Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 117
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Une provova ne daten 31 maj ta lija. Bleva dhe nga ato cigaret elektronike qe bejne vetem avull dhe pihen ne cdo ambjent. Permbajne nikotine te lenget dhe asgje tjeter nga kimikatet e demshme qe gjen tek cigaret normale. Eshte hera e dyte ne shume vite qe e pi qe po provoj ta le. Heren e pare e lashe per pothuajse 1 muaj dhe se di sa te lehte e kane disa kur thone qe 10 ditet e para jane te veshtira pastaj ste shkon me ne mendje. Personalisht si diten e pare si diten e 30 isha njesoj. Kam pershtypjen qe nuk eshte tek pamundesia e lenies por tek mungesa e deshires. Jemi vete qe nuk duam ta leme e jo se nuk mundim. Qe mos zgjatem me llafe kot me kot edhe heren e dyte qe provova se zgjata me shume se 2 dite. Diten e trete e ndeza dhe rashe rehat. Kam provuar nikorete si gum, si patch, kam provuar edhe pipen me nikotine qe vjen me rula te mbushur gati, cigaren elektronike dhe asgje nuk me ka funksionuar. Me ka mbetur pa provuar Champix, nje ilac te cilin e kane marre disa te njohurit e mij qe e pinin forte duhanin dhe mbas disa javesh e kane lene pasi funksioni i ilacit eshte te neverisi shijen e nikotines ne organizem. Eshte shume e veshtire ta lesh por gjersa ka te tjere qe e lene atehere eshte dicka qe behet. Mjafton qe personi qe do ta leje, te jete i bindur ne vetvete per ta lene. Perndryshe e kote te provohet.

Une se kam pire ndonjehere, apo provuar, po mendimi im eshte qe besoj duhet te ndihmoje qe ta lesh eshte : Vullneti dhe vendimi qe duhet te marresh. Mire e ke thene duhet te jesh i bindur plotesisht dhe ska kthim mbrapa. E gjitha qendron te sjellja jote, cigarja eshte habit; thjesht do te duhet te nderrosh metode, rutinen e gjerave. Ate provo ndrysho. Habitin e keq te pirjes se cigares. Ty nuk eshte se ta do trupi e sjeton dot pa te. Thjeshte eshte addiction dhe habit. Psh si puna e kafese- eshte thjeshte nje fiksim i trurit qe e do ne mengjes ta pish se sben. Habit rutine, dhe ndodh kur e ben per nje kohe te gjate. Kshu ndodh dhe me cigaren. Mundohu, vendin dhe kohen qe zakonisht ke pire cigaren, ta zevendosesh me dicka tjeter. Do e kesh me te lehte per te get over your bad habit. Ske pse provon gjera te tjera qe te neverisin nikotinen. Thjesht eshte ne trurin tend dhe nderro rutinen e dites.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Sot eshte dita e katert qe kam len cigaren, por me duket sikur nuk e kam lene as nje dite dhe cdo dite qe kalon, me shume ma shton deshiren per te pir cigare. Edhe sa kohe duhet te duroj ose cfar duhet te bej, sepse une po perdor edhe disa mjekime qe quhen NICORETTE. Por ehe vdiqa per nje cigare. !

A nuk duhet te ishte qe cdo dite qe kalon ta ule deshiren per cigare ? Se mua po me ndodh e kunderta !

Pershendetje dhe faleminderit
    Ėshtė lehtė me e lėnė cigaren, sikur ka thėnė Mark Twain "It's easy to quit smoking. I've done it hundreds of times."

Ja ku janė disa kėngė qė tė ndihmojnė me e lėnė cigaren:

A i kėndojnė popujtė tjerė duhanit si Shqiptarėt?!

Seriozisht, merru me sport se nuk tė bjen ndėrmend me pi cigare.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Une provova ne daten 31 maj ta lija. Bleva dhe nga ato cigaret elektronike qe bejne vetem avull dhe pihen ne cdo ambjent. Permbajne nikotine te lenget dhe asgje tjeter nga kimikatet e demshme qe gjen tek cigaret normale. Eshte hera e dyte ne shume vite qe e pi qe po provoj ta le. Heren e pare e lashe per pothuajse 1 muaj dhe se di sa te lehte e kane disa kur thone qe 10 ditet e para jane te veshtira pastaj ste shkon me ne mendje. Personalisht si diten e pare si diten e 30 isha njesoj. Kam pershtypjen qe nuk eshte tek pamundesia e lenies por tek mungesa e deshires. Jemi vete qe nuk duam ta leme e jo se nuk mundim. Qe mos zgjatem me llafe kot me kot edhe heren e dyte qe provova se zgjata me shume se 2 dite. Diten e trete e ndeza dhe rashe rehat. Kam provuar nikorete si gum, si patch, kam provuar edhe pipen me nikotine qe vjen me rula te mbushur gati, cigaren elektronike dhe asgje nuk me ka funksionuar. Me ka mbetur pa provuar Champix, nje ilac te cilin e kane marre disa te njohurit e mij qe e pinin forte duhanin dhe mbas disa javesh e kane lene pasi funksioni i ilacit eshte te neverisi shijen e nikotines ne organizem. Eshte shume e veshtire ta lesh por gjersa ka te tjere qe e lene atehere eshte dicka qe behet. Mjafton qe personi qe do ta leje, te jete i bindur ne vetvete per ta lene. Perndryshe e kote te provohet.
    Kush thote qe 10 dite jane te veshtira ja fut kot. Ose nuk ka pire ndonjehere duhan, ose genjen. Une per vete e kam pire 9 vite, dhe kur e lashe, 3 muajt e pare ishin ferri vete. Lufte me veten ne ēdo moment te dites. Por une, ne ndryshim me ty, nuk i shmangesha problemit me mjete te peraferta me cigaren, apo duke iu shmangur. Siē e kam shkruar dhe me lart, ne kohen kur hoqa dore nga cigarja, frekuentoja ambientet ku pihej me teper duhan, gjithashtu pija kafe shume, si e si per ta mposhtur vesin.

Siē e ke thene edhe ti, nuk eshte e pamundur per ta lene, mjafton vetem vullneti i forte per ta bere nje gje te tille edhe kjo pastaj arrihet me sukses.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Seriozisht, merru me sport se nuk tė bjen ndėrmend me pi cigare.
    Heren e fundit takova nje shoqen time tek fitness-i .
    U gezova , mendova pak thashetheme :-D dhe pak stervitje . Kur ajo sesi ja dha truri beri nje propozim , te benim pak pushim perjashta pastaj te fillonim perseri stervitjen
    AW tre cigare njera pas tjeres , para fitt-it

Urime atyre qe e kane len cigaren dhe uroj te mos e filloin me :-))
    Une dua ta le , por nuk me le ajo
    Jeto sot se neser nuk i dihet

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Shih cbejne femrat ketu....tallen qe pijne cigare sa per muhabet. Mos u ankoni kur ju shajne llapazane pastaj

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Mua femrat ma lane duhonin, ju dalte flaka
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Kush thote qe 10 dite jane te veshtira ja fut kot. Ose nuk ka pire ndonjehere duhan, ose genjen. Une per vete e kam pire 9 vite, dhe kur e lashe, 3 muajt e pare ishin ferri vete. Lufte me veten ne ēdo moment te dites. Por une, ne ndryshim me ty, nuk i shmangesha problemit me mjete te peraferta me cigaren, apo duke iu shmangur. Siē e kam shkruar dhe me lart, ne kohen kur hoqa dore nga cigarja, frekuentoja ambientet ku pihej me teper duhan, gjithashtu pija kafe shume, si e si per ta mposhtur vesin.

Siē e ke thene edhe ti, nuk eshte e pamundur per ta lene, mjafton vetem vullneti i forte per ta bere nje gje te tille edhe kjo pastaj arrihet me sukses.
    Ju jeni te cuditcem.
    Po 10 ditet e para jane te veshtira ,ja po e bejme 2 javet e para ,por me pas organizmi mesohet me ajer paster ,mushkrite hapen dhe cigarja pare qe fut n'goje mbas 10 ditesh ose te merr ment ose te ben te vjellesh. Duket sikur organizmi te thote nuk dua ,ma hiq sysh se kom vujt shume me te .lol. Pasaj po fillove te dyten ,te treten ose me pakete serish, atehere organizmi ska nga t'ja mbaje ,do e pranoje. Por qe ferr i vertete jane 10 ditet e para. S'po flasim per crack ktu qe do 6 muj ose 1 vit rehabilitim mbyll ne nje dhome 4 me 4 dhe ilace pa fund. Po flasim per duhan qe nqf se dikush e vendos e le. Une njof miq qe e kane pi 20 vjet ,sa kane shku ke mjeku dhe i ka thene mushkrite i ke cope ,ke dhe probleme me zemren ,e ka lon duhanin direkt. Si ka mundesi? Pra vullneti dhe vendosmeria. Ndersa ne qe jemi mire me shendet si kokrra molles gjejme justifikime ,jo se lej dot ,jo po kshu jo po ashu. Une kom arrit ta lej 1 jave ,ishin dite te veshtira lol dhe po mos ishte per nje tip bicim feste ndoshta kisha heq dore perfundimisht sepse nga dita e peste-gjashte fillova ta harroj sme shkonte dhe aq menja. Shkurt muhabeti ,duam dhe e pijme ,por jom i sigurte qe po te duam edhe e lejme.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Endri, do te rinohesh, behesh 10 vjet me i ri ?

Ler cigaren e mos e zgjat me.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anėtarėsuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Endri, do te rinohesh, behesh 10 vjet me i ri ?

Ler cigaren e mos e zgjat me.
    Eh ..eshte vendi i dhjere knej pinko ,edhe po ta lesh, me at tym qe thith neper kafene ,bar apo ambjente te ndryshme pune, zeje sikur e pi dhe ti lol

Mgjth kom ec goxha lol. U bon 3 muj qe konsumoj 10 cigare n'dite
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    O Endro, un e kam provu e kam len edhe 1 muj, edhe 4 muj, edhe kur kam nez cigare nuk me osht neverit hic. Per mu nja 3 muj kan qen luft e vertet. Pastaj sikur u stabilizova icik.

Tani per prov e nez nojni ngaiher kur dal me i forumiste :P Po sa e djeg kot, nuk e pi me. LoL
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •