Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Geri ia more frymen dashurise.. eshte me bukur te besh dashuri sesa te flasesh per te

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Vetem memecet bejne dashuri pa folur
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga ~Geri~ Lexo Postimin
    Vetem memecet bejne dashuri pa folur
    dashurise nuk i duhen fjalet

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    dashurise nuk i duhen fjalet

Edhe puthjet flasin ne heshtje
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Per kete te kundershtoj mendimin pasi nuk jam dakord. Drejtimi i perbashket e me mirekuptim tregon qe sado te jene mendime te ndryshme, dy persona me "tru" ne koke nuk arrijne ne rivalitet. E thote vete fjala "mirekuptim".... diskutohet per gjithcka, secili jep mendimet e veta e fiton ai/ajo qe arrin te bindi tjetrin. Jo cdo mendim ndryshe perfundon ne grindje.
    Edhe në ushtri apo ndërmarrje mund të zgjidhen gjërat me mirëkuptim, pa drejtim. Po pse të mos zgjidhen? Fundja të gjithë e duan të mirën dhe mund t'i zgjidhin gjërat me mirëkuptim. Të gjithë ushtarët duan ta mundin armikun dhe të gjithë punëtorët duan që puna të shkojë mirë.

Fatkeqësisht shumicën e gjërave e provon koha nëse janë të drejta ose të gabuara dhe nuk ke si ta bindësh tjetrin me debate ose arsyetime.

Mendimi ndryshe shkakton pakënaqësi dhe asgjë nuk zgjidhet me debat. Bile edhe sikur tjetri ta kuptojë që e ka gabim, krenaria nuk e lë ta pranojë që e ka gabim dhe do të vazhdojë të përpëlitet duke këmbëngulur fort në të tijën.

Ja, shiko këtu në forum! Ke parë ti të zgjidhet ndonjë gjë me debat dhe arsyetim? Asgjë nuk zgjidhet me debat, bile sa më shumë të debatosh, aq më keq është. Të gjitha debatet ose lihen përgjysmë ose përfundojnë në sharje.

Kështu ndodh kudo, asgjë nuk zgjidhet me debat. Çdo gjë në botë zgjidhet me hierarki dhe drejtim dhe kur nuk zbatohen ato që thotë i pari, merren masa dhe ndëshkime, pra përdoret dhuna.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Edhe në ushtri apo ndërmarrje mund të zgjidhen gjërat me mirëkuptim, pa drejtim. Po pse të mos zgjidhen? Fundja të gjithë e duan të mirën dhe mund t'i zgjidhin gjërat me mirëkuptim. Të gjithë ushtarët duan ta mundin armikun dhe të gjithë punëtorët duan që puna të shkojë mirë.

Fatkeqësisht shumicën e gjërave e provon koha nëse janë të drejta ose të gabuara dhe nuk ke si ta bindësh tjetrin me debate ose arsyetime.

Mendimi ndryshe shkakton pakënaqësi dhe asgjë nuk zgjidhet me debat. Bile edhe sikur tjetri ta kuptojë që e ka gabim, krenaria nuk e lë ta pranojë që e ka gabim dhe do të vazhdojë të përpëlitet duke këmbëngulur fort në të tijën.

Ja, shiko këtu në forum! Ke parë ti të zgjidhet ndonjë gjë me debat dhe arsyetim? Asgjë nuk zgjidhet me debat, bile sa më shumë të debatosh, aq më keq është. Të gjitha debatet ose lihen përgjysmë ose përfundojnë në sharje.

Kështu ndodh kudo, asgjë nuk zgjidhet me debat. Çdo gjë në botë zgjidhet me hierarki dhe drejtim dhe kur nuk zbatohen ato që thotë i pari, merren masa dhe ndëshkime, pra përdoret dhuna.
    E kuptoj shume mire c'do te thuash... une nuk mora rastet ekstreme, ku mendimet jane krejtesisht te ndryshme, njeri bardhe e tjetri zi!
    Pastaj, ketu ne forum bejme te gjithe te fortin ne.... ne nje cift gjerat jane me ndryshe

La vita non si spiega, si VIVE!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    kur dashuria e 2 vetave, krahasohet me ushtrine, tema e arriti qellimin e vet. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Mbi te gjitha Dashuria. Vlen per te dy gjinite: nese ke gjetur personin qe te fal dhe i fal dashurine e sinqerte don te thote se ke gjetur pasurine e jetes.Te tjerat jane dytesore.
    Mɛ мιяɛ тɛ ʝɛм иɛ ɛяяɛƨιяɛ ɛ тɛ и∂ʝɛʝ αяσмɛи ɛ ∂яιтɛƨ, ƨɛƨα тɛ ʝɛм иɛ ∂яιтɛ ɛ тɛ мσƨ ɛ ƨнσн ғαяɛ✿⊱╮

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga kleadoni
    ne nje cift gjerat jane me ndryshe
    Nuk janë aspak më ndryshe, përkundrazi janë më keq. Jeta e përbashkët dhe e përditshme të çon shumë shpesh në mendime të ndryshme dhe në një çift gjithnjë komandën e bën njëri. Teorikisht thuhet që e bëjnë të dy, por praktikisht e bën njëri. Dikur në Perëndim komandonin burrat në familje, ndërsa sot komandojnë gratë. Kuptohet përgjithësisht, se ka edhe raste të veçanta.

Gruaja lëshon atje ku asaj nuk i intereson. Për shembull, ajo të lë ty të vendosësh se kur do t'i derdhësh plehrat, kur do t'i lash rrobat në fundjavë e të tjera si këto, por vendos vetë për gjëra të rëndësishme e që asaj i interesojnë.

Për t'i arritur këto ajo nuk përdor dhunë, se nuk e ka fuqinë fizike, por përdor presionin e ndarjes, i cili është një formë dhune. Ligjet, sistemi i sotëm dhe natyra njerëzore i favorizon më shumë gratë dhe kështu burrat nënshtrohen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga kleadoni
    kush ka tru ne koke arrin ti diskutoje keto gjera. Ato persona qe kerkojne te vene nen vete burrin/gruan i bie qe te mos e duan njeri-tjetrin.
    Po ajo nuk e bën me qëllimin për ta nënshtruar, e bën sepse ato që mendon ajo i duken të drejta.

Fjalë mund të themi plot, por realiteti më jep të drejtë mua dhe me kaq po e mbyll debatin me ty. E shikon që me debate nuk zgjidhet gjë?

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •