Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 113

Tema: Ateizmi

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    keto jane disa argumente te cilat vertetojne se Ateizmi eshte FE MODERNE.
    Po c'luan rol, nese ateizmi qenka fe moderne? Cfare te mesojme nga kjo gje? Cfare te ndihmon ty apo dikujt tjeter prej besimtareve?

Me rendesi eshte qe ateizmi meson perse te mos besosh ne fe. Se si e ben ateizmi kete mesim, me cilen metode, me cilin mjet, pra duke qene vete fe apo duke qene dicka tjeter, kjo nuk luan rol. Me rendesi eshte pra se nepermjet te ateizmit cbehet e keqja e feve, p.sh. krimet dhe katastrofat njerezore qe dalin rregullisht nga to.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Kisha katolike Romane eshte ajo qe ka vrare njerez te tille por jo kisha e krishtere , psh nuk degjohet gjekundi qe krishteret e hereshem si Pali, Pjetri, Barnaba, Filipi,Gjoni etj te kene vrare njerez , ata jane apostujt qe duhet me i marr si shembull kisha e krishtere madje Jezusi eshte shembulli me i mire.
    Gabim je, se Kisha Romane eshte e nvarur prej asaj Krishtere si ne Vatikan ashtu edhe ne vendet tjera kqyre te botes, kurse Krishteret e hershem qe i thua kta i kan shkruajtur Biblen se ata qe dalin jasht Ligjeve Biblike duhet te vriten, dmth Krishterizmi eshte qe i ka vrit Mendimtart me te medhenj te shekullit XVI-XVII dhe XVIII. Kisha gjithmon i ka ndjek ata qe kan dal jasht ligjit te Krishtert kjo eshte fakt, per ate fakt Filozofat e medhenj kan ik ne vendin e Holandes sepse ka pas te bej si nje vend Utopiak por prap se prap edhe ne Holand ka mbreteru Ligji i Krishtert edhe aty nuk kan qen te sigurt cdo Mendimtar ose Shkenctart i madh qe ka dasht te tregoj Botes dicka me shume per ligjet Natyrore. Qekjo eshte Kisha qe i ka ndjek kemba e kembes disa i ka digj ne turren e druve...fundi i fundit edhe Kisha Romane mbase s'koka Krishtere atehere kjo qenka manipulim ndaj Fes se Krishtert se kush po deshirojka po hapka Kisha te ndryshme

Teoria e evolucionit mund te ndryshoje cdo here kur ti doje qejfi atyre qe e modifikojne por ne fillim kjo teori ka folur per univerisin si te jete duke u zgjeruzr pastaj duke u ngushtuar , mos me pas e kane ndryshuar ''shkencetaret'' sepse e vune re se kishte gabime ne kete teori eshte pune tjeter , por kjo ka qene me perpara.
    Teoria e Evolucionit e ndjek menyren levizese ne Univers. Dmth krejt qekjo eshte fryti i Evolucionit cka ka qe s'po kupton bre ketu? Shum gje e thjesht.

A mos do te thuash se duhet ti marr gjerat ashtu sic thone ata qe jane te ashtu quajtur ''shkencetar''?
    Nuk po them gjithcka qe duhet te marresh prej Shkenctarve dhe mendimtarve por nje ashtu as prej Besimtarve mos merr gjithcka se nuk eshte e vertet dhe nuk duhet me u nvar prej tjeter kujt por Shkenca po ben arritje te medha, pse t'pakten mos me pas nje lexim ndaj saj? Mundoju pak s'po tham me besu menjeher por t'pakten shtjelloje ate gje qe eshte artikull nxjerr dicka...

Keshtu thua ti? atehre si mund te ndodhe qe nje ateist e merr Zotin dhe biblen jo si nje i krishtere por si nje ateit? Nje ateist i shikon gjerat si nje ateist jo si nje kristian perse nje kristian duhet ti shikoje si nje ateist?Kjo nuk eshte argument.
    Ateizmi nuk pranon Zotin por pranon Alienet.
    Hahahahah o mu shoki Ateisti pranon gjithcka mbrenda faktorit kohe hapesire. Une prap se prap po them edhe njeher shpresoj qe te me kuptosh se Ateizmi e pranon cdo gje mbrenda kohes dhe hapesire qe ekziston. Edhe Zotin e pranon nese eshte mbrenda Faktorit Kohe dhe Hapesire. Por jasht saj nuk pranon asgje. Pse po i perzin gjithmon Alienet? Une per Alienet nuk kam fakte drejt po te tregoj dhe jam ne dyshime a ekzistojn a po nuk ekzistojn nuk dua t'ia di fare, une mirrna me shume me konceptin ZOT dhe jo me Alienet. Pse po i shtin ketu Alienet s'jam ka te kuptoj ende ketu?

Ateizmi ka me shume bote te tjera se c'mund te kete nje fe c'faredo.
    Atezimi nuk ngelet brenda kesaj bote por shkon me pertej neper bote te tjera , kjo nuk ka te beje fare me faktet por me fantazine e njeriut.Njeriu kujtdo besimi qofte eshte shume i dalluar per fantazi madje edhe eksteme, ateistet nuk perjashtohen nga kjo.
    Fakt eshte qe ka bota tjera Ateizmi por Ateizmi i ka botat mbrenda Mendjes tane qe nuk munden te shkojn me larg dmth qendrojn ne mendjen tende, e kjo e humb rastin te qenurit e ekzistuar ajo bote por vetem si fantazi pranohet, kurse fantazia nuk ekziston por vetem ti e fantazon ne menyren tende siq eshte me se miri...edhe fantazia ose imagjinimi ja vlen qe te jete ne mendjen e cdo kujt sepse e ben nje bote te veten qe te jete t'pakten qaty i lire ta ndjej boten e vet shpirterore....qysh ka than edhe Anshtajni: Imagination is more important than knowledge. Ketu kurgja nuk humb fantazia vetem edhe nje pjell e jotja. Por Ateizmi nuk ngelet ne ate menyr qe te besoj ajo eshte vetem nje bote e mbrendshme e atij individi. Dmth kurgja s'ka keq ketu Alban.

ne fe nuk ka vetem besim por edhe fakte gjithsesi kjo eshte teme tjeter sepse per mua vetem Kristianizmi eshte fe e vertete dhe qe eshte e faktuar , por mqns ka shume fe nuk mund te flas per kete teme ketu sepse do te me duhej te perfshija edhe fete e tjera dhe shkon shume gjat. Per kete mund te shikosh edhe ne forumet e tjera ne boten shpirterore.
    Ajo eshte nje mendim i yti per Fejen e Krishtert, dhe normal une e pranoj jo vetem Krishterimin por edhe Islamin e Judaizmin si Fe se disa gjera i kan te faktuara dhe ja vlen te lexosh ne ate menyr, amo PERSOSSHMERIA I MUNGON TE GJITHA FEVE. E kete po dua te them qe s'ka kurgja me Supermacin me gjejen me te lart te Vertet por deri me nje cak besohen Fet por jo qe ta ken zbuluar te gjithen. E kjo ty e mu me len ne medyshje qe s'ka t'vertet absolute por vetem deri me nje cak.

Po jam dakort qe eshte ashtu nuk jam kundra por ama kjo dashuri per dituri eshte nje perpjekje njerezore per te konceptuar jeten dhe per ta perkufizuar ate prandaj ngelet nje dituri njerezore e konceptuar nga mendim njerezor , per kete aresye them se filozofia nuk mund te percaktoje se c'fare eshte fakt dhe c'fare eshte e vertete. Nuk po them se eshte e padobishme , filozofia ka vleren e saj por nuk eshte e afte te percaktoje prejardhjen e jetes ne asnje menyre , prandaj nuk mund ta marr si nje faktor per te njohur te verteten absolute e cila egziston ne perjetsi.
    Shum ka efekt Filozofia bile mendimi me i mir i njeriut gjindet ne Filozofi por vetem duhet te perkushtohesh ne kete lami se gjeja me e mira eshte. Thjesht edhe Fet e ndryshme kan marr shkrime prej Filozofis qe i kan fut ne Fejen e vet. Platoni, Sokrati, Aristoteli, Zarathustra, Mithra etj etj...ka shum tjer qe kan marr Fet prej ketyre njerzve te medhej...

Kjo qe po te them tani eshte ilustrim nuk ka te beje me ty personalisht.
    Une mendoj se besimi eshte me i veshtire se sa mendimi . Nese takon dike sot dhe do ti thuash qe te te besoje ty ai ne radhe te pare do te mendohet pastaj do te arrije ne nje konkluzion nese do te te besoje apo jo, dhe kete do ta beje duke te pare se si sillesh ne jeten private.Sepse ne jeten publike nuk mund te dallohet realiteti.
    Jeta private vjen si shkak i Moralit se cfar Morali ke ti ne mendjen tane, e Morali vjen prej shkakut te mendimin se si mundesh te jesh i mir me nje njeri qe s'e ke njoft me heret por me bazat e Moralit ti mundesh te arrish nje mirekuptim dhe botekuptim te mire sepse pa e pas Moralin as Besimi nuk te duhet gje sepse Morali thuhet qe eshte Zeri i Zotit. Pra ma mir eshte te jesh nje njeri i pa fe por me moral te fort, se sa nje besimtar pa moral.

Ka dale si teori por akoma ka ngelur nje teori. Te jesh i sigurte se keshtu thone edhe fete se deri tani feja e tyre nuk eshte pranuar akoma nga gjithe bota por ne brezat e ardhshem do te pranohet sepse do te shikojne fakte teper te dukshme , keshtu predikojne fete. C'fare ndryshimi ka ateizmi nga fete?
    Teoria e Darwinit nuk eshte bosh kur Shkenca cdo hap e ben me kete Teori duhet te jete dicka faktike dhe ja vlen qe te pranohet ne cdo vend te shkences kjo Teori. Dmth eshte njefar ndihmese qe te jete gjerat me te faktuara ne bazen anatomike, ekologjike, zoologjike, biologjike etj...

Ateizmi eshte Term qe Zoti s'pranohet dhe asnje shpirt, fantazm nuk e pranon ne ekzistencen tone. Kurse Fet e pranojn Shpirtin, Zotin dhe fantazmat qe ekzistojn dhe ketu qendron ndryshimi ndermjet Ateizmit dhe Fes. Kjart?

Mikro evolucioni eshte dicka e provuar (brenda llojit) Por makroevolucioni Nuk eshte dhe nuk ka per tu provuar kurre sepse nuk mund te dali bosatan nga fara e karrotes dhe nuk mund te dale elefant nga fara e njeriut.
    Ti a po e sheh se njeren po e pranon tjetren po don ta hedhes posht. Kur ndodh mikroevolucioni sigurisht qe ndodh edhe makroevolucioni sepse prej menyres se vogel ne levizje vjen edhe si shkak i asaj te madhes dmth A Priori. Shkaku tek pasoja. Nuk eshte me rendesi se si funksionon dhe sa kohe merr me rendesi eshte qe funksionon ne menyre te ngadalt por me levizje dhe qe ndodh. Dmth Evolucioni eshte proces i ngadalt sa qe na ndoshta e kalojna nje jete te tere dhe s'mundemi ta verejm evolucionin por ndryshimi aty vetem eshte anipse ne se kemi pare shkakun tek ajo levizje...jan disa gjera qe nuk shihen me sy, por t'pakten ekzistojn apo jo?!!!

Ajo nuk ka te beje me makroevolucionin as me evolucionin por me ndryshimin e natyres , ndryshimi i natyres nuk eshte evolucion eshte thjesht ndryshim natyre , te lutem mos i ngaterro gjerat . Bishat e zhdukura jane zhdukur nga permbytje e madhe e Noeut jo nga zhvillimi i tyre ne kafsh te tjera edhe njeriu atehere eshte i njejti njeri sot nuk ka snje ndryshim gjenetik por ka pasur ndryshim ne aspektin e semundjeve qe jane shtuar , plakja eshte me e thjeshte tani per shkak te kushteve kilmatike , por keto nuk kane lidhje me ndryshimin e nje lloj ne nje lloj tjeter. Ai njeri qe ka qene eshte sot dhe ato kafshe qe kane qene jane sot pervec disave qe kane ngordhur .
    Khuuuuuuuu ndryshimi i Natyres eshte Evolucion. Veq pak Evolucion duhet te thote ndryshim dhe levizje, prej ketyre dy gjerave kuptojm se Evolucioni eshte ndryshim nuk po e di ti ne cfar koncepti tjeter je duke e thene kete menyre, por mue po me del vetem Nje Evolucion s'ka tjeter o shoki jem...

Qe ti faktin kur po e permend se klima ka t'bej me plakjen tone tash me te shpejt dmth qekjo quhet Evolucion sepse Evolucioni e permend klimen ne vendet e ndryshme boterore se qysh eshte vendi jan edhe gjallesat e ndryshme, dhe shkaktojn tek ato ndryshime dmth qekjo Klima qe po e permend ti eshte tek shkaku i Evolucionit Darwinist qe e ka permend. Gjithckah e kjart bre kurgja s'po ka per moskeqkuptim.

SHume mire eshte mendim i imi por edhe mendimi i juaj per atezimin eshte mendimi i juaj , mos dmth kjo qe ti e ke kuptu me mire se une ?
    Une mendoj se po. Ateizmin e thua ne menyren se si ty te konvenon kurse ti s'je Ateist. E une jam Ateist dhe e kuptoj me nje menyre qe ti kurr s'mundesh me kuptu, ketu eshte dallimi ndermjet meje dhe teje...

Ateizmi si teori ka krijues nje njeri (Darvin). Sa per krijues sic ti je duke thene po te jap nje fakt se nje fe qe te quhet fe nuk ka nevoje per krijues . BUDIZMI NUK KA KRIJUES , SHINTOIZMI NUK KA NJE ZOT. Mormonizmi ka krijues por e kep teorine e tij si nje evolucion qe i ka ndodhur njeriut dhe eshte bee Perendi. Pra Ateizmi ka shume te perbashketa me fete e tjera te ndryshme .Madje do te sjell pak me vone edhe argumente te miat pse une mendoj se Atezimi eshte fe.
    Ateizmi se ka krijus more Darwinin lol. Pse po mendon ne kete mendim boshllek? Ateizmi ka qen shum shum heret as qe edhe Filozofat Antik Grek e kan perqafu Epikuri, Diogjeni, Sokrati, Platoni, Aristoteli etj...cka me than tash? Edhe keta jan krijus te Ateizmit a? Mo breee shokiii jem se vallai shum gabim jeee....mo per Ateizem mo mos bo ksi gjera, kta i kan dhan shtytje Ateizmit ose t'pakten e kan kundershtu Zotin ne menyrat e veta sa qe i kan dhan shtytje Ateizmit, e me kriju s'ka t'bej Ateizmi por me riciklim te Natyres bile as te njeriut JO. Njeriu e ka Nje Jete qe duhet me jetu dhe ta kete nje jete sa me te mire qe te jete e mire edhe per paraardhesat e vet kurgja me shume s'ka Ateizmi. Gjithcka qekjo eshte se Ateizmi ka t'bej me nje fakt te quajtur Njeri dhe me mbi bazat e Moralit kurgja s'ka t'bej as me Budizmin as me Shintoizmin. Ato e kan t'pakten nje Profet te vetin dhe tek ai gjejn mbeshtetje kurse Ateizmi mbeshtetjen e gjen tek vetvetja e vet. S'ka t'bej me asnje statuj as me nje profet te vetin as me ju mbeshtet ose me ju perkul Darwinit, Platonit, Epikurit e te tjerve...se Ateizmi nuk don perkulje, Ateizmi nuk len vetmposhtje qe te jesh i perkulur pas dikujt por Ateizmi eshte ne vete i ngritur sa qe e ban edhe nje individ/Ateist te ngritur jo te perkulur. Ateizmi s'ka asnje Xhami asnje Kish qe me shku atje me kry Rituale. S'ka t'bej as me nje Liber te veten te shenjt, por per Ateizmin jane te gjitha librat e Shenjta. Cdo gje qe ka vler ne kete bote tek Ateizmi jan te pranuara qe duhet me mesu per te gjitha gjithckah asnje gje mos me e lan mbrapa sa t'ki mundesi meso dhe gjithcka eshte ne Favorin tend tek kerkush tjeter nuk shkon perveqse tek ti e kjo eshte nje Gje e Mire. Ateizmi s'ka Fillim as Mbarim. Ateizmi nuk thote vrite tjetrin vetem ne qoftese nuk eshte Ateist, nuk eshte si Fet qe thojn Vrite tjetrin. Ateizmi s'mirret me punet cka i ban ne shpi ti por me cka mundesh me u mirr ti cka mundesh me arrit ne shpi dmth s'ka t'boj ne menyrat jetesore te jetes tane, por me jeten tende...si per fund te pershendes me kete Thenje:

"Jeto njė jetė tė mirė. Nė qoftė se ka shumė perėndi dhe ata janė tė drejtė, atėherė ata nuk do tė kujdesen se si ju keni qenė i devotshėm, por do tė ju mirėpresin nė bazė tė virtyteve qė ju keni jetuar me to. Nė qoftė se ka shumė perėndi, por tė padrejtė, atėherė ti nuk ke deshirė ti adhurosh ata. qoftė se nuk ka perėndi, atėherė ju do tė zhdukeni, por keni jetuar njė jetė fisnike qė do tė jetojė mė tutje nė kujtimet e tė dashurėve tuaj. "
    - Marcus Aurelius

Kur nuk do te me gjesh fakte atehere kjo dmth se nuk je as per vete i interesuar te gjesh fakte por qe te jesh ateist i mire duhet te kesh fakte per mosegzistencen e Zotit(duke lexuar edhe rregulloren e ketij nenforumi). Me vjen mire se tegohesh i sinqerte duke thene se nuk beson se ka Ufo dhe Aliene. Por ka shume atesite te tjere qe e besojne madje tregojne se kane eksperienca personale me aliene gje qe ka te beje me eksperience personale jo publike. Me vjen mire qe ti pret fakte per cdo gje . Por a nuk duhet te kekrosh fakte edhe per mosegzistencen e Zotit ose ne te kundert te kerkosh fakte rreth egzistences se Zotit?
    Une po them nuk mirrna me njerzit se cka besojn njerzit ne UFO dhe qe besojn ne ZOT. Por une bazen tame Ateiste e kam te foli per veten s'kam konpetenca qe te mirren me gjithe njerzit se a besojn ne UFO apo nuk Besojn. Pra edhe nje gje e thjesht kurgja s'eshte me besu ne UFO. A e din pse? Se UFO duhet me than: Unidentify flying objects. Pra jan vetem te pa te identifikuara per mu e per ty po ato mujn me ekzistu. Thjesht nese shkon ne mal del nje arush per ty eshte e pa identifikume se se din nga po vjen por t'pakten arusha ekziston qeshtu eshte edhe filozofia me UFO-t.

Kjo puna e ufo-ve eshte nje nga ceshtjete me te rendesishme per tu diskutuar sepse egzistenca reale e tyre percakton ateizmin si realitet dhe mosegzistenca e tyre ( gje qe eshte e vertete qe nuk egzistojne ) percakton se ateizmi eshte vetem nje fe. Tani fakte reale s'ka per momentin ka vetem disa te ashtuquajtura eksperienca te dyshimta ne maksimum , per se valle te mos mendoj une se shkencetaret duan te tallen me njeezit e thjeshte?
    Ti qysh po ndokesh e ke marr Ateizmin ne ate menyren ja ka UFO ja Ateizmi eshte Fe. More mos e perzi Ateizmin me UFO o shoki jem se kjo s'mundet me e mposht Ateizmin, nuk po te kuptoj hala cfar filozofia paske n'koke ndermjet Ateizmit dhe Alieneve lol...

Po sigurisht qe jane disa gjera qe njeru ka arritur te beje : si avionet, tragetet, helikopteret, makinat, etj, etj, por keto gjera jane si pasoje e disa ligjeve qe kane qene prezent aty ne toke dhe nuk eshte se jane te krijuara, pra te zbuluara . Jane zbulime jo krijime.
    Dhe nuk jane zbulime te rastesishme por te qellimta .
    Le te themi se nje ore dore shume e bukur ta bejm copash dhe te gjithe pjeset njeheresh ti hedhim ne ajer a mund te behet nje kompjuter? Kjo nuk eshte bing-bang por kjo eshte magji. Magjite jane pjese e disa feve lindore dhe disa traditave afrikane te hereshme .
    Respekte edhe tye.
    Mundesia s'humbet per kurgja pasi i kan bere avionet, e bejne edhe dicka me shume qe s'e kuptojna ende, dmth pika pika mbushet uji. Kur kemi arrit te Aeroplani arrijna edhe tjeter kun gjithcka eshte e mundur vetem duhet te shkoj njerzimi me perpara me dijeni.

Kurse Magjia eshte dicka tjeter sa qe ne kete teme s'mujna me diskutu...

Gjithsesi faleminderit per diskutimin me edukate dhe me miresjellje dhe kerkoje qe te vazhdojme keshtu me kete lloj diskutimi.
    Sa per mua une jam duke sjelle arsyet e mia pse e mendoj une ateizmin si nje fe. Une aty do t eperpiqem te sjell lidhjet qe ka atezimi me teorine evolucionit dhe me parimet fetare qe jane ashtuquajtur shkencore.

Pershendetje dhe respekte.
    Po me vjen mir edhe mua qe po diskutoj nje debat te mirefillt me ty shpresoj te vazhdoj keshtu deri sa te mundemi ta qojm...

Arsyet interesante per Ateizem por nuk po ndoken shum reale sidoqoft interesant po jen...

Respekte edhe per tye Alban.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po c'luan rol, nese ateizmi qenka fe moderne? Cfare te mesojme nga kjo gje? Cfare te ndihmon ty apo dikujt tjeter prej besimtareve?

Me rendesi eshte qe ateizmi meson perse te mos besosh ne fe. Se si e ben ateizmi kete mesim, me cilen metode, me cilin mjet, pra duke qene vete fe apo duke qene dicka tjeter, kjo nuk luan rol. Me rendesi eshte pra se nepermjet te ateizmit cbehet e keqja e feve, p.sh. krimet dhe katastrofat njerezore qe dalin rregullisht nga to.
    Une po pajtona me ty Chino por prap se prap Ateizmi mbetet shum i vjeter prej Filozofave me te hershmen dmth s'ka t'bej me Modernitet por njerzit jan ba modern qe ju ndoket se me qen Ateist eshte ma cool. Por gabim jan ata qe mendojn ne ate Menyre...se te qenurit Ateist goxha filozofi po dufke...

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Une po pajtona me ty Chino por prap se prap Ateizmi mbetet shum i vjeter prej Filozofave me te hershmen dmth s'ka t'bej me Modernitet por njerzit jan ba modern qe ju ndoket se me qen Ateist eshte ma cool. Por gabim jan ata qe mendojn ne ate Menyre...se te qenurit Ateist goxha filozofi po dufke...
    Mendim tejet interesant. Me beri te pyes veten tri gjera. E para: Eshte e mundur te jesh ateist, pa njohur fete mire e mire? E dyta: Eshte e mundur te njohesh fete mire e mire pa fituar - te pakten ne nje faze te shkurter - besimin ne to (ne Zotin e tyre)? Dhe e treta: A eshte e mundur te jesh ateist pa njohur edhe kontradiktat, gabimet, te keqiat e feve?

Te tria kane nje pergjegje te perbashket, e cila eshte: Jo, nuk eshte e mundur.

Nenkupton: Ateisti eshte besimtari qe ka menduar me tej.

Keshtu qe ke te drejte. Nuk eshte lehte te jesh ateist....

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    Mendim tejet interesant. Me beri te pyes veten tri gjera. E para: Eshte e mundur te jesh ateist, pa njohur fete mire e mire? E dyta: Eshte e mundur te njohesh fete mire e mire pa fituar - te pakten ne nje faze te shkurter - besimin ne to (ne Zotin e tyre)? Dhe e treta: A eshte e mundur te jesh ateist pa njohur edhe kontradiktat, gabimet, te keqiat e feve?

ti je ateist, dmth. ti nuk beson ne ekzistencen e nje zoti. dakort jam persa i perket mosvertetesise se fese, por perse ti nuk beson ne ekzistencen e nje zoti?
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga freiheit Lexo Postimin
    ti je ateist, dmth. ti nuk beson ne ekzistencen e nje zoti. dakort jam persa i perket mosvertetesise se fese, por perse ti nuk beson ne ekzistencen e nje zoti?
    Ne te vertetete as nuk e definoj ateizmin si besimin qe Zoti nuk ekziston e as nuk mendoj se Zoti nuk ekziston. Mendimi im ne kete ceshtje eshte shume me i thjeshte, ai thote se librat fetare nuk kane lidhje me Zotin.

Kjo nenkupton se dalloj ne mes te Zotit (abstrakt) dhe Zoterave fetare (Allahut, Budes, Hyjit e tjere). Ekzistencen e ketyre te fundit e mohoj duke u nisur nga gabueshmeria, magesite dhe te keqiat tjera qe dalin nga librat, te cilat u atestohen ketyre zoterave. Pra behet fjale per nje mohim shkencor, analitik. Ndersa ekzistencen e Zotit abstrakt nuk e mohoj. Per kete me mungojne te dhenat. Sikur ta refuzoja ekzistencen e Zotit ne teresi (Zotit abstrakt), do isha besimtar. Sepse do e mohoja pa argumente shkencore, por thjesht me "besim". Me c'rast do qendroja ne te njejten shkalle me besimtaret, te cilet pastaj me te drejte ne relacion me mua do te "besonin" Zotin e tyre.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kush e merr "besimin" si kriter per te u nisur nga mosekzistenca e Zotit, duhet te pranoje "besimin" si kriter per te u nisur nga ekzistenca e Zotit. Kete desha te them me lart, kur thashe se do qendroja ne nje shkalle me besimtaret.

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    Ne te vertetete as nuk e definoj ateizmin si besimin qe Zoti nuk ekziston e as nuk mendoj se Zoti nuk ekziston. Mendimi im ne kete ceshtje eshte shume me i thjeshte, ai thote se librat fetare nuk kane lidhje me Zotin.

Kjo nenkupton se dalloj ne mes te Zotit (abstrakt) dhe Zoterave fetare (Allahut, Budes, Hyjit e tjere). Ekzistencen e ketyre te fundit e mohoj duke u nisur nga gabueshmeria, magesite dhe te keqiat tjera qe dalin nga librat, te cilat u atestohen ketyre zoterave. Pra behet fjale per nje mohim shkencor, analitik. Ndersa ekzistencen e Zotit abstrakt nuk e mohoj. Per kete me mungojne te dhenat. Sikur ta refuzoja ekzistencen e Zotit ne teresi (Zotit abstrakt), do isha besimtar. Sepse do e mohoja pa argumente shkencore, por thjesht me "besim". Me c'rast do qendroja ne te njejten shkalle me besimtaret, te cilet pastaj me te drejte ne relacion me mua do te "besonin" Zotin e tyre.
    ketu nuk kam c'te debatoj apo te kundershtoj sepse ndaj te njejta pikepamje.
    Persa i perket ekzistences se nje zoti mendoj se duhet te ekzisoje nje zot i plotfuqishem, qe ka krijuar gjithcka, per arsye se me duket tmerresisht e pamundur krijimi i universit, materies nga asgjeja. Te pakten sot per sot mendja njerezore e ka te paperfytyrueshme, paperceptueshme krijimin e nje gjeje nga asgjeja. Gjithashtu ne nuk e njohim fare dhe as e konceptojme kete ZOT, ai thjesht ekziston (nese ekziston), ne nuk e dime perse na ka krijuar, c'rol ka dhe asgje tjeter rreth tij. Po zoti si mund te jete krijuar nga asgjeja?, si mund te mos kete as fillim as fund?---- ketu rresht logjika konceptuese e tanishme e qenies njerezore. e nese vazhdojme hulumtimin dhe arsyetimin zhytemi ne nje filozofi dhe ekzistencializem, qe s'njeh kufij. Nderkohe mendjet e paarsimuara, pa kapacitete autonome arsyetuese apo me personalitete disi te brishta, dorezohen shpejt psikologjikisht tek besimet fetare, aq me teper kur ne kete ndikojne edhe rrethana te caktuara te jetes qe te mposhtin sado i forte te jesh. Te tjere, sic jane filozofet, psikoanalistet qe kane studiuar dhe lexuar literature te jashtezakonshme e kalojne te gjithe jeten duke endur neper labirintet ekzistencialiste dhe duke u perpjekur te na ndricojne. Ndersa ne te tjeret , nuk shpresojme tek mbifuqia, por punojme e studiojme per te arritur ato qe duam.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga freiheit : 15-01-2011 mė 09:55
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Chino

e para . Ateizmi dhe Evolucioni jane teori fetare per kete nuk duhet ti quajme shkencore
    e dyta. Keshtu te gjithe do te kuptojne se mqns evolucioni dhe Ateizmi nuk jane shkence ata do te kuptojne se nuk jane teori te faktuara dhe se jane jashte logjikes dhe ne kete menyre duhet te jeqin dore nga ateizmi dhe nga evolucioni
    e treta. Keshtu do te kete mundesi qe keta njerez te ndryshojne dhe te vijne tek Perendia i vertete qe te kene mundesi te jetojne me Perendine ne parajs dhe jo te mashtrohen dhe te shkojne ne ferr atje ku do te shkoje satani i cili mnashtron njeezit me keto teori si evolucioni
    e katerta. Perendia aq shume i deshi njerezit saqe nuk do qe ata te jetojne nen mashtrim sic eshte evolucioni por te dine te verteten dhe te vijne tek e verteta sepse te dish dhe te jetosh ne te verteten jane te ndryshme.
    e pesta . une si Alban me vjen keq qe ateistet te humbasin ne ferr por kam shume deshire qe ata te besojne tek Jezusi dhe te shpetohen dhe te kene jeten e perjeteshme ne qiell . Atje jeta do te jete me e mire madje sjhume e persosur.
    e gjashta boll mjaft shkencetaret e rreme kane mashtruar njerezit e thjeshte neper bote duke dashur ti largojne nga Perendia .

Te mos besosh ne fe dhe te kalosh ne nje fe tjeter dmth te besosh ne fe , kjo nuk ka asnje ndryshim .
    Patjeter qe ka rendesi metoda , ajo shprehja qellimi justifikon mjetin eshte e gabuar , e kane perdorur komunistet dhe fashistet. Por te thuash se ateizmi ka qellim te mire qe te largoje njeezit nga feja dhe kete e ben me mashtrime fetare te palogjikshme kjo eshte kulmi i fese me te keqe qe i ben gjerat me mashtrim (nuk flas per ty personalisht por per te ashtuquajtur shkencetar)

Sic te shpjegova nuk mund te besh mire duke bere keq. Te mashtrosh sic bejne shkencetaret e rreme eshte keq. Prandaj kjo qe ben shkenca e rreme eshte dicka edhe me e keqe se vete fete e tjera. Aresyeja eshte sepse pervecse te largon nga feja qe kjo nuk eshte problemi por problemi eshte qe kekron te largoje njerezit nga Perendia.

Po eshte evertete qe nga fete kane dale luftera dhe krime por kjo nuk dmth se keto gjera i ka bere PERENDIA por i kane bere njerezit.
    Perendia nuk ka dashur te vrase njerezit por njeezit kane vrare njeri-tjetrin .

Kjo pra qe ben ateizmi si fe nuk justifikon qellimin e kesaj feje per te ndrequr boten.
    Bota nuk ndreqet nga nje fe e re por ndreqet nga ai qe e ka krijuar. Ai qew e ka krijuar nuk e ben kete me dhune sepse i ka lene njerezit ne te drejte te zgjedhin. Bota nuk do te ndreqet derisa egziston korrupsioni . Korrupsioni nuk hiqet deri sa njeriu te kthehet nga Perendia prej te Cilit edhe eshte larguar.
    Kur kjo bote te kthehet tek Perendia atehee nuk do te kete me korrupsion. Atehere do te ndryshoje bota.
    Por kjo nuk po ndodh dhe ka gjasa te mos ndodhi . Pere kete aresye Perendia ka krijuar nje toke te re dhe nje qiell te ri te cilat jane pergatitur per njerezit qe do te kthehen te Ai .
    Por ata qe nuk duan te kthehen e kane vendosur vete dhe per kete aresye ata nuk do te jene ne kete krijim te ri . Me vjen keq ta them por keta do te shkojne ne ferr dhe une nuk dua qe askush te shkoje ne ferr per kete aresye une dua te predikoje per Perendine . Ne fakt vete Perendia nuk do qe askush te humbase Ai do qe te gjithe te shpetohen por Ai nuk e heq korrupsionin nga zemra e njeriut me dhune sepse duhet me pare qe c'do kush te lejoje Zotin te vije ne jeten e tij qe tia heqe mekatin.Por Zoti e ka zbuluar veten tashme me ane te Jezus Krishtit.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Po keto pyetje do te ishte mire qe c'do ateist t'ia beje vetes

Dhe cdo ateist ti pergjigjet ketyre pyetje ne zemer te vet.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •