Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 51
    i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106

Dua ti mposht ligjet e fizikės!

Pershendetje.

Une kam provuar shpeshher, por s'kam arritur. Tani kohet e fundit jam duke menduar per nje projekt te ri. E di se mundesia qe ta mbosht gravitetin eshte shume e vogel, por te pakten do ta provoj.

Projekti im eshte ky:

Nė miniaturė.

Do te ndertoj nje vend ku qendron uji. Do te perdori nje pomp(12 volt) e cila do ta ngrit ujin lart (ne nje lartesi te mjaftueshme). Uji me forcen e gravitetit do ti godet turbinat. Turbinat prodhojne 6 volt. Me ndihmen e nje inverteri do ta forcoj energjine prej 6 volt ne 12 volt. Dhe keshtu do ta fitoj levizjen e pandalshme pa perdorur asnjelloj energjie.

A ka ndokush ndojnje ide, a mund te funksionoj kjo ?
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    provoje edhe na thuaj. ne skemi kohe te bejme gjera me te nevojshme imagjino te mundim fiziken. good luck.
    I LOVE GOD

j&g

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Shume kisha dashur ta di rezultatin e keti eksprimenti, sepse lidhje nuk kam me keto gjera te fizikes.

Suksese ..!
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Makina jote, qe ne nje fare forme i perket te ashtuquajturave Perpetuumobile shkel ligjin e pare themelor te Termodinamikes i cili thote: energjia as nuk mund te krijohet, as te zhduket, ajo thjesht nderron nga nje forme ne nje tjeter.
    Ne rastin e makines tende, energjine kinetike qe do prodhonte renia e lire e ujit, ju mundoheni ta dyfishoni, pra ne nje fare forme ti pretendon te krijosh energji "extra" duke mos e patur ate.
    Edhe sikur, ne realitet te hiqnim dore nga dyfishimi dhe te pretendonim te fitonim aq energji elektrike, qe do mundesonte ngjitjen lart te EKZAKT njejtit vellim uji ne kushte reale do qe e pamundur, per arsye te ligjit te dyte te termodinamikes i cili thote: Ne sisteme te mbyllura, shkalla e entropise (shkalla e crregullsise) rritet vazhdimisht. Kjo ne terma reale ne rastin e makines tende do te thoshte qe per shkak te friksionit te ujit me gypat cdo here e me shume nje pjese e energjise do kalonte ne energji termike qe do te thote: Cdo cikel, do prodhohej me pak energji elektrike e cila do te bente qe pompa te ngjiste cdo here e me pak uje lart.

Shkurt, perpetuumobilja jote do pushonte se punuari per disa cikle.

Te fala,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 06-05-2011 mė 18:09

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga slogan Lexo Postimin
    Pershendetje.

Une kam provuar shpeshher, por s'kam arritur. Tani kohet e fundit jam duke menduar per nje projekt te ri. E di se mundesia qe ta mbosht gravitetin eshte shume e vogel, por te pakten do ta provoj.

Projekti im eshte ky:

Nė miniaturė.

Do te ndertoj nje vend ku qendron uji. Do te perdori nje pomp(12 volt) e cila do ta ngrit ujin lart (ne nje lartesi te mjaftueshme). Uji me forcen e gravitetit do ti godet turbinat. Turbinat prodhojne 6 volt. Me ndihmen e nje inverteri do ta forcoj energjine prej 6 volt ne 12 volt. Dhe keshtu do ta fitoj levizjen e pandalshme pa perdorur asnjelloj energjie.

Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Makina jote, qe ne nje fare forme i perket te ashtuquajturave Perpetuumobile shkel ligjin e pare themelor te Termodinamikes i cili thote: energjia as nuk mund te krijohet, as te zhduket, ajo thjesht nderron nga nje forme ne nje tjeter.
    Ne rastin e makines tende, energjine kinetike qe do prodhonte renia e lire e ujit, ju mundoheni ta dyfishoni, pra ne nje fare forme ti pretendon te krijosh energji "extra" duke mos e patur ate.
    Edhe sikur, ne realitet te hiqnim dore nga dyfishimi dhe te pretendonim te fitonim aq energji elektrike, qe do mundesonte ngjitjen lart te EKZAKT njejtit vellim uji ne kushte reale do qe e pamundur, per arsye te ligjit te dyte te termodinamikes i cili thote: Ne sisteme te mbyllura, shkalla e entropise (shkalla e crregullsise) rritet vazhdimisht. Kjo ne terma reale ne rastin e makines tende do te thoshte qe per shkak te friksionit te ujit me gypat cdo here e me shume nje pjese e energjise do kalonte ne energji termike qe do te thote: Cdo cikel, do prodhohej me pak energji elektrike e cila do te bente qe pompa te ngjiste cdo here e me pak uje lart.

Te fala,
    Ky cikel sdo funksionoj fare sepse Invertori vetem energjine e vazhduar e kthen ne alternative , pra nuk jep energji, e per me dhan energji se paku duhet te kesh nje bateri per me dhan energjine e nevojshme per ngritjen e ujit.

Dhe Slogan ti perdore energjine e ujit , kjo eshte njelloj si Hidrocentralet akumuluese qe ujin e derdhur gjate dites , naten permes motorrave e kthejne perseri siper . Pra me te njejtin parim je duke punu edhe ti.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106

Te fala,
    Faleminderit shume per mendimin tend.

E rrespektoj mendimin tend. Mirepo me nevoiten pak eksperimente me inverterin. Nese inverteri rrit energjine nga 6 volt ne 12 volt, ateher pse nuk mund te funksionoj kjo? Une mund te perdori nje sasi me te madhe te inverterve. Mendoj qe per energjine termike, nuk besoj qe do te ndikonte shume ne humbjen e energjise, pasi qe kemi energji te mjaftueshme nga rritja me inverter.

Kjo eshte nje ide shume e thjesht, por jam kurioz te di pse nuk funksionon. Inverteret e mdhenje rrisin enegjine elektrike nga 12v ne 220v. Dhe kjo ofron mendoj nje avans te madh persa i perket humbjes se energjise (termike etj) dhe edhe pse turbinat prodhojne pak energji me rritjen e energjise ne fitojme force te mjaftueshme per cikle te pandalshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga slogan : 06-05-2011 mė 20:38
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Dy gjera do te thoja :
    1-Termin "mposht" e ke perdorur pa vend - ti mund te zbulosh , ose mund te ndryshosh formen ose energjine , por kurre nuk mund ta mposhtesh .
    2-Me sa di une kur ben ndonje invention behet nga experimentet dhe jo nga pyetjet apo sugjerimet e te tjereve .Nje invention i ri eshte praktike dhe jo teory .

All "oops" are "a click" for new ideas .

Per Shkencen dhe Jeten slogan-i eshte : Practice makes perfect !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Viola.V : 07-05-2011 mė 01:18
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    ne rastin tend, menyra me e mire per ta pershkruar do qe duke analizuar faktorin pune. Ne kete rast, Volt-azha ska te beje fare ... ti mund ta nderrosh edhe ne Energji pasive deri ne 24000 V por kjo sdo te thote se ti ke Watt te mjaftueshem per te kryer pune. Thjesht ato 24000V do te ketheheshin ne nje moment impakti pune per nje periudhe te shkurter kohore, ose me sakt nga 6V ne 12V ose 220V ti ke nderruar vetem frekuencen por nuk ke shtuar Watt-azhe.

Nje fjale popullore thote: Mos perziej mollat me dardhat.

Ne kete rast ne Mekanike:

Pra njesite perkatese per matje do ishin, Joule dhe Watt

Kjo do qe pershkrimi me ideal i makines tende ne terma mekanike. Por ne rastin e Elektromagnetizmit:

Nese i aplikojme ligjin e Ohmit:

Te fala

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    ne rastin tend, menyra me e mire per ta pershkruar do qe duke analizuar faktorin pune. Ne kete rast, Volt-azha ska te beje fare ... ti mund ta nderrosh edhe ne Energji pasive deri ne 24000 V por kjo sdo te thote se ti ke Watt te mjaftueshem per te kryer pune. Thjesht ato 24000V do te ketheheshin ne nje moment impakti pune per nje periudhe te shkurter kohore, ose me sakt nga 6V ne 12V ose 220V ti ke nderruar vetem frekuencen por nuk ke shtuar Watt-azhe.

Nje fjale popullore thote: Mos perziej mollat me dardhat.

Ne kete rast ne Mekanike:

Pra njesite perkatese per matje do ishin, Joule dhe Watt

Kjo do qe pershkrimi me ideal i makines tende ne terma mekanike. Por ne rastin e Elektromagnetizmit:

Nese i aplikojme ligjin e Ohmit:

Te fala
    Shum mire por me ja lidh me rryme elektrike :

Kur ta ngritesh tensionin ti zvogelon rrymen , dhe anasjelltas .
    P=UIcos(fi) formula e fuqise , dhe tensioni eshte ne propercion te zhdrejte me rrymes .

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Dy gjera do te thoja :
    1-Termin "mposht" e ke perdorur pa vend - ti mund te zbulosh , ose mund te ndryshosh formen ose energjine , por kurre nuk mund ta mposhtesh .
    2-Me sa di une kur ben ndonje invention behet nga experimentet dhe jo nga pyetjet apo sugjerimet e te tjereve .Nje invention i ri eshte praktike dhe jo teory .

Nuk kuptova argumentin tend ne lidhje me temen. Per gjera qe jane jasht vetes tuaj mos u mundoni te shkruani dallavere.
    Hapesi i temes ka deshir te testoj dicka ndersa ti kapesh me lojrat e fjaleve "ma vai a cagare"
    Jam dakord me mendimin e SCION
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Dua ti mposht ligjet e fizikės!
    Cfare mendjemadhi qe qenke t'i mer haluc.
    S'i eshte e mundur te mposhtesh ligjet e fizikes dhe ne anen tjeter te jesh shqiptar ??

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Nuk kuptova argumentin tend ne lidhje me temen. Per gjera qe jane jasht vetes tuaj mos u mundoni te shkruani dallavere.
    Hapesi i temes ka deshir te testoj dicka ndersa ti kapesh me lojrat e fjaleve "ma vai a cagare"
    Ou ou ou kush na doli ! Te kishja harruar komplet . However , as une nuk e kuptoj argumentin tend . Are you PMS-ing ? Je dakord me mendimin e Scion , apo thjesht te thuash dicka ?

"ma vai a cagare"---> You , go to hell dhe ca me tutje !

Go on , get going , get a life ! Mos u kap si i mbyturi pas flokeve te tije .
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Dy gjera do te thoja :

Pse sipas teje s'mund ti mposhtesh ose ti hedhesh posht? Mendo me shume se cfare po flet.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin

E po disa nuk e kan vendin ketu, por s'ke cfare ju ben.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Shum mire por me ja lidh me rryme elektrike :

Kur ta ngritesh tensionin ti zvogelon rrymen , dhe anasjelltas .
    P=UIcos(fi) formula e fuqise , dhe tensioni eshte ne propercion te zhdrejte me rrymes .
    Pajtohem me ty!

Por thjesht isha kurioz ta provoj dhe isha i bindur se voltazha e madhe ofron me shume fuci (energji).

Faleminderit shume per ndihmen, por kjo nuk do te thot se une do te ndalem ketu.

Nje qytetar i qytetit tim (Ferizaj, Kosovė) ne vitet 90' tha se kishte arritur te gjente zgjidhjen qe ndertonte nje makine me levizje te pandalshme, mirepo per shkak te fondeve ai e braktisi endrren e tij.

Unė mendoj se eshte e mundur!

Citim Postuar mė parė nga slogan Lexo Postimin
    Pershendetje.

Projekti im eshte ky:

Nė miniaturė.

Duke te dhene mbeshtetjen time maksimale per te mposhtur ligje shume te rendesishme te fizikes, a do te kishit nderin te na thonit se cili eshte niveli juaj arsimor, cila eshte fusha juaj e studimit, me se merreni ne jeten tuaj te perditshme (profesioni), sa vjec jeni? Faleminderit per mirekuptimin
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Sigurisht, nese flasim per shpikes te mirefillte nga Kosova, Rifat Gjota eshte ai qe te bie nder mend, i cili ka dhe patenten per elektromotorin 3fazor i cili kursen 5% Energji elektrike (Ne dallim nga ai i tesles). Tjere skam ndegjuar ...

Patjeter qe ka forma perpetuumobilesh qe jane shume afer praktikes por ne kete kozmos ku Shkalla Kaotike eshte mbreti i gjithshkaje, asgje nuk funksionon pa humbje anesore.

Mbase kur njeriu te zbuloje metale me strukture super te rregullt, me friksion ZERO do qe e mundur ndertimi i makinave Perpetuumobile. Kini kujdes, gati ne cdo shnderrim energjie ne nje tjeter, nje pjese shume e madhe e tij kalon ne energji termike e cila percohet ne ambient apo medium tjeter pa arritur ta shfrytezojme teresisht. Nuk jam shume i sigurt por di qe edhe gjate percimit te energjise elektrike ne varesi te fuqise se saj humbja llogaritet ne shkallen e rreth 7% dhe kjo per shkak te resistences se materialeve. Dhe e gjitha ajo humbje kthehet ne energji te formave tjera si Termike, Elektromagnetike, Optike etj.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Duke te dhene mbeshtetjen time maksimale per te mposhtur ligje shume te rendesishme te fizikes, a do te kishit nderin te na thonit se cili eshte niveli juaj arsimor, cila eshte fusha juaj e studimit, me se merreni ne jeten tuaj te perditshme (profesioni), sa vjec jeni? Faleminderit per mirekuptimin

Niveli im arsiomore eshe ZERO. Merrem me boten elektronike te kompjutereve, hardver (punoj qe 2 vjet) ne nje kompani kompjuteresh. Jam 18 vjec dhe jam nxenes i Gjimnazit. Vertet une jam shum i ri, mirepo universi im per boten eshte mjaft i gjere. Mua me intereson cdo gje, une i beje aq shume pyetje vetes sa qe nuk besoj qe edhe te tjeret ne moshen time bejne pyetje te tilla.

Une nuk do ta studjoj fiziken, por megjithate do te shfletoj qe te gjej informacione qe ndoshta do te me ndihmojne paksa per t'iu pergjigjur pytjeve te shumta qe i kam.

Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Sigurisht, nese flasim per shpikes te mirefillte nga Kosova, Rifat Gjota eshte ai qe te bie nder mend, i cili ka dhe patenten per elektromotorin 3fazor i cili kursen 5% Energji elektrike (Ne dallim nga ai i tesles). Tjere skam ndegjuar ...

Patjeter qe ka forma perpetuumobilesh qe jane shume afer praktikes por ne kete kozmos ku Shkalla Kaotike eshte mbreti i gjithshkaje, asgje nuk funksionon pa humbje anesore.

Mbase kur njeriu te zbuloje metale me strukture super te rregullt, me friksion ZERO do qe e mundur ndertimi i makinave Perpetuumobile. Kini kujdes, gati ne cdo shnderrim energjie ne nje tjeter, nje pjese shume e madhe e tij kalon ne energji termike e cila percohet ne ambient apo medium tjeter pa arritur ta shfrytezojme teresisht. Nuk jam shume i sigurt por di qe edhe gjate percimit te energjise elektrike ne varesi te fuqise se saj humbja llogaritet ne shkallen e rreth 7% dhe kjo per shkak te resistences se materialeve. Dhe e gjitha ajo humbje kthehet ne energji te formave tjera si Termike, Elektromagnetike, Optike etj.

E kuptoj. Faleminderit SCION, per keshillat e tua. Mesova shume, por nuk do te thote qe nuk do te mendoj per menyra te reja, thjesht nuk do te thot se jam i bindur se nuk eshte e mundshme.

Faleminderit shume, je i jashtzakonshem!

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Sigurisht,

Shpresa vdes e fundit

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •