-tregtar, më i madhi në botë. Atyre shumë mirë u shkonte puna në Gjermani. Këtu nuk ka zgjidhje. Gjermanët u zhgënjyen: “Pra , kjo ishte tradhti e plotë”.
    Kjo ishte tradhti e cila në mënyrën hipotetike do të mundë të përdorej për situatën vijuese: supozojmë që SHBA-ja ishte në luftë me BRSS-në. Dhe SHBA-ja ka fituar. Dhe SHBA-ja u thonë sovjetëve: “Ejani e të ndalojmë. Ne ju ofrojmë kushtet e paqes. Na lejoni të harrojmë çdo gjë”. Dhe befasisht Kina komuniste hyn në luftë si aleat i sovjetëve. Dhe hyrja e tyre në luftë neve na sjell humbjen. Humbje të hatashme me copëtime të cilat njeriu nuk mund t`i paramendojë.
    Pastaj paramendoni, pas humbjes, nëse ne vetëm të kemi ditur se kinezët, të cilët jetojnë në vendin tonë, qytetarët tanë kinez, për të cilët tërë kohën kemi menduar se janë qytetarë lokalë, të cilët ishin në anën tonë, iu shitën BRSS-së dhe se për shkak të tyre Kina komuniste hyri në luftë kundër nesh. Çka do të ndjenim ne në SHBA ndaj kinezëve? Mendoj se askush nga ata nuk do të merrte guximin të vejë hundën në vend publik. Nuk do të kishte llamba të bukura të mjaftueshme për ta. Paramendoni se si do të ndiheshim ne.
    Pra, gjermanët atëherë këtë e kanë ndier ndaj tyre (çifutëve). Ata ishin shumë të mirë ndaj tyre- nga viti1905, kur ka dështuar revolucioni i parë komunist rus dhe kur çifutët ishin të detyruar të largohen nga Rusia, të gjithë kanë ikur në Gjermani. Gjermania u kishte dhënë strehim. Ndaj tyre është sjellë me shumë miqësi. Dhe tash ata e shitën Gjermaninë, në mëshirë dhe jomëshirë ,vetëm se kishin dëshiruar Palestinën.
    Në atë kohë, Nahum Sokolow dhe krerët e tjerë të mëdhenj dhe personalitete të njohura për të cilët keni lexuar lidhur me sionizmin sot, në vitet 1919,1920,1921,1922 dhe 1923 është shkruar në të gjitha gazetat e tyre se urrejtja ndaj çifutëve në Gjermani është kushtëzuar me faktin se ata e kishin kuptuar se humbja e madhe e Gjermanisë kishte ndodhur për shkak të angazhimit sionistë për futjen e SHBA-së në luftë.
    Këtë gjë çifutët vetë e kanë pranuar. Nuk ka qenë fjala për ndjenjat e shkaktuara nga religjioni. Nuk është shfaqur urrejtja ndaj këtyre njerëzve në llogari të botëkuptimit të tyre fetar. Gjithçka ka qenë në baza politike. Ka qenë edhe në baza ekonomike. Ka qenë edhe për gjithçka tjetër, por jo për shkak të religjionit.
    Shtimi i tërbimit
    Askujt në Gjermani nuk i ka interesuar se kur të kthehet çifuti në shtëpi a do të mbesin në hije me fjalët “Shema`Yisroel” ose “Ati ynë”. Shtimi i tërbimit ka ndodhur sepse gjermanët i konsideronin çifutët përgjegjës për këtë humbje.
    Edhe Lufta e Parë Botërore kishte filluar kundër Gjermanisë pa asnjë shkak për të cilin Gjermania do të ishte përgjegjëse. Për asnjë gjë nuk kanë qenë fajtorë. Vetëm për shkak të arritjeve të tyre ekonomike. Kanë ndërtuar marinën e fortë. Kishin zhvilluar tregun botëror. Kujtoni atë se Gjermania gjatë kohës së Revolucionit Francez ishte e përbërë prej 300 qytetesh të vogla-shtete, principata, duka etj. Dhe në këtë kohë, ndërmjet Napoleonit dhe Bizmarkut, ata ishin forcuar në një shtet dhe pas atyre 50 vjetëve ata ishin njëra nga fuqitë më të mëdha botërore. Marina e tyre ka qenë rivale e marinës së Britanisë së Madhe, ata kryenin punë nëpër gjithë botën, mund të merrnin çdokënd, mund të bënin prodhimet më të mira. Çka ka ndodhur si rezultat i kësaj?
    Ka ekzistua marrëveshja ndërmjet Anglisë, Francës e Rusisë që ta zhduknin Gjermaninë. Nuk ekziston asnjë historian në botë që do të mund ta gjejë shkakun e vërtetë për çka këto tri vende kishin vendosur ta zhduknin Gjermaninë nga harta politike.
    Kur Gjermania kishte kuptuar se çifutët ishin përgjegjës për humbjen e saj, ata u rebeluan kundër tyre. Por asnjë qime floku nga koka e tyre nuk u kishte munguar asnjërit prej çifutëve. Profesori Tansli nga universiteti “Georgetown”, i cili kishte qasje në të gjitha dokumentet sekrete të Stejt Departamentit, në librin e tij ka shkruar dhe ka cituar dokumentet e Stejt Departmentit, të cilat i ka shkruar Hugo Schoenfelt, çifut, të cilin Cordel Hull e ka dërguar në Evropë në vitin 1933 që të hulumtojë të ashtuquajturat llogore për të burgosurit politikë, i cili në përgjigjen e tij kishte shkruar se i kishte gjetur në një gjendje shumë të mirë. Ato ishin në formë të mirë për trajtimet që bëheshin ndaj tyre. Ishin të mbushur plot me komunistë nga të cilët shumica ishin çifutë, çka kishte ndodhur që çifutët e përbënin 99% të komunistëve të Evropës së atëhershme. Aty kishte edhe klerikë, ministra, udhëheqës të lëvizjeve të punëtorëve, masonë dhe zyrtarë të tjerë ndërkombëtarë.
    Sigurisht disa raste janë të vërteta: në vitet 1918 -1919 komunistët e kishin rrëmbyer Bavarinë, vetëm për disa ditë. Roza Luksemburg dhe Karl Liebknect dhe grupi tjetër i çifutëve e kishin marrë pushtetin në dorë vetëm për tri ditë. Në të vërtetë, kur Kajzeri e ndaloi luftën, ka ikur në Holandë, pasi që kishte menduar se komunistët do ta fitojnë Gjermaninë ashtu si Rusinë, dhe se do t`i ndodhte fati i njëjtë që kishte pësuar edhe vetë cari. Andaj ai kishte ikur në Holandë që të jetë më i sigurt. / Vijon

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    “Internacionalja Çifute shpall Luftë të Shenjtë kundër Gjermanisë!
    Benjamin H. Freedman
    Një pasqyrë krejtësisht tjetër mbi Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore (3)
    Pas largimit të rrezikut komunist në Gjermani, Sionistët edhe më tej kishin punuar, duke bërë përpjekje që ta kthenin pozitën e tyre të mëparshme, edhe Gjermanët iu kishin kundërvu në të gjitha mënyrat e mundshme por se atyre nuk u kishte munguar asnjë qime floku nga koka. Ata në këtë vend kishin luftua me ta ashtu sikur kishin luftua prohibicionistët me të gjithë ata të cilët ishin të interesuar për alkool. Nuk kanë luftua me armë. Kjo ka qenë mënyra me të cilën kishin luftua kundër tyre në Gjermani. Në këtë kohë, mbani mend, kanë qenë rreth 80-90 milionë Gjerman dhe vetëm 460.000 Çifut. Përafërsisht diku rreth 0.5% të numrit të përgjithshëm të popullsisë. Por prapë se prapë atëherë e kishin nën kontroll tërë shtypin dhe pjesën më të madhe të ekonomisë, sepse kishin ardhur me shumë para, kur vlera e markës kishte renë dhe atëherë kishin blerë pothuajse gjithçka.
    Ultimatumi i çifutëve
    Çifutët ishin munduar ta fshehin këtë fakt. Ata nuk donin që bota të di se ata e kishin shitur Gjermaninë dhe se kjo i kishte hidhëruar Gjermanët.
    Gjermanët kishin ndërmarrë masat e nevojshme kundër Çifutëve. Ata i kishin demaskua kudo që mundën. Pas një kohe, internacionalja Çifute caktoi mbledhjen në Amsterdam. Çifutët nga të gjitha shtetet e botës në korrik të vitit 1933 kanë marrë pjesë në këtë takim. Ata edhe i thanë Gjermanisë: “Rrëzojeni Hitlerin, dhe kthejeni secilin Çifut në pozitën e tyre të mëparshme, pa marrë parasysh se a ka qenë komunist ose çka do tjetër. Nuk mund të silleni më në këtë mënyrë ndaj tyre, ne, internacionalja Çifute ju parashtrojmë ultimatum”. Mund ta merrni me mend se si ju kishin përgjigjur Gjermanët. Çka bënë Çifutët më tej?
    Në vitin 1933, kur Gjermania refuzoi t`i dorëzohej konferencës botërore të Çifutëve në Amsterdam, konferenca u shpërnda dhe zotëri Samuel Untermajer, i cili ishte përfaqësues i delegacionit amerikan dhe kryesues i tërë konferencës, kthehet ne SHBA dhe menjëherë nga anija me avull shkon drejt e në studion “Columbija Broadcasting System” dhe përmes radios publikoi porosinë nëpër SHBA, në të cilën i frymëzuar tha: “Internacionalja Çifute shpall LUFTË TË SHENJTË kundër Gjermanisë. Ne tani kemi hyrë në luftën e shenjtë kundër Gjermanisë . Dhe ne dot`i lëmë të uritur deri sa të dorëzohen. Do të organizojmë bojkote kundër tyre në të gjithë botën. Kjo do t`i shkatërroj sepse ata varen nga eksportet e tyre”. Fakt është se dy të tretat e stoqeve gjermane të ushqimit detyroheshin t`i importojnë dhe kjo do të mundë të vendosë si rezultat i eksportit të tyre. Prandaj, nëse Gjermania nuk do të mund të importonte, dy të tretat e popullsisë së sajë do të ngeleshin të uritur. Andaj , në këtë publikim, të cilën sot unë e kam këtu, i cili ishte i shtypur në Nju Jork Tajms që doli më 7 gusht 1933, zotëri Untermajer deklaroi me guxim se ky bojkot është mënyra e vetëmbrojtjes sonë. Kryetari Ruzvelt e mbështeti në National Recovery Administration, të cilën disa prej jush e kujtojnë, ku ka qenë i bojkotuar secili që nuk i është përmbajtur rregullores të cilin e paraqiti NEW DEAL dhe të cilën Gjykata Supreme e asaj kohe e deklaroi të jashtëligjshëm. Pa marrë para sysh këtë, të gjithë Çifutët kanë deklaruar bojkot kundër Gjermanisë, dhe kjo ka qenë aq e suksesshme sa që në asnjë dyqan në botë nuk ke mundur të gjesh gjëra në të cilat shkruhej “Prodhuar në Gjermani”. Në të vërtet , autori i fushatës Woolworth më ka thënë se janë të detyruar të hedhin në lumë poçaritë dhe enët me vlerë miliona dollarë, pasi që lokalet e tyre do të ishin të bojkotuara nëse dikush do të hynte dhe të gjente artikuj të prodhuar në Gjermani. Në lokalin i cili i takon zinxhirit R.H.MACY, të cilin e posedonte familja Strauss, të cilët rastësisht po ashtu ishin Çifut, një grua gjeti çorape nga Chemintizi me tiketën “Prodhuar në Gjermani”. Atëherë u bojkotua MACY, me qindra njerëz ecnin me parulla “vrasës”, “hitleras”etj. Në atë kohë asnjë Çifuti në Gjermani nuk u mungonte as qimja e flokut. Nuk pati vuajtje dhe as uri, nuk pati vrasje, nuk kishte asgjë.
    Bojkoti
    Atëherë Gjermanët thanë : “Kush janë këta njerëz të cilët deklarojnë bojkot kundër nesh dhe për shkak të tyre të gjithë njerëzit tanë të mbeten pa punë dhe të bëhen vonesa për industrinë tonë? Kush janë ata të na e bëjnë këtë”. Gjermanët këtë e refuzuan. Sigurisht se ata vizatuan shenja nëpër dyqanet pronarë të të cilave ishin Çifutët. Pse gjermani të hyjë në to dhe të japë paranë e vet shitësit i cili ishte pjesë e bojkotit të madh i cili duhej të varfëronte dhe ta linte të uritur Gjermaninë dhe ta detyrojë të dorëzohej.
    Bojkoti vazhdoi edhe një kohë, por atëherë kur në vitin 1938. , i riu Çifut nga Polonia shëtiti nëpër ambasadën e Gjermanisë në Paris dhe vrau zyrtarin gjerman, Gjermanët filluan me vrazhdësira ndaj Çifutëve. Dhe atëherë mund të vëreheshin se si i thyenin dritaret, i rrihnin ata etj. Në ndërkohë, kam jetuar në Gjermani dhe e kam ditur se Gjermanët kishin vendosur që Evropa duhet të jetë ose katolike ose komuniste,ose njëra ose tjetra. Andaj Gjermanët kishin vendosur që, nëse do të mundnin, akoma ta ruanin katolicizmin dhe përsëri filluan të armatosen.
    Në nëntor të vitit 1933, SHBA e pranojnë BRSS-në. BRSS u bë shumë e fuqishme dhe Gjermania e kishte kuptua “po na afrohet dështimi ynë, përpos nëse nuk bëhemi të fortë”. E njëjta fjali të cilën ne sot e themi në vendin tonë (Amerikë). Qeveria jonë shpenzon 833 ose 844 miliardë dollar në vit për mbrojtje. Mbrojtje nga kush? Mbrojtjen nga 40.000 Çifut në Moskë të cilët e morën Rusinë, por më vonë edhe kontrollin edhe shumë vende të tjera. Kjo tokë ishte në prag të Luftës së tretë botërore, nga e cila ne nuk mund të dalim si fitues. Çdo rreze shprese është vetëm imagjinatë. E di që bombat nukleare maten në megaton . Megatoni është shprehje e cila shfrytëzohet për miliona tonë TNT. Bombat tona nukleare kanë qenë të një vëllimi prej 10 megaton kur janë ndërtuar (ose 10.000.000 tonë TNT). Tani kanë arritur vëllimin prej 200 megaton dhe vetëm qielli e di se sa megaton bomba nukleare ka BRSS ? Me çka tani ne ballafaqohemi? Nëse ne e fillojmë luftën e ardhshme botërore e cila shumë lehtë mund të zhvillohet në luftë nukleare, ky do të ishte fundi i njerëzimit. Pse diskutohet për mundësitë e luftës? Kjo do të tregohet kur të ngrihet perdja për fillimin e aktit të tretë.
    1. akt i parë ishte Lufta e parë botërore
    2. akt i dytë ishte Lufta e dytë botërore
    3. akt i tretë do të jetë Lufta e tretë botërore
    Sionistët dhe të gjithë vëllezërit kishin vendosur që përsëri t’i përdorin SHBA-të që t`u ndihmojë që përherë të marrin Palestinën si mbështetje për qeverisje me botën. Kjo është e vërtetë si edhe fakti që unë tani qëndroj këtu. Nuk e kam folur ketë vetëm unë, por edhe shumë nga ju këtë e kanë lexuar dhe kjo është e njohur në mbarë botën. / Vijon

Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Amerika do të vuajë njëlloj sikur vuajtën gjermanët
    Një pasqyrë krejtësisht tjetër mbi Luftën e Parë dhe të Dytë Botërore (4)
    Çka do të bëjmë ne? Jetët të cilat do ti shpëtoni do mund të jenë jetët e fëmijëve tuaj. Të rinjtë tuaj ndoshta sonte tani më janë në rrugë kah ajo luftë, kurse ju nuk dini asgjë përveç asaj që keni ditur që ndodhen në Londër në vitin 1916, Sionistët kanë arritur marrëveshje me Kabinetin Britanik të luftës dhe i kanë dërguar djemtë tuaj në Evropë të luftojnë. A e keni ditur këtë atëherë? Askush në SHBA këtë nuk e ka ditur. Juve nuk u është lejuar të dini. Kush e ka ditur këtë? Presidenti Vilson këtë e ka ditur. E kanë ditur edhe të tjerët të cilët morën pjesë në të.
    Na futën në Luftën e Parë Botërore deri sa ne ishim në gjumë
    A e kam ditur unë këtë? Unë e kam pasur në pasqyrë të asaj se çfarë ka ndodhur. Kam qenë i lidhur me Henry Morganthaujem, gjatë kohës së fushatës së vitit 1912 kur është zgjedhur presidenti Vilson dhe atëherë qarkullonin tregime nëpër zyra. Henry Morganthau, i cili ishte kryetar i komisionit financiar, më kishte cilësuar si njeri i besueshëm, kam qenë i lidhur mes tij dhe arkëtarit me emrin Rollo Wels. Kam qenë prezent në këto mbledhje dhe kam ndenjur në ballë të tavolinës me presidentin Vilson dhe me të gjithë të tjerët dhe atëherë kam dëgjuar se si ia bombardonin trurin presidentit Vilson me të ardhurat e garantuara dhe çka ishte rezerva Federale si dhe kam dëgjuar edhe për bashkëpunimin e tij me Lëvizjen sioniste. Gjyqtari Brandeis dhe kryetari Vilson kanë qenë aq të afërt si dy gishta të dorës. Kryetari Vilson ishte i pa aftë të zbuloj se çka po ndodhë, si një foshnje e porsalindur. Kështu na futën në Luftën e Parë Botërore deri sa ne ishim në gjumë. Ata i dërguan djemtë tanë të vriteshin. Për çka? Në mënyrë që Sionistët ta fitonin Palestinën si shtet të vetin. Ata aq ju kanë bërë budallenj sa që ju nuk jeni të sigurt se a do të duhej të niseni apo të rrini për anë. Secili gjyqtar kur i drejtohet porotës thotë: “ Zotërinj, kur të vëreni se cilido dëshmitar e ka thënë qoftë vetëm një gënjeshtër, mund ta injoroni tërë dëshminë e tij”.
    Cilat janë faktet lidhur me Çifutët? (Unë i thërras Çifut për shkak tuajin, sepse ju i njihni me këtë emër, unë ashtu nuk i thërras. Flas për ta si për të ashtuquajturit Çifut, për shkak se unë e di se kush janë dhe çka janë). Çifutët lindor-evropian, të cilët përbëjnë 92% të numrit të përgjithshëm të atyre njerëzve të cilët vetveten e quajnë Çifut, në të vërtetë janë KAZARË (përkatësisht HAZARË). Ata kanë qenë një fis luftarak, i cili ka jetuar thellë në zemër të Azisë. Ata ishin aq luftarak sa që edhe vetë aziatikët i përzunë nga Azia në Evropën Lindore. Ata themeluan mbretërinë e madhe Kazare të një madhësie prej rreth 800.000 milja katrore. Në atë kohë Rusia nuk ka ekzistuar, por edhe shumë vende tjera të Evropës. Mbretëria Kazare ka qenë vendi më i madh në Evropë – aq e madhe dhe e aq e fuqishme sa që kur disa sundimtar donin të shkonin në luftë, Kazarët ua huazonin nga 40.000 ushtarë. Kaq ishin të mëdhenj dhe të fortë.
    Ata ishin tifoz të falusit (org. sek.mashk.) gjë që ka qenë aq e turpshme sa që unë nuk dëshiroj të hyj në detaje. Por se ky ishte religjioni i tyre, ashtu si kanë qenë edhe religjionet e paganëve të tjerë gjithandej botës. Mbreti i Kazarëve sëmurej duke parë këtë degradim të mbretërisë së tij, andaj edhe vendosi të përvetësoj një fe në një Zot, ose Katolike ose Islamin ose atë që ne sot e njohim si Judizëm, që në të vërtet është Talmudizëm.
    Kur irlandezët u bënë të krishterë askush nuk i dërgoi në “Tokën e shenjtë”
    Pas dëgjimit të krerëve të këtyre religjioneve dhe duke zgjedhur sipas principit “eci, peci, pec” ai zgjodhi të ashtuquajturin Judizëm. Ky u bë religjion shtetëror. Ka shkuar deri tek shkollat e Talmudit, Pumbedit dhe Sura-s dhe ka sjellë mijëra rabinë dhe ka hapur sinagogat dhe shkollat dhe njerëzit e tij u bënë ata që ne sot i quajmë Çifut. Asnjëherë asnjëri nga paraardhësit e tyre as me gisht të këmbës nuk ka shkelur në “Tokën e shenjtë”. Jo vetëm në historinë e Dhjatës së vjetër, por kurrë. Asnjëri prej tyre! Por ende ata vijnë tek katolikët dhe kërkojnë mbështetjen për kryengritjen e tyre të armatosur në Palestinë duke thënë: “Ju dëshironi që populli i zgjedhur i Zotit të kthehet në tokën e premtuar - në tokën e të parëve të vet, apo jo? Kjo është detyrë e juaj e krishterë. Ne ua kemi dhënë njërin nga djemtë tanë si Zot Shpëtimtar tuajin. Ju të dielave shkoni në kishë dhe përuleni dhe i luteni Çifutit, edhe ne jemi Çifut”. Por në të vërtet ata janë Kazarë pagan të cilët e kanë pranuar Judizmin ashtu sikur edhe Irlandezët e konvertuar.
    Është qesharake ti thërrasim “njerëz nga toka e shenjtë”, gjë që do të ishte e njëjtë sikur ti thërrasim “arab” 54.000.000 myslimanë Kinez. Muhamedi (A.S). ka ndërrua jetë në vitin 620 të erës së re dhe prej atëherë 54.000.000 mysliman Kinez e kanë pranuar Islamin si fe të veten. Tani merreni me mend kur 54.000.000 Kinez të vendosin që veten ta quajnë Arab. Ju do të thoni se ata kanë luajtur nga mendja. Krejt çka ata kanë bërë është miratimi i besimit fetar të cilat rrjedhin nga Mekka në Arabi. Njëjtë sikur Irlandezët. Kur Irlandezët u bënë të krishterë askush nuk i hodhi në oqean dhe ti dërgoj në “Tokën e shenjtë” si grup të ri të banorëve. Ata nuk u ndryshuan. Ata ngelën popull i njëjtë, por që e kanë pranuar Krishterimin si besim të tyre të ri.
    Çifutët racë mongoloide
    Këta Kazarë, këta pagan dhe aziat, këta turko-finlandez, kanë qenë racë mongoloide e cila është përzënë nga Azia në Evropën Lindore, për shkak se mbreti i tyre e kishte pranuar Talmudizmin. Ata në të vërtetë nuk kanë pasur zgjidhje tjetër. Njëlloj sikur në Spanjë: nëse mbreti ishte katolik, të gjithë doemos duhet të jenë katolik. Nëse dikush nuk dëshironte të bëhej katolik, medoemos duhej të ishte i përjashtuar nga Spanja. Kështu Kazarët u bënë ata që ne sot i quajmë Çifut. Tani paramendoni se sa ishte budallallëk nga ana e vendeve të mëdha të krishtera të cilat thanë: “Ne do ta përdorim tërë fuqinë dhe ndikimin tonë që ta kthejmë popullin e zgjedhur të Zotit në vendin e të parëve të tyre në tokën e premtuar”. A ekziston gënjeshtër më e madhe se kjo? Vetëm se i kontrollojnë gazetat ditore, revistat, radiot, televizionet, shtëpitë botuese dhe për atë se ministra dhe politikan flasin me të njëjtën gjuhë, nuk më befason ajo që edhe ju besoni në këtë gënjeshtër. Do të besonit edhe kur do të thoshin, që me të vërtetë e zeza është e bardhë, nëse këtë do ta dëgjonit mjaftë shpesh. Me siguri që të zezën nuk do ta quanit të zezë, por do të fillonit ta quani të bardhë. Askush nuk mund të ju fajësoj për këtë gjë. Kjo është njëra nga gënjeshtrat më të mëdha historike. Kjo është baza për të gjitha fatkeqësitë, të cilat po ndodhin në botë. Mos të harrojmë se Talmudi mëson atë që sa herë kur keni nevojë për të kaluar një marrëveshje ose premtim duhet për të kujtuar lutjen “Kol Nidre” e cila recitohet në “Ditën gjykimit”. Atëherë njeriu lirohet nga nevoja për plotësim të premtimit. Se sa mund të mbështetemi atëherë në premtimet e dhëna për ne?
    Amerika do të vuajë njëlloj sikur vuajtën gjermanët dhe atë për shkakun e njëjtë”. / Fund
    E përktheu nga kroatishtja,
    Sadik Ramadani

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Tema eshte shume interesante dhe duket se lidhjet mes ngjarjeve jane mjaft logjike.Po gjithsesi te tilla gjera eshte e veshtire te thuhen me 100% se jane te verteta.Sidoqofte nje gje qe shihet eshte se ne politike,me shume e terheq prapa Izraeli Ameriken sesa Amerika Izraelin,dhe kjo per nje logjike normale eshte shume e cuditshme.Besoj qe ketu ka te vertete por sa te vertete ka veshtire te thuhet.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •