Eudhu bil-lahi minesh-shejtanir-raxhim! Bismil-lahir-Rahmanir-Rahim.


Prmbajtja
Hyrja ........................
Kushtet e lutjeve ..........
Dobite e lutjeve .............
Fillimi
Lutja Kur zgjohemi nga gjumi ...
Lutja e mngjezit ...........
Lutjet Ku-ranore
Lutja e Hz.Ademit a.s. .....
Lutja e Hz.Nuhit a.s. .....
Lutje e Hz.Ibrahimit a.s. ....
Lutja e Hz.Ejubit a.s .......
Lutja e Hz.Lutit a.s. .......
Lutja e Hz.Shuajbit a.s. ....
Lutja e Hz.Jusufit a.s. .....
Lutja e Hz.Junusit a.s. .....
Lutja e Hz.Zekerijahut a.s...
Lutja e Hz.Sylejmanit a.s....
Lutja e HZ. Musait a.s. ..............
Lutja e Hz.Isa a.s. ........
Lutja e Hz.Muhammedit.s.a.v.s.
Lutja e Sahabve..............
Lutja kunr cytjeve te djajve
Lutja e besimtarve t sinqert
El-Fatiha .....................................
Suretul-Ihlas ..................................
Suretul-Felek .................................
Suretun-Nas ..................................
EL Bekare .....................................
AJETUL-KURSI ................................
El-Muminun ...................
EL Bekare .....................................
Lutja e Teubes ................
Lutjet nga Suneti
Lutja gjat Haxhit ...........
Lutje p falje ...............
Lutje te ndryshme ..........
Lutja e Istigfarit ............
Emri(EL-ISMUL-ADHAM) ..
L.nese te godit ndonje telashe.
Lutja kunder shirkut ..........
Lutja kunder pagjummsis ..
Lutja e udhtimit .............
Lutje te ndryshme ..........
Lutja Kur zgjohemi nga gjumi ..
Lutje te ndryshme ..........
Lutjet e preferuara ........
Lutja e mbrmjes .............
Dhikrer Prfundimi...................
LUTJE
T zgjedhura nga Kurani dhe Hadithi
Lutja sht prej ilaeve m t dobishme.Ajo parandalon fatkeqsit,
i mnjanon dhe i lehtson n rast se ato ndodhin.Lutja sht arma e muslimanit.
N rastet fatkeqsive,lutja kalon n tri situata:
E para: Kur tregohet m e fort se fatkeqsia dhe e largon at.
E dyta: Kur tregohet m e dobt se fatkeqsia,lutja arrin ta dobsoj fatkeqsin.
E treta;Kur Lutja i bn ball fatkeqsis dhe anasjelltas.Si rrjedhoj,tdyja luftoj njra-tjetrn.
Nga Aishja (r.a) transmetohet se Pejgamberi a.s. ka thn:
Paralajmrimi nuk i bn dobi paracaktimit(kaderi) t Allahut Madherishm,por lutja bn dobi pr at q ka ndodhur apo q nuk ka ndodhur.N t vrtet,kur fatkeqsia zbret,at e pengon Lutja,e keshtu ato luftojn njra tjetrn deri ditn e gjykimit.


-HYRJE-
Madhruar dhe Falnderuar i qoft Allahut (subhanehu ue teala), Lavdiploti,Mshiruesi,Bamirsi dhe Bujari,i cili robit t tij ja shpalli Kuranin q t jet vrejtje pr tr botrat,dergojm Salavat mbi Pejgamberin ton t dashur Muhammedit[sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ,familjes s tij,shokve t tij dhe ithtareve t tij, knaqsia e Allahut qoft mbi t gjith ata.
Lutje do t thot krkes sht nj gj tejet e rndsishme n jetn e njeriut,ku sipas shknces islame , lutja i drejtohet vetm Allahut Madhruar,Krijuesit t botve.
Prandaj ,lutja sht bised me z t ulur me Krijuesin tnd,rrug sekrete prmes cils fitohet fuqia shpirtrore nga burimi kryesor.Lutja ringjall shpirtin e njeriut dhe e orienton at n rrug t drejt.
*Kushtet q duhet plotsuar gjat lutjes ,dhe rregullat e mirsjelljes me rastin e lutjes.

1) Q lutja t filloj me falnderim ndaj All-llahut t Madhrishm,pastaj m lavdrimin e emrave dhe cilesive t Tij,dhe krkimin e bekimit pr Pejgamberin e Tij [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem],e pastaj t lutet pr ka t doj!prseri n fund falnderojm All-llahun e Madhrishm dhe drgojm selavat mbi Pejgamberin [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem].
2) T jet i vendosur, i sinqert, m vemendje dhe prkushtim dhe konzentrim kur lutet duke zbatuar rregullat e prgjithshme t lutjes e plotsisht m bindje i sigurt n plotsimin e lutjes.
Pejgamberi i Allahut[sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]ka thn:Kur luteni,asnjri prej jush t mos deklarojn:
O Allah m fal,nse do,ose o Zot,m mshiro,nse do,por t bej vendosmrisht,ngase Allahu nuk mund t udhrohet,kur I lutemi Allahut,jeni t sigurt se do tu prgjigjet me dijeni se Allahu nuk pranon dua nga nj zemr indiferente dhe neglizhente!.
3) Devotshmri dhe qndrushmriua,mbshtetje n Allahun [subhanehu ue teala]
4) Kujdes pr ushqim, t jet hallall dhe veshmbathja t jet e (paster n trup),me abdes,n vnde ku nuk ka fotografi dhe qen,sepse ato pengojn hyrjen e melekve.
5) Lutja bhet n dit me vler t veant dhe kohrat ku Allahu Madhrishm pranon lutjet p.sh:
n sexhde, n mes t Ezanit e Ikametit,mbas Farzit,n pjesen e fund t Nats,n Arafat etj.
6) Q t lutet vazhdimisht dhe lutjen ta prsritet tri hr dhe kur krkon ,krkohet tri here.
7) Q gjat duas me duar t ngritura t drejtohemi nga Kibla
8)Emri m i madh i Zotit sht Ismul-Adham,pr t cilin thuhet se All-llahu i Madhrishem m siguri do tia pranoj lutjen atij q i lutet m at emr.
Disa nga dobit e lutjes.
Dobit e lutjes jan:
* T afron pran Allahut Madhrishm.
* sht prej mjekimit m t dobishm pr smundjet bashkohore si brenga,pikllimi dhe shqetsimi.
* m an t lutjes mund t ndihmon vllan dhe zbaton hadithinkush prej jush ka mundsi ti sjell vllait ndonj dobi,le ta bj at!
* Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka thn:
-All-llahu zemrohet m ate q nuk krkon (asgj) prej tij
-All-llahu sht i turpshm dhe bujar.i vjen turp-kur njeriu i on duart(dhe i lutet)-ti kthej bosh dhe t piklluar.
-Dora e All-llahut sht (gjithnj) plot.
Lutjet m t mira e m t bukura jan nga Kurani famelart prandaj fillojm m lutje nga Kurani ku kto lutje kan prparsi ndaj lutjeve t tjera,ku Lavdrimi i Lavdiplotit sht dua,sepse Ai e din nevojat tona dhe pikrisht nisemi nga lutjet e m t dashurve t Allahut Madhrishm, Pejgamberve:

Bismil-lah,ves-salatu ves-selamu ala resulil-lah
[M emrin e All-llahut,prshndetja dhe shptimi qofshin mbi t Drguarin e All-llahut].
Kur zgjohemi nga gjumi,deklarojm:
EL-HAMDU LIL-LAHIL-LEDHI EMATENI THUMNME AHJANI VE ILEJHINUSHUR.
Falnderimi i qoft Allahut i cili m bri t vdes,e pastaj m ringjalli dhe t Ai do t kthehemi.
Lutja e mngjezit
ALL-LLAHUMME ASBAHNA VE ASBEHAL MULKU LIL-LAHI VEL-HAMDU LIL-LAHI LA ILAHE IL-LELL-LLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEHU LEHUL-MULKU VE LEHUL-HAMDU VE HUVE ALA KULI SHEJIN KADIR.RABBI ESELUKE HAJRE MA FI HADHEL-JEVMI VE HAJRE MA BADEHU.RABBI EUDHU BIKE MINEL-KESELI VE SUIL-KIBER.RABBI EUDHU BIKE MIN ADHABIN FIN-NARI VE ADHABIN FIL-KABR.
*Kemi aguar,ndersa njekohsisht ka aguar edhe mbretria dhe pushteti i Zotit.Falnderojm Allahun!Nuk ka Zot tjetr pos Allahut Nj.Atij i prket mbretria dhe pushteti,Atij i prket mirnjohja dhe ai mundet do gj.
O Zot,t lutem tma ofrosh mirsin e dits s sotme dhe t mirn e saj.Nga Ti krkoj mbrojtje nga e keqja e dits s sotme dhe e keqja pas saj.O Zoti yn.prej Teje krkoj mbrojtje nga prtacia dhe pleqria e shmtuar.O Zot,prej Teje krkoj mbrojtje nga dnimi n zjarr dhe dnimi n varr!
EUDHU BI KELIMATIL-LAHIT-TAMATI MIN SHERRI MA HALEK
*Krkoj mbrojtje n fjaln e prsosur t Allahut nga e keqja e do gjje q e ka krijuar.
BISMIL-LAHIL-LEDHI LA JEDURRU MEASMIHI SHEJUN FIL-ERDI VE LA FIS-SEMAI VE HUVES-SEMIUL-ALIM
*Po filloj me emrin e Allahut,me emrin e cilit nuk mund t dmtoj asgj n tok as n qiell,kurse Ai dgjon do gj dhe din do gj.

(Koha e lutjes sht prej agimit deri n lindjen e diellit,preferoht nga tri her t thuhet)
Lutja e Ademit a.s.ata t dy than:
RABBENA DHALEMNA ENFUSENA VE IN LEM TAGFIR LENA VE TERHAMNA LENEKUNENNE MINEL-HASIRIN.
Zoti yn,n i bm t padrejt vetvetes,n qoft se nuk na fal dhe nuk na mshiron n m siguri do t jemi prej t shkatrruarve!
(El-Araf,23)


Lutja e Hz. Nuhit a.s.Ai tha:
RABBINSURNI BIMA KEDHDHEBUN
Zoti im,m ndihmo pr at q m
prgnjeshtrojn.
(El-Muminun,26)

INNI MAGLUBUN FENTASIR.
Un jam i mundur,prandaj m ndihmo!
(El-Kamer,10)
RABBIGFIR LI VE LIVALIDEJJE VE LIMEN DEHALE BEJTI MUMINEN VE LIL MUMININE VEL MUMINATI VE LA TEZIDIDH-DHALIMINE IL-LA TEBARA.
Zoti im,m fal mua dhe prindrit e mi,dhe ata q hyn n shtpin time,duke qen besimtar,edhe besimtart,ndrsa jobesimtarve mos u shto tjetr,vetm dshprim.
(Nuh,28)
Lutje a Hz Ibrahimit a.s.dhe Ismailit a.s.
RABBENA TEKABEL MINNA INNEKE ENTES-SEMIUL-ALIM.
Zoti yn,pranoje prej nesh,se me t vrtet Ti je q dgjon dhe di!
(El-Bekare,127)
RABBI HEB LI HUKMEN VE ELHIKNI BISALIHIN.VEXHAL LI LISANE SIDKIN FIL AHIRIN.VEXHALNI MIN VERESETI XHENNE-TIN-NAIM.VE LA LA TUHDHINI JEVME JUBSAUN.JEVME LA JENFEU MALUN VE LA BENUN.IL-LA MEN ETAL-LAHE BI KALBIN SELIM.
Zoti im,m dhuro mua urtsi dhe m bashko me t mirt!M bn prkujtim t mir ndr ata q vijn pas.M bn prej trashguesve t Xhenetit t begatshm,e mos m turpro n ditn kur do t ringjallem.Ditn kur nuk bn dobi as malli,as fmijt,(nuk bn dobi) vetm kush i paraqitet Zotit me zemr t shndosh.
(Esh Shuara,83-85 dhe 87-89)
Lutja e Hz. Ejubit a.s.
INNI MESSENIJED-DURRU VE ENTE ERHAMUR-RAHIMIN.
M gjeti belaja,e Ti je m Mshiruesi ndr Mshiruesit!
El-Enbija,83)
Lutja e Hz. Lutit a.s.
RABBI NEXHXHINI VE EHLI MIMMA JAMELUN.
Zoti im,m shpto mua dhe familjen time nga ajo q bjn ata!
(Esh-Shuara,169)
RABINSURNIALEL-KAVMIL-MUFSIDIN.
O Zoti im,m ndihmo kundr popullit t prishur!
(El-Ankebut,30)

Lutja e Hz Shuajbit a.s.
ALALLAHI TEVEKELNA.RABBENEFTAH BEJNENA VE BEJNE KAVMINA BIL-HAKKI VE ENTE HAJRUL-FATIHIN.
Ne ju kemi mbshtetur All-llahut.Zoti yn,vendos mes nesh dhe mes popullit ton gjykimin tnd t drejt,se Ti je m i miri gjykats
(El-Araf,89)

Lutja e Hz. Jusufit a.s.
FATIR-SEMAVATI VEL-ERDI ENTE VELIJJI FID DUNJA VEL-AHIRETI TEVEFFENI MUSLIMEN VE ELHIKNI BIS-SALIHIN.
Zoti im,Ti m ke dhn mua pushtet,m msove mua komentin e ndrrave,o Krijues i qiejve e i toks,Ti je kujdestar imi n dynja e n Ahiret,m bn t vdes mysliman dhe m bashko me t mirt!
(Jusuf,101)
RABBIS-SIXHNU EHABBU ILEJJE MIMMA JEDUNENI ILEJHI VE IL-LA TASRIFANNI KEJDEHUNNE ASBU ILEJHINNE VE EKUN MINEL-XHAHILIN.
O Zoti im,burgu sht m i dshiruar pr mua,se sa at q m ofrojn ato mua dhe nse Ti nuk m largon prej meje dredhin e tyre,un mund t anoj t ata dhe t bhem injorant.
(Jusuf,33)

Lutja e Hz. Junusit a.s.
LA ILAHE IL-LA ENTE SUBHANEKE INNI KUNTU MIN EDH-DHALIMIN.
Nuk ka Zot pos Teje.Ti je i pastr,nuk ke t meta.Un i bra padrejt vetes!
(El-Enbija,87)

(sht kjo duaja e Junusit a.s. n barkun e peshkut.Pr t ai ka shptuar nga vuajtja,ndrsa Kurani thotNdrsa n mnyre t njejt i shptojm edhe besimtart tjer).
(Muslimani nuk lutet me kt lutje pr ndonj gj,e t mos i pranohet lutja)

Lutja e Hz. Zekerijahut a.s.
RABBI LA TEZERNI FERDEN VE ENTE HAJRUL-VARITHIN.
Zoti im,m le t vetmuar se Ti je m i miri trashgues(pas do kujt)
(El-Enbija,89)

(Ky ajet recitohet pr ifta q nuk kan fmij)
Lutja e Hz.Sylejmanit a.s.
RABBI EVZINI EN ESHKURE NIMETEKEL-LETI ENAMTE ALEJJE VE ALA VALIDEJJE VE EN AMELE SALIHAN TERDAHU VE ED-HILNI BI RAHMETIKE FI IBADIKES-SALIHIN.
Zoti im,m mundso q t falnderoj pr t mirat Tuaja q mi dhurove mua dhe prindrve t mi dhe q t bj vepra t mira q Ti plqen,e me mshirn tnde m shtie n mesin e robve Tuaj t mir!
(En-Neml,19)
Lutja e Hz. Musait a.s.
ENTE VELIJJUNA FAGFIR LENA VERHAMNA VE ENTE HAJRUL-GAFIRIN.VEKTUB LENA FI HADHIHID-DUNJA HASENETEN VE FIL-AHIRETIN INNA HUDNA ILEJK.
Ti mbrojtsi yn,pra falna e mshirona,se Ti je m i miri q fal(gabimet).Dhe cakto pr ne(jet) t mir n dynja dhe t mir n botn tjetr,pse vrtet jemi kthyer kah Ti.
(El-Araf,155-156)
SUBHANEKE TUBTU ILEJKE VE ENE EVVELUL-MUMININ.
E lart sht madhria Jote,pendohem t Ti(pr at q krkova),dhe un jam i pari i besimtarve.
(El-Araf,143)

Lutja Hz.Isa a.s.
ALLAHUMME RABBENA ENZIL ALEJNA MAIDETEN MINES-SEMAI TEKUNU LENA IDEN LIEVVELINA VE AHIRINA VE AJETEN MINKE VERZUKNA VE NETE HAJRUR-RAZIKIN.
O All-llah,Zot yn,zbritna nga qilli nj tryez,t na jet fest(gzim) pr ne dhe pr ata(q vijn)pas nesh,t jet argument prej Teje,dhe dhurona se Ti je furnizuesi m i mir!
(El-Maide,114)

Nj Lutje e Hz.Muhammedit s.a.v.s.
KULIL-LAHUMME MALIKE-MULKI TUTIL-MULKE MEN TESHAU VE TENZIUL-MULKE MIMMEN-TESHAU VE TUIDHDHU MEN TESHAU VE TUDHIL-LU MEN TESHAU BI JEDIKEL-HAJR,INNEKE ALA KUL-LI SHEJIN KADIR.TULIXHUL-LEJLE FIN NEHARI VE TULIXHUN-NEHARE FIL-LEJLI VE TUHRIXHUL-HAJJE MINEL-MEJJITI VE TUHRIXHUL-MEJJITE MINEL-HAJJ,VE TERZUKU MEN TESHAU BI GAJRI HISAB.
Thuaj:O Allah,Sundues i do sendi,Ti ia jep pushtetin atij q do,Ti ia heq prej dore pushtetin atij q do dhe e prul at q do,e larteson at q do.do e mir sht n dorn Tnde,vrtet,Ti ke mundsi pr do gj.Ti e fute natn n dit dhe Ti e fute ditn n nat,Ti nxjerr nga i vdekuri t gjallin dhe nga i gjallit vdekurin dhe Ti e begaton pa mas at q do!
(Ali Imran,26-27)
____________________________________________

Lutja e Sahabve t Pejgamberit s.a.v.s.
RABBENAAMENNABIMAENZELTEVETTEBANER-RESULE FAKTUBNA MEASH-SHAHIDIN.
Zoti yn,ne e besuam at q e zbrite(shpalljen), e pasuam t drguarin(Isain),pra shnona bashk me ata q dshmojn(besimin e drejt)!
(Ali Imran,53)
Lutja kundr cytjes s djajve
RABBI INNI EUDHU BIKE MIN HEMEZATISH-SHEJATINI VE EUDHU BIKE RABBI EN JAHDURUN.
O Zoti im,un mbrohem me Ty prej cytjeve t djajve!Dhe mbshtetem t Ti q ata t mos m afrohen!
(El-Muminun,97-98)
______________________________________________
Lutja e besimtarve t sinqert
SEMINA VE ETANA GUFRANEKE RABBENA VE ILEJKEL-MASIR.RABBENA LA TUAHIDHNA IN NESINA EV AHTANA RABBENA VE LA TAHMIL ALEJNA ISREN KE MA HAMELTEHU ALEL-LEDHINE MIN KABLINA,VE LA TUHAMMILNA MA LA TAKATE LENA BIHI VAFU AN-NA VAGFIR LENA VERHAMNA,ENTE MEVLANA,FEN-SURNA ALEL-KAVMIL-KAFIRIN.
Dgjuam dhe respektuam.Krkojm faljen tnde o Zot yn,t Ti sht ardhmria(jon).
Zoti yn,mos na dno nse harrojm ose gabojm!Zoti yn,mos na ngarko neve barr t rnd si i ngarkove ata para nesh!Dhe Zoti yn,mos na ngarko me at pr t ciln nuk kemi fuqi!Dhe na i mbulo t kqiat,na fal dhe na mshiro.Ti je Mbrojtsi yn,pra na ndihmo kundr popullit pabesimtar.
(El-Bekare,285-286)
El-Fatiha
1.Bismil-lahir Rahmanir Rahim
2.EL-HAMDULILAHI RABBILALEMIN
3.ERRAHMANI RRAHIM
4.MALIKI JEUMIDDIN
5.IJAKE NABUDU VE IJAKE NESTEIN
6.IHDINA SSIRATAL MUSTEKIM
7.SIRATAL-LEDHINE ENAMTE ALEJHIM
8.GAJRIL MAGDUBI ALEJHIM VELE DDALIN
1.Me emrin Allahut,Mrshiruesit,Mshirbrsit,
2.Falnderimi i takon Allahut,Zotit t botrave!
(Kur n shqiptojm Allahu subhanehu ve teala thot:Robi im m Lavdroj)
3.Mshiruesit,Mshirbrsit!
(Kur n shqiptojm Allahu subhanehu ve teala thot:Robi im m ngriti lart)
4.Sunduesit t Dits s Gjykimit
(Kur n shqiptojm Allahu subhanehu ve teala thot:Robi m ka br t famshm)
5.Vetm Ty t adhurojm dhe vetm prej Teje krkojm ndihm!
(Kur n shqiptojm Allahu subhanehu ve teala thot: Robit tim i takon do gj q lutet)
6.Udhezona (prforcona n rrugn e drejt!
7.N rrugn e atyre,t cilt i begatove m t mira,
8.jo n t atyre q kunder veti troqn hidhrimin, e as n t atyre q e humbn veten!
Suretul-Ihlas
Bismil-lahir Rahmanir Rahim
Kul huvAll-llahu ehad,
Allahus-samed,
lem,jelid ve lem juled,
ve lem jekun lehu kufuven ehad.
Thuaj:Ai,Allahu sht Nj!Allahu sht Ai q do krijes i drejtohet(i mbshtetet) pr do nevoj.As ska lindur k,as nuk sht i lindur Dhe askush nuk sht i barabarte me At!
(El-Ihlas,1-4)
Suretul-Felek
Bismil-lahir Rahmanir Rahim
Kul eudhu bi Rabbil felek,
min sherri ma halek,
ve min sherri gasikin idha vekab,
ve min sherrin-nef-fathati fil ukad,
ve min sherr-rri hasidin idha hased.
Thuaj mbshtetem Zotit t agimit,prej demit t do krijese q Ai e krijoi,dhe prej errsirs s nats kur ngryset plotsisht,dhe prej demit t atyre q lidhin dhe fryjn nyja,edhe prej demit t smirziut kur vepron me smir
(El-Felek,1-5)
Suretun-Nas
Bismil-lahir Rahmanir Rahim
Kul eudhu bi Rabbin nas,
maliki-nas,
ilahin-nas,
minsherri-rril vesvasil-han-nas,
eledhi juvesvisu fi sudurin-nas,
minel-xhineti ven-nas.
Thuaj :Mbshtetem(mbrohem) t Zoti i njerzve!Sunduesi i njerzve,t Adhuruarin e njerzve,prej t keqes s cytsit q fshihet,i cili bn cytje n zemrat e njerzve,qoft ai (cytsi)prej xhinve apo njerzve
(En-Nas,1-6)
EL Bekare(1-4)
BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM
ELIF LAM-MIM!(1)DHALIKEL-KITABU LA REJBE FIH.HUDEN LIL-MUTTEKIN,(2)EL-LEDHINE JUMINUNE BIL-GAJBI VE JUKIMUNE S-SALATE VE MIMMA REZAKNAHUM JUNFIKUN,(3)VEL-LEDHINE JUMINUNE BIMA UNZILE ILEJKE VE MA UNZILE MIN KABLIK,VE BIL-AHIRETI HUM JUKINUN,(4)ULA-IKE ALA HUDEN MIR-RABBIHIM VE ULA-IKE HUMUL-MUFLIHUN.
Elif,Lam,Mim.Ky sht libri q nuk ka dyshim n t (sepse sht prej All-llahut)sht udhzues pr t ata q jan t devotshm.
T cilet e besojn t fshehtn,e kryejn faljen(Namazin)dhe prej asaj q N u kemi dhn ,ata japin (zekatin,sadaka etj.)Dhe ata ,t cilet besojne n at q tu shpall ty dhe n at q sht shpallur para teje dhe,qe jan t bindur plotsisht pr (jeten e ardhshme n)botn tjetr(Ahiretin).T tillt jan t udhzuar nga Zoti i tyre dhe vetm ata jan t shptuarit.

EL Bekare( 255-257) -AJETUL-KURSI
BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM.
ALL-LLAHU LA ILAHE IL-LA HUVEL HAJJUL KAJJUMU LA TEHUDHUHU SINETUN VE LA NEUM,LEHU MA FIS SEMAVATI VE MA FIL ERDI MEN DHEL-LEDHI JESHFEU INDEHU IL-LA BI IDHNIHI,JELEMU MA BEJNE EJDIHIM VE MA HALFEHUM VE LA JUHITUNE BI SHEJIN MIN ILMIHI IL-LA BI MA SHAE VESIA KURSIJJUHUS SEMAVATI VEL ERDA,VE LA JEUDUHU HIFDHUHUMA VE HUVELALIJJULADHIM(255)LA IKRAHE FID DIN,KAD TEBEJJENER RUSHDU MINEL GAJJ,FE MEN JEKFUR BIT TAGUTI VE JUMIN BIL-LAHI FE KAD ISTEMSEKE BIL URVETIL VUTHKA LAN FISAME LEHA,VALL-LLAHU SEMIUN ALIM(256)ALL-LLAHU VELIJJUL-LEDHINE AMENU JUHRIXHUHUM MINEDH DHULUMATI ILEN NUR,VEL-LEDHINE KEFERU EVLIJAHUMUTTAGUTU JUHRIXHUNEHUM MIN EN NURI ILEDH DHULUMAT,ULAAIKE ESHABUN NARI HUM FIHA HALIDUN(257)
Allahu sht nj,nuk ka zot tjetr prve Tij,Ai sht Mbikqyres i Prhershem dhe i Prjetshem.At nuk e kap as dremitja as gjumi,gjithka ka n qiej dhe n Tok sht vtem e Tij.Kush mund t ndrmjetesoje tek Ai,pos m lejen e tij,e di t tashmen q sht prane tyr dhe t ardhem,nga ajo q Ai di t tjeret din vetem aq sa Ai ka dshiruar,Kursi-u i Tij[dija sundimi]perfshin qiejt dhe Token.Kujdesi i Tij ndaj t dyjave,nuk i vjen rnd,Ai sht m i larti,m i madhi.
N fe nuk ka dhun.sht sqaruar e vertta nga e kota.E kush nuk i beson t pavrttat e i beson Allahut,ai sht kapur pr lidhjen me t forte,e cila nuk ka keputje,Allahu sht Dgjues i dijshm.Allahu sht Mbikqyres i atyre qe besuan,i nxjerr ata errsirave n drit.E kujdestare t atyre q nuk besuan jan djajte q i nxjerrin ata prej drite e i hedhin n errsira.Ata jan banor t Zjarrit,ku do t qndrojn prgjithmon.
(El-Bekare,255-257}

El-Muminun
BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM.
AMENER-RESULU BIMA UNZILE ILEJHI MIN RABBIHI VEL-MUMINUNE,KUL-LUN AMENE BIL-LAHI VE MELAIKETIHI VE KUTUBIHI VE RUSULIHI,LA NUFERRIKU BEJNE EHADIN MIN RESULIHI VE KALU SEMINA VE ETANA GUFRANEKE RABBENA VE ILEJKEL-MESIR.LA JUKELIFULLAHU NEFSE IL-LA VUSAHA MA KESEBET VE ALEJJHA MEKTESEBET.RABBENA LA TUAHIDHNA INNESINA EUAHTANA.RABBENA VE LA TAHMIL ALEJNA ISTEN KEMA HAMELTEHU ALEL-LEDHINE MIN KABLINA.RAB-BENA VE LA TUHAMMILNA MA LA TAKATE LENA BIHI VAFU ANA,VAGFIR LENA,VERHAMMA,ENTE MEULANA,FENSURNA ALELKAUMIL-KAFIRIN.
I drguari i besoj asaj qe ju shpall prej Zotit t Tij,e ashtu edhe besimtart.secili i bsoj Allahut,engjjve t Tij,shpalljeve t Tij,t drguarve t Tij.Ne nuk bjm dallim n asnjrin nga t drguarit e Tij dhe thane:
iu prgjegjm (thirrjes) dhe respektuam(urdhrin).Krkojme falje tnde o Zoti yn!Vetem t Ti sht ardhmria jon.Allahu nuk e obligon asnj njeri prtej mundsis s tij,atij (njeriut)i takon ajo q e fiton dhe atij i bie ajo (e keqe) q e mriton.
Zoti yne,mos na dno nese harrojm ose gabojm!
Zoti yn,mos na ngarko m at pr t cilen n nuk kemi fuqi!Na i shlyj mkatet,na i mbulo t kqijat,na mshiro.Ti je mbrojtesi yn,na ndihmo kunder popullit pabsimtar!.

(Kush e reciton kete sure dhe te Ajetul Kursi,kur te agoj ,do t jete i mbrojtur deri n oret e nates,ndersa kush e reciton n mbramje,jan n mbrojtje deri ne agim)

EL Bekare(284-286)
BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM
LIL-LAHI MA FIS SEMAVATI VE MA FIL ERDI,VE IN TUBDU MA FI ENFUSIKUM EV TUHFUHU JUHASIBKUM BIHIL-LAHU,FE JEGFIRU LIMEN JESHAU VE JUADHDHIBU MEN JESHAU,VALL-LLAHU ALA KULI-LI SHEJ IN KADIR(284) AMENER RESULU BIMA UNZILE ILEJHI MIN RABBIHI VEL MUMINUN, KUL-LUN AMENE BIL-LAHI VE MELAIKETIHI VE KUTUBIHI VE RUSULIHI,LA NUFERRRIKU BEJNE EHADIN MIN RUSULIHI VE KALU SEMINA VE ETANA GUFRANEKE REBBENA VE ILEJKEL MESIR(285)LA JUKEL-LIFULLAHU NEFSEN IL-LA VUSAHA,LEHA MA KESEBET VE ALEJHA MAK TESEBET,RABBENA LA TUAHIDHINA IN NESINA EV EHTANA,RABBENA VE LA TEHMIL ALEJNA ISREN KEMA HAMELTEHU ALEL-LEDHINE MIN KABLIKA,REBBENA VE LA TUHAMMILNA MA LA TAKATE LENA BIHI,VEFU ANNA VEGFIR LENA VER HAMNA ENTE MEULANA FEN SURNA ALEL KAUMIL KAFIRIN(286)
Vetm t Allahut jan gjithka ka n qiej dhe ka n Tok, e pr at q e keni n shpirtin tuaj,e shfaqt haptazi ose e mbajtt fsheht, Allahu do tju marr n prgjegjsi,e Ai ia fal atij q do dhe e dnon at q do,Allahu ka mundsi pr do send.I Drguari i besoi asaj q i shpall prej Zotit t tij, e ashtu edhe besimtaret.Secili i besoi Allahut,engjjve t Tij,shpalljeve t Tij,t drguarve t Tij.N nuk bjm dallim n asnjrin nga t drguarit e Tij,dhe than:Iu prgjigjm thirrjes dhe respektuam urdhin.Krojme faljen tnde o Zoti yn!Vetm t Ti sht ardhmria jon.Allahu nuk e obligon asnj njri prtej mundsise se tij,atij(njeriut)i takon ajo q e fiton dhe atij i bie ajo(e keq)q e meritoi.Zoti yn,mos na dno nse harrojm ose gabojm! Zoti yn,mos na ngarko neve barr te rnd si i ngarkove ata qe ishin para nesh!Zoti yne,mos na ngarko m at pr t cilen n nuk kemi fuqi!Na i shlyej mkatet,na i mbulo t kqijat,na mshiro!Ti je Mbrojtsi yn,na ndihmo kundr atyre q nuk besojn!
(El-Bekare,284-286)
_____________________________________________
Lutja e Teubes
FE AMENNA RABBENA FAGFIR LENA DHUNUBENA KEFFIRANNA SEJJIATINA VE TEVEFFENA MEAL-EBRAR.
Zoti yn,ne dgjuam nj thirrs q ftonte pr besim(e q thoshte)T besoni Zotin tuaj!E ne besuam!Zoti yn,na i fal mkatet tona,na i mbulo t metat dhe pas vdekjes na bashko me t mirt!
(Ali Imran,193)
Lutja e besimtarve gjat kohs s Haxhit
*Allahumme Rabbena atina fid-dunja haseneten ve fil-ahireti haseneten ve kina adhaben-nar.
[O Allah,Zot yn ,na dhuro t mira n kt bot dhe t mira n botn tjetr dhe na ruaj nga vuajtja n zjarr.
Lutja p t krkuar falje
*Estagfirullahe ve etubu ilejhi
[krkoj faljen e Allahut dhe tek Ai pendohem]

*La ilahe il-Allahu vahdehu la sherike leh,lehul-Mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir
[ska t adhuruar prve Allahut,Nj dhe i pashoq,Atij i takon sundimi dhe lavdrimi.
Ai sht i plotfuqishm mbi do sendi]
EL-HAMDU LIL-LAHIL-LEDHI KADA ANNA NUSUKENA.ALLAHUMME ZIDNA IMANEM VE JEKINEN VE TEFVIKAN VE AVNA VAGFIR LENA VE LI ABAINA VE UMMEHATINA VEL-MUSLIMINE EXHMEIN.
Falnderoj Allahun.xh.h. Cili na mundsoj ti kryjejm ibadetet tona.Allahu im,shtoje imanin ton,bindjen ton,na forco dhe na ndihmo.Na fal ne,baballarve tan dhe nnave tona dhe gjith besimtarve.

*Ja Hajju ja Kajjumu bi rahmetike estegithuaslih li sheni kul-lehu ve la tekilni ila nefsi.
[O i Gjall prgjithmon , o Mbikqyrs i do gjje,me mshirn Tnde krkoj ndihm,ma prmirso tr gjendjen time dhe mos me l t mbshtetetem ne veten time ,as sa nj lvizje e syrit]

Redijtu bil-lahi Rabben ve bil-Islami dinen,ve bi Muhammedin alehi selam nebijjen.
Jam i knaqur q Zoti im sht All-llahu,feja ime sht Islami dhe Pejgamberi im sht Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]

*All-llahume afini fi bedeni,All-llahume afini fi semi,All-llahume afini fi besari,la ilahe il-la ente,All-llahume inni eudhu bike minel-kufri vel-fakri,ve eudhu bike min adhabil-kabr,la ilahe il-la ente.
O Zoti im,m jep shndet n trupin tim,
O Zoti im,m jep shndet n t dgjuarit tim,
O Zoti im,m jep shndet n t pamurit
O Zot im,krkoj mbrojtjen Tnde nga kufri(mosbesimi) e varfria dhe krkoj mbrojtjen Tnde nga dnimi i varrit.
Ska t adhuruar tjetr prve Teje.

JA RABB ,MARUFEN MIN MARUFIKE TUGNINI BIHI AN MARUFI MEN SIVAKE JA MARUFE BIL-MARUF.
O Zot m dhuro t mira nga mirsia Jote e cila do tm bj t pavarur nga mirsia e krijesave Tua,o Ti q je i njohur pr mirsi.

______________________________________________
ALLAHUMME FEASHABNIL-AFIJETE FI BEDENI VEL-ISMETE FI DINI VE AHSIN MUNKALEBI
Allahu im,m jep shndet n trupin tim dhe bn q ti prmbahem fes n menyr t prkryer.
ALLAHUMMASAMNA BI DINIKE VE TAVAIJETIKE VE TAVAIJETI RESULIKE SAL-LALLAHU ALEJHI VE SEL-LEME VE XHENNIBNA HUDUDEKE.ALLAHUMMEXHALNA NUHIBBUKE VE NUHIBBU MELAIKETEKE VE ENBIJAEKE VE RUSULEKE VE NUHIBBU IBADEKES-SALIHIN.ALLAHUMME HABBIBNA ILEJKE VE ILA MELAIKETIKE VE ENBIJAIKE VE RUSULIKE VE ILA IBADIKES-SALIHIN.ALLAHUMME JESSIRNA LIL-JUSRA VE XHEN-NIBNEL-USRA VAGFIR LENA FIL-AHIRETI VEL-ULA VEXHALNA MIN EIMMETIL-MUTTEKIN.
Allahu im,m mbroj me fen Tnde dhe bindjen ndaj Tje dhe m bindjen ndaj Pejgamberit Tnd s.a.v.s.
Allahu im,na ban nga ata t cilt t duan dhe t cilt i duan melekt Tu,t drguarit,pejgambert dhe robrit e mir.
Allahu im,na bn t dashur pr melekt Tu,t drguarit,pejgambert dhe robrit e mir.
Allahu im,na lehtso hyrjen n Xhenet dhe na mbroj nga Xhehnemi dhe na fal edhe n kt
edhe n botn tjetr dhe na bn model t devotshmris.

Lutja e Istigfarit
ALL-LLAHUMME ENTE RABBI,LA ILAHE IL-LA ENTE,HALEKTENI VE ENEABDUKE VE ENE ALAAHDIKE VE VADIKE MESTETATU.EUDHU BIKE MIN SHERRI MA SANATU,EBUU ILEJKE BI NIMETIKE ALEJJE VE EBUU BI DHENBI FAGFIRLI FE INNEHU LA JAGFIRUDH-DHUNUBE IL-LA ENTE.
O All-llah,Ti je Zoti im.ska t adhuruar prve Teje.Ti m ke krijuar dhe un jam robi yt.I jam besnik marrveshjes dhe premtimit(q ta kam dhn)aq sa kam mundsi.
Krkoj mbshtetje t Ti q t m mbrosh prej t keqs q e kam br.Un jam mirnjohs ndaj dhuntive Tua dhe pranoj mkatet e mia.
M fal,ngase mkatet nuk i fal askush prve Teje.

Emri m I madh I Allahut(EL-ISMUL-ADHAM)
ALL-LLAHUMME INNI ESELUKE BI ENNE LEKEL-HAMDE LA ILAHE IL-LA ENTEL-MEN-NANU BEDIUS-SEMAVATI VEL-ERDI DHUL-XHELALI VEL-IKRAMI,JA HAJJU JA KAJJUM.
O Zot,un t lutem ngase Ty t prket do mirnjohje.Nuk ka Zot pos Teje,q ofron t mira,q prej asgjje krijove qiejt dhe token,cilit i prket madhshtia dhe nderi,o i Gjalli,q mirmban do gj!

Duaja nese te godit ndonje telashe
INNA LIL-LAHI VE INNA ILEJHI
Vrtet,na i prkasim Allahut dhe te Ai do t kthehemi.

Menjanimi i shirkut t madh dhe t vogel
ALLAHUMME INNI EUDHUBIKE EN USHRIKE BIKE VE ENE EALEMU,VE ESTAGFIRUKELIMA LA EALEMU
O Zot,m mbroj nga t prshkruarit shok Ty n at q e di,dhe t lutem pr faljen e mkateve pr ate q nuk di

Preferohet n rast t pagjummsis
ALL-LLAHUMME LEKE ESLEMTU VE BIKE AMENTU VE ALEJKE TEVEKKELTU VE ILEJKE ENEBTU VE BIKE HASAMTU VE ILEJKE HAKEMTU VE ENTE RABBUNA VE ILEJKEL-MASIR.FAGFIR LI MA KADDEMTU VE MA EHHARTU VE MA ESRERTU VE MA ALENTU VE MA ENTE ALEMU BIHI MINNI,ENTEL MUKADDIMU VE ENTEL-MUEHHIDU LA ILAHE IL-LA ENTE VE LA HAVLE VE LA KUVVETE IL-LA BIL-LAH.
O Zot,Ty t dorzohem,n Ty besoj,t Ti mbshtetem,Ty t drejtohem,me Ty shkoj kundr armiqve t mi,t Ti ankohem,Ti je Zoti yn dhe kthimi sht vetm t Ti.M fal at q kam br m hert,at q do ta bj m von,at q e kam fshehur,at q e kam br haptas dhe at q Ti e din m mire se un,ti je ai q prparon dhe l anash.Nuk ka Zot pos Teje.
Pa Allahun nuk mund t ket asnj fuqi as ndryshim!

Lutja e udhtarit kur niset pr udhtim
ALL-LLAHU EKBER,ALL-LLAHU EKBER,ALL-LLAHU EKBER!
SUBHANEL-LEDHI SEHARE LENA HADHA VE MA KUNNA LEHU MUKRININ VE INNA ILA RABBINA LE MUNKALIBUN.ALL-LLAHUMME INNA NESELUKE FI SEFERINA HADHA ELBIRRE VET-TAKVA VE MINELAMELI MA TERDA .ALL-LLAHUME HEVVIN ALEJNA SEFERENA HADHA VETVIANNA BUDEH,ALL-LLAHUME ENTES-SAHIBU FIS-SEFER VEL HALIFETU FIL-EHL,ALL-LLAHUMME INNE EUDHU BIKE MIN VAETHAIS-SEFER VE KEABETIL-MENDHAR VE SUILMUNKABLEBI FIL-MALI VEL-EHL.
Allahu sht m i madhi,Allahu sht m i madhi,Allahu sht m i madhi.
I Lartmadhrishm qoft Ai q i nnshtroi kto pr na,sepse n nuk do t kishim pasur mundsi ta bnim kt.Ne me t vrtt tek Zoti yn do t kthehemi.O Zoti yn,t lutem q n udhtimin ton t na mundsosh t bjm mirsi dhe t jemi t devotshm,t bjm mirsi dhe t jemi t devotshm,t bjm vepra e t cilat Ti je i knaqur.O Zoti yn,na lehtso neve udhtimin ton dhe na e bj t rahatshm rrugn.O Zoti yn,Ti je shoqrues n udhtim dhe mbrojts i familjes ton.O Zoti im,krkoj q t m mbrosh nga vshtiresit e udhtimit dhe nga knaqesit e tij,nga shikimet qllimkqija dhe nga telashet m pasuri dhe familje.

ALLAHUMME IJJAKE ERXHU VE LEKE EDU FEBELIGNI SALIHA EMELI VAGFIRLI DHUNUBI VEMNUN ALEJJE BIMA MENEMENENTE BIHI ALA EHLI TAATIKE INNEKE ALA KUL-LI SHEJIN KADIR.
Allahu im,n mshirn Tnde shpresoj dhe Ty t lutem,andaj m plotso shpresat e mia t mira dhe m fal mkatet dhe m dhuro t mira far u ke dhuruare atyre q t jan bindur.
Ti vrtet je i gjithpushtetshm
ALLAHUMME JA MUKALIBEL-KULUBI THEBBIT KALBI ALA DINIK.ALLAHUMME INNI ESELUKE MUXHIBATI RAHMETIKE VE ADHAIME MAGFIRETIKE VES-SELAMETE MIN KUL-LI ISMIN VEL-FEVZE BIL-XHENNETI VENEXHATE MINEN-NAR.ALLAHUMME INNI ESELUKEL-HUDA VER-RUKA VEL-AFAFE VEL GINA.ALLAHUMME EINNI ALA DHIKRIKE VE SHUKRIKE VE HUSNI IBADETIK.ALLAHUMME INNI ESELUKE MINEL-HAJRI KUL-LIHI MA ALIMTU MINHU VE MA LEM EALEMU,VE EUDHU BIKE MINESH-SHERRI KUL-LIHI MA ALIMTU MINHU VE MA LEM EALEM,VE ESELUKEL-XHENNETE VE MA KARREBE ILEJHA MIN KAVLIN EV AMELIN,VE EUDHU BIKE MINEN-NARI VE MA KARREBE ILEJHA MIN KAVLIN EV AMEL.
Allahu im,o Ti Cili rrotullon zemrat,m forco zemrn time n f.Allahu im,t lutem pr at q do t jet shkak q tm mshirosh dhe tm falesh dhe q do tm ruaj nga do mkat.
Ma dhuro at q do t jet shkak i hyrjes time n Xhenet dhe shptim nga Zjarri.Allahu im,t lutem pr udhzim,ndershmri dhe pavarsi.Allahu im,m ndihmo t kujtoj.Allahu im,t lutem pr do t mir q i njeh,ndrsa un nuk i njoh,ndrsa krkoj shptim nga do e keqe q e njoh dhe nuk e njoh.T lutem pr Xhenet dhe pr do fjal e vepr q do tme afrojn per ne Xheneti,ndrsa krkoj shptim nga Zjarri dhe nga do fjal e vepr q do tm shpjer n Zjarr.

LA HAVLE VE LA KUVVETE IL-LA BIL-LAH
Ska lvizje e as force prve se m dshirn e Allahut.

(Kjo lutje sht ila pr nntdhjet e nnt smundje,m e lehta e t cilve sht brenga.)
Lutja me rastin e friks n gjum
EUDHU BI KELIMATIL-LAHIT-TAMMATI,MIN GADABIHI VE IKABIHI VE SHERRI IBADIHI VE MIN HEMEZATISH-SHEJATIN VE EN JAHDURUN.
Krkoj mbrojtjen me fjalt e prsosura t Allahut nga hidhrimi i Tij,nga dmi i robrve t Tij dhe nga vesveset e shejtanve dhe nga afrimi i tyre-shejtanve.

ALLAHUMME INNI EUDHU BIKE MIN MUNKERATIL AHLAKI VEL-MALI VE EHVAI VEL-EDVA.
O Zot,krkoj mbrojtjen Tnde nga cilsit e paplqyeshme,punt e paplqyeshme dshirat e shmtuara dhe smundjet e shmtuara!


ALL-LLAHUMMEKFINI BI HALALIKE AN HARAMIKE VE AGNINI BI FADLIKE A MEN SIVAK.
O Zot,m knaq me hallallin Tnd,q t mos i qasem haramit dhe m bn mirsin Tnde q t mos jem i nevojshm pr asknd tjetr pos pr Ty!

ALLAHUMME INNI ESELUKE RIZKAN TAJ-JIBEN VE ILMEN NAFIAN VE AMELEN MUTEKABBELA.
O Zot,un nga Ti krkoj t m japsh nafak t bukur,dituri t dobishme dhe pun e vepr t pranuar!

ALLAHUMME INNI ESELUKEL-AFVE VEL-AFIJETE FID-DUNJA VEL-AHIREH,ALL-LLAHUMME INNI ESELUKEL-AFVE VEL-AFIJETE FI DINI VE DUNJAJE VE EHLI VE MALI.ALL-LLAHUMMES-TUR AVRATI VE AMIN REVATI.ALLAHUMME HFEDHNI MIN BEJNI JEDEJJE VE MIN HALFI VE AN JEMINI VE AN SHI-MALI VE MIN FEVKI VE EUDHU BIKE EN UGTALE MIN TAHTI.
O Zot im,krkoj nga Ti falje dhe shptim n kt bot dhe n Ahiret.Zoti im,krkoj q t m falsh dhe t m mbrosh n fen time dhe n jetn time.
O Zoti im,mi mbulo t metat e mia dhe m qtso n momentet trishtuese.
O Zot,m ruaj nga para dhe prapa, n t djatht,n t majt dhe nga lart,krkoj nga ti q t m mbrosh t mos m lshoj toka.

Lutja pr mirsit e Allahut
ALLAHUMME LEKEL-HAMDU MILES SEMAVATI VE MILEL-ERDI VE MILE MA BEJNEHUMA VE MILA MA SHITE MIN SHEJIN BADU,EHLUS-SENAI VEL-KIBRIJAI VEL MEXHID.EHAKKU MA KALEL-ABDU VE KUL-LUNA LEKE ABD.LA MANIA LI MA ATAJTE VE LA MUTIJE LI MA MENATE VE LA JENFEU DHEL-XHEDDI MINKEL-XHEDD.
O Zoti im,t falnderoj aq sa mund t mbushen qijet,aq sa mund t mbudhet toka,aq sa mund t mbushet hapsira midis tyre dhe aq sa dshiron Ti pas ksaj.
Ti meriton do lavdat,madhrimi dhe respekt.
Kjo sht ma reale dhe m meritore q robi mund ta deklaroj,ndrkaq q t gjith n jemi robrit Tu.At q e jep Ti,at nuk mund ta ndaloj asnjri,ndrsa at q e ndalon Ti,at nuk mund ta jap askush.
Askujt nuk mund ti sjell dobi pasuria pa Ty.
______________________________________________
ALL-LLAHUMMAG-FIR LI,VER-HAMNI,VER-DINI,VE AFINI,VER-ZUKNI.
(O Zoti im,m fal mua,m mshiro,m udhzo,m jep shndet dhe m furnizo).

Lutja pr krkuar mbrojtje pr femijt
UIDHUKUMA BI KELIMATIL-LAHIT-TAMMEH,MIN KUL-LI SHEJTANIN VE HAMMEH,VE MIN KUL-LI AJNIN VE LAMEH.
Lus Allahun q tju mbroj me fjalt e tija t plota nga do shejtan,do dyshim(e keqe)i tij dhe prej do syri t keq.

ALLAHUMME INNI EUDHU BIKE MINEL AXHZI VEL KESELI,VEL XHUBNI VEL HEREMI VEL BUHLI,VE EUDHU BIKE MIN ADHABIL KABRI,VE MIN FITNETIL MAHJA VEL MEMAT.
(O Allah,krkoj mbrojtjen Tnde nga paaftsia dhe dembelia,nga ligshtia,pleqria dhe koprracia,tek Ti krkoj strehim nga ndshkimi i varrit dhe nga sprovat e jets dhe t vdekjes).

ALLAHUMME ASLIH LI DINI ELEDHI HUVE ISMETU EMRI,VE ASLIH LI DUNJAJE EL-LETI FIHA MEASHI,VE ASLIH LI AHIRETI EL-LETI FIHA MEADI,VE IXHAL EL-HAJATE ZIJADETEN LI FI KU-LI HAJR,VE IXHAL EL-MEVTE RAHATEN LI MIN KUL-LI SHERR
(O Allah,ma prmirso fen time,q sht mbrojtje e shtjes sime,ma prmirrso dynjan n t ciln sht jeta ime,ma prmirso Ahiretin tim,tek i cili sht kthimi im,ma bj jetn shtes t do pune t mir dhe vdekjen ma bj pushim nga do e keqe).
ALLAHUMME INNA NESELUKE MIN HAJRI MA SELEKE MINHU NEBIJUK MUHAMMEDIN SAL-LALLAHU-ALEJHI VE SEL-LEM,VE NEUDHU BIKE MIN SHERRI MESTEADHE MINHU NEBIJJUKE MUHAMMEDIN SAL-LALLAHU ALEJHI VE SRL-LEM VE ENTEL MUSTEANU VE ALEJKEL BELAGU VE LA HAVLE VE LA KUVVETE IL-LA BIL-LAH.
(O Allah,ne t lutemi nga mirsia e asaj pr t ciln T sht lutur i Drguari Yt, Muhammedi(sal-lallahu alejhi ve sel-lem),dhe krkoj mbrojtjen Tnde nga e keqja,pr t ciln e ka krkuar mbrojtjen i Derguari Yt,Muhammedi[sal-lallahu alejhi ve selam]
Ti je Ndihmtari m i mir.
Ty t takon komunikimi,dhe ska lvizje e as fuqi prve me ndihmn e Allahut).

ALLAHUMME INNI ESELUKE EL-HUDA VETUKA VEL IFAFE VEL-GINA
(O Allah,nga Ti krkoj udhzim,Devotshmri,Ndershmri dhe Pasuri).

ALLAHUMA INNI EUDHU BIKE MIN SHERI MA AMILTU VE MIN SHERRI MA LEM AEMELU.
(O Allah,krkoj t m mbrosh nga dmi i asaj q kam punuar dhe i asaj q nuk kam punuar).

LA ILAHE IL-LALLAHU EL-ADHIMU EL-HALIM,
LA ILAHE IL-LALLAHU RABBUL-ARSHIL ADHIM,
LA ILAHE IL-LALLAHU RABBUS-SEMAVATI VE RABBUL-ERDI VE RABBUL-ARSHIL KERIM.
(Ska t adhuruar me t drejt prve Allahut t Madhrishm dhe te Urt.
Ska t adhuruar me t drejt prve Allahut Zotit t Arshit te Madhrishm.
Ska t adhuruar m t drejt perve Allahut,Zotit t Qiejeve dhe te Toks,dhe Zotit t Arshit Fisnik).

ALLAHUMMA RAHMETIKE ERXHU FE LA TEKILNI ILA NEFSI TARFETE AJNIN,VE ASLIH LI SHEENI KULEHU LA ILAHE IL-LA ENTE.
(O Allah,krkoj mshirn Tnde,dhe mos m lr t mbshtetem n veten time as sa nj e rrahur syri,dhe ma prmirso tr gjendjen time.
Ska t adhuruar me t drejt prve Teje.

ALLAHUMME MUSARRIFEL KULUBI SARRIF KULUBENA ALA TAATIKE, EN TEXHALIL-KURANE REBIA KALBI VE NURE SADRI VE XHELAE HUZNI VE DHEHABE HEMMI.
(O Allah,Ti q i dryshon zemrat,na i ndysho zemrat tona n Prkushtimin Tnd, bj Kuranin pranver t zemrs sime dhe drit t gjoksit tim,shndritje prpikllimin dhe largim pr dshprimin).

ALLAHUMME ATI NEFSI TAKVAHA,ZEKKIHA ENTE HAJRUN MEN ZEKKAHA,ENTE VELIJJUHA VE MEVLAHA.
O Allah,dhuroji shpirtit tim devotshmri,lavdroje at,sepse Ti je Ai q m s miri e lavdron,Ti je i Dashuri dhe Poseduesi i saj.

ALLAHUMME INNI EUDHU BIKE MIN ILMIN LA JENFEU,VE MIN KALBIN LA JAHSHAU,VE MIN NEFSIN LA TESHBEU,VE MIN DAVETIN LA JUSTEXHABU LEHU.
(O A llah,un krkoj mbrojtjen Tnde nga Dituria e padobishme,nga zemra e cila sta ka frikn,dhe nga nj shpirt i cili nuk ngopet,si dhe nga duaja e cila sht e papranuar).

ALLAHUMMA AHSIN AKIBETINA FIL-UMURI KUL-LIHA,VE EXHIRNA MIN HIZJID-DUNJA VE ADHABIL AHIRET.
O Allah,na bj prfundim t mir n t gjitha punt tona,dhe na shpto nga poshtrsit e kesaj bote e nga ndshkimi i Ahiretit.
ALLAHUMME ELHIMNI RUSHDI,VE EIDHNI MIN SHERRI NEFSI.
O Allah,m dhuro udhzim dhe m mbro nga e keqja e vetes sime.

ALLAHUMME INNI ESELUKE ILMEN NAFIAN VE EUDHU BIKE MIN ILMIN LAM JENFEU
O Allah,nga Ti krkoj t m dhurosh dije t dobishme dhe t m mbrosh nga dija e padobishme.

ALLAHUMME INNI EUDHU BIKE MINEL BERESI,VEL-XHUNUNI,VEL-XHEDHAMI,VE MIN SEJIIL-ESKAMI
O Allah,krkoj mbrojtjen Tnde nga leproza,nga menduria,gjymtimi,dhe nga smundjet e kqija.

ALLAHUMME INNI ESELUKE FIELEL-HAJRAT VE TERKIL MUNKERAT,VE HUBBIL-MESAKIN,VE EN TAGFIR LI VE TERHAMNI,VE IDHA EREDTE FITNETE KAVMIN FETVEFFENI GAJRE MEFTUN,VE ESLUKE HUBEK,VE HUBBE MEN JUHIBBUKE,VE HUBBE AMELIN JUKARRIBUNI ILA HUBBIKE.
O Allah,T lutem,m ndihmo t bj pun t mira,dhe t largohem nga punt e kqija,dhe ti dua nevojtart e t ngratet,krkoj t m falsh dhe t me mshirosh,dhe nse dshiron ta sprovosh nj popull,m bj t vdes i pasprovuar,krkoj t m dhurosh dashurin Tnde,dhe dashurin e atyre q t duan Ty,si dhe dashurin e punve t cilat m afrojn tek Ti.

ALLAHUMME BI ILMIKEL-GAJBI VE KUDRETIKE ALEL-HALKI AHJINI MA ALIMTEL-HAJATE HAJREN LI,VE TEVEFENI IDHA ALIMTEL-VEFATE HAJREN LI,ALLAHUMME INNI ESELUKE HASHJETEKE FIL-GAJBI VESH-SHEHADETI,VE ESELUKE KELIMTEL HAKKI FIR-RIDA VELGADAB VE ESELUKEL-KASDE FIL-GINA VEL-FAKRI,VE ESELUKE NEIMEN LA JENFEDH,VE ESELUKE KURRETE AJNIN LA TENKATIU,VE ESELUKE ER-RIDA BADEL-KADA,VE ESELUKE BERDEL-AJSHI BADEL-MEVTI,VE ESELUK LEDHDHETEN-NEDHARI ILA VEXHHIKE,VESH-SHEVKA ILA LIKAIKE,FI GAJRI DARRAE MUDIRRETIN VE LA FITNETIN MUDIL-LETIN ALLAHUMME ZEJJINNA BI ZINETIL-IMAN,VEXHALNA HUDATEN MUHTEDIN.
O Allah,m dijen Tnde pr fshehtsit,dhe me fuqine Tnde mbi krijesat,T lutem t ma zgjassh jetn,nse jeta sht m e mir pr mua,dhe t lutem t m bsh t vdekur,nse vdekja sht m e mir pr mua.
O Zoti im,m bj t friksohen n vetmi dhe haptazi,m bj ta flas t vrtetn kur jam i gzuar dhe kur jam i hidhruar,krkoj t jem i matur n pasuri dhe n varfri.
T lutem,m jep begati t pashtershme,T lutem,t m bsh t knaqur me at q me ke caktuar,m jep jet t qet pas vdekjes,dhe krkoj q t m dhurosh shikim t kndshm n Fytyren Tnde,dhe dshir(mallngjim) pr takimin m Ty,pa vshtirsi dhe sprovim.
O Zoti im,na hijesho ne me hijeshin e besimit,dhe na bj udhzues dhe udhrrfyes pr t tjert.

ALLAHUMME IKSIM LENA MIN HASHJETIKE MA TEHULU BIHI BEJNENA VE BEJNE MEASIKE,VE MIN TAATIKE MA TUBELIGUNA BIHI XHENNETEK,VE MINEL JEKINI MA TUHEVVINU BIHI ALEJNA MESAIBED DUNJA.
O Allah,na dhuro frig ndaj Teje aq sa na mjafton t jet mburoj mes nesh dhe mkateve tona,na dhuro-frikrespekt ndaj Teje aq sa na mundson t arrijm xhenetin Tnd,na dhuro bindje n besim aq sa na i lehtson fatkeqsit e ksaj bote.

ALLAHUMME EINNA ALA DHIKRIKE VE SHUKRIKE VE HUSNI IBADETIKE
O Allah,na ndihmo q t T kujtojm,t T falnderojm dhe t T adhurojm sa m mir.

ALLAHUMME INFAENI BIMA AL-LEMTENI VE AL-LIMNI MA JENFEUNI,VE ZIDNI ILMEN
O Allah,m bj dobi me at q m ke msuar,dhe m mso at q m bn dobi mua,dhe ma shto diturin.

ALLAHUMME INNI ESELUKE MINEL HAJRI KUL-LIHI AXHILIHI VE AXHILIHI,MA ALIMTU MINHU VE MA LEM AELEMU,VE EUDHU BIKE MINESH-SHERRI KUL-LIHI AXHILIHI VEAXHILIHI MA ALIMTU MINHU VE MA LEM AELEMU,ALLAHUMME INNI ESELUKE MIN HAJRI MA SELSSEKE ABDUKE VE NEBIJJUKE VE EUDHU BIKE MIN SHERRI MESTEADHE MINHU ABDUKE VE NEBIJJUKE ALLAHUMME INNI ESELUKE XHENETE VE MA KARREBE ILEJHA MIN KAVLIN EV AMEL,VE EUDHU BIKE MINEN-NARI VE MA KARREBE ILEJHA MIN KAVLIN EV AMEL,VE ESELUKE EN TEXHAL KUL-LE KADAIN KADAJTEHU LI HAJREN
O Allah,un T lutem t m dhurosh t gjitha mirsit,t hershme dhe t vonshme,ato q i di dhe ato q nuk i di,dhe krkoj mbrojtjen tnde nga do e keqe,e hershme apo e vonshme,ato q i di dhe ato q nuk i di.O Allah,T lutem t m dhurosh mirsit pr t cilat T sht lutur robi dhe Profeti Yt,dhe krkoj t m mbrosh nga e keqja prej s cils ka krkuar mbrojtje robi dhe Profeti Yt.O Allah,un krkoj t ma dhurosh Xhennetin dhe ma mundso
ti bj ato pun dhe fjal q me afrojn tek ai,dhe m mbro nga zjarri e m largo nga punt dhe fjalt q afrojn tek ai,dhe T lutem q paracaktimi q ke br pr mau,t jet i mir.

ALLAHUMME EUDHU BIKE MIN SHERRI KU-LI SHEJIN ENTE AHIDHUN BI NASIJETIHI
O Allah,krkoj mbrojtjen Tnde nga sherri i do sendi,balli i t cilit sht n dorn Tnde.

ALLAHUMME EL-LIF BEJNE KULUBINA,VE ASLIH DHATE BEJNINA,VE IHDINA SUBULESELAMI VE NEXHXHINA MINEDHULUMATI ILAN-NUR,VE XHENIBNA EL-FEVAHISHE MA DHAHER MINHA VE MA BATAN,VE BARIK LENA FI ESMAINA,VE EBSARINA,VE KULUBINA,VE EZVAXHINA,VE DHURRIJATINA,VE TUB ALEJNA,INNEKE ENTE ETTEVVABURR-RRAHIM,VEXHALNA SHAKIRINE LI NIAMIKE,MUTHNINE BIHA ALEJKE,KABILINE LEHA,VE ETMIMHA ALEJNA
O Allah,na bashko zemrat tona dhe na prmirso gjendjen ton,na udhzo n rrugn e drejt dhe na shpto prej territ n drit,na largo prej punve t ndyra t hapura e prej atyre t fshehta,na begato ne degjimin tone,na begato n zemrat ton,e t part ton dhe n zemrat tona,dhe n bashkshortet tona si dhe n pasardhsit tan,na prano pendimin ton,s m t vrtet Ti je pranues i pendimit dhe Mshirues.Na b t jemi falnderues ndaj begative t Tua,na b q me begative t Tua,na b q me begatit e Tua t T falnderojm dhe q ato ti realizojm,dhe na i plotso ato begati.

ALLAHUMME HASIBNI HISABEN JESIRA
O Allah m mundso nj llogari t leht

ALLAHUMME INNI EUDHU BIKE MIN JEVMIS-SUI,VE MIN LEJLETIS-SUI,VE MIN SAATIS-SUI,VE MIN SAHIBIS-SUI,VE MIN XHARIS-SUI FI DARIL-MUKAMETI
O Allah,krkoj mbrojtjen Tnde nga dita e keqe dhe nga nata e keqe,nga momenti i keq dhe nga shoku i keq,si dhe nga fqinji i keq n vendbanim t prhershm.

ALLAHUMME INNI ESELUKE EL XHENNETE VE ESTEXHIRU BIKE MINEN-NAR.
O Allah,krkoj t ma dhurosh Xhenetin dhe krkoj mbrojtjen Tnde nga zjarri i Xhehenemit.(3 her)

ALLAHUMME FEKKIHINI FID-DIN
O Allah,m mundso ta kuptoj fen.

ALLAHUMME IGFIRLI HATIETITI,VE XHEHLI,VE ISRAFI FI EMRI,VE MA ENTE AELEMU BIHI MINNI,ALLAHUMME IGFIRLI HEZLI VE XHEDDI,VE HATAI VE AMDI,VE KUL-LU DHALIKE INDI
O Allah,m fal gabimet e mia,injorancn time,si dhe kaprcimin e kufijve nga un,dhe m fal at q Ti e di m se mir se un.
O Allah,mi fal gabimet q kam br pr mahi dhe me vetdije,mi fal gabimet e paqllimshme dhe ato t qllimshme,dhe tr kjo sht tek un.

ALLAHUMME INNI DHALEMTU NEFSI DHULMEN KETHIREN VE LA JAGFIRUDH-DHUNUBE IL-LA ENTE,FAGFIRLI MAGFIRETEN MIN INDIKE VERHAMNI,INNEKE ENTEL-GAFURUR-RAHIM
O Allah,un me t vrtet i kam br vetes shum padrejtsi,dhe perve Teje askush nuk fal mkate,prandaj m fal mua dhe m mshiro,se me t vrtet Ti je Fals dhe i Mshirshm.

ALLAHUMME IGFIR LI VE IRHAMNI,VEHDINI,VE AFINI,VERZUKNI,VEXHBURNI,VERFANI
O Allah,m fal mua,m mshiro,m udhzo,m jep shndet dhe m furnizo,m detyro dhe m ngri lart mua.

ALLAHUME ZIDNA VE LA TENKUSNA,VE EKRIMNA VE LA TUHINNA,VE AETINA VE LA TAHRIMNA,VE ATHIRNA VE LA TUTHIR ALEJNA,VE ERDINA VE ERDI ANNA.
O Allah na shto t mirat e Tua e mos na i pakso,na ndero e mos na nnmo,na dhuro t mira e mos na ndalo,na bn ngadhnjmtar,e jo t mposhtur,na bn t jemi t knaqur me Ty dhe Ti t jesh i knaqur me ne.ALLAHUMME AHSENTE HALKI FE AHSIN HULUKI
O Allah,ke prsosur krijimtarin time prsose edhe moralin tim.

ALLAHUMME ATINI ELHIKMETE EL-LETI MEN UTIJEHA FEKAD UTIJE HAJREN KETHIREN
O Allah,m dhuro urtsin, e cila kujt do i sht dhn,i sht dhn nj mirsi e madhe.

ALLAHUMME INNI ESELUKE ILMEN NAFIAN,VE RIZKAN TAJJIBEN VE AMELEN MUTEKABBILEN
O Allah,un krkoj t m dhurosh dituri t dobishme,furnizim t mir dhe vepra t pranuara.

RABBIG-FIRLI VE TUB ALEJJE INNEKE ENTET-TEVVABUR-RAHIM
O Allahu im,m fal mua dhe prano pendimin tim,se vrtet Ti je pranues i pendimit dhe mshirues.

ALLAHUMME INNI ESELUKE HAJREL-MESELEH,VE HAJRED-DUA,VE HAJREN-NEXHAH,VE HAJRELAMEL,VE HAJRETH-THEVAB,ve hajrel-hajat,ve thebbitni,VE THEKKIL MEVAZINI,VE HAKKIK IMANI,VERFA DEREXHATI,VE TEKABBEL SALATI,VEGFIL HATIETI,VE ESELUKE ED-DEREXHATUL-ULA MINEL-XHENNEH,(amin)
O Allah,nga Ti krkoj t m dhurosh gjn m t mir,lutjen m t mir,shptimin m t mir,punn m t mir,shprblimin m t mir,jetn m t mir,m prforco dhe ma rndo peshojn time,ma plotso besimin dhe mi ngri shkallt e mia n Xhennet,ma prano namazin dhe mi fal mkatet e mia,dhe krkoj t m dhurosh shkall t larta n Xhennet(amin).

ALLAHUMME INNI ESELIKE HAJRE MA ATIJ,VE HAJRE MA EFAL,VE HAJRE MA AEMEL,VE HAJRE MA BETAN,VE HAJRE MA DHAHER,VE ESELUKE ED-DEREXHATUL-ULA MINEL-XHENNEH(amin),
O Allah,T lutem,m jep mirsin e asaj q do t bj dhe t asaj q do t punoj,m jep mirsin e asaj q e fsheh dhe t asaj q e bj haptazi,dhe krkoj t m dhurosh shkall t larta n Xhennet(Amin).
ALLAHUMME INNI ESELUKE EN TERFEA DHIKRI,VE TEDAA VIZRI,VE TUSLIH EMRI,VE TUTAHHIR KALBI,VE TUHASSIN FERXHI,VE TUNEVVIR KALBI,VE TAGFIL LI DHENBI,VE ESELUKE ED-DERAXHATUL-ULA MINEL XHENNEH(amin)
O Allah,nga Ti krkoj t lartsosh kujtimin tim,t largosh nga un at q smund ta mbaj,t permiresosh gjendjen time dhe ta pastrosh zemren time,mbroje organin tim,ndioje zemren time ,dhe falmi mkatet e mia,-dhe krkoj t m dhurosh shkalle t larta n Xhennet(Amin).
ALLAHUMME INNI ESELUKE EN TUBARIKE FI NEFSI,VE FI SEMI,VE FI BESARI,VE FI RUHI,VE FI HALKI VE FI HULUKI,VE FI EHLI,VE FI MAHJAJE,VE FI MEMATI,VE FI AMELI,FETEKABBEL HASENATI,VE ESELUKE ED-DEREXHATUL-ULA MINEL-XHENNEH,9amin).
O Allah, m beko veten time,dgjimin tim,shikimin tim,n shpirtin tim,n krijesn time dhe n moralin tim,si dhe m beko ne familjen time,me beko n jetn dhe vdekjen time,si dhe ne punn time,prano nga un veprat e mia t mira,dhe krkoj t m dhurosh shkall t larta ne Xhennet(amin).

Lutja e mbrmjes
EMSEJNA VE EMSEL-MULKU LIL-LAH VEL-HAMDULIL-LAH.LA ILAHE IL-LALL-LLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEHU,LEHUL-MULKU VE LEHUL-HAMDU VE HUVE ALA KULI SHEJIN KADIR.RABBI ESELUKE HAJRE MA FI HADHIHIL-LEJLETI VE HAJRE MA BADEHA VE EUDHU BIKE MIN SHERRI HADHIHI-LEJLETI VE SHERRI MA BADEHA.RABBI EUDHU BIKE MINEL-KESELI VE SUI-L-KIBERI.RABBI EUDHU BIKE MIN ADHABI-N-NARI VE ADHABI-L-KABRI.
*Ngrysm kurse sundimi i takon All-llahut.Falnderimi i takon All-llahut,nuk meriton t adhurohet askush tjetr pos All-llahut,i Cili sht Nj pa rival.Atij i takon sundimi dhe falnderimi.Ai sht i Gjithfuqishm mbi do send.O Zot! Prej Teje krkoj hajrin e ksaj nate dhe hajrin e netve tjera pas saj,dhe prej Teje krkoj q t mbrosh nga sherri i ksaj nate dhe sherri i netve tjera pas saj.O Zot!Prej Teje krkoj mbshtetje nga dnimi i zjarrit dhe dnimi i varrit.

EUDHU BI KELIMATIL-LAHIT-TAMATI MIN SHERRI MA HALEK
*Krkoj mbrojtje n fjaln e prsosur t Allahut nga e keqja e do gjje q e ka krijuar.
BISMIL-LAHIL-LEDHI LA JEDURRU MEASMIHI SHEJUN FIL-ERDI VE LA FIS-SEMAI VE HUVES-SEMIUL-ALIM
*Po filloj me emrin e Allahut,me emrin e cilit nuk mund t dmtoj asgj n tok as n qiell,kurse Ai dgjon do gj dhe din do gj.

(Koha e lutjes sht prej ikendis deri n perndimin e diellit,preferohet nga tri her t thuhet)
SUBHANALL-LLAH,VELHAMDULIL-LAH,VE LA ILAHE IL-LA ALL-LLAH,VALL-LLAHU EKBER,VE LA HAVLE VE LA KUVVETE IL-LA BIL-LAH
I Lartesuar qoft Allahu,Falnderimi i takon Allahut.Ska t adhuruar prve Allahut ,Allahu sht m i Madhi she ska ndryshim e as forc prvec me ndihmn e Allahut.
Prfundimi
O Allahu im Fisnik! Na fal dhe prgjigju lutjeve tona,me mshiren Tnde t pakufizuar,sepse Ti je m Mshiruesi prej Mshiruesve!. O Allahu im,m ndihmo t prmend e t falimenderoj dhe m mundso q t adhuroj sa m mir,O Allahu im,bma Kurani t na bhet shok n kt bot,ndrmjetsues n diten e Kijametit,drit n rrug dhe udhrrfyes dhe prijs n veprat e mira.
O Zot,bne q Pejgamberi yn n botn tjetr t jet udhheqs,ndersa burimi i tij vend n t cilin do t arrijm.O Zot,na ringjall srish n grupin e tij,na ndihmo t veprojm sipas synetit t tij,bn q t vdesim n fen e tij dhe na bn nga grupi i tij! O Zot,na bashko me te,si i kemin besuar atij,ndrsa nuk e kemi par kurr!
O Zot,mos na ndaj prej tij gjersa nuk bn q t hyjm aty ku do t hyj edhe ai,bn q t jemi n shoqri t tij me pejgambert,besimtart e sinqert,shehidt dhe njerzit e mir.e ata jan shoqri e mir!
O Zot,drgoji selame prej nesh Pejgamberit ton,sa hre q kujtimi i tij t kaloj!Paqa dhe selami,mshira dhe bekimi i Allahut qofshin mbi Pejgamberin ton!
Zoti e shprbleft,n emrin ton,Muhammedin a.s. ashtu si e ka merituar dhe pr ka sht i denj!Lavdruar qoft Zoti yn,Zoti i fuqise dhe madhshtis,cili sht i pastr nga do gj ia prshkruajn!Paqa qoft me t drguarit tjer dhe lavdruar qoft Allahu,Zoti i botve!
Lus Allahun Madhrishm,q kt veper tma pranoj, q tme gjindet n diten e gjykimit, t jet mburoj, mur, kunder dnimit zjarrit xhehnemit.
O Allah,ma dhuro at q do t jet shkak i hyrjes time n Xhenet dhe shptim nga Zjarri.
O Allah,ma dhuro at q do t jet shkak i hyrjes time n Xhenet dhe shptim nga Zjarri.
O Allah,ma dhuro at q do t jet shkak i hyrjes time n Xhenet dhe shptim nga Zjarri.Amin

Es-selamu alejkum ve rahmetull-llah.