Arsyeja pse qajne mendoj eshte se ai e ka ngritur veten edhe si nje udheheqes shpirteror pervec ideologjik. Eshte sikur "vdekja e perendise" ne te cilin kane besuar apo i ka bere popullin e Shqiperise te besoje. Kete e ka perforcu ma merr mendja edhe mungesa e kontaktit me pjesen tjeter te botes.
P.sh. keso gjera (fjalia e dyte e kuqe) kam edhe une ne mend, kur them se pati merita. Per te gjetur gjera te mira ne Shqiperine e asaj kohe, duhet te zhdukesh (ne mendje) te arriturat e saj. Duhet ta kthesh ne gjendjen, ne te cilen gjindej me pare. Para diktatures Shqiperia ishte nje vend poligon i betejave te mbeturinave islame, ortodokse e katolike. Ne Shqiperine Enveriste u keputen keso epidemi. Keto epidemi, ne te cilat vuajne shqiptaret per rreth Shqiperise akoma sot e kesaj dite. Per mua mjafton kjo qe ta coj ne piemont. Kjo nuk eshte gje e vogel. Kur e kthej veshtrimin nga Perendimi dhe nuk gjej nje intelektual me renome atje te 3 shekujve te fundit, i cili nuk i ka deklaruar lufte fese (keqvajtjeve te tyre), ky mendim me forcohet aq me shume. Ne si shoqeri e vogel nuk kemi mundur te sfidojme Ortdotoksine, Islamin, Katolicizmin e madh me intelektuale, sic ka bere Perendimi, por e kemi bere kete gje me djerse, me pune e me lufte, me ato mjete qe i patem.
S'ka lidhje, komunizmi te pakten nuk ndau shqiptarin ne tre taborre dhe nuk i dha secilit taborr te 'drejten hyjnore' per te zhdukur dy tjeret.Ne ceshtjen e fese ai nuk beri gje tjeter por zevendesoi shumatoren e feve me ate komuniste.Dhe komunizmi nje fe eshte.Ateizmi eshte tjeter gje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 19-12-2010 mė 18:12
Po mire merr nje kamer te klanit ose tvsh ,nje mikrofon, dhe dil e merru nje mendim ne pergjithesi per Sali Berishen, mesuesve ,mjekeve , policeve ,gjykatesve ..e kshu me rradhe. Dhe shif ca pergjesh do marresh .lol. 80% e urrejne por kane frike ta shprehin hapur.
Eshte i njejti sistem ,vetem me nje ndryshim qe ai mortja vdiq ,ndersa ky tjetri eshte akoma gjalle.
Against all odds..
Ketu njerezit kan qene ne trans shpirteror.Duken sikur kane pasur me heret ndonje seance kolektive me marihuanė.
Eshte e kuptueshme sepse per 50 vite ta hash buke e Enver,te flesh me xhaxhin Enver,te shkosh ne pune me xhaxhin Enver,te kendosh me xhaxhin Enver etj.
E sa per Sali Berishen qe kritikoni disa ketu,Saliu i hapi kufijte per te mos qare per te kur te vdes ai,skeni nevoje,sepse tash me kufij te hapur kuptohet jeta me ndryshe.
Kuptohet se si eshte jeta kur nuk je i varur nga nje diktator.
Kur sillni shkrime nga interneti, ju lutem vendosni emrin e autorit dhe burimin.
Perndryshe eshte njesoj sikur e vidhni.
FLUCTUAT NEC MERGITUR
Nuk e kuptoj se per ke shkrim e ke fjalen.Shkrimi i temes eshte me autor, por dhe burimin e gjen pasi nuk ka deformime.
http://bletebzz.wordpress.com/persih...-ervin-hatibi/
Injorantin e kam frike,
Budallin e meshiroj,
Te diturin (civilin) e dua pa mase.
Si do t'i themi femijeve kur te shkojme ne shpi o zot....
Nuk dua t'i gjykoj..thjesht me vjen keq qe kishin pak ndergjegje, ishin te pafajshem...edhe mami im ka qare per Enverin, ca t'i them une? Te rafte pika per ke ke qajt..ashtu u rriten ata te shkretet..ndoshta na duket cudi, po ku e dime ne se cfare ndjenje kishte ngjallur Enveri tek populli? Pastaj diktature eshte kurdohere aman..
https://www.behance.net/robberysk1100
Krijoni Kontakt