Close
Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 214
    Duke pare se nga kush forumista mbrohet akuza ime ndaj Zotit, padyshim qe ne litar e ka vendin.
    Jan po keto forumista qe mbrojne Ahmedinaxhadin, qe shajn nen Terezen, qe martojne kushurirat e tyre, qe i shiten turkut e grekut per nje lek, jan keto forumista qe shfryjn dhe shajne kedo qe nuk mendon si ai dhe nuk e marin mundimin te mbrojne Zotin me argumente se perse i lejon keto shkaterrime dhe fatkeqsi, por ta shtojne dhe me shume deshiren per ta urryer Zotin e ketyre far besimtresh .

Nje fjal popullore thote: Me thuaj me ke rri , te them se kush je.

Ne kete rast do ishte fjala e duhur: Me thuaj kush eshte Zoti yt , te them se cfar njeriu je.

Duke pare se cfar shkruajn librat e Zotit , nuk presim ndonje shoqeri te civilizuar, te kulturuar apo paqesore, kur vete Zoti i librave nuk i ka keto virtyte.

Pershendetje Ateisteve dhe Agnosikeve
    Revolution 1848

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Duke pare se nga kush forumista mbrohet akuza ime ndaj Zotit, padyshim qe ne litar e ka vendin.
    Jan po keto forumista qe mbrojne Ahmedinaxhadin, qe shajn nen Terezen, qe martojne kushurirat e tyre, qe i shiten turkut e grekut per nje lek, jan keto forumista qe shfryjn dhe shajne kedo qe nuk mendon si ai dhe nuk e marin mundimin te mbrojne Zotin me argumente se perse i lejon keto shkaterrime dhe fatkeqsi, por ta shtojne dhe me shume deshiren per ta urryer Zotin e ketyre far besimtresh .

Nje fjal popullore thote: Me thuaj me ke rri , te them se kush je.

Ne kete rast do ishte fjala e duhur: Me thuaj kush eshte Zoti yt , te them se cfar njeriu je.

Duke pare se cfar shkruajn librat e Zotit , nuk presim ndonje shoqeri te civilizuar, te kulturuar apo paqesore, kur vete Zoti i librave nuk i ka keto virtyte.

Pershendetje Ateisteve dhe Agnosikeve
    Lem menjan zotin, ti je njeri edhe une jam njeri, ti nuk beson ne zot une nuk besoj dy here ne zot. Nuk mbron askush akuzat e tua sepse jane te pavlera. Kush je ti qe akuzon? Je nje numer i shumzuar me zero. Te shtrosh nje ceshtje duhet ta njohesh. Fundja kujt i rruhet tek akuzat e tua (ky eshte thelbi i shkrimit tim)
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Ja shikoje kete video se qfare ka thene einshtajni rreth zotit nese ki njohuri ne gjuhen angleze

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Ne shume pika jam plotesisht dakord me ty, por mos me shkruaj per lirin.
    Liria eshte si lumturia e paplotesueshme, stabilizimin dhe ekuilibrin e ve ne vije vetem rregulli. Ku ka rregull ka disiplin.
    Disiplinen e do grupi dhe jo nje indvid qe bind veten per te drejtat dhe lirin e tij. Ateher rregulli qe imponon disiplinen prek individin dhe mendjen e tij.
    Besimi eshte vetdije liria jo. Lira ka kushte ligjore besimi jo.
    Jemi te lire brenda nesh por veprat tona gjykohen. Nuk ka ambjente qe jemi te lire edhe kur jemi vetem gjykohemi nga koshienca.
    Nese me shkruan per lirin ateher respekto edhe ata qe besojn pasi ata deshirojn te jene te lire (te besojn).
    Akuzoni zotin ne emer te kujt? Te liris tende? Mos prek lirin time.
    Chino e di qe ti je i pafajshem por mos bej me faj te fajshmit pasi ti nuk e di teorin e fajit (sepse je i pafajshem)
    Ai lart nesh ka hapur nje teme koti jo filozofike. Filozofia eshte shkenc nuk merret me absurditetet, sudion absurditetin.

E vertete. Filozofia eshte shkenca mbi dashurine per diturine, mbi mikun e jetes. Mu per kete arsye eshte e drejte te 'pandehesh' cdo instance, cdo grup individesh dhe cdo individ, i cili barte ne vete botekuptime, te cilat jane te demshme per shoqerine apo pjese relevante te saj. Botekuptime te demshme jane te gjitha ato qe mundesojne shfaqjen apo mbajtjen e dukurive negative. Dukuri negative jane ato qe mesojne te nderhyret ne menyre negative ne vlera shoqerore. Keso dukurishe negative jane 'pikat e akuzes' qe ka permendur hapesi i temes. Keshtu qe ka filozofi ne kete teme. Madje te mrekullueshme biles.

Citim Postuar më parë nga Marduk Lexo Postimin
    Eurostari i ka Temat me te mira ne kete faqe, e qe nuk i kuptoni ju eshte tjeter gje. Rrnofsh Eurostar te pres edhe ndonje teme te re me e hap e diskutojna bashk.
    Faleminderit Marduk dhe Chino

Une dhe asnje antare nga nenforumi i Ateisteve nuk i bej temat per show , por per ti ven ne dukje disa probleme kritike qe po i vuajm cdo dite dhe pothuajse nuk po i bejn pershtypje askujt.

Eshte tjeter problem nese disa forumistave nuk i intereson te ndergjegjsohen dhe te distancohen nga laku i bestytnive qe dal ngadal po u mer jeten pa kuptuar dhe pa e shijuar me mundesit qe kane.

Feja nuk ka rol tjeter vecse perforcimit te perandorive te sotme duke friksuar njerzit dhe duke i premtuar nje jete me te mire ne boten tjeter dhe te bejne durim ne kete bote, duke i thene njerzve qe qeveritaret do shkojne ne ferr per pasurin e tyre dhe ju do shkoni ne parajse per varferin tuaj. Ky eshte nje mashtrim per popujt , qe ti durojne shtypjet qe i behen dhe te shpresojn per nje parajse ne boten tjeter dhe duke i mundesuar shtypesve pasurimin e metejshem dhe duke ua shtuar me shume parajsen atyre ne kete bote.

Valle a nuk kan sy dhe veshe qeveritaret qe te tremben nga ligjerateat dhe librat fetare ? Kane dhe per me teper kan " Inteligjance" duke e shfrytezuar friken e njerezve ndaj Zotit , ata perfitojne per ti shtypur me mire.

Ndersa popujt shpresojne qe gjerat qe i mungojne ne kete bote do ti gjejne ne tjetren, ndersa qeveritaret do te digjen ne ferr. Kjo vecse eshte nje iluzion i tyre, sepse do te ngelin pa i shijuar te dy botrat dhe per me keq po jetojne te shtypur ne kete bote te vetme.
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Niti, shkelja nga ketu se ta futa ndonje pyetje qe te tregon se besimi yt eshte vec budallesi.

Citim Postuar më parë nga nitti47 Lexo Postimin
    E vertet qe besimet nganjeher shfrytzohen per qellime tjera prej njerzve ne pozita po thelbi i juve ateistav o gabim as ni sen su kriju vetvetiu pra e kan ni fillim e dhe ni mbarim kjo te jep m ekuptu qe osht ni krijues e aj osht Allahu,Edhe mos i thoni najkujt qe e keni prejardhjen prej majmunav se marre per bese.
    Allahu mund te jet krijues, por eshte i pafuqishem pa Djallin, bile do thoja qe Djalli sipas librave fetare ka nje rol themelor ne planin hyjnore.

Sikur Allahu te mos kishte krijuar Djallin, si do mund ti bente njerzit qe te vuanin kaq shume ? E kupton qe Allahu e ka bashkpuntore te domosdoshem Djallin ? Ne fakt neve nuk na intereson aspak per njerin dhe as per tjetrin, por po flasim me gjuhen tuaj qe te kuptoni absurditetin e librave fetare, qe gjoja Djalli i fut njerzit ne mekate "sipas librave" JO, eshte Zoti ai qe e ka ber nje gje te tille.

Nje hadith i transmetur nga buhariu

Kur Allahu krijoji Parajse dhe Ferrin i thote melekut Xhebril qe te shkoje ti shohi.

Pasi Xhebrili e pa Ferrin i thote Allahut qe te gjith njerzit do bejne pune te mira qe mos te hyjne ne Ferr.

Pastaj shkoi te shohe Parajsen dhe i thote Allahut qe nuk ka per te ngel njeri pa hyre ne Parajse.

Pas pak kohe i thote Allahu qe te shkoje dhe ti shohe perseri.

Shkoji Xhebrili per te pare Ferrin dhe pa qe Allahu e kishte rrethuar me plot kurthe si psh, alkool , kurveri, bixhoz, e tjera gjera qe i terheq njerzit , u kthye Xhebrili tek Allahu dhe i tha : Kam frike se me ato gjera qe e ke rrethuar Ferrin , nuk do ngeli njeri pa hyr ne ferr.

Pastaj Allahu i tha qe te shkoje te shohi Parajsen dhe kur Xhebrili e pa , vuri re qe parajsa ishte rrethuar me shum mundime dhe sakrifica, u kthye Xhibrili tek Allahu dhe i tha: Me aq mundime sa ke vendosur rreth Parajses , veshtir qe te futet njeri ne te.

Pra keto jane kurthe te Allahut dhe jo te Djallit , gjithmone sipas librave.

Ndoshta kam bere ndonje gabim , por me aq sa e kam mbajtur mend , thelbin nuk e kam humbur te keti transmetimi. Ndonje nga muslimanet mund edhe te sjelle origjinalin , por perfundimi eshte i njejte
    Revolution 1848

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Allahu mund te jet krijues, por eshte i pafuqishem pa Djallin, bile do thoja qe Djalli sipas librave fetare ka nje rol themelor ne planin hyjnore.

Sikur Allahu te mos kishte krijuar Djallin, si do mund ti bente njerzit qe te vuanin kaq shume ? E kupton qe Allahu e ka bashkpuntore te domosdoshem Djallin ? Ne fakt neve nuk na intereson aspak per njerin dhe as per tjetrin, por po flasim me gjuhen tuaj qe te kuptoni absurditetin e librave fetare, qe gjoja Djalli i fut njerzit ne mekate "sipas librave" JO, eshte Zoti ai qe e ka ber nje gje te tille.

Kur Allahu krijoji Parajse dhe Ferrin i thote melekut Xhebril qe te shkoje ti shohi.

Pasi Xhebrili e pa Ferrin i thote Allahut qe te gjith njerzit do bejne pune te mira qe mos te hyjne ne Ferr.

Pastaj shkoi te shohe Parajsen dhe i thote Allahut qe nuk ka per te ngel njeri pa hyre ne Parajse.

Shkoji Xhebrili per te pare Ferrin dhe pa qe Allahu e kishte rrethuar me plot kurthe si psh, alkool , kurveri, bixhoz, e tjera gjera qe i terheq njerzit , u kthye Xhebrili tek Allahu dhe i tha : Kam frike se me ato gjera qe e ke rrethuar Ferrin , nuk do ngeli njeri pa hyr ne ferr.

Pastaj Allahu i tha qe te shkoje te shohi Parajsen dhe kur Xhebrili e pa , vuri re qe parajsa ishte rrethuar me shum mundime dhe sakrifica, u kthye Xhibrili tek Allahu dhe i tha: Me aq mundime sa ke vendosur rreth Parajses , veshtir qe te futet njeri ne te.

Ndoshta kam bere ndonje gabim , por me aq sa e kam mbajtur mend , thelbin nuk e kam humbur te keti transmetimi. Ndonje nga muslimanet mund edhe te sjelle origjinalin , por perfundimi eshte i njejte
    Po keto nuk i kan ne ''Paradise''? sipas hadithit keshtut pershkruhet Paraisa e besimtarve te Allahut , alkohol , kurveri, bixhoz
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Faleminderit Marduk dhe Chino

Une dhe asnje antare nga nenforumi i Ateisteve nuk i bej temat per show , por per ti ven ne dukje disa probleme kritike qe po i vuajm cdo dite dhe pothuajse nuk po i bejn pershtypje askujt.

Eshte tjeter problem nese disa forumistave nuk i intereson te ndergjegjsohen dhe te distancohen nga laku i bestytnive qe dal ngadal po u mer jeten pa kuptuar dhe pa e shijuar me mundesit qe kane.

Feja nuk ka rol tjeter vecse perforcimit te perandorive te sotme duke friksuar njerzit dhe duke i premtuar nje jete me te mire ne boten tjeter dhe te bejne durim ne kete bote, duke i thene njerzve qe qeveritaret do shkojne ne ferr per pasurin e tyre dhe ju do shkoni ne parajse per varferin tuaj. Ky eshte nje mashtrim per popujt , qe ti durojne shtypjet qe i behen dhe te shpresojn per nje parajse ne boten tjeter dhe duke i mundesuar shtypesve pasurimin e metejshem dhe duke ua shtuar me shume parajsen atyre ne kete bote.

Valle a nuk kan sy dhe veshe qeveritaret qe te tremben nga ligjerateat dhe librat fetare ? Kane dhe per me teper kan " Inteligjance" duke e shfrytezuar friken e njerezve ndaj Zotit , ata perfitojne per ti shtypur me mire.

Ndersa popujt shpresojne qe gjerat qe i mungojne ne kete bote do ti gjejne ne tjetren, ndersa qeveritaret do te digjen ne ferr. Kjo vecse eshte nje iluzion i tyre, sepse do te ngelin pa i shijuar te dy botrat dhe per me keq po jetojne te shtypur ne kete bote te vetme.

>>> Tani ti pretendon se ata qe besojne po e cojne jeten kot nderkohe te njejten gje pretendojne besimtaret per ju qe nuk besoni.
    > Ti pretendon qe besimtaret e cojne jeten kot sepse nuk po shijojne kenaqesite e botes te cilat nje besimtar mundohet ti kete nen kontroll. Nderkohe qe besimtaret pretendojne qe ju qe nuk besoni edhe pse shijoni kenaqesite qe ju dalin perpara pa asnjelloj kufizimi perseri mbeteni larg asaj qe do ishte vertete nje jete e jetuar mire dhe jo e cuar kot, per vet faktin qe ne kete lloj jete nuk ka lumturi por vetem kenaqesi sensitive te trupit apo sensitive te shpirtit.
    > Dhe ajo qe e ndan kete gje eshte fakti a je i lumtur. Nese je i lumtur te jesh i sigurt qe je ne rrugen e duhur sepse lumturia nuk zbret tek njerzit larg se mires dhe se vertetes.
    > Dhe mos harro qe njeriu mund te genjeje te gjithe por jo veten persa i perket lumturise.

> Ndersa persa i perket temes duke akuzuar Zotin per Imperfeksionin tone kam pershtypjen se pergjigja do te te vi kur te luftosh pak per perfeksionin tend.
    La verita' ti rendera' libero!

Mr.Niti
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Vendndodhja
    Në planetin e qujtur tokë
    Postime
    46

Ndegjo kjo qe thu ti osht rren ose kushdo qe ka thann vet e kom lexuu Kuranin kerkund nuk shkrun per kit senn munet kushdo me than po so e vertet sak te boj aspak me realitetin e kom ni pytje per ty: A krijohen gjeret vetvetiu ?

Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •