Close
Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 99
    i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga Ars_1980 Lexo Postimin
    I-134 Affidavit of support nuk ka lidhje me I-486 (i cili sherben per bashkim familjar dhe bart shume obligime per sponsorin) siq e komentojne disa ,por prape se prape kjo forme e garantimit i-134 ,ka ca obligime per sponsorin ,por qe ne rastin tim do kishte mbetur vetem garance ne leter se nuk do behesha barre e askujt ,po smujta te paguaj xhobat e mia do kthehem prapa ne atdhe (ne rastin me te keq) .

Po s'gjen dot i shok ti qe t'ja faksoj ambasades!.Se ti leshoj ty ne dore te gjitha dokumentat mbase ka frik???Te duhen taxat dhe fotokopjot e dokumentave.edhe garancia.jepi numrin e faxit dhe t'ja dergoj direkt ambasades!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    Po s'gjen dot i shok ti qe t'ja faksoj ambasades!.Se ti leshoj ty ne dore te gjitha dokumentat mbase ka frik???Te duhen taxat dhe fotokopjot e dokumentave.edhe garancia.jepi numrin e faxit dhe t'ja dergoj direkt ambasades!
    Me duhet t'a pyes ambasaden ne Shkup se a ben te postohen dokumentet atje ,garancite taxat ,I-134 etj, apo duhet patjeter ti kam me vete diten e intervistes.

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Me duhet t'a pyes ambasaden ne Shkup se a ben te postohen dokumentet atje ,garancite taxat ,I-134 etj, apo duhet patjeter ti kam me vete diten e intervistes.

Nqs dokumentat shkojne ne ambasad per emrin tend ,cdo gje eshte ne rregull.Vetem se duhet konfirmimi.kur t'ja u faksosh ata kthejne pergjigje qe e moren.Ti i jep numrin qe kishte pergjigja dhe kaq!Mos i kerko njeriu letra ne dore se s'ti jep njeri!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Jo pikerisht nese gjendet njeriu une e garantoj personin qe eshte i gatshem te ndihmoj se une kam Police clearance EMPTY ,e kaluara ime eshte me e paster se LOTI,dhe sa per ilustrim se me bete qe te zbuloj detaje nga jeta ime tash :
    Jam Nga Vushtrria qytet ne veri te Kosoves ,jam single 30 ,kam te rexhistruar Fakultetin e shkencave teknike te aplikuara ,drejtimin e informatikes inxhinjerike (kam mbaruar 20 provime ,edhe 9 provime per te mbaruar ) ,kam shkollen e mesme teknike drejtimin elektroteknik (4vjet) ,shkollen fillore (8 vjet) dhe qe nga 2004 punoj ne Policine e Kosoves ,ne Sigurimin e Godines se Qeveris .
    Kam punuar ne kete ndertese ku frekuentuan dhe frekuentojne burreshtetas te njohur nga e gjithe bota dhe mu besua ky vend pune ,vetem te ceki disa nga vizitat kur une isha ne sherbim te fundit Kryeministri Turk Erdogan ,pastaj Nen Presidenti Joe Biden dhe ex-British Prime Tony Blair.
    Dhe tash keni per te thene ndonje gje ,une thash edhe me heret prape po them nuk jam i sherreve dhe nuk dua telashe ,i jam shmangur gjithmone ne vendin tim e lere me kur do ndodhem 10 000 kilometra larg vendlindjes ,une nuk do shkoj jashte per tu bere mafioz por per te jetuar endrren ,ashtu sikur ju te gjith qe keni bere dikur (se me siguri asnje nga ju smund te jete vendas ne USA ,apo jo?)
    me vjen shume keq arsi qe po perballon probleme te tilla...por duhet te kuptosh qe ka dhe familje qe nuk kan mundesi te bejn garanci nje te njohurit, edhe po te duan smunden nga ana financiare...ama shpresoj qe dikush do te japi mundesin te te bejn garancin
    best of luck
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    S'besoj se ti paguan gabimet e tij.Denimet i vuan vetem personi qe i kryen jo lagja. Dhe atij ja ka kontolluar ambasada rekordet.Patjeter qe i ka te mira.Garancin ja kerkojne ne menyre qe ai kur ti japi te drejten per te hyre USA e di qe ka nje njeri ta strehoj e ta mesoj ku te shkoj.SE ku do ti vin dokumentat ktij shokut po nuk pati nje adres????Ju qe jeni djem ndihmojeni se gjynah s'ju gjen asgje.
    mesa di dhe un, ai qe ben garancin thjesht merr pergjithesi anen financiare te personit, ama nese ai behet vrases apo what not, si mund te behet fajtore personi qe i ka bere garancin, ai thjesht mund te thoj qe nuk ishte i ditur qe personi merret me keto gjera...si mund te thot nje prind apo nje grua or what not qe s'ishte i ditur per krimet e burrit/femijes/etje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    ai me dokumenta supozohet te jete qe kur mer vizen. ti je pergjegjes per personin garant deri ne momentin qe ai del per here te pare nga Amerika.
    Edhe ne qofte se ti i ben garancine burrit tend dhe ti ndahesh (larg qofte) pas disa muajesh prape ti paguan ndihmat per te edhe pse je e ndare. keshtu thuhet po te lexosh instruxionet e I-864
    pra gjithecka ka te bej me anen financiare

Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    mesa di dhe un, ai qe ben garancin thjesht merr pergjithesi anen financiare te personit, ama nese ai behet vrases apo what not, si mund te behet fajtore personi qe i ka bere garancin, ai thjesht mund te thoj qe nuk ishte i ditur qe personi merret me keto gjera...si mund te thot nje prind apo nje grua or what not qe s'ishte i ditur per krimet e burrit/femijes/etje

Une di plot raste, qe sa kan hyre ne Usa kan shkuar tek ndihmat dhe asnje pasoj s'ka pas personi qe i ka ber garancin.Te gjitha pasojat i mba per vehte shoku per te gjitha veprimet qe ben.Jo vetem po beri shkelje ligjore..por edhe ne qofte se mer ndihma do ti ket negative kur te bej kerkes per shtetas.Atje eshte i pike.ke mar ndihma???Garancia duhet thjesht qe ata te jen te sigurt qe ky ka nje njeri qe ta orientoje.Eshte vend qe se ka shkel kurre!!.Sasia e te ardhurave qe ata kan ven si kusht per te patur sponsori jane shume shume te ulta.Pothuajse qesharake.Me duket duhet ti ket nja 5mije per fryme per gjithe vitin....Problemi qendron se s'te jep njeri numrin e punes,kopjon e pashaportes se dhe per tax s'po pyet njeri as per garancin. ..Une kam bere plot, asigjo s'me ka gjet.Po shqiptari ka i gje ,kur te ka nevojen te lutet te falet thua ti ajde ta ndihmoj.Pasi e mori njeri me tha mua ,kisha edhe i garanci tjeter nga nje amerikan.Kam qesh me te madhe...Ik ore dreq i thash se ta dergova per meshire...edhe ti s'me thua as flm.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Pikerisht para 4 viteve me kujtohet kur mamas i dergohet garancioni per vizitor prej nje shtetase Gjermane qe te vizitoje vajzen e motres ne gjermani ,sepse kjo e fundit nuk i permbushte kushtet per dergimin e nje garancioni te tille,as ateher asnje shqiptar nuk doli qe te garantoj u desh qe nje e huaj te del ne ndihme , Si duket historia po perseritet do del prape nje i huaj qe te ndihmoj .
    -"O sa mire me qene shqiptar " .

Pikerisht para 4 viteve me kujtohet kur mamas i dergohet garancioni per vizitor prej nje shtetase Gjermane qe te vizitoje vajzen e motres ne gjermani ,sepse kjo e fundit nuk i permbushte kushtet per dergimin e nje garancioni te tille,as ateher asnje shqiptar nuk doli qe te garantoj u desh qe nje e huaj te del ne ndihme , Si duket historia po perseritet do del prape nje i huaj qe te ndihmoj .
    -"O sa mire me qene shqiptar " .
    More ndonje ne telefon nga ato numra qe t'u dhane ne kete teme?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    More ndonje ne telefon nga ato numra qe t'u dhane ne kete teme?
    Mora ne tel . Nexhat Ibishin i cili ishte shume i *ftohte dhe me tha ta therras me vone pas nje muaji ...

Faqja 9 prej 10 FillimFillim ... 78910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •