Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 99
    Citim Postuar më parë nga miki_al2001 Lexo Postimin
    Njeriu kerkon ndihme,te tjeret lere qe se ndihmojne por edhe e tallin.Fundja forma I-134 seshte dhe aq problem.Besoj qe mund ta beje cdo njeri.Por se besoj qe e ben njeri qe ti nuk e njef fare edhe pse dikush edhe mund ta bejhe.Eshte pak problem.Une sikur vetem pak te te njihja do ta beja.Une mendoj qe ju te gjithe se keni kuptuar mire.
    Sbehet fjale per I-864 qe sbesoj se do ta bente njeri dhe jo gjithkush mund ta beje.
    Behet fjale per I-134.para se te flisni hidhni nje sy :www.uscis.gov/files/form/i-134.pdf
    I-134 behet per vizitors viza.Seshte fundi i botes.Une ua kam bere disa vetave deri tani asnje problem skam pasur.
    Arsi shpresoj te mbarosh pune.
    Me duket se ai e thote qe ne fillim se per cfare forme behet fjale dhe jo, une psh s'po e ngaterroj fare me I-864.

Edhe per I-134 ty te duhet te dergosh nje leter te marr nga banka mbi account-in tend bankar, daten e hapjes, depozitat e bera vitin e fundit si dhe balancen aktuale. Po ashtu te duhet nje leter nga punedhenesi yt ku duhet te tregosh punen dhe rrogen qe merr. Nqs je self-employed, te duhet te dergosh nje kopje te taksave te fundit qe ke file-ur. Cfare po thua ti ndryshe nga ne te tjeret? Edhe ti po thua qe nuk do e beje nje garanci te tille sepse nuk e njeh sic po i thote cdokush tjeter ketu.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Wow! Dhe kte se kisha degjuar ndo nje here.
    Ars te lutem me thuaj qe po ben shaka Nefakt shaka po ben se nuk ben vaki mos te njohesh AS NJE shqiptar ne amerike. Are u kidding me?! Edhe nqs njerezit qe ti njef qe jan ne amerike (sepse nuk ben vaki mos te kesh as nje ktu) nuk te ndihmojn..atehere sa naive mund te jet nje njeri qe te mendoj se nje i huaj do ta ndihmoj. Jo te keqen. As nje njeri normal nuk do konsideronte te ndihmonte nje te huaj ne kte menyre.

Ndihma qe un do te jap eshte nje keshill: rri aty ku je...ske ca e do ameriken. Ja erdhe... ca do besh ktu? Do punosh ne ndertim? Si kamarjer? Bus driver? Cashier? Ca plani ke kur te vish ktu? Ku do perplasesh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga FierAkja143 : 15-01-2011 më 03:07

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Wow!

Ndihma qe un do te jap eshte nje keshill: rri aty ku je...ske ca e do ameriken. Ja erdhe... ca do besh ktu? Do punosh ne ndertim? Si kamarjer? Bus driver? Cashier? Ca plani ke kur te vish ktu? Ku do perplasesh?
    ku ia di ti kapacitetin tjetrit? pse e krahasoni tjetrin me veten tuaj?
    ai mund te veje ne shkolle, ai mund te hap biznes, ne amerike eshte shume e lehte per nje njeri te rregullt

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar më parë nga Ars_1980 Lexo Postimin
    nga ambasada amerikane ne shkup me kane thene se para intervistes nuk mund te dihet se a te duhet ty si person i-134 ,konsulli do te percaktoj kete ne baze te nivelit te gjuhes angleze qe e zoteroj ,pastaj ne baze te gjendjes fizike-psikologjike (testet mjeksore ) dhe ne baze te asaj se kam ndonje qindarke te deposituar ne bank apo jo ? dhe nese kam ndonje oferte pune nga ndonje firme ne U.S ,e tash ne baze te te dhenave te sigurta duhet patur se paku nja 14000 USDollar ne account qe une si kam ? i kam diku afer 8000 euro .
    Mos u merzit se do te behet ndonje gje - nje e aferme e imja tashme ka bere nje garanci per nje njeriun tone dhe me ato te ardhura qe ka nuk mund te beje tjeter. Nqs ka dikush ne forum qe ka mundesi, le te interesohet sepse fundja e fundit askush s'do ta bente garancine pa patur dokumentacionin tend. Dua te them qe mund te njohin per ke person behet fjale keshtu qe mos e merrni me aq shume frike. Bila mesa di une afidavit nuk ka pse i shkon ketij personi por zyres se vizave. Hajde, ndihmoni pak se eshte gjynah. Une po i them njehere njeriut qe njoh se mos ka shqiptare aty ku eshte qe te te ndihmojne.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    Ne amerike denohet vetem fajtori nuk denohen te gjithe pjesetaret e familjes per te njejtin krim.
    e keqja kur ben garancin eshte kjo: personi ne fjale nuk gjen dot pune, ai kerkon ndihme ne shtet, ndersa shteti ti mer ty leket per te ndihmuar kete person ne qofte se ti ke firmose ndonje forme.
    Ashtu mendon ti por situata eshte ti e solli shqiptarin ne amerike dhe nqs ai eshte kriminel dhe ti i ben garancine,sipas ligjit ti je aksesor ne krim dhe denohesh,pasi ke ndihmuar nje kriminel te zgjeroje nje aktivitet ilegal.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Ok, te themi qe ta dergoi njeri nga forumi garancine. Cfare planesh ke per ne USA. Ne c'shtet ke vendosur te besh ndalesen e pare dhe ku e ke mendjen te rrish?
    Sa vete dhe banore te kujt shteti jeni?
    jam i vetem 30 vjeqar ,nga Vushtrria ,qytet ne veri te Kosoves .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-07-2010
    Postime
    59
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    Mos u merzit se do te behet ndonje gje - nje e aferme e imja tashme ka bere nje garanci per nje njeriun tone dhe me ato te ardhura qe ka nuk mund te beje tjeter. Nqs ka dikush ne forum qe ka mundesi, le te interesohet sepse fundja e fundit askush s'do ta bente garancine pa patur dokumentacionin tend. Dua te them qe mund te njohin per ke person behet fjale keshtu qe mos e merrni me aq shume frike. Bila mesa di une afidavit nuk ka pse i shkon ketij personi por zyres se vizave. Hajde, ndihmoni pak se eshte gjynah. Une po i them njehere njeriut qe njoh se mos ka shqiptare aty ku eshte qe te te ndihmojne.
    Jo pikerisht nese gjendet njeriu une e garantoj personin qe eshte i gatshem te ndihmoj se une kam Police clearance EMPTY ,e kaluara ime eshte me e paster se LOTI,dhe sa per ilustrim se me bete qe te zbuloj detaje nga jeta ime tash :
    Jam Nga Vushtrria qytet ne veri te Kosoves ,jam single 30 ,kam te rexhistruar Fakultetin e shkencave teknike te aplikuara ,drejtimin e informatikes inxhinjerike (kam mbaruar 20 provime ,edhe 9 provime per te mbaruar ) ,kam shkollen e mesme teknike drejtimin elektroteknik (4vjet) ,shkollen fillore (8 vjet) dhe qe nga 2004 punoj ne Policine e Kosoves ,ne Sigurimin e Godines se Qeveris .
    Kam punuar ne kete ndertese ku frekuentuan dhe frekuentojne burreshtetas te njohur nga e gjithe bota dhe mu besua ky vend pune ,vetem te ceki disa nga vizitat kur une isha ne sherbim te fundit Kryeministri Turk Erdogan ,pastaj Nen Presidenti Joe Biden dhe ex-British Prime Tony Blair.
    Dhe tash keni per te thene ndonje gje ,une thash edhe me heret prape po them nuk jam i sherreve dhe nuk dua telashe ,i jam shmangur gjithmone ne vendin tim e lere me kur do ndodhem 10 000 kilometra larg vendlindjes ,une nuk do shkoj jashte per tu bere mafioz por per te jetuar endrren ,ashtu sikur ju te gjith qe keni bere dikur (se me siguri asnje nga ju smund te jete vendas ne USA ,apo jo?)

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    I shikon ato numrat e tel qe te ka dhene Gjirfabe, me lart, leri llafet ketu po shko bjeri telefonit tani.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Ars_1980 Lexo Postimin
    Jo pikerisht nese gjendet njeriu une e garantoj personin qe eshte i gatshem te ndihmoj se une kam Police clearance EMPTY ,e kaluara ime eshte me e paster se LOTI,dhe sa per ilustrim se me bete qe te zbuloj detaje nga jeta ime tash :
    Jam Nga Vushtrria qytet ne veri te Kosoves ,jam single 30 ,kam te rexhistruar Fakultetin e shkencave teknike te aplikuara ,drejtimin e informatikes inxhinjerike (kam mbaruar 20 provime ,edhe 9 provime per te mbaruar ) ,kam shkollen e mesme teknike drejtimin elektroteknik (4vjet) ,shkollen fillore (8 vjet) dhe qe nga 2004 punoj ne Policine e Kosoves ,ne Sigurimin e Godines se Qeveris .
    Kam punuar ne kete ndertese ku frekuentuan dhe frekuentojne burreshtetas te njohur nga e gjithe bota dhe mu besua ky vend pune ,vetem te ceki disa nga vizitat kur une isha ne sherbim te fundit Kryeministri Turk Erdogan ,pastaj Nen Presidenti Joe Biden dhe ex-British Prime Tony Blair.
    Dhe tash keni per te thene ndonje gje ,une thash edhe me heret prape po them nuk jam i sherreve dhe nuk dua telashe ,i jam shmangur gjithmone ne vendin tim e lere me kur do ndodhem 10 000 kilometra larg vendlindjes ,une nuk do shkoj jashte per tu bere mafioz por per te jetuar endrren ,ashtu sikur ju te gjith qe keni bere dikur (se me siguri asnje nga ju smund te jete vendas ne USA ,apo jo?)
    plako,

merr ne tel kosovart qe te thote gjirfabe, ene mos e zgjat me forumin,...

ja ku e gjete nji informacion...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Pyet ne telefon agjensi udhetimesh shqiptare ne Amerike.Ato mund te te bejne ndonje garanci I-134 dhe ja dergojne emigracionit.
    Ketu ne new jersey pyet Ruhi Qira ka agjensi udhetimi dhe i njeh mire formularet e garancive.Nr tel dhe adrese te agjensise se tij te sakte nuk kam.Di qe punon ne Europa travel agjency Lincoln ave, Hawthorne NJ Eshte edhe nje agjensi tjeter ne Belmont ave ne Haledon NJ,s'ja mbaj mend emrin agjensise.Edhe ato merren me keto gjera.
    Ruhi Qyra e kam kushri lol besoj se do ndihmoj!

meqe ra muabeti a don kushme ble social security card ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Konstantin : 15-01-2011 më 12:40

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •