Une dua qe te lidh HD160JJ sata II me kompjuterin pra ta vendos ne pune.
Po spo mundem pasi eshte ndryshe nga HD e tjera si makstor, samsung ati etje
Une dua qe te lidh HD160JJ sata II me kompjuterin pra ta vendos ne pune.
Po spo mundem pasi eshte ndryshe nga HD e tjera si makstor, samsung ati etje
Ke ca figura ketu.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Pershendetje
Cila eshte menyra me e mire per te bere backup dhe restore te nje sistemi winxp me gjithe programet me programin ghost?
Nje shpjegim ...
Menyra se si e kam bere une eshte e tille. Kam instaluar tek kompjuteri programin Ghost dhe me pas i kam bere backup sistemit dmth komplet C:\ dhe e kam ruajtur ne D:\ . Me pas me nje cd te butueshme sic eshte HIRENCY BOOT qe ka brenda dhe Ghost i kam bere restrore backup qe kisha ne D:\. Por ajo qe dua te bej eshte se si mund ta ruaj ne cd backupin dmth ta bej te butueshme kete cd qe te kete brenda programin ghost bashke me backup qe te mos kem nevoje ta marr nga D:\ por ta marr nga cd direkt dhe me pas ta aplikoj te njejten cd tek dy kompjuterat e tjere qe kane te njejtat parametra dmth hardware.
Gjithe te mirat
The faith of the Albanian is Albanianism.Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria
Perdor programin autostream.Me tre klik miu integron bashke windowsin dhe skedaret backup ne nje cd te vetme qe mund te besh boot.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Faleminderit per shpjegimet e mesiperme, por dhe diqka tjeter do te desha me me shpjegu.
Se pari, kam nje kompjuter (agis) pentium 4 (2.8ghz, 512 mb, 80gb) dhe ska portat ne madherbord per sata II, si kane keto lloje madherbordash apo jane tipe te veēanta madherbordi qe perdoren per sata pasi une kam hd Maxtor.
Se dyti, instalimi dhe perdorimi i HD sata jane njelloji si hd e tjera apo kane ndonje specifike te veēante.
Faleminderit
Jep llojin e motherboardit te shohim ka apo s'ka SATA controller built-in. Nese ka te duhen vetem cabllot ai i rrymes dhe ai serial (ato qe te ka treguar Ben ne figure) perndryshe te duhet nje PCI-SATA controller. (Nje PCI card , qe ka SATA port ne board)E instalon ne nje nga slotet bosh PCI dhe lidh Hard Diskun.
nuk e duroj dot i-ne pa pike.
Madherbordet e ndertuara per te punuar me pentium 4,jane madherborde te rinj.
Patjeter qe duhet te suportoje SATA.Porti Sata ne madherbord e ka te shkruar ne siperfaqen e madherbordit,prane portit si ne figuren e pare.
Nqs vertet madherbordi nuk ka port SATA,shiko figuren e dyte.Te duhet nje karte
PCI Sata II.
Per rastet kur hard drajveri SATA II eshte i jashtem,te duhet karte e vecante PCI SATA si ne figuren e trete,qe eshte e dizenjuar per te lidhur hard drajvera SATA te jashtem.
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Faleminderit gjithshka e qarte per sa me siper por do te pyes se neqoftese perdorim HDD sati 2, Hdd tjeter qe eshte lidhur ne madherbord tek IDE mund ta mbajme apo jo, dhe CD Rom, Write etje mund ti perdorim vetem tek IDE ne madherbord.
Faleminderit
Punojne pa problem perndryshe kush i blinte!
S-ATA eshte duke zevendesuar dalengadale IDE. DVD-READER/WRITER me
nderfaqje S-ATA jane te rralle per momentin, po ka ... psh:
http://www.plextor.be/products/px-76...hoice=PX-760SA
Krijoni Kontakt