Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015

Pėrshendetje!

A mund t'i marr disa sqarime nga ndonjė prift kėtu,apo ndonjė njeri qė di mirė Katolicizmin...

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    A mund t'i marr disa sqarime nga ndonjė prift kėtu,apo ndonjė njeri qė di mirė Katolicizmin...
    Pershendetje edhe per ju.

Nuk jam njė prift, por na thuaj konkretisht se per ēka je i intersuar tė dini se sigurisht do tė perpiqemi qe tė pergjigjemi.

respekte dhe dnerime, toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje edhe per ju.

Nuk jam njė prift, por na thuaj konkretisht se per ēka je i intersuar tė dini se sigurisht do tė perpiqemi qe tė pergjigjemi.

respekte dhe dnerime, toni77
    Ah,po po iu kuptoj...faleminderit shumė pėr mirėkuptimin tuaj. E sheh,jam muslimanė dhe ndoshta nė vazhdim do tė dukem ekstremist nė pyetje,sepse feja ime dallon nga e juaja krahas ngjashmėrive tė jashtėzakonshme. Prandaj qėllimi im ėshtė tė mėsoj nga pėrgjigjejet tua edhe pse mund tė mos bindem,mirpo kėtė do e bėj deri aty ku nuk cenohet mendimi ytė...

Po ia filloj me atė qė mė thotė Kur'ani ty dhe mua:“Thuaju (o i dėrguar): “O ithtarė tė librit (Tevrat e Inxhil), ejani (tė bashkohemi) te njė fjalė qė ėshtė e njėjtė (e drejtė) mes nesh dhe mes jush: Tė mos adhurojmė, pos All-llahut, tė mos ia bėjmė Atij asnjė send shok, tė mos e konsiderojmė njėri - tjetrin zotėr pos All-llahut”! E nė qoftė se ata refuzojnė, ju thoni: “Dėshmoni pra, se ne jemi muslimanė (besuam njė Zot)”! (Ali Imran, 64)

Pyetja ime e parė ėshtė lidhur me atė se a ėshtė Jezuesi pjesė e njė Zoti,apo ai ėshtė vet Zoti sipas Biblės dhe cilat janė argumentet nga vargjet biblike pėr kėtė gjė...

TONY!

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ah,po po iu kuptoj...faleminderit shumė pėr mirėkuptimin tuaj. E sheh,jam muslimanė dhe ndoshta nė vazhdim do tė dukem ekstremist nė pyetje,sepse feja ime dallon nga e juaja krahas ngjashmėrive tė jashtėzakonshme. Prandaj qėllimi im ėshtė tė mėsoj nga pėrgjigjejet tua edhe pse mund tė mos bindem,mirpo kėtė do e bėj deri aty ku nuk cenohet mendimi ytė...

Po ia filloj me atė qė mė thotė Kur'ani ty dhe mua:“Thuaju (o i dėrguar): “O ithtarė tė librit (Tevrat e Inxhil), ejani (tė bashkohemi) te njė fjalė qė ėshtė e njėjtė (e drejtė) mes nesh dhe mes jush: Tė mos adhurojmė, pos All-llahut, tė mos ia bėjmė Atij asnjė send shok, tė mos e konsiderojmė njėri - tjetrin zotėr pos All-llahut”! E nė qoftė se ata refuzojnė, ju thoni: “Dėshmoni pra, se ne jemi muslimanė (besuam njė Zot)”! (Ali Imran, 64)

Pyetja ime e parė ėshtė lidhur me atė se a ėshtė Jezuesi pjesė e njė Zoti,apo ai ėshtė vet Zoti sipas Biblės dhe cilat janė argumentet nga vargjet biblike pėr kėtė gjė...

TONY!
    Kliko dhe lexo ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showth...37#post1144337

apo;
    http://www.forumishqiptar.com/showth...42#post2739442

Eshte temė e debatuar me mijra vite te kaluara dhe ky eshte edhe dallimi dhe arsyeja e dy besimeve.

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Kliko dhe lexo ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showth...37#post1144337

apo;
    http://www.forumishqiptar.com/showth...42#post2739442

Eshte temė e debatuar me mijra vite te kaluara dhe ky eshte edhe dallimi dhe arsyeja e dy besimeve.
    Ah,nje sqarim vertet fantastik...dhe me sa kuptova d.m.th. se me te vertete sipas Bibles Jezuesi mund te quhet Zot me kuptimin e plote te fjales apo??
    I.Pyetja ime tani eshte kjo...cilen Dhjate e keni ju katolicizmi, te ren apo te vjetren??
    II.Qfare nenkupton 'gjenealogjia' sipas Bibles...gjegjesisht a qendron Bibla perkrah shkences ne kete dhe aspektet tjera???

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ah,nje sqarim vertet fantastik...dhe me sa kuptova d.m.th. se me te vertete sipas Bibles Jezuesi mund te quhet Zot me kuptimin e plote te fjales apo??
    I.Pyetja ime tani eshte kjo...cilen Dhjate e keni ju katolicizmi, te ren apo te vjetren??
    II.Qfare nenkupton 'gjenealogjia' sipas Bibles...gjegjesisht a qendron Bibla perkrah shkences ne kete dhe aspektet tjera???

Kliko ketu dhe keni materiale te mjaftueshme. FLMN

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=63422

Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Kliko ketu dhe keni materiale te mjaftueshme. FLMN

Nuk e keni tė qartė se unė po kėrkoj sqarim pėr disa gjėra...dhe mundėsishtė me sa mė pak fjalė pėrgjigjmuni. Sepse e kam tė qartė qė ekzistojnė mjaftė materiale Biblike dhe di t'a pėrdori NET-in edhe di t'i kėrkoj ato,mirpo mė duhet sqarim pėrkatės...prandaj i bėra dy pyetje nėse ke pėrgjigjeje jep nėse jo mos u futni nė temė!

Kuptoni?!

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Nuk e keni tė qartė se unė po kėrkoj sqarim pėr disa gjėra...dhe mundėsishtė me sa mė pak fjalė pėrgjigjmuni. Sepse e kam tė qartė qė ekzistojnė mjaftė materiale Biblike dhe di t'a pėrdori NET-in edhe di t'i kėrkoj ato,mirpo mė duhet sqarim pėrkatės...prandaj i bėra dy pyetje nėse ke pėrgjigjeje jep nėse jo mos u futni nė temė!

Kuptoni?!
    Ėshtė vetem nje BIBEL - Shkrim i Shenjt. Nėse deshiron te mėsosh diēka rreth saj - Shkrimit te Shenjt qe ėshtė Fjalė e ZOTIT - BIBLA, urdhero dhe kliko ketu dhe ka materiale sa te duash, per ndryshe, nese ke qellimin qe te hapesh debate dhe t'me folėsh mua me perralla arabo-pagane, ik dhe kpute qafen dikund tjeter sepse nuk e ke vendin ketu.

Kliko:

Tema mbyllet kėtu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 30-06-2011 mė 13:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •