Close
Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 243
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Aha, dmth teoria a aitj zoterise eshte qe, po ligji thote qe fitimi kalOhet, po buxheti tregon qe fitimi kalohet dhe jo, nuk ka asnje prove qe fitimi nuk kalohet por.....

..fitmi u kaloka fshehurazi neper 'parajsa fiskale'. Dhe ku jane provat? Nuk ka, sepse parajsat fiskale nuk lene gjurme. Dhe perkudner gjithe ketyreprovave dhe mungeses TOTALE te provave per teorine tende, duhet te marim si te mireqne kete teori?

Admiral, kjo eshet qesharake. Te pakten prano qe ke gjithe provat kudner por serish ngul kembe tek e jotja. Por prano qe NUK ME KE DHENE ASNJE PROVE PER TEORINE TENDE, POR VETEM PERRALLA!
    po nuk eshte teorija ime. une vetem citoj fjalet e te tjereve. fjalet e njerezve me te zote se une e ti bashke.
    pastaj cuditem me mendjemadhesine dhe arrogancen tende ne lidhje me mendimet e studiuesve 100 here me te zot se ti (te jesh i bindur se ka. lol)
    sa libra ke publikuar ti, qe te quash perralla, mendimet e dhjetra studiuesve?
    ti as nuk e dije qe bankitalia eshte private dhe tani kundershton kedo. the qe te gjitha bankat qendrore jane 100% shteterore (pervec usa dhe uk). informohu edhe per belgjiken atehere.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Per sa i perket bankes se shqiperise una kam dyshimet e mia qe do rezultonte kjo gje nese behet private.
    Duke e njohur sistemin ekonomik e politik shqiptar, mund edhe te ndodh ajo qe thote Z.Basha, ndoshta ne nje menyre indirekte por ....
    nuk di asgje ne lidhje me banken qendrore te shqiperise, prandaj nuk kam bere asnje koment
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po nuk eshte teorija ime. une vetem citoj fjalet e te tjereve. fjalet e njerezve me te zote se une e ti bashke.
    pastaj cuditem me mendjemadhesine dhe arrogancen tende ne lidhje me mendimet e studiuesve 100 here me te zot se ti (te jesh i bindur se ka. lol)
    sa libra ke publikuar ti, qe te quash perralla, mendimet e dhjetra studiuesve?
    ti as nuk e dije qe bankitalia eshte private dhe tani kundershton kedo. the qe te gjitha bankat qendrore jane 100% shteterore (pervec usa dhe uk). informohu edhe per belgjiken atehere.
    admiral, nuk po i shpik une keto teori, qe me permend botimet. Meqe po ngul kembe per referenca ja ku i ke, gjithe nje shkolle mendimi. Tek literatura ke sa te kenaqesh. Ose shihdhe 'daily' per dicka me koncize.

Gjitahshtu,ky 'stil' qe ve re ne forum sme pelqen fare: kur nuk kemi si tia kthejme argumentin tjetrit, nsim ta akuzojem per mendjemadhesi, etj. Nese nuk hedh dot poshte argumentin, prano qe se ben dot dhe lere me kaq. Nuk do bie dakort me ju sepse jeni 5 e uen jam nje, dhe cuditem se si po e pretendoke kete.

Nese do te citojem pergatitje personale, mudn te themi qe ti nuk ke fare te drjete te debatosh pasi as ekonismist nuk je, por i ke teori te degjuara qe as i kuptn dei ne fund ndersa une ekonomist jam. Por une kete argument nuk e perdor, pasi me rendesi eshte debati, jo personi. Te lutem pra, mos e perdor as ti.

Si perfundim, prova per teorine tende nuk ke as nje, ndersa prova per timen ke plot. Nes enuk u beson eshte puna jote. Mund te lexosh ne saitin qe te dhashe, ose ta lesh me kaq. Si ta shohesh me te arsyeshme, nuk me intereson dhe aq.
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    http://mises.org/Books/mysteryofbanking.pdf

Liber i shkelqyer mbi bankingun nag nje ekonomisti jashtezakonshem, ndonese do pak durim ne lexim.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nese do te citojem pergatitje personale, mudn te themi qe ti nuk ke fare te drjete te debatosh pasi as ekonismist nuk je, por i ke teori te degjuara qe as i kuptn dei ne fund ndersa une ekonomist jam. Por une kete argument nuk e perdor, pasi me rendesi eshte debati, jo personi. Te lutem pra, mos e perdor as ti.
    .
    dhe e ke studiuar ne universitetin e tiranes sinjorazhin?
    dyshoj se ne tekstet shkollore ne shqiperi, studiohet sinjorazhi, pasi nuk behet as ne europe. vetem citohet.
    ta konfirmoi edhe kleadoni qe kjo teme evitohet nga te gjithe, kurdo dhe kudo. arsyen mendoje vehte.
    shikoje se cfare thote edhe ky "toci" tjeter.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Atehre do cuditesh fort kur te them qe segnorage-i shpjeghet shuem qarte ne tre tekste te ndryshme ketu te ne. Nese sme beson...epo ste ndihmoj dot. Prandaj ai toci aty nuk po thote ndonej gje te cuditshme. Qe seignorage-i egziston, nuk po cuditet njeri. Debati ketu, por qe ti i vidhesh, eshte kush i merr keto te ardhura ca private apo buxheti? Provat jane te qarte: buxheti. CA ka me per te debatuar?

Atehre do cuditesh fort kur te them qe segnorage-i shpjeghet shuem qarte ne tre tekste te ndryshme ketu te ne. Nese sme beson...epo ste ndihmoj dot. Prandaj ai toci aty nuk po thote ndonej gje te cuditshme. Qe seignorage-i egziston, nuk po cuditet njeri. Debati ketu, por qe ti i vidhesh, eshte kush i merr keto te ardhura ca private apo buxheti? Provat jane te qarte: buxheti. CA ka me per te debatuar?
    Te ardhura nga signorage i merr buxheti, dmth shteti?? Tani, me aq sa kam lexuar une signorage eshte fitimi i atij qe prodhon monedhen... dmth ajo vlera qe monedha e prodhuar ka duke i hequr koston e prodhimit. Meqe monedhen nuk e prodhon shteti, pse duhet te mendojme qe ky fitim i shkon shtetit?

La vita non si spiega, si VIVE!

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Te ardhura nga signorage i merr buxheti, dmth shteti?? Tani, me aq sa kam lexuar une signorage eshte fitimi i atij qe prodhon monedhen... dmth ajo vlera qe monedha e prodhuar ka duke i hequr koston e prodhimit. Meqe monedhen nuk e prodhon shteti, pse duhet te mendojme qe ky fitim i shkon shtetit?
    Sepse 1) eshte ne ligj, 2) mund ta gjesh ne faqen e buxhetit te minsitria e financave dhe 3) monopolin monetar mudn ta japi vetem shteti dhe shteti nuk ka nder mend tia jape njeriu qe ky ta mbaje per vete.

Sepse 1) eshte ne ligj, 2) mund ta gjesh ne faqen e buxhetit te minsitria e financave dhe 3) monopolin monetar mudn ta japi vetem shteti dhe shteti nuk ka nder mend tia jape njeriu qe ky ta mbaje per vete.
    Me fal por s'po kuptoj nese ti po flet ne pergjithesi apo ne specifik per shqiperine?
    Nese eshte bere "divorci" banke qendrore-shtet, atehere shteti i ka dhene kete te drejte bankes.... kshuqe ku eshte ky ligj qe imponon banken qendore ti japi fitimet?

Po ja hedh nje sy kesaj faqes se ministrise se s'me kane zene syte nje gje te tille...

La vita non si spiega, si VIVE!

Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Nuk e kemi shpikur ne jo. Citova me pare artikullin ku thhej qarte qe dhe fitimet e FEDit i kalojne buxhetit. Nese e do mund ta citoj serish.

Faqja 15 prej 25 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •