Kosovar.Pr
Pershendetje..., me duket se nuk e ke lexuar mire postimin tim..., s'ka gajle!
Por qe une i referohesha shqiptareve si njerez te lart me moral ( te pakten keshtu kemi qene dikur ), njerez me zemer te madhe dhe fisnik ne sjellje..., jo si jevgjiterit, qofshin keta nga Afrika Azia apo edhe Europa! E ke degjuar ate shprehjen; Merr flake si pushka e jevgut...? Ja keshtu mu duk kur pashe disa qe po kendonin me fatkeqesite e Greqise..., nuk eshte se mua mu prish gjumi per greket, por qe nuk kam si te gezohem..., kete thashe me lart!
Pastaj kur e gjithe Europa po shqetesohet, deri edhe vet Obama interresohet per ēeshtjen e Greqise, pasi qe vet Merkel ( nga kreret kryesor qe qet vickla per ndihma karshi Greqise ), thote; " Nuk i dihet por ngjarjet ne Greqi mund te marrin nje rruge te rrezikeshme ku pasojat do ti laje e gjithe Evropa...", e me keto fjale vetem nje jave me pare, nuk i drejtohej krereve evropian, por atyre "skeptikeve"ne Gjermani...
Kur preokupohet Evropa dhe Amerika, perse neve do te gezojme dhe me e keqja ti urojme fund te shpejt dhe sa me tragjik..., por mos valle harrojme qe eshte ne nje rrajon me ne, jo shume larg sa pragu i deres..., mos valle kujtojne ata shqiptare qe brohorasin qe po te digjet shtepia e fqinjit ( kojshise ) nuk do te kapet flak edhe shtepia e tij...?!
Ndersa per fjalen "jevg" qe perdora me larte, te me falin ajo perkatesi etnike pasi nuk kame as'gje me ta, ishte thjesht nje sinonim ose krahasim, pasi qe per ti dalluar nje pjese te atyre qe gezojne ne dite te zeze te nje te afermi, qofte ky mik o armik, nuk eshte sjellje tipike te nje rrace evropiane, por e ardhur, ndoshta i varfer si krahasim, por fjalori im ka kohe qe ka hyre ne krize e fjalet s'gjinden lehte.
Sjellje e ngjashme me arabet, persianet, popujt negroid islam, deri ne Indi e Indonezi..., ( e ma terhu), te gjithe sa thashe dhe ata qe lash pa permendur, treguan humanizmin tyre, kulturen inferiore qe bartin, agresivitetin e paditurise, kanibalizmin fetar deri ne eksitim kolektiv!!! - Mos valle o vellezer shqipetar po flas keq? - Mos thashe ndonje te padrejte...? Nuk akuzova nje besim fetar, por qe eshte e ēuditeshme qe pikerisht ajo pjese e Globit qe u vershuan neper rruget e pluhrosura te vendeve te pazhvilluara, kojēidenca... - te besimit islam!
Por qe mendja ime, e refuzon kategorikisht, qe te gjithe myslimanet e botes te ngriheshin ne mes te nates, mbaj parasysh fuz orarin, e te lavderonin Zotin per mbrekulline qe u dhuroi Osama Bin Laden, me rrezimin e Gradaēelave...
Por te pakten kam siguri, kur them qe ne Shqiperi, nuk u ngrit njeri te gezohej per fatkeqesine qe i ndodhi Amerikes..., e sipas statistikave te pazarit, shqiptaret jane ne shumice myslimane, por nuk lavderuan Allaun per xhestin terrorist, por e kunderta moren qendrim dhe denuan hapur ekstremizmin fetar ne fjale.
Pra si at'here edhe sot e kur'do, neve nuk do te gezojme per fatkeqesine qe po kalon Greqia! Greqia nuk ka nevoje per neve, ashtu sikur nuk pat nevoje as Amerika per shqiptaret, por e do humanizmi dhe pikerisht pse jemi superior nuk duhet te dehemi me dalldisje histerike te tipit jevgjito-gabel-magjyp....!!!
Kete thashe, e me nuk shtoj, jam shqiptar e nuk kendoj kur fqinjet jane ne zi!
Pershedetje,
Niko.
Krijoni Kontakt