Pershendetje,
vajza ime tre vjec duhet te marre antibiotike, tre here ne dite nga 5 ml. A mundet qe kjo te konvertohet ne dy here ne dite nga 7.5 ml. Flm
Pershendetje,
vajza ime tre vjec duhet te marre antibiotike, tre here ne dite nga 5 ml. A mundet qe kjo te konvertohet ne dy here ne dite nga 7.5 ml. Flm
sindy pyet doktorin ose farmacistin mos merr keshilla ketu ne forum per gjera kaq te rendesishme. ka nje arsye qe ata ta kane dhene ashtu me sa di une tek femijet nuk duhet ndryshuar asgje. shko sipas rekomandimit te doktorit. good luck edhe te shkuara vajzes.
I LOVE GOD
j&g
cdo bar kur prodhohet ka parametrat e saj qe duhet te pershtatet ne mosh ne doz te caktuar prandaj doza e caktuar prej 5ml per moshen qe e ka femija eshte shum ne rregull dhe vazhdo me terapin ne ket menyr
Nje gje thuaje:ZOT me ruaj prej MIQEVE se prej ARMIQEVE ruhem vet!!!!!!
antibiotiku ka kohen e veprimit ne organizem,psh nese ordinohet 3x1 athere koha e qendrimit ne organizem eshte 8 ore,nese ordinohet 2x1 athere koha e qendrimit ne organizem eshte 12 ore pastaj largohet me urinim,apo detoksikim ne melqi.
psh penicilina ordinohet 1x ne dite sepse qarkulon ne organizem per 24 ore,gentamycina 2x1 sepse qarkullon ne organizem 12 ore,secili bar e ka kohen e vet te gjysem zberthimit dhe kjo nuk mund te ndryshohet,eshte e specifikuar ne recet.
keshtu qe nese sirupin qe ordinohet 3x1 ti e kalon 2x1 edhe pse rrit sasin nga 5 ne 7.5,ti vetem e ke ngrit perqendrimin e ilaqit ne kohen prej 8 oresh pastaja,ne 4 oret e mbetura (deri te doza tjeter e ilaqit) organizmi do mbetet pa ilaq dhe do shkoj ne favor te bakterieve sepse ne at kohe shumohen shum shpejt.
shkurt e thene nuk eshte e barzapeshme situata.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga teta : 04-07-2011 mė 01:36
Faleminderit. Jeni shume te qarte.
Pershendetje Sindi!
Edhe im bir qe ka te njejten moshe me tendin po merr antibiotik kohet e fundit, por dhenia e antibiotikut jepet edhe ne varesi te peshes se femijes, psh i imi eshte 13 kg 3 vjec, dhe merr 2.5 ml tre here ne dite, por varet edhe nga lloji i antibiotikut. Por per mendimin tim, 5 ml 3 here ne dite eshte shume per nje femije 3 vjec, vetem ne e pac 20kg, sdi cte them. Gjithsesi doktoret tane i mbysin femijet me antibiotik, eshte fatkeqesi te ndjekesh gjithmone mendimin e nje doktori qe jep shume antibiotik.
Sherim te shpejte femijes tuaj!
Kujtimi i lumturisė nuk tė sjell mė lumturi, kujtimi i dhimbjes tė sjell pėrsėri dhimbje
ka antbiotik me perqendrim 125mg,156 mg 250 mg 500 mg,1000 mg 2.0 gram ect ect
sigurisht se ne 5 ml suspension llogaritete % qe i pershtatet femiut.
po deshet ti mbroni femijet nga antibiotiku,kujdesuni me shum per ata!
Krijoni Kontakt