Close
Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 191
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    P Pra nuk ka balancim ne cdo kend te Tokes por pjeserisht.
    Dhe e di pse ndodh kjo? Sepse Toka ne rrotullimin e saj nuk eshte e "barazpeshuar' por ka nje dridhje ne bosht, ate qe anglezet e quajne wobble dhe kjo dridhje (si puna e fuges kur eshte duke ngaluar) shkaktohet nga shperndarja e mases perbrenda Tokes dhe nen efektin e nje ngjarje kozmike (force e madhe gravitacionale, goditje asteroidi apo komete apo ndonje gje tejter) eshte ndryshimi i poleve (kryesisht rrol te madh luan ai i Veriut) qe krijon kompesimin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    po ja ti tani po bjen gjara te shkruara ne libra dhe qe po thon po thuaj se te njejtat gjera,,

un po te them kaq,,,

nese do mundemi te ndertojm nje mini sistem djellor me parametra shum te vogla,,,

dhe nese do te benim te mundur,,qe ato sfera ti ndanim ne temperatur sipas tepertaurave qe kan planetet,,dhe nese do i sillnim ne bosht,,

pervec silljeve te planeteve sillen edhe unazat e tyre,,per kte nuk jam i bindur se kur sillen dhe si sillen,,por si rregull dhe llogjik edhe unazat duhet te sillen rreth diellit,

nese marrim pra nje sistem te till dhe nese do ta gradonim sipas asaj qe po te them un,,qe planeti i fundit te sillej nje mi her rreth diellit,,

nese ne sferen e planetin tok ne do te ndertonim polin e veriut dhe polin e jugut,,,me tempertaurat perkatese,, silljet qe do ti bente toka ose sfera e tret,,

mbrenda kohes qe sfera e 9 te sillej nje mi her,,

do te benin vetvetiu qe poli i nzetesis se sferes se 3,,te dilte ne krahun tjeter,,

sepse aty e con rruga vet,,

nejse un spo perzihem me me kte pun,,por do te bej cmos,,qe ta gjej nje rrug te thjesht per ta spjeguar kte,,sepse kjo me te vertet esht e kulluar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 09-06-2011 mė 16:56

Kosovė e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362
    po me duket te gjitha keti i merni nga google ku edhe mund ti perkthesh ne shqip, po pse nuk poston DARIUS si shkenctar qe e quan veten, pse nuk na poston me ndo nje gje qe ndodhi nbreme me diellin edhe sot, apo po pret edhe darius dej sa te del ne google e tana ta perkthen e ta poston ketu, na mbushet hundet me fillosofira o koleg

Po pra siper llogjikes uniformiste por harron katastrofen si faktor prishes i ketij rregullatori. Ne rast kalimi shume te afert te nje trupi qiellor, impakti asteoridi, ndikim i nje fushe te madhe gravitacionale si ne rastin e ndonje komete (psh Elenin qe po afrohet), shperthim Nove ose SuperNove ne afersi te sistemit tone, etj kjo lloj ore qe perdor ti prishet dhe nuk funksionon me.

po me duket te gjitha keti i merni nga google ku edhe mund ti perkthesh ne shqip, po pse nuk poston DARIUS si shkenctar qe e quan veten, pse nuk na poston me ndo nje gje qe ndodhi nbreme me diellin edhe sot, apo po pret edhe darius dej sa te del ne google e tana ta perkthen e ta poston ketu, na mbushet hundet me fillosofira o koleg
    Keto qe po shkruaj tani i kam hedhur prej vitesh ne forum dhe jane libra te punuara, jo google. Google mund ta perdoresh ti qe akoma sdi shqip por jo une. Une per vete shtrydh trute mbi libra dhe disa nga ato qe mesoj i hedh ketu. Ti dhe te tjeret qe rrini cajtoreve i gjeni gati dhe llomotisni. Normal qe do te te mbushen hundet me filozofira ty.

Kosovė e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Po pra siper llogjikes uniformiste por harron katastrofen si faktor prishes i ketij rregullatori. Ne rast kalimi shume te afert te nje trupi qiellor, impakti asteoridi, ndikim i nje fushe te madhe gravitacionale si ne rastin e ndonje komete (psh Elenin qe po afrohet), shperthim Nove ose SuperNove ne afersi te sistemit tone, etj kjo lloj ore qe perdor ti prishet dhe nuk funksionon me.

Keto qe po shkruaj tani i kam hedhur prej vitesh ne forum dhe jane libra te punuara, jo google. Google mund ta perdoresh ti qe akoma sdi shqip por jo une. Une per vete shtrydh trute mbi libra dhe disa nga ato qe mesoj i hedh ketu. Ti dhe te tjeret qe rrini cajtoreve i gjeni gati dhe llomotisni. Normal qe do te te mbushen hundet me filozofira ty.
    o MR DARIUS une kam kry shkollen time per pilot me 28 vjet o Darius
    kam verejt se ki deshir shum ti hedhesh njerezit posht
    e sa i perket qe nuk di shqip, eshte e vertet se e kam cek sdi sa her, sepse un se kam as nje dit shkoll ne gjuhen shqipe, edhe prap nuk jam keq ne shqip,
    se disa njerez ne vendin tim ndoshta nuk din as me shkru pak shqip

po ti je nje njeri qe e perdor google, sepse prej trurit tand vjen shum pak besom,
    po guzova te pergjigjna Gjermanisht, ateher e di une se qka do te shkruaja
    por ti je tash moderator edhe mendon se i ke te gjitha ne dor, edhe perjashton ken te duash si mu ateher, edhe pse nuk kisha as pakfaj, e din ti me mir se une,
    por e kam vrejt se ti nuk ke deshir te te kundershtoin njerzt
    sepse ke deshir te jesh me i menquri, po jo per mu MR darius sepse une jam pilot gjerman

po na e spjego ti pse patem ne probleme nbreme edhe sot me navigazionin atermin, te them me technik
    ti si shkenztar si me i menquri i ketij forumi,

edhe besom se nuk e ki taku akoma ate qe me te vertet din te pergjigjet, po guxova te shkruaj gjermanisht, ateher do e hapim nje tem veq un edhe ti, ku do te tregoj se si hecen punet, i menquri i googles MR DARIUS po mes te ishte google qfar do kishe ber ti

Tani e humba fillin, per cfare po flitet; per Token apo....?
    Vertete ndoshta nuk po e kuptonim bricjapin ne ate qe thote, por ama edhe nese ne' edhe po qeshnim ndonjehere me ate qe thote, nuk na e mori ne asnje rast me te keq...tregoi njerzillek qe ja kam zili, gje e rralle kjo mes nesh....
    Tani vjen ai tjetri e flet per pilotim e google.....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga aska_peja Lexo Postimin
    na mbushet hundet me fillosofira o koleg
    Zotni,,,Koleg,,,

me detyrove me te kthy pergjigje,,,sepse duhet me i qartesu Gjanat,,,

une kur lexoj apo shikoj dicka,,,kqyri shpejt e shpejt edhe ja kapi llogjiken perfundimtare,,ose thelbin,,

at“her tjerat i kam vet,,skam nevoj me pru gjana te perkthyme une,,,sepse gjanat si lexoj kurr ne shkrimet e tjerve,,ne shkrimet e tjerve marr vetem bazen se per cka asht ka bahet fjal,,,une gjanat i lexoj ne shkrimet e mia!!

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 09-06-2011 mė 17:44

Citim Postuar mė parė nga aska_peja Lexo Postimin

kam verejt se ki deshir shum ti hedhesh njerezit posht
    Mbas komentit qe bere mbi google apo filozofira edhe aq sa te thashe e ke pak. Njerez si ty nuk meritojne pergjigje sepse nuk njohin respekt. Qe te pretendosh nje sjellje njerezore dhe jo percmim duhet se pari ti vete te respektosh tjetrin dhe mos ofendosh, sidomos pa vend e pa arsye.

po ti je nje njeri qe e perdor google, sepse prej trurit tand vjen shum pak besom, po guzova te pergjigjna Gjermanisht, ateher e di une se qka do te shkruaja por ti je tash moderator edhe mendon se i ke te gjitha ne dor, edhe perjashton ken te duash si mu ateher, edhe pse nuk kisha as pakfaj, e din ti me mir se une, por e kam vrejt se ti nuk ke deshir te te kundershtoin njerzt
    sepse ke deshir te jesh me i menquri, po jo per mu MR darius sepse une jam pilot gjerman
    Atehere si nje njeri qe perdor google ti sduhet te ofendohesh nga une se je me superior

po na e spjego ti pse patem ne probleme nbreme edhe sot me navigazionin atermin, te them me technik ti si shkenztar si me i menquri i ketij forumi,
    Pse ju pilotave gjermane ju mbajne ne erresire nga informimi? Nuk ju thane qe ka patur nje solar flare masive dje ne daten 8, nga ato aq te medha sa po ta kishte kapur Token tamam do kishte shkaterruar shume sisteme komunikimi. Cudi qe po me pyet mua se e ke dhe gjerman Hessen (me origjine) qe doli ne konference per shtyp

edhe besom se nuk e ki taku akoma ate qe me te vertet din te pergjigjet, po guxova te shkruaj gjermanisht, ateher do e hapim nje tem veq un edhe ti, ku do te tregoj se si hecen punet,
    i

Me beso qe i kam takuar shume por skam bere ndonje gare se kush di me shume e kush di me pak. Skam ate qellim por mbroj ate qe di dhe neveris dhe percmoj injorancen, qofte kjo kur shoqerohet dhe me petk piloti.

menquri i googles MR DARIUS po mes te ishte google qfar do kishe ber ti
    Do beja ate qe kam ber, bej dhe do vazhdoj te bej gjithmone. Do hap librat qe kam ne biblioteken time personale (dhe jo pak po mbi 8 mije te tille) ne tre gjuhe dhe do mbeshtetem aty. Ndersa ti dhe te tjeret si ty, do futeni here pas here ne forum, do lexoni ndonje gje qe ju duket filozofi, do beni ndonje koment google dhe pastaj do largoheni sic u futet. Keshtu ndodh, ska asgje per tu cuditur. Ka faraone e firaune. Binom i pandashem.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Po pra siper llogjikes uniformiste por harron katastrofen si faktor prishes i ketij rregullatori.
    kjo lloj ore qe perdor ti prishet dhe nuk funksionon me.
    Mu nuk mundesh mem dal nga kllapat!! e mem shti posh kllapave tua,,,sepse i bjen me besu qe ti mundesh me kriju paradoks,,e mu rrit ma shum se un,,por ket mund ta bash vetem si moderator,,por jo ne aspektet tjera,,

llogjika uniformiste,,nuk esht vetem ora ime,,,por esht edhe ora juaj!!

pastaj c“far do te thot,,,harron katastrofen si faktor prishes te kti rregullatori??

kjo cop esht thjesht formulim fjalesh,,qe skishte te bente fare me temen,,por nuk me duket as formulim i bazuar ne llogjik,,esht thjesht thurje fjalesh qe akoma spo e kuptoj se c“far kishte te bente me ato qe un po te thoja deri para asaj poste,,,dhe me ato qe ti po me thoje deri para asaj poste....pasi ne po flisnim per ato qe te vin natyrshem,,dhe jo ne mynyr aksidentale.

dmth aksident te tipit qe mund te shkatrroj kte rregullator,,un nuk mund ta kojtoj sepse nuk ka egzistur ndonjeher,,kshtuqe kur me thua se po harroj un dicka,,nuk e di se c“far po te kujtohet ty??

edhe pse e le mundesi te hapur per nje aksident

99,9% llogjika te thot se kjo esht e pamundur!!

persa i perket katastrofes,,ajo do te vi vetem kur vullneti i rrjedhes llogjike,,te ket kryer misjonin,,,

te krijohet nje aksident i till qe do te perishte te gjith sistemin,,shansat jan 0,01%

nuk do te me pelqente,,te perdoresh forcen e postit te moderatorit,,,kunder argumentave te mij,,qe vin ne mynyr te shlir kombinimi,,dhe krijojn nje figurativ te plote,,me te gjitha ato qe un dua te shpreh,,

ashtu sikur ti citon nje liber,,,,un psh dua te citoj nje keng dhe nje video,

qe mbetet gjithmon pjes e pa shkeputshme e imja,,dhe e asaj qe un dua te them,,,sdo te ishte mir qe te me coptosh,,,por te me lesh ashtu sic jam.

sepse do te jet me mir per te gjith!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iLirjam : 09-06-2011 mė 20:24

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Duke dashur te dal jashte ligjerimit te Bricjapit , sepse kete ma merr menja qe edhe nje njeri me PHD sdo ta kuptonte , desha te ndalem pak mbi fushen magnetike te tokes.

Shume fenomene qe mund te ndodhin apo qe kane ndodhe mund te jene drejte per drejte apo jo me fushen magnetike te Tokes. Por vet fusha ka ciklin e vet te ndryshimit , dhe sipas asaj qe kam lexu i bie qe ne cdo 600 000 vjet te nderrohet ky cikel dhe ne jemi pikerishte ne fundin e ketij cikli , dhe do perjetojme nje ndryshim polesh magnetike , qe ku me dit se cka do sjellin per jeten dhe civilizimin ne Toke.

Ndoshta me vonese por deshta te pyes mbi fotot qe ka sjell Volsiv ne fillim te temes , rreth gropave ne forme cilindri me baze rrethi , dhe per mendimin tim kjo eshte nje prerje afersishte shum perfekte rrethore dhe uji nje gje te tille sma ha mendja ta kete krijuar.

Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •