Close
Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 158
    Atdhetar Maska e Dasius
    Anėtarėsuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    288
    Citim Postuar mė parė nga Adavid Lexo Postimin
    Kam nje Pyetje per keta partizanet ketu.A dini se kur Italia Fashiste erdhi ne Shqiperi kalamani i shpifur Stafa ishte ne burg? A e dini se Fashistet i siguruan nje burse studimi ne Fireneze?A dini se ne te njejten kohe Ballistat (Ndjeksit e MIt'hat Frasherti te birit te Abdyl Frasherit)Si Ndue Pali ,Butka ,por pse jo edhe Zef Mala,
    komunisti i pare Shqiptar ndoshta i cili do vdiste pastaj ne burgjet komuniste si tralletar u internuan ne Itali ?
    Po, e dimė
    Atdheu mbi tė gjitha
    Tradhtarėt nė tė s'ėmės

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Pse merr burre nuk diskutoka tjetri keshtu ? Po si diskutoka tjetri ? Ata djemte e familjes Xhako qe u vrane duke luftuar si me italianin dhe me gjermanin (ajo historia e filmit ) na qenkan tradhetaret dhe kriminelet dhe heronjte na jane Mustafa Merlika dhe Ahmet Zogolli ?

Kjo eshte normale dhe nuk eshte absurde ?

O CinCino , e di se cfare jeni duke bo apo jo ? Jeni duke i dhene shembull brezit te ri se tradhetia , shitja dhe hajduteria kunder kombit na osht heroizem !

Dhe keshtu me kete mendie , po e zhdukni fare nga faqja e dheut kete cike vend qe quhet Shqiperi !

Hajt per hajer ju qofte mo ! Po patet b.ythe bojeni !
    o vjol mos ul kembe si mushka..historia nuk eshte ashtu si e shkrojti enveri .dhe leni filmat e TINKA KURTIT me PANDI RAIDHIN,,STERGJYSHI IM ka qen partizan dhe disa te tjere nga farefisi im por,jo me luge florini do haj populli shqiptar, por edhe ate cop tok ato 2 bisht bageti per te mbush barkun me buk femija ua mori,po ta them me plot bindje ,ai qelbanik i shpalli lufte totale popullit te vet ,vetem selimi i dyt ja beri shqiptareve kete nder dhe enver hoxha,dhe patjeter qe pati bashkpuntor qe u bashkuan haptazi me pushtuesit naziste por ,para ketij qelbaniku ishin bace me lule,me
    beso komunizmi ne teori eshte shum human por ne praktike bie ndesh me ligjet e natyres ,nuk i le individit asnji lloj lirie.dhe meqe i paske qejq filmat e tvsh , per sport po te kujtoj,HAMIT MATJANIN qe u kalli tmerrin kelysheve komuniste ,nuk eshte aspak e vertet si e lozin ne film JANI RIZA,gjyshi me tregonte shpesh per te pse u ngrit kunder komunisteve,dhe ka qene i lindur me kemish ,nuk e zinte plumbi,dhe komunistat nuk e kapen kurre.vetem kur i zune nji njeriun e tij besik, hajde ne shqiperi cdo gje ne rregull,dhe eshte hedhur me parashute ,dhe i kan nxjer shoket e tij perpara me arme bosh se ndryshe se kapnin dot nuk ja mbante,dhe e kan varur ,nuk e pushkatuan...dhe ish agai verlacit SADI KACI te vellain e pati partizan por mori dyfekun dhe doli prap ne mal perse valle??dhe i vran bandat komuniste ne Qarret te LIBRAZHDIT.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Atehere a ju duket e turpshme te flasesh per ate faqe te turpshme te historis sone?Ku shqiptari vrau dhe shiti Shqiptarin.
    Si mund te flasesh per lufte ku nuk dime vendin ku u zhvilluan betejat .Aksionet kunder Italianeve qe permendeshin paskan qene te gjitha thuajse te organizuara nga Ballistet.Shembull tipik eshte rasti i Hysni Lepenices apo Sali Protopapes ,te cilet kryebashkiaket komuniste te Vlores dhe Beratit u detyruan qe ti dekorojne e te njohin kontributin e tyre .Jam dakort me me nje nga parafolesit kur thote se nuk mund te besh luft me nje ushtri si ajo Gjermane.Partizanet por edhe ballistet tane trima vetem me arme biologjike (Morra) mund ti luftonin se per tjeter nuk do te kishin shans .Po te ishte per ne Gjermanet do ishin akoma sot ketu ,ashtu sic ndenjen turqit per 500 vjet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Citim Postuar mė parė nga Dasius Lexo Postimin
    Po, e dimė
    Kur e di car na gri sallat me ate ziun e te zinjeve qe theri lokja librazhdit lopen apo dhin se do hante udheheqesi yne i lavdishem ...ah kina nenen atij qelbanikut...

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga Adavid Lexo Postimin
    E thone pastaj se pse nuk ecen perpara Shqiperia.E si mund te ece perpara kur ca njerez qe besojne akoma ne pellallen LANC kane te drejte Vote.Ne Italia Pas perfundimit te luftues u fut ne kushtetute nje nen qe iju hicte te drejten te gjithe ish antareve te partise fashiste dhe atyre qe kane patur poste te rendesishme te drejten e votes si dhe te drejten per tu Zgjedhur.Te njejten qe duhej bere qe ne ditet e para pas 90 me njerezit e qe besojne perralla me kinez fashisto komunsta si puna e Qemal Stafes.
    Kam nje Pyetje per keta partizanet ketu.A dini se kur Italia Fashiste erdhi ne Shqiperi kalamani i shpifur Stafa ishte ne burg? A e dini se Fashistet i siguruan nje burse studimi ne Fireneze?A dini se ne te njejten kohe Ballistat (Ndjeksit e MIt'hat Frasherti te birit te Abdyl Frasherit)Si Ndue Pali ,Butka ,por pse jo edhe Zef Mala,
    komunisti i pare Shqiptar ndoshta i cili do vdiste pastaj ne burgjet komuniste si tralletar u internuan ne Itali ?
    Adavid...pershendetje
    Po perfitoj nga rasti te shtoj dicka edhe une rreth asaj qe shkruajte ti. Gjithashtu nje pergjigje te vogel edhe per keto partizanet e flaket me lart.

Ne listen e te interrnuarve ne itali do te shtoja edhe familjen e Abaz Kupit.

Sa per familjet e mia te te dyja aneve, ajo ne veri luftoheshte nga serbet, nga italianet,me von nga gjrmanet dhe partizanet. Eshte djegur shtepia dhe jane shperngulur disa here. Per dy vjet gjyshi ime nga ndejtur ne male qe ne 44 deri ne 46, me nje kompani ushtares te vogel, me shpres se anglezet do ti ndihmonin, ose me sakt i kishin dhen fjalen per ti ndihmuar me permbysjen e komunizmin qe sapo kishte filluar te marr frenat ne dor. Ndiqeshin nga te dyja anet, nje ane nga partizanet nga ana tjeter nga gjermanet. Ishte besnikeria, vullneti dashamiresia e popullit dibran qe arriti ti shpetoj keta burra nga kriminelat komunist qe tashme haptazi kishin deklaruar vellazerimin me serbet te cilet i kishin ven ne shenjeter prej kohesh si nacinalista qe ishin. mehmet shehu me kriminelat e tij torturuan me qindra njerez gra e pleq per infomacjon rreth ti dhe asnji nuk u ndrydh. Ky ishte shqipetari perpara rregjimit komunist.

Keto gjera une nuk i kam mesuar nga gjyshi im as nga babai im, sepse per fat te keq te dy nuk patem mundesin ti njohime. Keto qe shkruaj une jane te bazuara ne libra qe jan shkruajtur per ta nga te tjeret.

Kurse ajo e jugut, gjyshja me vellain e saj u egzekutuan nga gjermanet. Gjermanet dhe fashistat nuk mund te persekutonin dhe te vrisnin bashkpunetoret e tyre thjesht per faktin ashiqar se ju duheshin. Kurse keta debilat me lart na tregokan se si njerezit e mij u arratisen me kolonat gjermane. Keshtu qe une personalisht kam me shume shkaqe ti urrej nazistat dhe fashistat me shume se shumica e ketyre spordhjakeve qe sot akoma mbajn stafeten e krimineleve komunist. Por cesht e verteta nazizmi dhe fashizmi ishin fuqi pushtuese dhe ne luft ka viktima, kurse ajo qe beri komunizmi ne shqiperi ishte nje krimi i mirefillt jo vetem kundra popullit te vet por krim kundra njerezimit. Sepse per 50 vjet vran njeriun, miresine, cdo gje nobel qe mund te gjeje tek njeriu dhe ne vecaneri tek shqiptari i asaj kohe. Ne vend krijuan nje qenie e gjizur me balten e kenetave. Pra u permbys bota normale koke posht. Ku krimbzat, minjet hienat te gjitha qenieve te peshtira iu dha prioriteti. Dhe keshtu ndertuan nje shoqeri te re me perbindsha dhe skllever.prandaj sote duhet te durojm pjellen e ketyre qenieve hibrite dhe ibrishte.

Sot 22 vjet pas, po e quaj "tranzicion" sepse eshte turp ta quash demokraci, dalin mbeturinat dhe jashtqitja e sistemit te vjeter dhe gezojn lirin e fjales. Lirin e fjales qe shume e paguan me jeten e tyre gjat perjudhes se lavdishme qe na dhuruan baballaret dhe xhaxhallaret e ketyre debilave qe mundohen te na hapin syt me informajonin e tyre nxjerr nga libra kalamajsh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 13-07-2012 mė 10:55
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    o vjol mos ul kembe si mushka..historia nuk eshte ashtu si e shkrojti enveri .dhe leni filmat e TINKA KURTIT me PANDI RAIDHIN,,STERGJYSHI IM ka qen partizan dhe disa te tjere nga farefisi im por,jo me luge florini do haj populli shqiptar, por edhe ate cop tok ato 2 bisht bageti per te mbush barkun me buk femija ua mori,po ta them me plot bindje ,ai qelbanik i shpalli lufte totale popullit te vet ,vetem selimi i dyt ja beri shqiptareve kete nder dhe enver hoxha,dhe patjeter qe pati bashkpuntor qe u bashkuan haptazi me pushtuesit naziste por ,para ketij qelbaniku ishin bace me lule,me
    beso komunizmi ne teori eshte shum human por ne praktike bie ndesh me ligjet e natyres ,nuk i le individit asnji lloj lirie.dhe meqe i paske qejq filmat e tvsh , per sport po te kujtoj,HAMIT MATJANIN qe u kalli tmerrin kelysheve komuniste ,nuk eshte aspak e vertet si e lozin ne film JANI RIZA,gjyshi me tregonte shpesh per te pse u ngrit kunder komunisteve,dhe ka qene i lindur me kemish ,nuk e zinte plumbi,dhe komunistat nuk e kapen kurre.vetem kur i zune nji njeriun e tij besik, hajde ne shqiperi cdo gje ne rregull,dhe eshte hedhur me parashute ,dhe i kan nxjer shoket e tij perpara me arme bosh se ndryshe se kapnin dot nuk ja mbante,dhe e kan varur ,nuk e pushkatuan...dhe ish agai verlacit SADI KACI te vellain e pati partizan por mori dyfekun dhe doli prap ne mal perse valle??dhe i vran bandat komuniste ne Qarret te LIBRAZHDIT.
    Hamit Matjani ka qen Trim. Ai i ka ardh hakut komunistave. Kam njoftur djalin, Xhevitin, dhe familjen e tij nga shum afer. Dhe kam fjalet me te mira per ta. I qendruan komunizmit si burra dhe dolen faqebardh. Per ata qe nuk jetuan kampet e interrnimit kjo qe them une mund te duket si klishe apo egzagjerim, por ja qe nuk eshte e till aspak.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 13-07-2012 mė 11:06
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga cincinati5 Lexo Postimin
    Cin Cino ,
    jena duke fol per Luften e dyte Boterore dhe historine , apo jena duke bo propoganden e Sali Protopapes !

Mos i katarro gjonat , se humbet respektin e te tjereve pastaj ! Bon mire te rrish akoma i "kamuflum" dhe mos u harlis si ferrat , meqenese ne token e shqiptareve ka "ndryshu klima" dhe tradhetia osht bo virtyt , (me)nder dhe "lavdi" ! Ndigjo plakun ketu .....

Sepse keshtu menojshin dhe i rrete menia edhe ata ballistat dhe kolaboracionistet ne 1939 , 1942,1943, 1944 , se ishte klima e tyne ....dhe dolen hapur , ja keshtu si ty sot !

Por moti eshte mot dhe asnjehere nuk i dihet ......... Vje ndonji "bujk" shqiptarofil dhe e "pastro" bahcen nga ferrat pastaj ......

Ndigjo dakun ketu ....... qendro me pjesen dermuese te popullit shqiptar dhe je ne rregull ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 13-07-2012 mė 11:25

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Doli Cinxo nga rrjeshti.

Cinxo, ZMBRAPSU !!! - i thote Viola ...

Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

E di qeni ku fle lepuri. Maska e lepurush
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Postime
    190
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

E di qeni ku fle lepuri. Maska e lepurush
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Postime
    190
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Vlerėsimi pėr Luftėn Nacional Ēlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-04-2006, 12:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •