Close
Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 243
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    Por, qe populli nuk ka fuqi nuk jam aspak dakort. Qe te shrrenjoset sistemi skllaverues i bankave duhet nje revolucion global. Kete revolucion mund te beje vetem populli dhe askush tjeter. Pse ??? Nje udheheqes, kryeminister apo president, eshte totalisht i pafuqishem. Pasi nderthurja midis politikes dhe bankes eshte teper e komplikuar. Shkurt, njera dore lan tjetren.
    ne teori ke shume te drejte, por ne praktike......
    ja, une dhe ti kemi te njejtin mendim mbi kete sistem bankar dhe jemi viktima haha.
    sdq duhet ajo qe thua ti. NJE REVOLUCION (sic ka thene edhe henry ford te ajo shprehja qe permenda me lart).

ne teori nuk eshte e veshtire te besh qe nje banke te falimentoje.
    mjafton qe nje pjese e konsiderueshme e klienteve te bankes, te thoje: dua te gjitha parate e mia.
    nje gje e tille ka ndodhur me pare. quhet run on the bank ose bank run
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Vasudhaiva Kutumbakam

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ... ne teori nuk eshte e veshtire te besh qe nje banke te falimentoje.
    mjafton qe nje pjese e konsiderueshme e klienteve te bankes, te thoje: dua te gjitha parate e mia.
    nje gje e tille ka ndodhur me pare. quhet run on the bank ose bank run

Nqs ndodh nje gje e tille, do te bejne nje ligj qe do t'a quaje te paligjshem ne nje fare menyre kete veprim te kursimtareve ...

Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Admiral, ajo qe thua ti eshte bere nje here ne shqiperi...ne 1997-en.
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nqs ndodh nje gje e tille, do te bejne nje ligj qe do t'a quaje te paligjshem ne nje fare menyre kete veprim te kursimtareve ...
    lol. eshte bere fatkeqesisht. e kane parashikuar.
    nqs une kam deshire te terheq 5000 euro cash nga llogaria ime, banka me thote: avash nje cike. cfare po ben? nuk t'i japim dot sepse duhet te na lajmeroje.
    e kam provuar.
    imagjino nqs do shkoja e ti thoja: dua te gjithaparate e mia.

plus cka eshte edhe me keq. shume shume banka ne hyrje shkruajne NO CASH. nuk te japin asnje qindrake

Citim Postuar mė parė nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Admiral, ajo qe thua ti eshte bere nje here ne shqiperi...ne 1997-en.
    po, por jo me bankat. sdq nese do behej me bankat, rezultati do ishte i njejte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    kete duan qe ti te mendosh, por eshte me e komplikuar.
    banka jep kredi shume here me shume para se ato arketohen.
    eshte nje "hile" qe italisht quhate "moltiplicatore monetario"
    http://www.youtube.com/watch?v=vC1bHVnTjfI

meqe jeton ne milano, po te sqaroj se si funksionon ne itali.
    intesasanpaolo eshte aksioneri kryesore i bankes qendrore italiane (e dyta eshte banka unicredit dhe e treta eshte shoqeria e sigurimeve generali).
    banka qendrore eshte ajo qe shtyp parate (ca letra qe nuk kane vlere) , mgjs gjerat kane ndryshuar pak tani qe eshte futur euro, por parimi eshte i njejte.

ne itali, banka qendrore, e cila eshte private e prodhon parane nga zeroja. nuk ka nevoje qe dikush te arketoje, per t'i dhene kredi dikujt tjeter.
    Kjo dihet.Sitemi bankar eshte nje sistem Piramidal.stampimi i monedhes qe ndodhte ne Itali dikur kishte sens.Italia me ane te cvleresimit te monedhes bente te mundur rritjen eksporteve .Pra me teper prodhim ,me teper vende pune e si lljedhim mireqenie.Kuptohet ky konsumizem pa fre nuk ka kuptim .Por ne Shqiperine tone kjo llogjik nuk ka sens.Ne nuk prodhojme as qep.Gjithe keto vite Ekonomin Shqiptare ekane mbajtur rrefugjatet .Tani qe rrefugjatet nuk kane me te mbajne as familjet e ture cfare do te ndoll.Nje here qe kemi shitur edhe hidrocentralet dhe i kemi bere flamuj ne miting pastaj cfare do te bejme?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Bankat nuk punojne me shtetin, por me privatin. Shtetit i japin kredi nepermjet blerjes se bonove te thesarit.

Rritja e agjensive bankare eshte zhvilluar pa kriter. Edhe per mendimin tim jane te shumta, sidomos ne Tirane. Gati gati po behen si pika bastesh .

Banka e vetme me pronare shqiptare me duket se eshte Credins. Te tjerat, nqs nuk gabohem, jane te huaja.
    Kredia e ashtu quajtur tregtare qe qeveria mori per te ndertuar rrugen e kombit u dha nga bankat vendase.Keto dite kam degjuar se nje nga bancat vendase i dha Bashkis Lezhe nuk e di se sa Euro per te ndertuar rruget.
    mendoj s eraste si keto ka shume .Plus kesaj une mendoj se shumizen e bonove te thesarit i blejn Bankat Vendase.
    Jam kurioz te di se kush i bleu eurobondet Shqiptare .

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    lol. eshte bere fatkeqesisht. e kane parashikuar.
    nqs une kam deshire te terheq 5000 euro cash nga llogaria ime, banka me thote: avash nje cike. cfare po ben? nuk t'i japim dot sepse duhet te na lajmeroje.
    e kam provuar.
    imagjino nqs do shkoja e ti thoja: dua te gjithaparate e mia.

plus cka eshte edhe me keq. shume shume banka ne hyrje shkruajne NO CASH. nuk te japin asnje qindrake

Paska qene banke ose me mire dege e lodhur

Nqs do te kishte nje situate te tille, te gjithe do te njoftonin banken 3 dite pune perpara qe te krijonte disponibilitetin. Por, gjithmone do te jene te gatshem t'a shtyjne limitin e diteve. Biles do te vendosin edhe ndonje lloj perqindje mujore qe mund te terheqesh nga totali. Psh ke 20.000, nuk te lene te terheqesh me shume se 10% ne muaj ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anėtarėsuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    nese keto kushte i bejne te qarta qe ne fillim nuk ka asgje te keqe, madje as efekti multipliaktor nuk mer shaks. halli eshte kur te lene te 'paguash' nga llogaria me cek, por per te terhequr nuk te lene. Aty eshte hilja.
    Kantonizimi i hapėsirės shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    C'revolucion do bėher se na hapėt sytė. Pa filluar akoma do korruptohet nga po tė njėjtėt njerėz. Nuk do jenė mė figurat qė jemi mėsuar tė shohim nė copat e letrės deri tani, por do jenė figura tė tjera, por prap letėr do kemi nė dorė. Nuk ėshtė punė disfatizmi, por revolucionet nė pėrgjithėsi e kanė dėmtuar njė sistem shoqeror se sa e kanė ndrequr atė.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga Hyllien Lexo Postimin
    C'revolucion do bėher se na hapėt sytė. Pa filluar akoma do korruptohet nga po tė njėjtėt njerėz. Nuk do jenė mė figurat qė jemi mėsuar tė shohim nė copat e letrės deri tani, por do jenė figura tė tjera, por prap letėr do kemi nė dorė. Nuk ėshtė punė disfatizmi, por revolucionet nė pėrgjithėsi e kanė dėmtuar njė sistem shoqeror se sa e kanė ndrequr atė.

Po perralla po tregojme or burre i dheut. E dime qe eshte 99% e pamundur ...

Faqja 3 prej 25 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •