Zbret fshatari ne qytet, hap rrugen se te vret
O fshatar o zemer gure, qytetar nuk behesh kurre
![]()
Zbret fshatari ne qytet, hap rrugen se te vret
O fshatar o zemer gure, qytetar nuk behesh kurre
![]()
We never really grow up, we only learn how to act in public.
Ka te edukuar dhe te paedukuar,e nuk i dalloj fare ne qytetar e katundar!
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Per mua jan te njejt,si ai si ky,por pak me te vyshem jan ata,sepse kta jan pak ma te but ,kshtu pra si ata si kta shqiptar jane .
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
"Katundare" ne kuptimin figurativ, jane ata qe mendojne se dallon nje njeri qe ka prejardhje nga qyteti me dike qe e ka prejardhjen nga fshati. Dallime te tilla, nuk i njoh per vete.
Per qudi , se qysh mundet nje qytetar te baj shok nje katundar,
po me siguri ata jan fshatar qe kan dal ne qytet para disa viteve dhe i thojn vetit qytetar,
qytetart e vertet, nuk shoqrohen me fshatar dhe nuk i shtin mbrenda.
Mos e mer per nenqmim , keshtu asht ashtu edhe ne qytetitn tim asht e njejta.
Fshatari-Qytetari, une jame edhe fashatar edhe qytetar!
fashatari i edukuar dhe i shkolluar, eshte i rrespektuar dhe te rrespekton, fshatari i pa shkolluar dhe pa edukuar, pake eshte problem valla!
Qytetari i shkolluar dhe i edukuar eshte i rrespektuar dhe te rrespekton!e qytetari i pa shkolluar dhe pa edukuar, vaj halli nuk ben hiq me te takue zoti me ta!
Masemiri katundart ne katund e qytetart ne qytet, katundari nuk din me ec neper qytet dhe nuk ja din rendin, as qytetari nuk din ne katund dhe nuk ja din rendin
Nuk ban kerkush ne zanat te huaj me u perzi.
pu pu pu... cfare arsyetimi primitiv!
si nuk ke turp qe flet keshtu.
une jam lindur e jam rritur ne mes te qytetit. ashtu edhe prinderit, gjysherit e stergjysherit e mi... njoh plot katundar qe jane me "njerez" se ti.
po nje i huaj, a mund te shoqerohet me shqiptar?
po te ishte per kete arsyetimin tend perparimtar, as te huajt nuk duhet te "shtin mbrenda" shqiptaret...
do te te pelqente keshtu?
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt