Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 86
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga benseven11 Lexo Postimin
    Interpretimi dhe konkluzioni qe jepet ne kete post eshte shume i gabuar.Te kundershtosh krijimin e nje shteti izraelit ne territor palestinez nuk do te thote qe je antisionist.
    Rabini e ka konsideruar nje vendim te padrejte dhe e ka kundershtuar,kaq.Ai qe kundershton vendime politike te shtetit izraelit nuk eshte antisionist.
    Antisionizmi ka te beje me urrejtje,diskriminim,perbuzje,perqeshje kercenime per vrasje zhdukje e shprehur ne leter, ne media grafikisht,ne mitingje si dhe me atentate,vepra terroriste.
    Ky eshte antisionizmi.
    Kundershtimi,kritikat ndaj nje vendimi te qeverise izrealite eshte dicka normale,ska te beje fare me antisionizem.
    lol. nje njeri qe thote "jam kundra sionizmit" a nuk quhet automatikisht "antisionist"???
    antisioniste jane ata qe kundershtojne ekzistencen e izraelit si shtet habraik. ata qe urrejne nje shtet te tille.
    ai rabini qe citova une eshte antisionist qe c'ke me te, pasi eshte i pari qe ka kundershtuar ekzistencen e izraelit.
    nuk ka ber thjeshte kritika ndaj ndonje vendimi te thjeshte, sic po thua ti.
    noam chomsky ka qene gjithmone kundra ekzistences se nje shteti hebraik. as kjo nuk eshte kritike ndaj nje vendimi.
    norman finkelstein qe permenda me lart eshte nje antisionist i deklaruar.
    familja e tij ka perfunduar ne kampe perqendrimi dhe ai e urren shtetin e izraelit.
    ai ka krahasur sjelljen e hebrenjve ndaj palestinezeve, me sjelljen e europianeve ndaj nativeve amerikane.
    ata qe nisa ne foto jane te gjithe rabine antisioniste te deklaruar.
    nuk po flitet ketu per ata qe kundershtojne vetem disa vendime politike.
    flitet per ata qe vene ne diskutim ekzistencen e nje shteti.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po e filloj duke permendur nje person te cilin e admiroj shume.
    te cilit, si shume hebrenjve te tjere qe shprehen kundra izraelit, i eshte ndaluar hyrja ne izrael. e kam fjalen per NOAM CHOMSKY.
    pastaj ke dhjetra intelektuale te tjere.
    GIDEON LEVY dhe NORMAN FINKELSTEIN jane dy qe po me shkojne nder mend tani.
    ndersa per sa i perket rabineve antisioniste, te tille jane shume rabine hebrenj-ortodokse. izraelin e quajne si dicka kunder besimit te tyre.
    e quajne antihebraik.
    Kur e pyetėn Sorosin rreth anti-semitizmit ai u pėrgjigj se europianėt anti-semitė janė si pasojė e politikave izraelite dhe tė shteteve tė bashkuara. Pėr tė kemi njė ringjallje tė anti-semitizmit nė Europė dhe ishin administratat Bush dhe Sharon tė cilat kontribuan nė kėtė pikė. Megjithėse nuk ėshtė njė mėnyrė specifike e anti-semitizmit tė paktėn sipas Sorosit manifestohet si e tillė dhe qėndrimi i tij ishte kundėr kėtyre politikave. Kjo ėshtė dhe pika e bėrė nga disa nga kritikėt mė tė ashpėr tė Izraelit ku disa aktivistė hebrenj e ngarkojnė anti-zinonizmin si njė maskim pėr anti-semitizmin. Dhe nė kėtė kontekst po tė isha nė vendin tėnd si njė anti-zionist i vendosur, listės sė admirimit do ti shtoja dhe George Soros.

smth poetic, politika ėshtė arti qė bazohet mbi shkencėn e reales dhe e parė nė kėtė kėndvėshtrim, nuk mund tė jetė veēse e pavarur dhe e respektuar nga ēdo normė morale qė disiplina e quan private. E njėjtė dhe me rastin e forcės e cila ėshtė moralisht neutrale. Pėr mendimin tim, tė kėrkosh moralin dhe drejtėsinė pėr ēėshtjen palestineze ėshtė e ngjashme me proēesin e kėrkimit tė gjilpėrės nė kashtė. Ndaj ēėshtja arabo-izraelite pretendohet tė paktėn tė trajtohet me kufijtė pre 67'.
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anėtarėsuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    Te gjithe i njohim hebrenjte dhe historine e tyre (te pakten ne nje menyre siperfaqesore).
    I njohim vuajtjet, paragjykimet, keqtrajtimet qe ata kene pesuar gjate gjithe historise ne vende te ndryshme te botes.
    Kulmi eshte arritur me masakren qe quajme holokaust ku humben jeten 6 milione hebrenj vetem per faktin sepse kishin lindur te tille.
    Pas perfundimit te Luftes se Dyte Boterore, komuniteti nderkombetar u sensibilizua dhe u vendos te krijohej nje shtet,
    ku hebrenjte nga e gjithe bota do te mund te jetonin se bashku.

Shume njerez mendojne qe te gjithe hebrenjte jane pro shtetit te Izraelit. Qe ata jane pro largimit te palestinezeve nga territoret e tyre.
    Mirepo nuk eshte aspak ashtu.
    Numri i hebrenjve qe jane kundra Izraelit eshte shume i madh dhe perfshine shume personalitete te shquara te komunitetit hebraik.
    Sidomos shume rabine qe e quajne krijimin e shtetit te Izraelit, si dicka qe eshte krejtesisht kundra besmit te tyre fetar.

Hebrenjte antisioniste kane ekzistuar gjithmone.
    Shembulli kryesore eshte ne vitin 1947, kur projekti per krijimin e shtetit te Izraelit ishte duke u perpunuar.
    Me 16/07/1947 krye rabini i Jeruzalemit, Yosef Tzvi Dushinsky, i shkroi nje leter Kombeve te Bashkuara, ku ai kerkonte ndalimin e ketij projekti.
    Ai kerkon qe "dyert e Palestines te jene te hapura per ata hebrenj qe nuk kane shtepi" por.....
    letren e perfundon duke thene:
    "Duam te shprehim kundershtimin tone te vendosur, per krijimin e nje shteti hebraik ne cfaredo territori te Palestines."
    Por sic e dime te gjithe, nuk ia vuri kush veshin dhe rezultatet e bukura po i shohim sot.
    Per te folur rreth jahudive ( cifuteve ) ka shum material por nuk do hyj anej,por do te shtjelloj vetem rreth Holokausitet.
    Dolloveret e Holokausitet edhe Aushvicit
    Shpresoj qe ky do ju hyj ne pune
    " Injoranca ėshtė Terri mė i madh nė Botė "

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Zakonisht jane cifutet ortodoks te cilet jane anti-zionista. Problemi qendron me cifutet ''katolika'' te cilet skane asnje lidhje me katolicizmin cifut. Keta jane thjesht nacionalista-ateista-racista e keta e kane ne dore shtetin cifut momentalisht.
    Shume carqe cifute jane kundra ketyre , por nuk e hapin gojen shume sepse tek e fundit u ndihen borxhlinj zionistave per krijimin e shtetit cifut.

E sa per ata qe thone ''ca u be , u be'' .

Ah more kodosha , kodosha. Ju beni sikur palestinezet po jetojne me mire se cifutat vet. Nje popull i tere ka gjysem shekulli qe jeton si ne burg i rrethuar me kushtet me mjeruese qe ekzistojne ne bot sot , e ju thoni qe ''ca u be , u be'' .
    Skeni turp , por ska sesi te keni , sepse jeta e njeriut seshte aq e vlefshme per tipa si ju.

Me sa di une ( ndoshta e kam gabim mirepo le te me permiresoj ndokush nese din) ka vetem cifute, hebrej ( qe jane nje ) mirepo nuk mund te ket cifute me religjion ortodoks apo katolik sepse atje kombi identifikohet me fene cifute/hebreje.
    “Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!”

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Uriel Lexo Postimin

smth poetic, politika ėshtė arti qė bazohet mbi shkencėn e reales dhe e parė nė kėtė kėndvėshtrim, nuk mund tė jetė veēse e pavarur dhe e respektuar nga ēdo normė morale qė disiplina e quan private. E njėjtė dhe me rastin e forcės e cila ėshtė moralisht neutrale. Pėr mendimin tim, tė kėrkosh moralin dhe drejtėsinė pėr ēėshtjen palestineze ėshtė e ngjashme me proēesin e kėrkimit tė gjilpėrės nė kashtė. Ndaj ēėshtja arabo-izraelite pretendohet tė paktėn tė trajtohet me kufijtė pre 67'.
    Ti po flet si civil apo si politikan ketu?
    Nqs ne si individe e quajme veten humane , duhet te indinjohemi rreth padrejtesise qe po u behet popullit palestinez e mos te biem preh e politikave mashtruese ndaj ceshtjes se krijimit te shtetit te jashteligjshem te izraelit.
    Padrejtesia qe u be atij populli eshte e qarte per njerezit qe nga kendveshtrimet jane ''unbiased'' . Ka thene nje poet amerika bukoswki qe ''diferenca midis demokracise dhe diktarures eshte se, ne demokraci ti voton e urdherohesh me pas , ndersa ne diktature ti sduhet te lodhesh duke votuar'' .
    Ku ke deshire te jetosh ti me mire ?

E si duhet ti analizojme ne problemet arabo-izraelite mbas 67?

Per nje bias njeri mbase , por jo per njerezit me qendrime si puna ime ama.

Kam nje shprehje per ty ndaj politikes qe ti e konsideron art :

''Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies''
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 31-03-2011 mė 14:43

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Me sa di une ( ndoshta e kam gabim mirepo le te me permiresoj ndokush nese din) ka vetem cifute, hebrej ( qe jane nje ) mirepo nuk mund te ket cifute me religjion ortodoks apo katolik sepse atje kombi identifikohet me fene cifute/hebreje.
    Epo se dike mire atehere .
    Informohu me shume.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Epo se dike mire atehere .
    Informohu me shume.
    Ok, atehere me duhet te insistoj deri sa te del nje arbiter se une kam te drejt , ne kuptim qe e thua ti, qe dmth cifute-ortodoks nuk ka, harroje! Apo edhe cifute-katolik.

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    SMTH

Ne kuptimin logjik eshte ashtu sic them une, sepse; nje njeri nuk mund te kete dy religjione ne te njejten kohe, edhe cifute/hebreje dhe ortodokse, nese ke menduar ortodokset-izraelit atehere eshte OK.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Ok, atehere me duhet te insistoj deri sa te del nje arbiter se une kam te drejt , ne kuptim qe e thua ti, qe dmth cifute-ortodoks nuk ka, harroje! Apo edhe cifute-katolik.
    O vlla , a i di perkufizimet e fjaleve katolik e ortodoks se skam nder mend te jap mesim ketu une?

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    O vlla , a i di perkufizimet e fjaleve katolik e ortodoks se skam nder mend te jap mesim ketu une?
    Shiko cka ke shkruar njeher, eshte detal, mirepo ja nderron kuptimin.

Nje IZRAEL ( eshte kutpimi i shtetesise )

Nje cifute ( eshte kutpimi i fese )

Nje ortodoks ( eshte kuptimi i fese )

Nje katolik ( po ashtu ).

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •