I drejte.
I turpshem.
Po ndoshta ben mire ta pyesesh veten pse ke emigruar? Po te bashkangjis shkrimin e nje gazete.... lexoje dhe shih sa kane vajtur rrogat e mesuesve.
Asnje page nėn 40 mijė Lekė pėr arsimtaret e shkollave te mesme. Tė paktėn kjo del nga perllogaritja paraprake e tyre, duke pasur parasysh pagen aktuale te punonjesve ne arsimin parauniversitar dhe shifra qe pritet te dalė nga njė rritje e mundshme ne masen 15 pėr qind e kėsaj kategorie punonjesish. Mesatarisht, i bie qe arsimtaret te kenė ne llogarine e tyre mujore rreth 5 mijė Lekė me shumė sesa kanė pasur deri tani. Megjithatė, shifra konkrete e rritjes ndryshon sipas kategorive te arsimtareve.
Nėse njė mėsues i kategorise se katert (fillestar, pa pervoje pune) aktualisht paguhet me 35 mijė e 800 Lekė ne muaj, me rritjen e vitit 2008, pagesa mujore pritet t'i bėhet 41170 Lekė. Fakti qe paga mujore do tė kėtė kėtė vlerė pėr njė mėsues qe mund tė mos kėtė punuar asnjė ditė, do tė thotė se nuk do tė kėtė paga nėn kėtė shifer. Me shtimin e numrit te viteve te punės, shtohet edhe pagesa mujore. Pėr mesuesit e kategorise se tretė, qe kanė mbi 5 vjet pune, paga do t'u arrije ne 42903.05 Lekė, nga 37307 Lekė qe e kanė pasur deri ne castet kur vendimi te botohet ne Fletoren Zyrtare. Arsimtaret e kategorise se dytė (me mbi 10 vjet pune ne kėtė profesion) do tė bėhet 44637,25 Lekė nga 38815 Lekė qe ėshtė aktualisht. Ndėrsa kategoria e pare duket se do tė shpėrblehet me mirė pėr punėn mbi 20-vjeēare. Rritja e re qe pritet te aplikohet ne vitin 2008 pritet t'ua rrise pagesen mujore me 6425 Lekė. Kjo do tė thotė se, nga 42835 Lekė qe e kanė aktualisht mesuesit e kėsaj kategorie, rroga do t'u bėhet atyre ) rreth 50 mijė Lekė, ose me saktė, 49260,25 Lekė ne muaj. Edhe pėr mesuesit e shkollave 9-vjeēare dhe arsimit parashkollor pritet te kėtė rroga 15 pėr qind me te larta. Gjithsesi, parashikimet pėr rritjet e tyre do tė mund t'i botojme ditet ne vazhdim. Rritja e fundit e pagave pėr sektorin e arsimit (por edhe te shendetesise) ėshtė bėrė ne korrik te vitit te kaluar, duke i shtrire efektet financiare qe nga 1 korriku 2007. Megjithatė mesuesit te perfaqesuar nga sindikatat e tyre kanė shprehur pakenaqesi pėr kėtė rritje, duke deklaruar se ajo nuk ishte reale. Kjo pėr shkak te taksave, e sidomos asaj te sheshte. Sipas kėsaj te fundit, arsimtareve u mbahen pagat ne masen 10 pėr qind si tatim mbi te ardhurat. Sindikatat e arsimit kanė protestuar vazhdimisht pėr pagat, duke u shprehur se Arsimi ėshtė sektori me i diskriminuar.
La vita non si spiega, si VIVE!
boll fitokan msusat ca dojn e ato mbi 400 mije leke
i lumte qeverise une kisha than gjysen e rroges me ju a hek mujin e fuindit te vitit
JO SEKS PARA MARTESE
sipas teje o kladeoni mesuesit jan sektori me i diskriminuar dhe marrin me shum se 400 mij lek d.m.th profesionet e tjera duhet te marrin shum me teper se msuesit dhe i bie te marrin mbi 400 mij lek 600 mij a 1 milion lek. ...wowwwwwwwwwwwwwww paska ec vendi ..rrogat me te medha se ne Europ..
Sigurisht ne kenaqemi te kete arritje Shqiperia. Por jo arritje si Gerdeci! Ketu po perpiqen te na paraqesin arritje dhe atje ku nuk ka as nisje.
Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni
Nisuni ju para, sa te therras Saliun
kladeoni??
Nejse, nuk eshte puna te diskriminimi! Ka disa vite qe shoku Sali po ben ngritje rrogash mesuesish dhe pensioneve.... Ka punonjes te tjere, ne istitucione shteterore qe marrin shume here me pak... te marr shembullin e nje te njohures sime, qe shperndan pencionet te posta, edhe merr vetem 160 mije lek ne muaj!! Nderkohe, nje shoqe te cilen e kam cituar dhe me lart, punon si mesuese nga 2 vjet ne nje fshat dhe merr 320 mije lek ne muaj. Diskriminim apo jo kjo eshte e verteta. Une bazohem ne fakte e jo ne ato qe degjoj.
La vita non si spiega, si VIVE!
Ky postim duhet fut tek barcaletat e vitit. lol
Ta perseris dhe njehere qe rroga mesatare e nje mesuesi ne shqiperi kap shifren 270-280 mije lek. Une jetoj ktu dhe nuk flas ne ajer sic po flet ti , njof mesues qe marrin 370 mije ,njof dhe mesues qe jane transferu neper fshatra te tirones qe morin 220 mije. Na e bete profesionin e msusit si me qene deputet. Jo po merrka msusi ne kala te dodes mbi 400 mije. Budalliqe.
Against all odds..
ky mesues per te cilin po flas dhe merr 400.000 leke eshte babai im...
po keni te drejte. ju e dini me mire se une se sa paguhet ai
p.s. mua as nuk ma ndjene fare per politike. nuk ia kam idene fare. i urrej te gjithe politikanet shqiptare dhe prandaj as qe nuk votoj fare.
nese e vini re, nuk shkruaj kurre ne tema politike ketu ne forum.
thjeshte me beri pershtypje ajo shifer, pasi e di sa fiton im ate...
Vasudhaiva Kutumbakam
Ne rregull ,dakort.
Por kjo sdo t'thote qe gjithe mesuesit paguhen 400 mije lek?
Se te ishte ashu ,te merrte msusi mbi 400 mije , te merrte polici 500 mije, te merrte dhe mjeku 600 mije , sdo dilte mesatarja e rroges ne shqiperi 250 mije lek apo jo? Por do ishte me e larte.
Si mendon ti admiral sa eshte mesatarja e rroges ne shqiperi?
Against all odds..
Krijoni Kontakt