Ju lutem nese keni mundesi me mė ndihmua sepse kam provim dhe me duhet material..
Pyetja..
1. Dallimi mes SHPIRTIT dhe TRUPIT
nese keni material rreth ksaj pyetje ju kisha lutur qe te ma postoni por ne gjuhen Shqipe.
Me Respekt Liridoni..
Ju lutem nese keni mundesi me mė ndihmua sepse kam provim dhe me duhet material..
Pyetja..
1. Dallimi mes SHPIRTIT dhe TRUPIT
nese keni material rreth ksaj pyetje ju kisha lutur qe te ma postoni por ne gjuhen Shqipe.
Me Respekt Liridoni..
Cdo Bukuri e ka te zezen e vet..
Pyetje provimi "dallimi mes trupit dhe shpirtit"?
Ne shkolle fetare je?
Shpirti" !!!!!!!!!!!!!!!!!Shume teme e veshtire,nqs do te ekzistonte.
Laje laje sulejmanin u be kjo pune.
qfar shkolle eshte kjo qe qet kesi pytje ne provim
shpirti pjesa e paprekshme, e padukshme
trupi pjesa e forte , e dukshme, e prekshme
ylli i mėngjesit
Per cilen klase eshte kjo pyetja? Teologji, Biologji, Filozofi a ku ta di une; se varet ne cilin kendveshtrim duhet trajtuar tema. Pak si e cuditshme si pyetje. Nuk me ka qelluar asnjehere nje pyetje e ketij karakteri!
ishalla e ka mar provimin ky Liridoni , se askush se paska ndihmuar ...![]()
Trupi eshte pjesa fizike. Shpirti dicka qe jeton edhe pas vdekjes, dmth pas dekompozimit te trupit me fjale te pakta.
La vita č bella...
HUH
Trupin dhe shpirtin i quajnė si dy masa tė veēanta tė cilat bashkėegzistojnė dhe pas vdekjes ndahen
Shpirti nuk eshte gje tjeter veē Informacion ne nje frekuence te caktuar unike.
trupi eshte pasoje e shpirtit, apo shpirti pasoje e trupit? apo nuk bejne dot pa njera tjetren dhe jane te lidhura ne menyre reciproke dhe nuk mund te ekzistojne dot pa njera tjetren.
Shpirti si Themelor dhe njerezit si qenie ne thelb shpirterore. Trupat jane mbartesit e shpirtit ne nje ambient fizik.
Shpirti ėshtė pjesa jolėndore e njeriut, e pavdekshme Shpirti ėshtė zėri i brendshėm i njeriut.
Sipas fes, shpirti shkėputet nga trupi i njeriut vetėm me vdekjen e tij trupore. Disa njerėz mendojnė se pa trupat e tyre, shpirtrat mund tė ekzistojnė ende nė tokė dhe nė vende tė tjera.
shpirt, trup
2-shpirti eshte ai qe permbledh tek ne, ndjenjen, te menduarit ose gjykimin!
3-trupi eshte mjeti qe Perendia na dha edhe eshte si nje gje qe kompleton njeriun por nuk varet nga trupi! Ne me trup veprojme,prekim shikojme!
Qenia njerėzore ėshtė e rrethuar me tė dukshmen dhe tė padukshmen. Gjithė jetėt njerėzore nė kohė dhe hapėsirė kanė bėrė pėrpjekje tė pareshtur pėr tė zbuluar edhe tė padukshmen. I gjithė mendimi filozofik nė lashtėsi e pranon se pėrveē fizikumit tė njeriut, pra tė dukshmes, ekziston edhe e padukshmja, pra SHPIRTI. Shpirti ėshtė i pranishėm nė psikologji, nė filozofi, letėrsi etj. Ėshtė pjesė e pandashme e jetėsonė
PAK MATRIAL
Cdo Bukuri e ka te zezen e vet..
Po nje gje nuk e kam kuptuar akoma,
cila shkolle ben pyetje te tilla?
Krijoni Kontakt