kam tre dit qė fle gjith mbasditen, qė tė mos mendoj pėr cigaren ,
karramelet si ha dot, nejse ngela me kok te frigoriferi, ndonjė dit do ha dhe frigoriferin
Secili pėr vete, Zoti pėr tė gjithė
Lol, qe 13 vjec??? Mjere mushkerite e tua, si abuzon keshtu me veten!!!
Se pari, qe te pastrosh mushkerite te sugjeroj qe nese je ne shtepi private cdo mengjes te hapesh dritaren dhe te thithesh ajer te paster qe te pastrohen, dhe meqe e ke edhe bregdetin afer shko fundjavave me familjen sepse keshtu kur je edhe ne familje e heq edhe mendjen.
Gjithashtu te sugjeroj te njeten gje qe te kishte thene edhe nje tjeter, bej vrap, merru me sport, tenis (une vdes per tenis) dhe e ke dy here me te shendeteshme keshtu, sepse e largon mendjen nga duhani dhe i ben mire shendetit tend me aktivitet.
Gjss jam prap e mendimit, qe cdo gje luhet ne mendjen e njeriut, sepse ti ke krijuar nje varesi te atille sa duhet ta bindesh veten qe do heqesh dore prej saj.
Se pari genje veten, e di qe te duket e cuditshme qe te them genje veten por kete gje bejme cdo dite ne fakt, genje veten duke thene qe ti e urren cigaren, qe ta shpif, qe eshte gjeja me e neveritshme qe ke provuar ne jete, qe nuk duron me qe te te vije era duhan gjithe kohes aq sa nuk ka parfum qe ta heqi
Pastaj binde veten, qe ti je aq i forte sa mos te varesh nga nje cigare, eshte paradoks qe nje burre te mundet nga nje cigare e vetme, hajt sikur te ishte femer dhe e ke te veshtire t'i rezitosh te falet, por qe nje burre te mos i rezistoje nje cigareje nuk falet!!! lol.
Cdo gje eshte tek truti yt; ja ta jap nje shembull nga vetja : une prekem shume rralle nga virozat por kur me kap gripi nje here ne 6 vjet me keput komplet. Keshtu ndodhi edhe sivjet, rrezik po vdisja nga gripi, por une kam nje problem sepse nuk mi pranon trupi antibiotiket, cdo lloj medikamenti me shkakton alergji ne trup, edhe pse kisha temp te larte hoqa dore nga ilacet dhe e binda veten qe une jam femer e forte dhe nuk me mund nje grip, dhe ia dola lol, edhe pa antibotike sepse binda veten qe do behem me mire.
U sherova duke bindur veten, keshtu bej edhe ti me duhanin, binde veten qe do ia dalesh!
Kete mund ta besh edhe pa ndihmen e Zotit.
Me te sukseseshmit ne lenien e duhanit kane qene ata qe, me stermundimin e dy javeve te para kane ndryshuar oren e tyre biologjike. Psh. Orarin e te ngrenit( me shpesh dhe nga pak), perdorimin e karameleve(no sugar), ndermjet kohes se te ngrenit, ngritja shpejt nga gjumi ne mengjes, per te shkuar tek vendi ku vendose te lesh duhanin te japesh raport( ne Eurostarin( brenda ne vetvehte pra) per gjendjen tende shpirterore mbas lenies se duhanit edhe pse mund te duket marezi. Mendo se je duke mposhtur nje kanosje te rezikshme per jeten tende dhe ketu perfshi pervec shendetit(ketu ben pjese edhe aftesia ne rezistence gjate sexit) dhe xhepit(nese jo portofolit). Jemi te bombarduar nga te gjitha anet me dhunimin e reklamimit te duhanit, nuk eshte e lehte per nje njeri te zakonshem te rezistoje ndaj kesaj dhune, ndersa ti nuk je i zakonshem, je i forte, besome!
Pra, jepi doren vetvehtes dhe lidh besen me te se do te ngelesh perjete nje joduhanxhi, mposhti veset dhe ngacmimet e jashtme!
Do te shohesh rezultatet ne shendetin tend pas dy javeshNe fakt beso se ke nje dike qe eshte me ty, pra Zoti, edhe pse nuk do te arrish te kerkosh ndihmen e tij, ti je i afte.
Paqe!
Tė pėrtypėsh ēumēakėz tė ndihmon, se vė nė lėvizje muskulaturėn pėrtypėse dhe stimulon trurin.
Duhet e dalė sa mė shumė jashtė, shėtitje nė natyrė, mbushje e kohės me aktivitete tė ndryshme. Mirė ėshtė, ti vihen vetes qėllime, tė mendoni pėr pėrparėsitė e njė jete pa cigare. Psh qė s'ka mė era qen:P:P
Hiqni ditėt nė kalendar me vijė. Tė ndihmon, se kur e sheh qė ke psh 7 ditė pa cigare, tė bėn krenar dhe mė vetbesues, tė je forcė pėr mė tej.
Ajo qė tė ndihmon ėshtė edhe tė mendosh pėr rreziqet shėndetėsore qė nuk ju kanosen mė.
Elegance is an attitude.
Ta qeteson trupin duke te shkaterruar mushkerite! Mua nuk me shijon aspak sepse, e kam bere prove sic thashe, dhe e kam fikur qe me tymosjen e dyte.Nikotina ka aftėsinė tė stimulojė njė bėrthamė nė tru, kompleksin e ashtuquajtur 'reward circuit' tė trurit dhe sistemi qėndror reagon pas kėtij stimuli sikur tė ishte ky njė proēes i nevojshėm jetėsor duke tahitur hormonet e 'lumturisė'; dopaminėn, endorfinėn dhe seratoninėn. Nė kėtė mėnyrė cigarja ėshtė jetėsore dhe shijon, sepse ka aftėsi tė 'qetėsojė trupin'
Nuk ma qeteson trupin dhe nuk me lumturon duhani, sepse ka gjera te tjera qe jo vetem ma qetesojne trupin por edhe ma mbajne ne formen qe dua, dhe aq me teper qe nuk me lumturon aspak cigarja, por gjera te tjera.
Une nuk mund te ia duroj as eren, sepse me terbon era e qelbur e duhanit, madje gjithmone me duhet te zgjedh lokale qe i kane ato kushte qe e perthithin mire eren e duhanit, ne menyre qe te mos me vije era rrobave dhe trupit.
O Zot cfare halli kisha, kur hyja ne nje lokal dhe per 5 min me ngjishej era e duhanit jo vetem rrobave, por flokeve, tmerr. Imagjino te me vije era flokeve duhan!!! Neveri e gjalle!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 17-03-2011 mė 14:24
Une kure kom len duhanin(cigaren ) ju ofroja gruas.Ashtu pata ber nji marveshje me gruan qe sa her me vie ta ndez cigaren ajo te me pushoj me magjit e saja.
Kure mu skuqeshin syt per nji zigare gruaja me ftonte adon me nez nji.
Une u lodhsha se pata pi gjer 150 cigare brenda dite.
I thash vetes nuk dua me cigare se u lodhsha.
Per ket pak gruaja u hidhrua se me rrall me binte qefi ta ndizja.
Cigarja i urren njerzit e luhatshem.
Mjafton ta kuptosh Eurostar se cigarja VRET![]()
Krijoni Kontakt