Close
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 10
  1. #1
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118

    Kam nevoj per nje Code ne Visual Basic 6.

    Kam nje kerkes.
    Nese mund te me ndihmoni me nje Code te nje programi, p.sh. kam krijuar Form1, Form2, Form3 etj. dhe prej Form1 nese klikon ne nje Label hapet p.sh. Form2 dhe ne kete Form2 dua qe te ekzekutohet automatikisht nje mp3 i caktuar , d.m.th. ky mp3 te paketohet ne kete program dhe te ekzekutohet ne qdo kompjuter. Gjeta disa Code por ato nuk ishin per ta paketuar mp3-shin por vetem nese ja jep direktorin se ku ndodhet mp3-shi te ekzekutohet.
    Nese nuk e kam sqaruar mire tregoni.

  2. #2
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,877
    mirsad,


    me paketim, a po mendon futjen e mp3 si resource ne .exe?

    VB6 nuk e kam por ne VB.NET e fut mp3 ne resource, kur Labeli ne Formen1 klikohet mp3 exportohet nga resource e .exe ne vendin ku ekzekutohet aplikacioni perkohesisht dhe kur Form2 mbyllet mp3 fshihet nga kompjuteri.
    Per lansimin e mp3 ne kete shembull perdoret komponentja e Windows Media Player:

    Form1
    Kodi:
    Public Class Form1
    
        Private Sub Label1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.Click
    
            Form2.Show()
    
        End Sub
    
    End Class
    Form2
    Kodi:
    Imports System.IO
    
    Public Class Form2
    
        Private mp3 As String = Application.StartupPath & "\Ella.mp3"
    
        Private Sub Form2_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    
            If File.Exists(mp3) = False Then
                'mp3 nga resource byte per byte eksportohet 
                Dim resMp3() As Byte = My.Resources.Ella
                IO.File.WriteAllBytes(mp3, resMp3)
            End If
    
            'lansimi i mp3 nga wmp
            wmp.URL = mp3
    
        End Sub
    
        Private Sub Form2_FormClosed(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosedEventArgs) Handles MyBase.FormClosed
    
            If File.Exists(mp3) Then
                'fshirja e mp3 kur mbyllet Form2
                IO.File.Delete(mp3)
            End If
    
        End Sub
    
    End Class

  3. #3
    i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anėtarėsuar
    08-04-2005
    Postime
    98
    Pershendetje te gjithe!
    Nje pyetje kisha pasi qe jam fillestare ne programim(c sharp)!
    e beje gati databasen ne Access dhe dua format ti beje ne visual studio..
    por atje me dalin ID...-1-2-3-4-5(dmth me minus)..ne vende se te dalin 1.2.3.4.5?
    dhe problemi tjeter eshte qe nuk i mban mende te dhenat qe ja jape ne ato forma,ndersa e njejta database funksionon per mrekulli ne access ku edhe eshte programuar!!!

    puna behet ne access 2007....ndersa Visual Studio eshte express Edi....

    po patet mundesi ma sqaroni ju lutem

    flm per mirekuptim

  4. #4
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,877
    Pershendetje bejmellaf,


    e beje gati databasen ne Access dhe dua format ti beje ne visual studio..
    Cfare mendon me formatim nga C#?
    - Deshiron qe te menagjohen te dhenat e databazes nga Visual Studio?
    - Deshiron te besh llogaritje e pastaj te ruash rezultate ne Databaze?
    - ...?

    por atje me dalin ID...-1-2-3-4-5(dmth me minus)..ne vende se te dalin 1.2.3.4.5?
    Ku te dalin ID...-1-2-3-4?
    - Ne Tabele te Databazes?
    - Ne ndonje komponente te Formes ne C#?
    - Ne ndonje DataGridView?
    - ...?


    dhe problemi tjeter eshte qe nuk i mban mende te dhenat qe ja jape ne ato forma, ndersa e njejta database funksionon per mrekulli ne access ku edhe eshte programuar!!!
    Per te mbajtur mend te dhenat nga Forma duhet lidhur Komponentet e Formes ku ndryshohen te dhenat, me vendin ku duhen te ruhen ne Databazen e Accessit.

    Vendos databazen dhe projektin (apo kodin e formes).

  5. #5
    i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anėtarėsuar
    08-04-2005
    Postime
    98
    Pershendetje Hot Prinz!

    Ke te drejte pasi qe nuk e kame sqaruar sa duhet kete qe kerkova!

    Une marre databazen qe e punoi ne access,pastaj beje formen ne Visual Studio ku kame dhe C sharpin,por kur e veje databazen ne nje forme te projektit..aty
    ne vende se te me shkoi numri ID..sikur 1.2.3.4.5.dhe keshtu me radhe ajo me del
    -1-2-3-4-5 e keshtu me radhe pasi qe tabelat i lidhe me... shembull:
    Form5 f = new Form5();
    f.Show();
    Por siq shkrova me larte Numrat ne ID me dalin -1-2-3-4-5 etj...
    dhe problemi tjeter eshte se te dhenat qe i fus ne ate tabel nuk mbahen ne mende!
    Add new data source
    data source wizard
    new conection
    klikoi tabelen qe me nevojitet
    pasi qe kame krijuar nje forme ne Visual Studio
    e integroi tabelen,dhe database eshte aty.
    por ne ate forme qe e therras me start debugging ku dhe eshte databaza apo tabela nuk mi man ne mend te dhenat,apo siq e tashe edhe me larte numrat rendor ne ID me dalin jo sikur normal..1.2.3.4.5 tutje...por me dalin sikur..-1-2-3 dhe me teje!
    Nese kam mundur ta sqaroi mire,por si duket ende jo,sidoqofte nese e keni kuptuar problemin pres nje pergjigje,natyrishte duke u varur ne kohen tuaj.

    flm shume per kujdesin

  6. #6
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,877
    Pershendetje bejmellaf,

    Ja nje video ne YouTube se si lidhet me asistent(wizard) nje Databaze e Accessit ne C#, dhe modifikimet e bera ne DataGridView ruhen ne Databaze kur Forma mbyllet.

    Video ne YouTube

    Video ska ze pasi qe skam mikrofon dhe Access 2007 dhe C# 2010 jane ne gjuhen gjermane, por menyte e programeve duhen te jene ne vende te njejta edhe ne gjuhet tjera vetem se kane emertim tjeter.

    Lajmerohu nese ke ndonje paqartesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hot_prinz : 27-12-2010 mė 21:46

  7. #7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    mirsad,


    me paketim, a po mendon futjen e mp3 si resource ne .exe?

    VB6 nuk e kam por ne VB.NET e fut mp3 ne resource, kur Labeli ne Formen1 klikohet mp3 exportohet nga resource e .exe ne vendin ku ekzekutohet aplikacioni perkohesisht dhe kur Form2 mbyllet mp3 fshihet nga kompjuteri.
    Per lansimin e mp3 ne kete shembull perdoret komponentja e Windows Media Player:

    Form1
    Kodi:
    Public Class Form1
    
        Private Sub Label1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.Click
    
            Form2.Show()
    
        End Sub
    
    End Class
    Form2
    Kodi:
    Imports System.IO
    
    Public Class Form2
    
        Private mp3 As String = Application.StartupPath & "\Ella.mp3"
    
        Private Sub Form2_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    
            If File.Exists(mp3) = False Then
                'mp3 nga resource byte per byte eksportohet 
                Dim resMp3() As Byte = My.Resources.Ella
                IO.File.WriteAllBytes(mp3, resMp3)
            End If
    
            'lansimi i mp3 nga wmp
            wmp.URL = mp3
    
        End Sub
    
        Private Sub Form2_FormClosed(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosedEventArgs) Handles MyBase.FormClosed
    
            If File.Exists(mp3) Then
                'fshirja e mp3 kur mbyllet Form2
                IO.File.Delete(mp3)
            End If
    
        End Sub
    
    End Class



    E qmoj ndihmen tuaj por nuk e di pse nuk me funksionoi, une e bera Copy Paste dhe ndoshta eshte dashur te beje ndonje ndryshim pasi une e kam VB6, apo ndoshta une kam bere ndonje gabim. Nuk di nese kan ndonje dallim te madh keto gjuhe programimi VB6, VB.NET. Nese ke ndonje pergjigjje per kete me ndihmo.

    me paketim, a po mendon futjen e mp3 si resource ne .exe?
    Po, te futet ne .exe dhe sapo te hapet Form2 te filloj mp3-shi te kendohet.

  8. #8
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,877
    Pershendetje mirsad,


    VB6 dallon nga VB.NET, VB.NET eshte pasardhesi me i fuqishem i VB6, prandaj edhe kodi i kopjuar nuk funksionon ne VB6.

    VB.NET 2010 Express eshte falas, mund ta shkarkosh nga ky link:

    VB.NET 2010 Express

    Se si futet nje MP3 ne Resource dhe ekzekutohet e kam krijuar nje video:

    MP3 nga Resource


    Per ekzekutimin e nje mp3 te nevojitet nje komponente, ne kete shembull perdoret Komponentja e Windows Media Player.

    Por ekzistojne komponente dhe mundesi tjera qe ekzekutojne mp3.

    Duhet te kesh parasysh se per bartjen e ketij programi ne kompjutera tjere duhet te bashkangjitesh dy file te tipit .dll qe i perkasin komponentes se WMP e qe gjinden ne folderin debug dhe kompjuteri duhet te kete NET Framework qe mundeson ekzekutimin e aplikacioneve te krijuar ne njeren nga gjuha programuese .NET.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hot_prinz : 30-12-2010 mė 18:58

  9. #9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118
    Tani kam nje vb.net dhe desha edhe nje ndihme, me duhet te fus keto kode ne Butona, kete kode e futa ne buton per ta ekzekutuar mp3-shin dhe funksionoi shum mire,
    If File.Exists(mp3) = False Then
    'mp3 nga resource byte per byte eksportohet
    Dim resMp3() As Byte = My.Resources.Ella
    IO.File.WriteAllBytes(mp3, resMp3)
    End If

    'lansimi i mp3 nga wmp
    wmp.URL = mp3
    Por tani me duhet kodi per ta ndalur mp3-shin , d.m.th. ta beje Play- Stop kur te dua.
    Kur bera nje prove My.Computer.Audio.Stop() nuk funksionoi.

    D.m.th. me duhet vetem kodi per Butonin Stop. Si t'ia beje?

  10. #10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118
    A ka ndihme?

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

  • Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •