Close
Faqja 75 prej 124 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 741 deri 750 prej 1235

Tema: Kriza greke

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga YaSmiN Lexo Postimin
    Οj goc ti kupton apo skupton se me duket sikur po shkruan nje femije qe vete ne fillore ose me mire me duket sikur ke llogjiken me nje 5 vjecari.E mendon ate qe shkruan apo ja fut kot?Apo shikon vetem ata qe jetojne ne pallatin tend?Te shkruajta shqip qe shkruaj nje familje shqiptare qe ka lene nenen ne rruge edhe hidhe ketu.Sepse gjithe shqiptaret me mire shumica e shqiptarve marrin edhe gjyshen me vete atje ku jetojne jo mo prinderit.Nusja shqiptare mban edhe vjerren ne shtepi ose jeton me vjerren.Ke ndonje familje greke ti te jetoji me prinderit ose me vjerren ?Apo i nxjerrin ne rruge edhe u marrin edhe shtepine?
    Kohen nuk ja vjedh njeriut sepse ste akuzoji njeri.Por kete kohe qe kushton te citosh mund te vesh te punosh jo te qahesh neper forume si varfanjake tipike greke.
    Ta thashe dhe njehere kohen e menaxhoj si te dua , si jap llogari njeriut !!!!!
    Ja te te them une 5 familje shqiptaresh , i njef ti???????
    Une spo qahem neper forume , punoj me djersen e ballit dhe nuk i shtri doren njeriut.
    Skam faj une qe zgjuarsia jote arrin deri ne banjo .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Ta thashe dhe njehere kohen e menaxhoj si te dua , si jap llogari njeriut !!!!!
    Ja te te them une 5 familje shqiptaresh , i njef ti???????
    Une spo qahem neper forume , punoj me djersen e ballit dhe nuk i shtri doren njeriut.
    Skam faj une qe zgjuarsia jote arrin deri ne banjo .
    Μua te me qash hallin ti se kam mbaruar 2 universitete ne 3 vjet edhe tani po mbaroj te tretin edhe punoj njekohesisht .Ik mbaro edhe ti keto qe kam bere une ne jeten time edhe hajde qau neper forume si tipike greke.Po ti po ben me keq nga keta ketu qe gjoja skane te hane .Ndonje mendim tjeter ke si te dalim nga kriza ?Dicka me kuptim te plote sepse keto qe shkruan ketu edhe citimet qe ben jane la lidhje .

Ore qyfyre se sic paske pseudonimin je dhe vete .Une po flas per ndihmen jashte famijles , per njerez qe si njef fare .Ti flet per ndihmen ne familje , clidhje ka kjo?
    Po si clidhje ka? Nga ai qe nuk ndihmon familjen, ti pret te ndihmoje ata jashte saj? Le njehere qe c'e do ate njeri qe nuk ndihmon familjen e vet, edhe sikur 100 te panjohur te ndihmoj.

Mbase per ty eshte normale te mos ndihmosh familjen tende. Mbase eshte normale edhe ne Greqi. Po ne shqiptaret, mesa duket qenkemi pak ndryshe nga greket.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763

Exclamation

Μua te me qash hallin ti se kam mbaruar 2 universitete ne 3 vjet edhe tani po mbaroj te tretin edhe punoj njekohesisht .Ik mbaro edhe ti keto qe kam bere une ne jeten time edhe hajde qau neper forume si tipike greke.Po ti po ben me keq nga keta ketu qe gjoja skane te hane .Ndonje mendim tjeter ke si te dalim nga kriza ?Dicka me kuptim te plote sepse keto qe shkruan ketu edhe citimet qe ben jane la lidhje .
    Druri dhe 10 universitete te mbaroje prape dru mbetet .
    Ne radhe te pare meso shqipen se e ke bere te vdekur , e degjenerove fare me kete shkrim skandaloz.
    S'kam ardhur te te tregoj ty diplomat e mija , kam ku i tregoj .
    Pe ti te qahem une se nuk kam te ha ???? Ik or rob i zotit lexo , kupto sec thote tjetri dhe pastaj pergj .
    Dhe mos komento me pergj e mia se listes se injorimit do ti ngelet qejfi po nuk te shtova.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Po si clidhje ka? Nga ai qe nuk ndihmon familjen, ti pret te ndihmoje ata jashte saj? Le njehere qe c'e do ate njeri qe nuk ndihmon familjen e vet, edhe sikur 100 te panjohur te ndihmoj.

Mbase per ty eshte normale te mos ndihmosh familjen tende. Mbase eshte normale edhe ne Greqi. Po ne shqiptaret, mesa duket qenkemi pak ndryshe nga greket.
    O qyfyre se shume e zgjata kete muhabet dhe nuk ja vlen.Une te them qarte qe njerzit vene ne supermarkete dhe blejne ushqime dhe i lene ne nje vend te posacem per njerzit e tjere qe jane keq ionomikisht .Po deshe beso , per mua ka rendesi qe e shikoj kete gje .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    dreqi ta mare , sa te drejte qe ke ketu ;

ne nuk solidarizohemi me njeri tjetrin , jemi egoista dhe nuk kemi sensin e vellazerimit dhe bashkepunimit ;

vajta nje here ne nje mbledhje qe organizonte shoqata e emigranteve shqiptare ne vendin ku banoj dhe ishte hera e pare dhe e fundit qe shkova ;

atje pashe mosmareveshje , perballje interesash , grindje intriga ,dhe kur u mundova te jap edhe une sherbimin tim dhe mendimet e mia ne aktivitetin dhe sherbimet e duhura ne interes te shoqates dhe emigranteve shqiptare , cuditerisht nuk u prita ashtu sic duhej ;

idete e mia ishin ;

krijimi i nje komisioni brenda shoqates qe do mblidhte parate e dhuruara nga emigrantet dhe biznesmenet shqiptare per te financuar hapjen e nje shkolle ne gjuhen shqipe dhe bashkepunimit me shkollat e tjera shqipe ne greqi;

bashkiaku i qytetit na propozoi nje ndertese ku mund te kryheshin kurse te gjuhes shqipe , madje edhe falas pa qira , ngelej vetem gjetja e mesuesve dhe tekste shkollore , por cuditerisht asgje nga keti nuk ndodhi ;

e dyta ishte organizimi per mitingje paqesore ne kerkim per te drejtat e legalizimit te emigranteve , kunder racizmit dhe burokracise institucionale shteterore greke ndaj nesh ;

peticion dhe kerkese drejtuar kryeministrise dhe ministrise se jashtme shqiptare dhe ambasades shqiptare ne athine per mbeshtetjen ligjore dhe logjistike per hapjen e shkolles shqip , madje edhe krijimin e nje ministrie te diaspores shqiptare .

asgje nga keto e shume gjera te tjera nuk u bene ;

shoqata u shperbe dhe nuk u permbush asgje ;

te na roje patriotizmi neve se nuk jemi per asgje .
    Maratonomak, ke 100% te drejte, edhe une ashtu si dhe ti beja pjese ne kryesine e nje shoqate Shqiptare ne vendin ku jetoj (flas per qytet me 1000000 banore) ne fillim kyr hyra me kerkuan mendimin tim per shume ceshtje te shoqates dhe une mendova se me ne fund ne Shqiptaret vendosem te organizohemi dhe te kerkojme te drejtat tona, dhe keshtu mbas disa javesh pune dhe studimesh nxorra nje plan organizimi sa me te mire per shoqaten, duke perfshire ketu edhe hapjen e nje shkolle shqipe ,bile kishim siguruar edhe ndertesen te cilen na i ofroi falas Universiteti i Qytetit dhe kishim biseduar me 2 ish mesues qe punonjne ketu per te dhene mesim sigurisht falas, POR........ kur e parashtrova planin ne mbledhjen e kryesise pashe qe Kryetari dhe nen kryetari po pertypnin fjalet, megjithate une insistova qe te vihej ne zbatim dhe i parashtrova kete kerkese edhe Kryetarit te Qarkut ne nje takim qe kishim me te,i cili eshte Antishqiptar,por megjithate ai na premtoi se nga ana e tij ska problem,dhe mund te hapim shkollen derisa nuk kerkojme dicka (leke dmth) nga ai,
    Si perfundim mbas gjithe ketyre perpjekjeve qe beme une dhe 1-2 te tjere na perjashtuan nga shoqata ne menyre dinake duke mos na lajmeruar kur kishim mbledhje ndersa te tjereve u thoshin se ikem vete. Ja keta jemi ne Shqiptaret,
    Dua te shtoj se te gjitha keto i benim falas bile vinim leke nga xhepi tone per telefonata-benzine-blerje kartash fotoipike etj etj etj

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Teme e mire kjo per te kaluar kohen...ha ha ha...Ja dhe ne shqiptaret qe po i qajme halet kalorsit pse i ngelen kembet vare...
    Sinqerisht i uroj greqise nje rimekembie ekonomike sa me te shpejte dhe zoti i ndihmohte qe te dalin nga kjo gjendje.Eshte teper naive te mendosh se disave apo ku ta di une shumecis se shqiptareve tju behet qefi per kete gjendje ku eshte sot greqia ,eshte ne te vertet naivitet dhe paradoks.Mos harrojmedhe duhet ta pranojme se ne varemi ekonomikisht nga greqia....na pelqen apo jo ky eshte realitet...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Citim Postuar mė parė nga leci Lexo Postimin
    Europa eshte krijuar mbi llumin e shteteve si Greqia,Portugalia,Spanja dhe vete Italia.
    Mendon qe nuk dihej realisht situata e Greqise apo vendeve te tjera?
    Te gjithe e dinin por mbyllen syte perpara avantazheve eventuale qe do ti sillte bashkimi i shteteve ne nje shtet te vetem.
    Me thuaj nje shtet qe ka pasur permiresim qe kur eshte bashkuar Europa,me thuaj nje ekonomi te vendeve te BE qe i kall tmerrin Kines dhe Amerikes.
    Problemi me i madh i Europes eshte borxhi publik,dhe me bashkimin e Europes u kamuflua deri sot,kur duhet te paguhet sepse e imponon ekonomia e tregut.

Italia ka skadencen e bonove neser,sot shpall ankand bonosh,me te cilat do ta paguaje ato qe i skadojne neser,por me problemin qe nuk ka rritje ekonomike por reēesion,dhe nuk ka siguri nese mund ti paguaje.Ketu hyn ne loje Franca me sistemin e saj bankar,e cila blen borxhin italian,e zbukuron me xhingla dhe pastaj ja fut Greqise,si ndihme per te kaluar momentin e krizes.
    Shesin e blejne si te kene qejf e kur vjen momenti per pagesa e han populli i shkret,qe duhet te humbasi punen e ti ulet rroga sepse keshtu e kerkon momentii sakrifices.Une per kete jam solidal me popullin grek qe proteston,dhe me ēdo shoqeri tjeter qe neser do te kete rradhen.

Pra nje loje e piset e politikes-ekonomise-tregut financiar-spekullimeve etj etj
    Eshte nje loje ne te cilen jemi thjesht gure qe levizen,buratine.
    Te ulin rrogat,te heqin shtesat,te marrin kursimet,te heqin nga puna,te detyrojne te paguash edhe per ajrin qe merr.
    Sepse duhet te sakrifikohemi per atdheun,e ky eshte momenti kur ēdokush nga ne duhet te tregoje atdhedashurine.
    Sa here i ke degjuar keto fjale?
    Disa here,por prit se do te jene refren i diteve ne vazhdim.

Sot e vuan populli grek,neser i vjen rradha Italise.
    Per Italine ēfare do te thuash neser?
    Qe kane jetuar ne shpatullat e te tjereve,qe kane jetuar siper mundesise reale,qe jane popull dembel,qe nuk krahasohej me Gjermanine dhe Francen....
    JAM plotesisht dakord me ty 1000+
    Dhe pas Italise i Vjen rradha edhe vete Frances dhe keshtu me rradhe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Druri dhe 10 universitete te mbaroje prape dru mbetet .
    Ne radhe te pare meso shqipen se e ke bere te vdekur , e degjenerove fare me kete shkrim skandaloz.
    S'kam ardhur te te tregoj ty diplomat e mija , kam ku i tregoj .
    Pe ti te qahem une se nuk kam te ha ???? Ik or rob i zotit lexo , kupto sec thote tjetri dhe pastaj pergj .
    Dhe mos komento me pergj e mia se listes se injorimit do ti ngelet qejfi po nuk te shtova.
    No comment sepse nuk e marr fare durimin qe te te pergjigjem me.Sepse secili tregon kulturen edhe edukaten e tij.Nuk do arri fare te pergjigjem me kete nivel qe flet jo vetem ate por edhe qe je femer mendoj.Ndoshta ti edukaten e ke marr nga te grekut,Europiane.Une mbase ose 90% qe te jane pergjigjur ketu jane fshatar per ty.Secili ketu jep mendimin e tij, je kaq e zgjuar sa ke pergjigje per cdo njeri .As nuk e le te japi mendimin e tij.Tani e kupton shqipen time apo do fjalor ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga YaSmiN : 01-03-2012 mė 06:35

2 universitete ne 3 vjet edhe tani po mbaroj te tretin
    Kurs per patent makine po ben ?
    Revolution 1848

Faqja 75 prej 124 FillimFillim ... 2565737475767785 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •