Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20

Tema: Kaqolet..

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    Nuk po rrėzohet aspak. E para po flet pėr shqiptarėt, pra nuk ėshtė e thėnė qė ata tė jenė tė tillė apo edukuar si tė tillė, e dyta pėrfundimi yt nė trend pėrgjithėsues ėshtė shqetėsues kur po bėhet fjalė pėr raste unike.

Korcar, cekė kanė me dekada qė vijnė nė Shqipėri, madje nė numėr shumė tė konsideruar, qysh nga koha xhaxhit vinin.
    Nuk me ben ndonje pershtypje te madhe kjo jo.... shqiptari i ze prite shqiptarit ne ato ane e jo me ca te huajve
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po i japim shumė rėndėsi njė fenomeni sporadik qė ndodh kudo. Ai Greku Zviceran i nguli shishen mbas koke a ja plasi pak rėndėsi ka dhe e la tė vdekur Italianin dje pėr njė zėnkė banale. Kėto janė gjėra qė ndodhin kudo. Dikush foli pėr Italinė, tė shkosh nė Bari apo nė Napoli ėshtė tmerr, nuk po them tė ecėsh disa lagjeve tė Parisit se si katandisesh. Problemi nė Shqipėri ėshtė qė hajde gjeji kėta, se nė vende tė tjera tė kapin direkt nuk ke ku ikėn, tek ne krimi mbetet pa ndėshkim, dhe ėshtė habi pra se nuk ka nė nivelet qė ka jashtė ku skedohesh dhe njė skedim ka impakt tek gjithė jeta jote. Pra aty ku deterrenti ėshtė dhe mė i madh dhe ka krim, jo mė nė shqipėri. Kjo gjė sporadike pėrkundrazi vėrteton predispozitėn e Shqiptarit pėr mikpritje, nė njė shoqėri tė vetregulluar nga ato pak norma qė trashėgohen, dhe nė njė mungesė pothuajse totale tė autoritetit shtetėror dhe ndėshkimit.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    Heqja e denimit me Vdekje cdo dite prodhon vdekje.

Vrasesit vrasin te sigurte per 2 gjera.. se.. ai qe ata vrasin do vdese... kurse ai vrasesi dhe ne u kapte.. jeten e ka ne xhep te sigurte.. pra nuk do vdese..

kjo eshte arsyeja nr 1..pse guxojne.. kriminelet..

ne se duam shtet.. ketu duhet filluar..

Te ket denim me vdekje..
    Braro!
    Vetem keshtu vijme ne vathe ne shqipot. Ke fol realen dhe pike. Te pakten per dhjete vjet te vihet denimi dhe pastaj e heqim prape them une.
    Titulli KAQOLET---shqip dhe fix fare.
    Paqe!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Problemi eshte se policia e shtetit pa dallim bindjeje politike eshte e paafte te kape kriminelet.

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Lajmi paksa me i detajuar.

Dhunohen e grabiten katėr turistė ēekė nė malet e Dibrės

DIBĖR- Alarmohet ambasada ēeke nė Tiranė dhe policia e shtetit, pasi paraditen e djeshme janė dhunuar e grabitur dy turistė ēekė nė malet e Dibrės. Ngjarja ėshtė mbajtur sekret nga Drejtoria e Policisė sė Qarkut Dibėr deri nė orėt e mbrėmjes, mirėpo telefonata qė dy turistėt kanė bėrė nė ambasadėn e vendit tė tyre ka vėnė nė lėvizje forca e mjete tė shumta policia. Forca tė Ndėrhyrjes sė Shpejtė, ato tė komisariatit tė Dibrės si dhe njė helikopter kanė nisur patrullimin e zonės, ku dy turistėt thanė se ishin dhunuar e grabitur nga dy adoleshentė qė mendohet tė jenė barinj tė zonės sė Kalasė sė Dodės.

Grabitja

Burime pranė policisė sė Qarkut Dibėr sqarojnė se ngjarja ka qenė spontane dhe se katėr turistėt ēekė janė gjendur befas nė mal pėrballė dy barinjve. Dy prej tyre kanė udhėtuar mė ngadalė, ndėrkaq dy tė parėt kanė rėnė nė pritėn e dy-tre tė rinjve, tė cilėt fillimisht i kanė kėrcėnuar dhe mė pastaj i kanė grabitur. “Na kanė sulmuar me shkopinj dhe jemi pėrpjekur t’u ikim agresorėve. Pas disa metrash, dy nga tė rinjtė na kanė zėnė dhe na kanė goditur nė pjesė tė ndryshme tė trupit. Nuk kishim mundėsi tė vraponin mė shumė dhe u detyruam tė largohemi, duke lėnė ēantat qė kishim me vete” - janė shprehur dy turistėt para efektivave tė policisė, qė kanė mbėrritur nė Kala tė Dodės pak orė pas njoftimit nga Ministria e Brendshme, e cila ka nisur me urgjencė njė helikopter pėr tė ndjekur agresorėt e turistėve tė huaj. Dy nga turistėt kanė arritur tė largohen mė shpejt dhe nuk janė dhunuar, ndėrkaq dy tė tjetėr kanė kėrkuar ndihmė mjekėsore pėr shkak tė dhunės sė ushtruar mbi ta.

Prononcimi

Kryetari i komunės Kala e Dodės, Bajram Himallari, tha se dje rreth orės 17.30 ka kontaktuar me dy turistėt e huaj dhe sipas tij ata nuk kanė probleme serioze. “Nga tė dhėnat qė unė kam, janė dy djem tė rinj, 14-15 vjeē qė kanė dhunuar dhe grabitur dy turistėt ēekė. Ata, sipas banorėve tė zonės, janė ēobanė qė verojnė ēdo vit nė bjeshkė. I kanė kėrcėnuar dhe goditur me shkopinjtė qė mbajnė mė vete. Dy turistėt kanė mbetur tė shastisur dhe tė tmerruar nga egėrsia e dy tė rinjve dhe janė detyruar tė ikin me vrap, duke lėnė pas dy ēantat qė kishin me vete. Nuk jemi tė qartė ēfarė ata kanė patur nė ēantat e krahut qė mbanin me vete. Sipas policisė nė ēanta nuk ka patur sende me vlerė, por ngjarja sipas nesh ėshtė e rėndė dhe duhet ndėshkuar. Ardhja e helikopterit dhe forcave tė shumta tė policisė do tė arrijė me siguri kapjen e autorėve, deklaroi kryekomunari, qė ndjen keqardhje pėr ngjarjen e ndodhur nė njėsinė ku ai drejton.

Mapo

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Dikur thuhej qe malsoret jan te beses .
    Tani ka dal shprehja " jan te pabes qe kerkojn bese "
    Tek shqiptaret po humbet cdo lloj vlere , qofte ajo ne mikpritje, bese , bujari etj etj
    Po shnderrohemi dhe ne si kafsh xhungle , me dallimin qe i kemi disa rregulla etike qe na ndajn nga to tani per tani , se me von sbesoj me .

vazhdojne te jene te beses moj wal..mos i identifiko malsoret me dy leshpalare qobane qe nuk e dine jeten dhe qe e gdhine dhe e ngrysin diten atje mes bjeshkeve te korabit..

sa per ngjarjen me vjen shume keq ..mirepo po ju then dicka rreth ngjarjes..fusha e korabit ndodhet prane majes me te larte te shqiperise dhe turistet e shumte e vizitojne pikerisht edhe kete fushe dhe majen e korabit..parvjet une kam qene deri ne afersi te majes se korabit dhe kam pire dhe nje kafe pikerisht ne fushen e korabit..ate dite kur po udhetoja une blektoret e kalase se dodes po qethnin delet dhe me ftuan per nje kafe..te mos permendim dhallin e deles qe te kenaqte..me priten mjaft mire dhe me udhezuan se si mund ti afrohesha sa me mire majes se korabit...fusha e korabit eshte strategjike per fushim dhe nje pjese e mire turistash ngrene qadrat per te kaluar naten aty..une verejta se te gjithe qobanet e deleve aty ishin djem te rinj dhe kjo me ben te mendoj se si te paformuar mire kan kryer kete veprim..une i njoh mire dhetaret ( nuk jan malsore banoret e kalase se dodes )...jam shume i sigurte se kushdo qe do e marre vesh do ndihet i turperuar dhe i indinjuar per kete veprim..kan rregulla katundi me te cilat denohesh deri dhe me nxjerrjen nga fshati familjarisht te atij qe ben nje veprim te pahijshem..te jeni te bindur se menjehere do i gjejne fajtoret vete fshataret e kalase se dodes..dhe te jeni te bindur se perpara se ti denoje drejtesia do i denoje vete fshati..

me vjen keq qe nje veprim krejt ordiner i con disa njerez ne etiketime te ndrushme ndaj banoreve te zones apo dhe vete shqiptareve..kudo ne bote ndodhin gjera te pahishme por nje individ apo nje grup individesh nuk perfaqeson nje krahine apo nje komb..nese do themi se ja per kete veprim te pahijshem kjo krahine eshte e keqe atehere kur nga kjo krahine dikush te beje nje veprim te mire si do themi..jo po jane edhe te mire edhe te keqinj..aspak..1 apo 10 djem qe bene kete veprim nuk e njollosin dot as figuren e malsorit apo fshatarit te kalase se dodes ne veqanti as te shqiptarit ne pergjithesi..njollosen veten e tyre dhe ne katund do tregohen me gisht per veprime te tilla..kurre ne malsi nuk eshte prere miku ne bese..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 30-07-2011 mė 16:58
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Kam njė pyetje pėr tė gjithė anėtarėt e FSH.
    Sa prej jush keni kaluar rrugėn Kukės-Peshkopi nė kėmbė ose automjet ?
    Kur tė kemi kėtė informacion,atherė mund tė bisedojmė pėr kėtė pjesė tė Shqipėrisė qė sipas standardeve mestare europiane ėshtė sė paku nja 500 vjet larg shek. 21.,pėr tė gjitha ato karakteristika qė ndajnė shekujt dhe epokat...
    Personalisht e kam kaluar kėtė rrugė vitin e kaluar dhe jam habitur me bukuritė e natyrės,por edhe tmerruar me gjendjen nė tė cilėn ndodhet kjo pjesė e Shqipėrisė..,njerzit e saj tė mjerė....!
    Me njė fjalė,ėshtė tmerr dhe turp e faqja e zezė pėr ēdo qeveri shqiptare qė nga koha e I. Qemalit e kėndej,se si kanė mundur tė anashkalojnė deri nė ate masė njė teritor aqė tė madh tė vendit nga civilizimi elementar....

Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin

kleadone vete ne zhukat e divjakes te mbledhc zambake (xfilua e njeh kte pune) ne se merr vesh se andej livadhis aldua i bares se dades?

ti vete e voton daden po ama ne divjak te aldos se dades nuku vete se ke frike..

keshtu dhe keta ceket..
    duhej ti thosh ambasada..

kujdes o hajvane ceke..'
    Qe ambasada duhej ti njofonte ok, shume dakord me ty... por jo qe ceket te mos vijne me ne shqiperi per turizem.

Citim Postuar mė parė nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    Kam njė pyetje pėr tė gjithė anėtarėt e FSH.
    Sa prej jush keni kaluar rrugėn Kukės-Peshkopi nė kėmbė ose automjet ?
    Kur tė kemi kėtė informacion,atherė mund tė bisedojmė pėr kėtė pjesė tė Shqipėrisė qė sipas standardeve mestare europiane ėshtė sė paku nja 500 vjet larg shek. 21.,pėr tė gjitha ato karakteristika qė ndajnė shekujt dhe epokat...
    Personalisht e kam kaluar kėtė rrugė vitin e kaluar dhe jam habitur me bukuritė e natyrės,por edhe tmerruar me gjendjen nė tė cilėn ndodhet kjo pjesė e Shqipėrisė..,njerzit e saj tė mjerė....!
    Me njė fjalė,ėshtė tmerr dhe turp e faqja e zezė pėr ēdo qeveri shqiptare qė nga koha e I. Qemalit e kėndej,se si kanė mundur tė anashkalojnė deri nė ate masė njė teritor aqė tė madh tė vendit nga civilizimi elementar....
    Eh mire mire, po te kishim nje qeveri te hajrit nuk ishim ne kete nivel te dobet qe jemi. Vendi yne ka plot territore te mrekullueshme, qofte nga pamja e qofte nga pasurite nentokesore...por i mungojne njerezit e afte!

La vita non si spiega, si VIVE!

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    vazhdojne te jene te beses moj wal..mos i identifiko malsoret me dy leshpalare qobane qe nuk e dine jeten dhe qe e gdhine dhe e ngrysin diten atje mes bjeshkeve te korabit..

sa per ngjarjen me vjen shume keq ..mirepo po ju then dicka rreth ngjarjes..fusha e korabit ndodhet prane majes me te larte te shqiperise dhe turistet e shumte e vizitojne pikerisht edhe kete fushe dhe majen e korabit..parvjet une kam qene deri ne afersi te majes se korabit dhe kam pire dhe nje kafe pikerisht ne fushen e korabit..ate dite kur po udhetoja une blektoret e kalase se dodes po qethnin delet dhe me ftuan per nje kafe..te mos permendim dhallin e deles qe te kenaqte..me priten mjaft mire dhe me udhezuan se si mund ti afrohesha sa me mire majes se korabit...fusha e korabit eshte strategjike per fushim dhe nje pjese e mire turistash ngrene qadrat per te kaluar naten aty..une verejta se te gjithe qobanet e deleve aty ishin djem te rinj dhe kjo me ben te mendoj se si te paformuar mire kan kryer kete veprim..une i njoh mire dhetaret ( nuk jan malsore banoret e kalase se dodes )...jam shume i sigurte se kushdo qe do e marre vesh do ndihet i turperuar dhe i indinjuar per kete veprim..kan rregulla katundi me te cilat denohesh deri dhe me nxjerrjen nga fshati familjarisht te atij qe ben nje veprim te pahijshem..te jeni te bindur se menjehere do i gjejne fajtoret vete fshataret e kalase se dodes..dhe te jeni te bindur se perpara se ti denoje drejtesia do i denoje vete fshati..

me vjen keq qe nje veprim krejt ordiner i con disa njerez ne etiketime te ndrushme ndaj banoreve te zones apo dhe vete shqiptareve..kudo ne bote ndodhin gjera te pahishme por nje individ apo nje grup individesh nuk perfaqeson nje krahine apo nje komb..nese do themi se ja per kete veprim te pahijshem kjo krahine eshte e keqe atehere kur nga kjo krahine dikush te beje nje veprim te mire si do themi..jo po jane edhe te mire edhe te keqinj..aspak..1 apo 10 djem qe bene kete veprim nuk e njollosin dot as figuren e malsorit apo fshatarit te kalase se dodes ne veqanti as te shqiptarit ne pergjithesi..njollosen veten e tyre dhe ne katund do tregohen me gisht per veprime te tilla..kurre ne malsi nuk eshte prere miku ne bese..

i nderuar MALSORI jam jashtė teme, por dua tė tė pyes pėr diēka, te pjesa qė kam nėnvizuar. Jam interesuar gjithmonė pėr ndryshimet mes dhetarėve dhe malėsorėve, pse ndahen nė tė tillė? Ndarja duhet tė ketė lidhje me zakonet e jo me lartėsinė gjeografike, dhetaret njihen si njerėz mė tė butė se malėsorėt qė janė mė tė egėr si karaktere. Ėshtė edhe njė shprehje po sjam fort i sigurtė nqs e kam tė saktė: malėsorėt janė si kecat ndėrsa dhetarėt janė si qingjat.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    bravoooo policia..

i prangos te pabeset..

-

"Udherrefyesi" pret ne bese 3 te huaj, i vjedh
    Klodiana Kotorri

Policia e Tiranes arrestoi dje dy te rinj pasi akuzohen se kane vjedhur tre turiste te huaj. Ngjarja ndodhi dy net me pare kur Fatjon Basha dhe Gazment Mustafa te moshes 21 vjec u kane vjedhur sendet personale tre shtetasve te huaj. Burime nga policia thane se te huajt i kerkuan ndihme njerit prej tyre per te gjetur nje hotel. Me pretendimin se do ti gjente nje hotel luksoz, njeri prej te rinjve kerkoi ndihmen e shokut dhe ne bashkepunim me njeri-tjetrin mundes te vidhnin tre turistet e huaj te cilet me pas lajmeruan policine. Kjo e fundit u vu menjehere ne levizje per te identifikuar dhe kapur autoret. Pak ore pas ngjarjes policia mundit te identifikonte dhe te kryente arrestimin e dy autoreve te dyshuar.

Ngjarja

Pasditen e se merkures tre turiste te huaj sapo kishin mberritur ne Tirane dhe kur gjendeshin prane qendres u perballen me nje djale te ri. Ata i kerkuan atij ti ndihmonte per tu gjetur nje hotel pasi sapo kishin mberritur ne Tirane dhe nuk dinin rruget apo ndonje hotel te mire per tu akomoduar. Kalimtari i rastit te cilit i kerkuan ndihme tre turistet u tregua i gatshem ti ndihmonte duke u premtuar se do ti gjente nje hotel luksoz ndersa u kerkoi qe ta ndiqnin nga pas. Por ne fakt nuk ka ndodhur keshtu. I riu njoftoi shokun e tij per ti treguar se ndodhej me tre te huaj duke thurur keshtu "aty per aty" nje plan grabitjeje. Te dy shoket, te cilet dyshohet te jene Fatjon Basha dhe Gazment Mustafa, cuan tre te huajt ne nje vend te fshehte ne Kamez dhe duke i prere ne bese ata i detyruan turistet te dorezonin sendet personale. Frika nga ndonje sulm i rrezikshem ka detyruar tre te huajt qe te boshatisin xhepat dhe me pas te mbeten ne mes te rruges.

Policia

Pasi kane qendruar per disa minuta te shokuar ne mes te rruges, tre turistet e huaj kerkuan ndihme. Ata munden te gjenin komisariatin e policise nr. 1, i cili ka ne juridiksion zonen ku ndodhi ngjarja per te denoncuar vjedhjen. Pas denoncimit forcat e policise u vune menjehere ne levizje per te identifikuar dhe kapur autoret. Burime nga policia thane se te demtuarit deklaruan te dhenat fizike te dy autoreve ndersa treguan dhe vendin ku u vodhen. Ne bashkepunim me komisariatin e policise nr. 5, u be i mundur identifikimi dhe kapja e autoreve te dyshuar te vjedhjes brenda pak oresh. Ne cilesine e proves materiale autoreve ju sekuestruan sendet e vjedhura, 300 euro, nje pasaporte angleze, karte krediti si dhe aparate fotografike.

koha jone

.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •