Close
Faqja 14 prej 124 FillimFillim ... 412131415162464114 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 1235

Tema: Kriza greke

Citim Postuar mė parė nga Linda5 Lexo Postimin
    Une jam Shqiptare ne rradh te pare,dhe jam krenare.

Une punoj jetoj tamam si njerez qe din te jetojne,dhe jo te hapen meneresh e te thojne,qe une erdha ne gjermani dhe jam gjermane.kte se bej dot une(se edhe ktu ka sa te dush si puna e ksajt helenes )

Greqia nuk eshte aq finoke,sa kujtojne se do ja hudhin Gjermanise.Kte ta harrojne,njiher e pergjithmon.

Edhe ti mor king,jam njeri i thjeshte,qe punoj dhe jetoj me forcat e mija,Sa per Merkelin,me ka ren rasti ta takoj(ndoshta kjo mund te jet e ēuditshme per ty dhe te tjeret)por ja qe mundsija mu ka dhene,Dhe nuk eshte e thene,pse e kam takuar,ta kem hunden perpjet,por si te thash jam njeri i thjeshte.

Sepse duhesh te rritesh,qe te vish te japesh komente neper kto tema.Ta kam shkrujt dhe me lart.

Un jam shum e qete,dhe esell,por esell fare.Qe kshtu fjalen tape,mund ta kthej dhe me ndonje fjal tjeter ty,qe kshtu rri e qete,dhe mos u eksito shume.

Te detyruar nuk jane,se nje fjal te thot Gjermania,qe Greqia te dali nga eurozona,del fishek,por aq kupton ti.
    Ty tu drejtova,se ti po shkruaje per gjermanet.
    Lenka nga eshte Hitleri? po aq di ti.

Hitleri ka lindur ne Austri.Qe kshtu mos e harro,mbaje vath ne vesh,e mos bej gafa

Kaq kisha me ju !
    Linda tu drejtova une gje ty?Ti nuk mu drejtove?
    Une akoma se kam marre pashaporten greke..
    po ti linda a e ke marre?
    Ne emer te austrise i beri vrasjet edhe theshte qe i ben per austrine
    kurre vriste vriste ne emer te gjermanise edhe gjermani i sotem e di mire se cfare ishte ai,por po flet per gjera qe nuk kane lidhje me ate qe thashe une
    a po do te na tregosh qe di histori?
    Une nuk kam deklaruar gje per kombesine time edhe kush na qenke ti qe do me thuash mua se cfare do bej?
    Po he me linda me thuaj ateher perse nuk thote gjermania te dale nga eurozona?
    Mos ka ndonej leverdi ?
    nejse linda nuk e kupton dot krahasimin tim qe keshtu komento ndonej postim tjeter me mire
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    S'e perballuan dot ikjen e GENES nga Greqia, ua la Buzuqet bosh dhe falimentuan.
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anėtarėsuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikė
    Postime
    251
    Per ata qe thon qe kriza greke do ket ndikim ne shqiperi.
    Un them te ecim sipas parimit anglez "nese un jam ne rregull cdo gje esht ne rregull"

Neve nuk jemi ne rregull te regullojm gjerat tone dhe te tjeret te bejn ca te duan.

Pa djers nuk arihet gje, dhe te mendosh qe per pavarsin e ketij shteti burra te rall kan dhen jeten dhe jan derdhur tonacione gjak.

Dhe brezi qe po gezon kete shtet mos te jet ne gjendja te derdhi djers, kur brezat e meparshem kan derdhur gjak?

Esht nje shprehje shqiptare qe mua me pelqen shum: sa me shum djers ne koh paqe aq me pak gjak ne koh lufte

Prandaj un jam i mendimit perderi sa nuk po perjetojm diten me te veshtir pasi do vijn dit shum te renda duhet ti pervishemi punes!
    Emocioni i ben castet e jetes te paharueshme ndersa arsyeja dhe vetdija i bejn ato te rendesishme

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    mduket se po te digjet ty lali
    fshati digjet ku.rva krihet thua ti

Mos u bej merak per mua drague, por per ata mijra shqipetare qe do detyrohen te kthehen ne shqiperi nga e keqja.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anėtarėsuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    o ju emigrantet e greqis(ju qe jeni kthyer ne greko-file) e dime qe keni mare nga nje dokument duke u deklaruar vorio epirot e dime qe per te shkuar keni nderruar emrat e mbiemrat fene etj. por shpirtin e shqiptarit pse e ndryshuat se kuptoj. gjithsesi doja tju thoja se ju qe jeni kaq te dobet e qe doni memen greqi se ju paska dhen buke e ju ka mbajtur mire ju nuk jeni gje tjeter vecese jashtqitja e shqiptaris keshtu qe sna vjen keqe qe u greqizuat sepse ne fund te fundit njerez te pavlere ishit dhe nuk humbem gje biles fituam duke hedhur jashteitjen tone diku tjeter ne greqi.
    jeni propaganduar me teper se vete greket dhe e doni eladhen me shume se vete greket. eladha juaj me kultur te madhe eladha juaj legjendare eladha juaj qe me sa duket spyet as per gjermani angli itali etj sepse eladha juaj paska qene dikur sipas historis dhe sipas disa shtremberimeve te medha historike ajo qe i dha kesaj bote gjithe kulturen dijen zhvillimin qyteterimin etj. por sote gjermania te shtyp koken dhe ben ligjin po i mban greket me leke dhe keta eladhjotet-shqiptare barbona injorante qe skane pasur kurre as dinjitet dhe as identitet mbrojne eladhen me arsyetime qesharake. thone gjermanet prap shkojne ne greqi per turista nxine b.ythen etj etj sikur ky eshte nje nder qe po u behet gjermaneve harrojne se gjermanet jane ata qe po u bejne ndere eladhjoteve duke u cuar leke e duke i shpenzuar te keta njerez te flliqur. sespe nese eladhes se shkrete i ikin turistat gjermane francez austirak anglez etj eladha juaj e dashur mbetet pa buke. keshtu qe europa po i mban me buke ne te gjitha menyrat kete popull parazit. ndersa saper shqiptaret qe vene e punojne aty dhe na i interpretoni sikur me kete greku na ka bere ndere te madh e na ka ndihmuar e na ka dhen buke mos harroni se gjerat ne kete raste jane reciproke dhe nuk eshte e vertet se na paskan dhene buke e ndihmuar sic thoni ju. se greku na jepe punen por ama sna fal gje sespe shqiptari i jep punetorin per te cilin ne ato kohera aq shume ka pasur nevoj.shqiptari punon e i del djersa dhe e fiton vete copen e bukes qe ha. ate cope buke te felliqur qe greket ua kane nxjere nga hundet 100 here shqiptareve. kjo me lloj lloj diskriminimesh radhe super te gjata neper ambasada e konsullata dogana etj. diskriminime e dhune nga policia ,nga populli grek ,gjykata qe kane burgosur njerez kot me kote me vite te tera burg pa pike prove por thejsht ne baz te paragjykimit, dhune neper burgje, me mijera njerez qe jane vrare nga ushtaret grek ne kufi etj etj. keto qe u kane bere greket shqiptareve asnje komb tjeter nuk ua ka bere dhe keta greko-filet e flliqur kane goje dhe na mbajn anen e grekut por nga ana tjeter disa na bejne dhe si patriota te medhenj shqiptare skeni as guxim te thoni hapur se tashme jeni bere eladhiot jorgo te felliqur dhe keshtu te pakten do te keni pak me shume respekt nga njerezit se sa te rrini si skutha.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kanina : 17-09-2011 mė 06:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Fati i Greqise pak a shume eshte i shkruar.
    Deri ne 21 tetor duhet medoemos te permbushe zotimet qe qeveria greke ka premtuar para troikes.
    Nese nuk i permbush atehere nuk do te mare kestin e radhes.
    Edhe nese i permbush atehere prap punet nuk do te jene mire.
    Pjesa me e madhe e popullsise do te vuaje ..........dhe eshte shume e mundshme te kete ndonje revolte popullore.
    Dhe nese do kete rezim te qeverise e zgjedhje te reja atehere eshte pothuaj e paparashikueshme se cfare do te ndodhe
    Megjithate te presim......nje gje eshte e sigurte qe kjo krize ka ndikim te drejperdrejte ne shqiperi.

Dy jane kushtet qe shteti Grek nuk futet ne diskutim

1- Zvogelimi i administrates

2- Mekanizmi i taksave

Formula eshte shume e thjeshte ( edhe sikur te gjithe Greqine ta blejne Europianet jane te deturuar te paguajne aq taksa sa te mbajne me rroga te mira 1!3 e popullsise se vendit)

Kjo ashte formula e ketij shteti (e pranuar nga te dy partite) qe me liberalizimin e tregut Europian,,,,,,,,,,,,,,,ne te kundert ky shtet do aplikoje politikat e meparshme dmth , mbylljen e tregut lire , doganat, favorizimin e prodhimit vendas etj.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    fshati digjet ku.rva krihet thua ti

Mos u bej merak per mua drague, por per ata mijra shqipetare qe do detyrohen te kthehen ne shqiperi nga e keqja.
    askujt nuk i behet qejfi qe Greqia eshte ne krize.

eshte 1/3 e shqiptareve o djalke qe jeton atje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Po cfare krize mo aman ??? une isha 4 dite ne santorini dhe 3 dite ne patmos ne qershor ,po keshtu dhe 2 dite ne athine, lokalet ishin si mize lisi plot e per plot me njerez.Pensionet qe merrnin shqiptaret nuk kane ndryshuar asnje peni dhe te gjithe me pushime ishin ne gusht ne ishujt me te bukur te greqise .ehhhh qef qe behej andej dhe ju thoni greqia ne krize ....

ishte vertet mrekulli ne ishujt e greqise ,keshtu nje gjysme ishulli te shesi e lau borxhin ....+ e ndihmon sala me shoke i jep gjysmen e bregdetit dhe ja u zgjidh dhe kjo pune .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 17-09-2011 mė 11:20

Deklaroj se akoma jam me pashaporte shqipetare por ky shtet me ndihmoj kurre shteti tim me la ne meshir te fatit ju pelqen sju perqen kjo eshte e verteta edhe shumica nga ju e keni provuar emigrimin ketu qe keshtu mos na shisni pordhka me rigon kot
    edhe asnje nuk eshte i detyruar te jetoje ne greqi nese nuk i pelqen biles ju jepen biletat falas nga shteti
    Qe eshte vend i bukur edhe qe jane njerez qe ju pelqen te kalojne mire dihet nga te gjithe ata qe e kane vizituar
    mire do ishte te mernim ndonje pension por ja qe sjemi nga sarandalol
    Postimet qe lexoj ne kete teme nuk me nevrikosin per kundrazi me vjen keq per ju qe shumica grin sallate kot edhe qe nuk kini nje kulture demokratike

Cfare te keqe ka nese mer nenshtetesine greke?
    sic e kane mare emigrantet e gjermanise,amerikes,italise edhe me pak te anglise?
    Vetem ne emigrantet e greqise nuk duhet te marrin kombesine e shtetit ku jetojme?
    Akoma se dini qe greqija eshte i vetem shtet qe nenshtetesine e saj se ka dhene akoma ne shqiptare edhe jane shume pak ata te cilet e kane marre?Edhe femijet qe jane lindur para 10 edhe 12 vjetesh skam mare asnje kombesi greke!
    Kurre te ini ne gjendje te pergjgijeni seriozisht ne pyetjet time ateher mbase mund tju marre edhe une seriozisht se deri tani me sulmoni si kucedra kot me kot edhe vetem njerez pa arsim edhe pa kulture do dukeni ne syte tim!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    384
    cer krize ka gerrqia mer jau?
    ka i zgjidhje,menoj una: ta gjejne 1 helene ku osh e ku s'osh ene tja bojn peshqesh parixhit.ene maro lufta.qeri kur tvije naj uliks me naj kal kallēuku tmodh sa pesmetkatci ene tja fali ktyne kushurinjve tparixhit.aty masanej bohet i rrumuje qi smerr vesh fare ene nfun fare helena fito prape,ene gerrqia shpeto ene helena kthehet mshpi tu mallku burrin aga memen qi pse e ka lon me shku ke parixhi.agai ja kthe qi osh per tmiren e pergjithmshme.per tmiren e popllit.
    vallai ska zgjidhje qeter, ktu kina me qon.po s'shkoj helena ke parixhi,ka per tu bo i gazep i modh.qyqa cer taksirati na ka gjet kshuna.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •