edcpace faleminderit dot ta provoj.
edcpace faleminderit dot ta provoj.
provo dhe te cinstalosh driverat qe ke dhe pastaj merre CD e bordit dhe instalo driverat e AGP pasi zakonisht keto te bejne qe te mos punoje mire nderfaqja e AGP me karten grafike.
Me te mira
Kam nje pc per muze ne shtepi e kam qe me shume se 10 vjet. E kisha lene pas dore fare pas bleva pc te ri para 4 vjetesh. Tani vone e kam hapur dhe kam formatuar duke harruar fare se nuk kam asnje cd per driverat e tij. Kam instaluar ne te winme dhe punon per bukuri . Por kam problem me instalimin e driverit te kartes se ngjyrave sepse vete website i firmes ishte i mbyllur dhe nuk ekzistonte me. Karta eshte e markes: Trident 3dImage 9750. Kam kerkuar ne net per drive por nuk kam gjetur .exe kam gjetur ca dll files dhe nuk dija si ti instaloja.
A mund te me referoni tek ndonje link nga ku mund te zbres driverin per kete karte???
Koha eshte jeta!
Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
Dora qe nuk shkruan eshte kembe!
E provova kete dok qe me dergove ti por kur i bera unzip me doli qe nuk eshte exe.Provoje dhe vete duket nga emri sikur eshte exe por nuk eshte i tille.
Miremengjes.
Koha eshte jeta!
1. Shko tek start > control panel > system > device manager
2. Tek lista e harduereve kliko mbi karten grafike
3. Ne tabelen "driver" shtyp butonin "update driver"
4. Ne opsionet qe te jepen zgjidh "specify location" dhe tregoi dosjen ku ke zbrazur skedaret e drajverit qe shkarkove me lart.
5. Windowsi do gjeje drajverin e sakte dhe do beje instalimin.
6. Rifilloje kompjuterin per te aktivizuar drajverin e ri
Edi
Pershendetje perseri.
Perseri i njejti problem me karten grafike , nuk e gjej dot karten grafike tek device manager nuk ka fare aty dicka si psh display adapter ose display card ose dicka te ngjashme.
Jam munduar te kerkoj neper vendet ku shiten hardware per driver per kete karte por nuk kishte asnjeri. U tregova kete driver qe e mora ketu dhe nuk dinin fare se si funksionon sepse jane mesuar me "next" dhe nuk din dicka tjeter me shume.
Se fundi desha te pyes se a mund te me gjeni ndonje driver exe sepse kjo device manager nuk me beri pune.
Ju jam shume mirenjohes per ndihmen qe me keni afruar deri tani.
Gjithe te mirat.
Koha eshte jeta!
A e di mirė qė duhet tė instalosh driver? Mos e ka instaluar vetė Windowsi dhe po lodhesh kot?
Nė kohėn e kartės tėnde nuk kishte programe instalimi pėr driverat dhe nuk besoj tė ketė tė tillė. Megjithatė mund tė shkosh tek driverguide.com dhe provoji tė gjithė me radhė. Tek kutia e kėrkimit shkruaj "trident 9750".
Provo njėherė edhe kėto hapa:
1. Shko tek start > settings > control panel > display
2. Hap tabelėn settings dhe shtyp butonin advanced
3. Ne tabelen "driver" shtyp butonin "update driver"
4. Ne opsionet qe te jepen zgjidh "specify location" dhe tregoi dosjen ku ke zbrazur skedaret e drajverit qe shkarkove me lart.
5. Windowsi do gjeje drajverin e sakte dhe do beje instalimin.
6. Rifilloje kompjuterin per te aktivizuar drajverin e ri
Edi
Ai skedari e ka te shkruar exe por nuk eshte exe,eshte zip file. 500 e pak kb.
Provo njehere kete rruge.Shkarkoje dhe njehere skedarin ne direktorine C:/
Pasi e shkarkon do e shohesh si zip file.Mos e hap. Shkohet start\run.Ketu fut
kete direktori C:\DOCUME~1\emri jot\LOCALS~1\Temp Te emri jot fut ekzakt si e ke emrin ne direktori ne kompjuter.Klik ok dhe do hapet dritarja e skedareve te perkohshem.Klik lart ne Edit\selekt te gjitha(all).Klik lart ne File dhe zgjedh delete
duke fshire gjithe skedaret qe jane aty.Shkohet ne direktorine C:\ Hap skedarin zip W98-95.exe. Pastaj klik unzip dhe 14 skedare do shkarkohen ne direktorine
C:\DOCUME~1\emri jot\LOCALS~1\Temp .Aty nuk ke skedare exe.Jane skedare dll,drv ini etj nuk duhen ngacmuar.Te 14 skedaret i ben klik me te djathte/copy.
Shkon ne direktorine C:\windows\system32.Klik ne Edit lart dhe zgjidh paste.
Do i kesh te gjitha skedaret ne sistem 32
Shko ne Start\Run.ketu fut ekzakt devmgmt.msc ,klik ok dhe do hapet device manaxheri.Klik ne +tek Display adaptor.A sheh ndonje emer driveri me te verdhe,pikpyetje ose pikcuditse?I ben klik me te djathte dhe cinstalo.Fik dhe ndez kompjuterin.Windowsi do e diktoje driverin vete ne system 32 dhe do e riinstaloje automatikisht.
Shikoje mire a ka kompjuteri video(grafike karte) apo chip video.Videokarten e ke si kjo figura ketu apo jo? http://images.google.com/images?q=tb...Image-9750.jpg
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 17-06-2005 mė 23:17
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Me se fundi arrita ta instaloj driverin per kete karte grafike. Nuk e di se si tju falenderoj , di vetem tju them qe jeni mjeshtra e super mjeshtra . Flm shume .
Suksese dhe gjithe te mirat.
Koha eshte jeta!
Krijoni Kontakt