Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
mesa di dhe un, ai qe ben garancin thjesht merr pergjithesi anen financiare te personit, ama nese ai behet vrases apo what not, si mund te behet fajtore personi qe i ka bere garancin, ai thjesht mund te thoj qe nuk ishte i ditur qe personi merret me keto gjera...si mund te thot nje prind apo nje grua or what not qe s'ishte i ditur per krimet e burrit/femijes/etje
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Une di plot raste, qe sa kan hyre ne Usa kan shkuar tek ndihmat dhe asnje pasoj s'ka pas personi qe i ka ber garancin.Te gjitha pasojat i mba per vehte shoku per te gjitha veprimet qe ben.Jo vetem po beri shkelje ligjore..por edhe ne qofte se mer ndihma do ti ket negative kur te bej kerkes per shtetas.Atje eshte i pike.ke mar ndihma???Garancia duhet thjesht qe ata te jen te sigurt qe ky ka nje njeri qe ta orientoje.Eshte vend qe se ka shkel kurre!!.Sasia e te ardhurave qe ata kan ven si kusht per te patur sponsori jane shume shume te ulta.Pothuajse qesharake.Me duket duhet ti ket nja 5mije per fryme per gjithe vitin....Problemi qendron se s'te jep njeri numrin e punes,kopjon e pashaportes se dhe per tax s'po pyet njeri as per garancin. ..Une kam bere plot, asigjo s'me ka gjet.Po shqiptari ka i gje ,kur te ka nevojen te lutet te falet thua ti ajde ta ndihmoj.Pasi e mori njeri me tha mua ,kisha edhe i garanci tjeter nga nje amerikan.Kam qesh me te madhe...Ik ore dreq i thash se ta dergova per meshire...edhe ti s'me thua as flm.
Pikerisht para 4 viteve me kujtohet kur mamas i dergohet garancioni per vizitor prej nje shtetase Gjermane qe te vizitoje vajzen e motres ne gjermani ,sepse kjo e fundit nuk i permbushte kushtet per dergimin e nje garancioni te tille,as ateher asnje shqiptar nuk doli qe te garantoj u desh qe nje e huaj te del ne ndihme , Si duket historia po perseritet do del prape nje i huaj qe te ndihmoj .
-"O sa mire me qene shqiptar " .
Krijoni Kontakt