Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 57
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga Failed Rapper
    Pershendetje ne rradhe te pare!

Une dua te hap nje problem qe eshte pare (shtuar) shume kohet e fundit. Vetevrasjen!
    Une jam nga Fieri, qe per kete problem ka nje rekord shume negativ. Eshte qarku i pare ne Shqiperi per nr vetevrasjesh dhe tentativash.
    Sidoqofte, ajo qe me ben me pershtypje, dhe qe dua te bashkebisedoj me moshataret e mia eshte ARSYEJA!
    Pse? pse te vrasesh veten? ok! te gjithe kemi streset tona, kemi mosmarreveshjet me prinderit, ndarjet qe ndikojne negativish, po te arrish deri aty sa te vrasesh veten? Mua me duket pak absurde, sepse eshte e pakuptimte qe per nje "pengese" ne rrugen e gjate te jetes, te "kthehesh mbrapa". Sikur nuk ka kuptim, te pakten per llogjiken time.
    Do te kisha deshire te dija mendimin tuaj per kete gje!
    Ja kalofshi mire.
    dikur dhe une kam dash te shkeputem nga jeta .
    por jo me ende.
    e rigeta forcen per te jetuar ne vetvete.

me besoni , ka shume dhimbje ne kete bote.

Free will! Maska e WhaleRider
    Anëtarësuar
    05-01-2004
    Vendndodhja
    NZ
    Postime
    41
    Ma merr mendja se shumica prej nesh ketu paka shume e dime pse dikush vendos te ben vetevrasje, keshtu qe nuk kishte me qene e drejt nese te gjithe shkruajne gjera negative per ata person qe kane bere apo jane ne gjendje te bejn një gje te tille.

Shume e qelluar

Citim Postuar më parë nga unkown
    nese shihni nje njeri qe ka nevoje te qaje...behu mbeshtetje per te (mundohu ta ndihmoni) (edhe nese per ty mund te duket shqetesim minimal...) te gjithe jemi unike ne menyren tone e te qenurit, edhe i perjetojme ngjarjet ne jete perseri ne menyren tone..., pasi keshtu mund te shpetoni nje jete...edhe pse pa e kuptuar...
    Life's supposed to be hard.

Mire mbetshi
    All I got in this world is my balls and my word and I don't break either of 'em for nobody!

.:.ClaSSy.:. Maska e GoDDeSS
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    Detroit, MI
    Postime
    690
    Ne jeten time kam degjuar per 2 raste vetevrasjeje...dhe te dy shkonin ne shkollen time. Keta njerez qe bejne kete gje jane shume depresiv and nuk mendojne se gjerat do u rregullohen. Vertet me vjen keq sepse jeta ka shume shresa por ata jane te bindur qe jeta e tyre ska per tu bere me mire. Me teper me vjen inat per njerezit e afert te mos e shofin qe shoku tyra ka probleme dhe ta ndihmojne.

Vetevrasja eksizton me teper ne Amerike rreth moshes adoloshente.
    It is the second leading cause of death among teenagers. Too many problems...!
    And all I can taste is this moment
    And all I can breathe is your life

vlonjate moj ti Maska e bija_e_detit
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    ne zemren tende pa te cilen sjetoj dot
    Postime
    365
    vetevrasja ne shqiperi tek femrat e reja, ndodh sepse i la amorja edhe ato thone rashe e vdiqa, jo se kane faj ato po e kane fajin njerezit qe flasin poshte e perpjete sidomos ne rrethe, tirana disi me ndryshe.... ndersa tek meshkujt mendoj varferia eshte shkaku kryesor........
    per te ardhur keq ...............
    ti gjithmone me thua jeta eshte e bukur ndaj te kam jete

Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anëtarësuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323
    Te them te drejten, une e shoh vetevrasjen si nje fenomen qe hedh me tej drite ne natyren e njeriut... si ta them... gje e mire nuk eshte, por varet si e sheh... sic thashe, hedh drite ne natyren e njeriut, edhe nuk eshte pak... eshte akt i madh, kur individi vetevritet. Duke e ditur se c'do individ e gje e gjalle lufton te mbijetoj, njeriu vetevritet. Vendos t'i jap fund jetes, te mos ekzistoj me, pra nuk eshte pak, eshte akt i rende. Psh sakrifica, eshte nje akt tjeter i rende, kur kafsha sakrifikon jeten, per te shpetuar ate te te voglit te saj. Ashtu edhe vetevrasja. eshte akt akoma me i madh. Pra eshte fenomen social e psikollogjik... duhet studiuar, tregon qe njeriu eshte keshtu... ben kte, ben kte, ben ate, por ben edhe kete. Pra si ta them... duke qene se njerezit vetevriten, e shohim me teper si fatkeqesi, ose si vdekje, e lidhim me veten, dhe atehere merr nje dimension te keq, pra e shohim si fatkeqesi, se sa si dispozicion i natyres psikollogjike te njeriut, nuk e di nese shpjegohem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aragorn I : 16-10-2005 më 13:04
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesë pastë nëna e shtrenjtë..
    Sa shumë vëllezër paska patur!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Postime
    9
    vetevrasja eshte nje veti e njerezve te dobet, e atyre qe nuk dine te luftojne e gjejne rrugezgjidhje. truri eshte sa nje kokerr gruri, njeriu duhet te bej kujdes dhe nuk duhet te lejoj trurin qe te pushtoje qenien.....

Inter Maska e DuPI_I_KeQ
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    89
    Shume absurde dhe e pakuptueshme kjo gje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Postime
    9
    nuk duhet te komandoj truri njeriun, por njeriu trurin

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    Aman, kush nuk ka bere mekat te hedhi gurin e pare. po beni te gjithe sikur eshte fundi i botes te vrasesh veten, dhe kam nje bindje qe shume prej nesh u ka vajtur ne mendje nje gje e tille! Problemi nuk qendron qe te denojme apo jo faktin (evidencen0 sepse ajo eshte e pandryshueshme. problemi, te pakten sipas meje, eshte qe te gjendet nje "zgjidhje" sa me racionale, per tepasur nje renie drastike te numrit te vetevrasjeve.
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga ajdielk
    nuk duhet te komandoj truri njeriun, por njeriu trurin
    megjithese filozofikisht eshte e drejte por biologjikisht jo vetem truri e komandon njeriun po ka raste shume dhe organet poshte belit e komandojne njeriun nganjehere ne veprimet e tij.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •