Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123

Protestantizmi---Fytyra e AntiKrishtit dhe besim demoniak!!!

Te nderuar lexues te ketij forumi!

Ndoshta i keni vene re shkrimet e disa pseudo-kristianeve te tille si
    deshmuesi, i krishteri, astrit77 etj...
    Ne shkrimet e tyre vihet re nje shkalle e larte injorance ne fushen e besimit!
    Ata pretendojne se jane te krishtere duke akuzuar te krishteret e vertete qe mbajne mesimet e Zotit tone Jezus Krisht te transmetuara nga Apostujt e Tij te Shenjte dhe nga Eterit e Shenjte te Kishes.

Keta pretendojne se njohin Biblen, por ata nuk njohin vecse disa vargje qe kush e di se kush pastor ua ka mesuar permendesh e me ane te tyre duan t'i mbushin mendjen te gjitheve se jane te shpetuar dhe ne s'duhet te bejme tjeter vecse t'i degjojme "zbulesat" e tyre satanike!!!

Ata kane dale hapur kunder Jezus Krishtit duke shpallur se lutja qe Ai u mesoi nxenesve te Tij te shenjte "Atu yne" eshte nje lutje e panevojshme dhe nuk eshte detyre e te krishtereve ta perdorin ate.
    Mos valle Jezus Krishti ishte AntiBiblik o sherbetore te Satanait?

Sulmi i tyre shtrihet kunder gjithe mesimeve apostolike. Ata kundershtojne Pavlin dhe letrat e tij duke thene se nje i krishter s'eshte e nevojshme te ruhet se mos bjere serisht, sepse ai ka shpetuar tashme!

Jo vetem kaq, por Astrit77 shkon dhe me tej dhe thote qe ne jemi te paracaktuar per humbje ose shpetim dhe se Zoti eshte shkaku qe shume do shkojne ne Ferr!

Shihni se sa i rrezikshem eshte mesimi i tyre!

Largojuni doktrinave te tyre Antibiblike!!!!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Matrix!

Me vjen shume keq qe ti nuk ke kuptuar asgje nga ato qe une kam shkruar ne kete forum ne tema te ndryshme te saj. Nuk dua te debatoj me ty sepse e shoh se eshte e kote.Une ne cdo shkrim timin e kam mbeshtetur ne Bibel dhe me teper ne shkrimet e mia ka pasazhe nga Bibla se sa komente te mia.Edhe kete radhe per mua fjalen e ka Bibla qe eshte primare ne cdo gje, aty une gjej ushqimin shpirteror te perditshem per tu perballur me veshtiresite e perditshme dhe sulmi yt ndaj meje dhe ungjilloreve te tjere eshte nje nga keto veshtiresi, por cfare thote Krishti ne keto raste veshtiresish, Mateu 11:28 :

"Ejani tek une, o ju te gjithe te munduar dhe te renduar, dhe une do t'ju jap clodhje."

Dhe une do te shkoj tek Jezusi dhe do te le ate te flase ne vendin tim, dhe me mire se Ai une nuk mund te flas, sepse nxenesi nuk mund te jete mbi mesuesin.Ja cfare thote Jezusi tek Gjoni 16:1-3 :

"Jua kam thene keto gjera, qe te mos skandalizoheni. Do t'ju perjashtojne nga sinagogat; madje vjen ora kur, kushdo qe t'ju vrase, do te mendoje se i ka kryer nje sherbim Perendise. Dhe do t'ju bejne keto gjera, sepse nuk kane njohur as Atin, as mua."
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ti kujton se mbeshtetesh ne Bibel, por genjen veten!!!

Ti thjesht ke mesuar disa vargje biblike permendesh

Por kujdes,
    Dhe Djalli me vargje nga Bibla e tundonte Jezusin, kete fiksoje mire!!!

Ti dhe ato vargje qe perdor i nxjerr nga konteksti duke u dhene interpretime satanike!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Sulmi vjen vetem nga i ligu.

Matrix, duhet te beni kujdes kur filloni qe te beni akuza, ndaj bijve te Perendise. Aspak nuk e ndej veten te ofenduar ose dicka tjeter. Shkrimet e tua me tregojne se jemi ne rrugen e mbare te Krishtit, pasi Jezusi nuk premtoi nje rruge te lehte, por nje rruge ku ne te do te kete plot veshtiresi dhe sulme, sidomos nga ata qe jen pas "Thembres " tone. Megjithate falenderoj Krishtin qe ka dhene kaq Hir dhe dashuri te te gjithe bijte e tij.
    Astrit vertet jam i gezuar tek shoh se sa i embel dhe i dashur jeni me te gjithe. Kjo dhurate vjen prej Frymes se Perendise. Te inkruajoj per kete. Qendro ne fjale dhe permbush punen e sherbestarit , se kurora e pavyshkur e lavdise na pret.
    Sa per ju Matrix, ju jam pergjigjur te gjitha shkrimeve te tua. me perjashtim te tri pyejteve. Tri pyejteve te tua nuk ju jam pergjigjur per faktin se jeni "jashte" , dhe ai qe eshte jashte nuk di se cfare ndodh "brenda". Si mund te flas me ju kur bijte e Perendise i quani te ADOPTUAR ( koplila dhe jo Bij???? Ty te mungon Krishti , te cilin mendon se e beson.
    Persa i perket akuzave te pabaza qe ti ben ndaj te krishtereve , po i shqyrtoj nje nga nje.
    1-Ne asnje shkrimin tim nuk kam thene se Lutja "Ati yne qe je ne qiej" eshte e pavlefshme. pra ketu ju akuzoni pa te drejte, dhe duhet patur kujdes kur akuzon bijte e Perendise, se Ati ne Qiell veshtron me rreptesi ndaj ginjeshtareve.
    2- Nese ti deshrion qe te dish Pastorin tone i cili na ka mesuar "disa"vargje nga bibla per mendesh , po te them emrin e tij, ai eshte Jezus Krishti.
    Me lejo tju pyes: Sa here ne dite lutesh , sa here ne dite falenderon Jezusin, Persa kohe ne dite ju i kushtoheni leximt te bibles? Pra a je ti ne te njejten stad me te krishteret qe akuzon?
    Nuk ka rendesi qe te me japesh pergjigje, rendesi ka qe ti te shohesh se sa i perkushtuar dhe sa beres je ne fjalen dhe vullnetin e Perendise.
    Une nuk te gjykoj , por te keshilloj, hiq dore nga Sulmi, ndaj vellezerve , sepse ai qe sulmon vellane esht nje Kain perpara Perendise.
    3-Sa per ceshtejn e paracaktimit.
    Ne kete piek ju jo vetem qe jeni i gabuar dhe mosnjohes, por shkoni edhe me tej duke akuzuar Astritin , konkretisht ju thoni: "...Astri shkon edhe me tej kur thote se, ne jemi te PARACAKTUAR per humbje ose per shpetim , dhe Zoti eshte shkaku qe shume do te shkojne ne Ferr."
    Kete gje mund ta pohoje nje goje qe nuk e njeh Krishtin por jo Biri per Atin e tij. Ju i keqperdorni fjalet e Astritit, bile kete gje e beni edhe me shume te krishtere te tjere. Une i kam lexuar te gjitha shkrimet e Astritit dhe ai asnjehere nuk thote: " SHKAKU per ne ferr eshte Zoti". Nese do te dish se kush eshte shkaku per ne ferr, po te them se shkaku eshte MEKATI, dhe mekati nuk ka vend tek Zoti. Kete deshmi (shkaku eshte Zoti) ju e kini shtuar ne ato vargje qe Astriti ka sjelle. Ky keqinformim dhe keqinterpretim eshte MASHTRIM, dhe bijte e mashtirmt dine te interpretojen atin e tyre.shpirteror. Nese ti deshiron ta dish tamam se kush e thote kete gje, dhe jo ashtu sic ti e interpreton, hape biblen ( nese ke) tek Efesianet, kapitulli 1 dhe lexo vargjet 3-5.
    Je se cfare thote Pali , dhe jo Astriti.
    " I bekuar qofte Perendia , Ati i Zotit tone Jezus Krisht, qe na Bekoi me cdo bekim frymor ne Qiellore ne Krishtin, sepse na ZGJODHI ne te, perpare se te THEMELOHEJ BOTA, qe te jemi te shenjte dhe te paperlyer perpara tij ne dashuri, duke ne PARACAKTUAR ( PERACAKTUAR, PARACAKTUAR, PARACAKTUAR), qe te BIRESOHEMI ( bij dhe jo kopila te adoptuar, simbas jush) ne veten e tij me ane te Jezus Krishtit, simbas pelqimit te vullnetit te vet."
    Po te sjell nderkohe dhe shume vargje te tjera.
    1Pjetri:1:2.
    " ..te ZGJEDHURVE sipas PARENJOHJES se Perendise Atit.."
    Pra Perendia na ka PARENJOHUR dhe prandaj na ka PARACAKTUAR.
    GJONI:15:16. Jezusi thote per te paracaktuarit.
    " Nuk me kini zgjedhur ju mua, por une ju kam zgjedhur juve dhe ju CAKTOVA te shkoni dhe te jepni frut.."
    Ju cuditeni se si "ata" jane te paracaktuar per humbjen. Per kete po te sjell perseri fjalet e pJETRIT tir dhe jo te Astritit.
    1Pjetr:2:7-8.
    " Sepse per ju qe besoni, ai (JEzusi) eshte i cmuar, por per ata te pabindurit, "Guri qe u hoq menjane nga ndertuesit, u be Gur i qoshes, Gur pengese dhe shkemb skandali qe i ben te RREZOHEN. Duke qene te pabindur ATA pengohen ne FJALE (mosnjohja e BIBLES) dhe per kete ATA ishin te CAKTUAR".
    Ja pra i nderuar MAtrix, nuk ke se peres te akuzohs pa te drejte te krishteret. Por kur nuk njeh FJALEN keshtu te ndodh...
    Tani i nderuar Matrix, jemi duke pritur shpjegimin qe ti ju ben ketyre vargjeve te bibles dhe jo te Astritit apo te deshmuesit.
    4- Dhe pika juaj e fundit. : renia e te krishterit, dmth:mund te behet DELJA CJAP, apo CJAPI mbetet CJAP dhe DELJA mbetet DELE deri ne fund.
    Le te shohim tek Luka10:38-42.
    Njehere Jezusi vajti tek shtepia e Elazarit dhe nderkohe qe JEzusi po ju fliste motrave te Elazarit, Marta po kryente punet e shtepise. Ndersa Maria motra e saj, ishte ulur tek kembet e Jezusit, dhe digjonte me vemnedej mesimin dhe predikimin e Jezusit. Martes nuk i erdhi mire qe motra nuk po e ndihmonte ne puent e saj dhe per kete i tha Jezusit: mesues Maria me la vetem qe te sherbej , i thuaj pra qe te me ndihmoje. Dhe Jezusi i tha: " Marte Marte , ti kujdeshesh dhe shqetesohesh per shume gjera, por vetem nje gje eshte e nevojshme ( Jeta e perjetshme), dhe Maria zgjodhi pjesen me te mire , qe asaj NUK DO TI HIQET per jete,"
    Tani po te bej vetem dy peytje , dhe po keshtu pres nga ju qe te me jepni kutpimin e kesaj thenie te Jezusit.
    Pyejtet jane:
    1-Perse Jezusi thote se , Maries nuk do ti hiqet asnjehere (perjete) "pjesa qe ajo ka zghedhur", (shpetimi)?
    2- Perse Jezusi na e jep kete deshmi, kur ende nuk e di nese MAria do te qendronte deri ne fund( gjate gjithe jetes e saj) ne besim , apo do te perzgjdhte qe te largohej nga KRishti, pra ku e mbeshtet Jezusi sigurine e Marties?
    Pres te njoh mendimin tuaj konkrtet , ne lidhje me keto ceshtje , ne te cilat ju na akuzoni. Mendoj se kjo eshte nje rruge e ndershme dhe e dobishme, kur te krishteret flasin jo nga "torba e tyre" sepse Jezusi tha kur te shkoni per te perhapur ungjillin tim , mos merni "torbe" me vete.
    Me respetk Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Matrix harova dhe nje..

Matrix kam edhe nje varg qe pres te ma interpretosh, tek Veprat:13:48.
    " Johebrenjte kur digjuan ( lajmin e mire) u gezuan dhe lavdonin fjalen e ZOTIT, DHE TE GJITHE SA ISHIN TE PARACAKTUAR PER JETEN E PASOSUR BESUAN".
    Pra BESON vetem ai qe eshtte i PARACAKTUAR, per Jeten e pasosur. Pres pergjigjen tuaj.
    Deshmeusi

idush_lepurushi Maska e bambolina_el
    Anėtarėsuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    te shpia ime ....
    Postime
    98
    Hey ne rradhe te pare uroj qe bekimi i Zotit te jet mbi ju te gjith si ato qe besojn si ato qe nuk besojn sepse Ai i do te gjith njelloj dhe per kete arsye dha jeten e Tij ne Cross at Calvary. ( me falni nqs po i them ca llafe ne anglisht por nuk i di perkthimin ne shqip sepse Biblen e lexoj ne anglisht ene lutjet i bej ne anglisht sepse ishte ketu qe un krijova besimin ne Zot pikerisht ne kishen protestane. per mua rendesi ka te kesh pranuar Jezu Krishtin ne jeten tende dhe sic thoni ju me siper ta ndjekesh Ate ne rrugen dhe te ardhmen e veshtir qe ai ka per ne si Kristian. por me kryesorja eshte se vet fakti qe kam shum sekte te nryshme te kristianizmit na con ne drejtime te ndryshme besimi qe per mendimin tim te gjith duhen te ken kujdes. God Bless you all
    Sado delikat qofte njeriu ne dashuri, fal me shum falje se ne miqesi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Bambolina el.

Te pershendes ne emer te Krishtit. Zoti te bekofte me hirin dhe paqen e tij.
    E megjithse ju kini shkruajtur vetem disa reshta, mendimi juaj eshte i qarte. Vertet shpetim ka vetem ne emer te Krishtit , pasi ai eshte i vetmi emer qe ju eshte dhen njerezve per shpetim. Vepr:4:12.
    Ka plot doktrina te cilat jane te rrezikshme per besimtarin e krishtere, ai besim ose doktrine qe per "Themel" dhe "Gur te Qoshes" nuk ka Jezusin, eshte nje doktirne e gabuar dhe jo e krishtere, pavaresisht se pretendon se eshte i krishtere. Por me lejoni qe tju pyes dicka:
    Me ane te kujt ne jemi ne gjendej qe te dallojme te REMET nga te VERTETET? Fryma e Shenjte dhe Fjala e Perendise( bibla), na tregojne nese besimi yne qendron ne Te verteten(Krishtin) apo jo.
    Nese do te lexosh shkrimin e MAtrixit pak me siper, ai ben vetem gjykim dhe akuza ndaj besimtareve te krishtere, bile ai na "vesh" edhe ato qe ne nuk i kemi thene dhe deshmuar asnjehere. Une ju jam pergjigjur te gjitha akuzave te tij, me mendimin dhe vargjet biblike. Une nuk mund ta gjykoj dhe te kem pushtet mbi besimin e tij, por kjo nuk do te thote qe te mos japim nje pergjigje te sakte dhe biblike. Per mua , cdo kush qe ka therritur emrin e Krishtit, eshte i krishtere, dhe eshte Zoti ai qe e gjykon gjithsecilin , sepse vetem ai eshte Alfa dhe Omega, sepse cdo gje para tij qendron LAKURIQ.
    Bambolina se fundi te pershendes edhe njehere , si dhe deshirojme kontributin tuaj te krishtere ne kete faqe te krishtere Shqipetare. Krishti te bekofte ty dhe familjen tende, Paqja dhe hiri i tij qofshim me ju deri ne fund.
    Deshmuesi

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    A KA DY TE KRISHTERE TE NJE MENDJEJE NE KETE FORUM???

SI ESHTE E MUNDUR QE TE GJITHE JEMI TE GATSHEM PER TE AKUZUAR NJERI-TJETRIN???

VETEM FRYME PAQEJE NUK PO SHIKOJ NE KETE FORUM???

SINQERISHT NUK E KUPTOJ SE CFARE PO NDODH NE TE VERTETE!!!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Miqtė

ABIGAIL, me siguri se do tė gjesh, madje jo vetėm njė por ekzistojnė shumė njerėz qė kanė njė mendim konstruktiv tė pėrbashkėt. Por, tė duhet durim. Nuk dėshiroj tė tė dėshproj nėse tė them se tė duhet shumė durim deri sa t`i gjesh dy vetė qė pėlqehen. Kryesorja ėshtė se ekzistojnė, dhe unė jam i bindur se do t`i gjesh. Ia vlenė pėr kėta "dy veta" qė ta ndjekėsh rrugėn bujare qė ke filluar.
    (Gjuhėn e dashurisė gjithkush e kupton, kishte pasė thėnė njė mendimtar).

Zoti me ty!
    IHS

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Faleminderit Shpresmir dhe Zoti te bekofte edhe ty!

Deshira ime dhe mendoj se edhe e Perendise eshte te jemi ne nje mendje, te kemi paqe dhe te bashkuar!

Me respekt Abigail

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •