Close
Faqja 1 prej 2 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1 deri 20 prej 23
 1. #1
  i/e regjistruar
  Antarsuar
  12-11-2010
  Postime
  36
  Faleminderit
  0
  0 falenderime n 0 postime

  Argumente q pse muzika sht e ndaluar n Islam.

  لا إله إلا الله
  La ilahe ilaAllah
  Askush nuk meriton me t drejt t adhurohet pos Allahut

 2. #2
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Argumente t ndalimit, nga Kurani dhe Sunneti


  All-llahu (Subhanehu ve Teala) thot n Suren Llukman:

  “Po ka nga njerzit q blen tregime boshe e m qllim q t'i largojn njerzit prej rrugs s All-llahut …” [Llukmaan 31:6]

  Dijetari i Ummetit, Ibn Abbasi (All-llahu e mshiroft) ka thn:

  "Kjo nnkupton kndimin." Muxhahidi (All-llahu e mshiroft) ka thn se kjo nnkupton lozjen e daulleve (tabl). (Tafseer al-Tabari, 21/40).

  El-Hasan el-Basri (All-llahu e mshiroft) ka thn:

  "Ky ajet sht shpallur n lidhje me kngn dhe instrumentet muzikore."(Tafseer Ibn Katheer, 3/451).

  Fjala e Allahut t Madhruar:

  " (Zoti) Tha: "Shko, e kush prej tyre vjen pas teje, shprblimi i juaj sht xhehennemi, shprblim i plot. Dhe me ate alarmin e zrit tnd, mashtroje at q mundsh prej tyre,..." (El-isra 63-64)

  'sht pr qllim zri i shejtanit n ajet?

  Ka thn ibn Abbasi dhe Muxhahidi:

  "Zri i shejtanit sht knga, fyejt dhe zbavitjet-argtimet."

  Kurse Ed-dahak dhe Hasan el-Basriu:

  "Fyelli dhe daullja." Kurtubiu dhe ibn Kethiri kan thn: "Knga (sht zri i shejtanit)."

  Fjala e Allahut t Madhruar:

  "A prej ktij ligjerimi (Kur'ani) po uditeni? E po qeshni dhe nuk po qani? Madje dhe e zeni n asgje? " (En-nexhm 59-61).

  'do t thot: "Samidun" (e cila sht e cekur n origjinalin e Kur'anit)?

  Ka thn ibn Abbasi (Allahu qoft i Knaqur me at), Ebu Abide, Taberiu, Kurtubiu, ibn Kethiri dhe El-ulusiu: "Fjala "Samidun" rrjedh nga gjuha Himjere, e kjo sht njra nga fiset arabe dhe don t thot "Kngtar".
  I Drguari i All-llahut (Salallahu Alejhi ve Selem) ka thn:

  “Nga Ummeti im, me siguri do t ket prej atyre q to ta bjn t lejuar zinan, mndafshin, alkoholin dhe veglat muzikore…” (Transmetohet nga Buhariu talikan, nr.5590; transmetohet si mevsul nga El-Taberaniu dhe el-Bejhekiu. Shiqo el-Silsilah el-Sahihah,91 t el-Albanit (All-llahu e mshiroft) Ibn el-Kajjim (All-llahu e mshiroft) ka thn: “Ky hadith sht sahih, i transmetuar nga Buhariu n Sahihun e tij, ku ai e paraqiti at si argument dhe e deklaroi si muallak dhe mexhzum." Ai tha:” Kapitull n t cilin trasmetohet pr ata t cilt lejojn alkoholin duke e thirrur at me emra t tjer.”

  Sheikh el-Islam (Ibn Tajmijeh) (All-llahu e mshiroft) ka thn:

  “Ky hadith tregon se maazif jan haram, ndrsa maazif do t thot instrumente muzikore, bazuar n dijetart e gjuhs (arabe). Kjo fjal prfshin t gjitha llojet e ktyre instrumenteve.” (El-Mexhmu, 11/535)


  Hadithi, t cilin e transmeton Ebu Malik El-eshariu (Allahu qoft i knaqur me at) se Pejgamberi a.s. ka thn:

  "Nga ummeti im do t kt njerz q do ta pijn vern duke e emrtuar me tjetr emr dhe do t luajn me kng e muzik e Allahu do t'a shafit (leshoj) tokn dhe prej tyre di t'i shndrroj n majmuna dhe derra". (Hadith i vrtet, i nxjerrur nga ibn Maxhe dhe Et-taberaniu, kurse e vrtetoi Albani).

  Imam Ibn Kajjimi thot: N hadithin (paraprak) ndalohen veglat muzikore (el-meazif) dhe Pajgamberi a.s. iu ka premtuar argetuesve me kng e muzik se Allahu xh.sh. do t'u lshoj tokn dhe do t'i shndrroj n majmuna dhe derra.. (Shiko: Igathetu el-lehfan 1/261).  Dijetaret e Sahabve, tabiinve, i katr medh-hebeve dhe t tjert jan t njzshm se fetarisht, knga dhe muzika sht e ndaluar, q prej fjaleve t tyre jan:

  - Ka thn Ebu bekri (Allahu qoft i knaqur me at):

  "Knga dhe veglat muzikore jan fyejt e shejtanit".

  - Ka thn Abdullah ibn Mes'udi (Allahu qoft i knaqur me at):

  "Knga mjell hipokrizi n zemr".

  - Ka thn El-kasim bin Muhamed:

  "Knga sht bosh (e pavler) dhe do boshe sht n zjarr".

  - Ka thn umer bin Abdul Aziz:

  "Knga sht prejardhje nga shejtani dhe perfundimi i saj sht hidhrimi i Mshiruesi (Allahu xh.sh.).

  - Ka thn imam Ebu Hanifja:

  "Knga sht prej mkatve , t cilave duhet distancuar mnjher nga ajo".

  - Ka thn imam Maliku:

  "Tek ne, me kng merrn vetm mkatart. Vall a ka t menur q thot se knga-muzika sht hak?

  - Ka thn imam Shafiu:

  "Knga-muzika sht e urrejtur dhe pavler, kush e tepron ne t sht mendjeleht dhe nuk pranohet nga ai dshmia".

  -Ka thn imam Ahmed ibn Hambeli:

  - "Knga mjell n zemr hipokrizi".

  -Kurse imam Ebu amer bin Salah, n perkrahje t shumics se dijetarve, t cilt e ndalojn Kngn dhe muzikn, thot:

  -"Knga dhe veglat muzikore jan t ndaluara me "Ixhma".

  Keshtu qe po mundohem te te them disa Hadithe, dhe fjale nga Dijetaret e ketij Ummeti ne lidhje me Muziken.

  Fillojme me Hadithet:

  1) Nga Ebij Umamete (radiall-llahu anhu) thot: Ka thene Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Nuk lejohet shitja e Veglave Mizikore, as blerja e tyre, as tregtia me to, dhe paret qe fitohen nga ato jan Harram. Dhe tha Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):
  Me t vrtet q ky Ajet ka zbritur pr kt, dhe lexoi:
  “ Dhe ka njerz q blejn tregime boshe me qllim q ti largojn njerz nga rruga e All-llahut “ (Lukman: 6) "

  Mbasi e prfundoi ajetin, tha: “ Pasha at i cili m ka drguar mua me t vrtetn, nse nj burr e ngren zrin e tij duke knduar, ather All-llahu s.u.t. ka pr t drguar dy shejtan, t cilt do t marin pjes n kndimin e tij, dhe pastaj do t vazhdojn ta godasin at n gjoksin e tij, me kmbt e tyre, ( dhe bri me shenj n gjoksin e tij), dhe ka pr t qen ai i cili ka pr t rn n tok. " Tha, Imam Tabaraniu. Hadithi sht i Dobt.

  Ky Hadith edhe pse sht i dobt, Dijetart e kan mar si shembull pr shkak t trasmentimeve t shumta, t cilat e forcojn kt Hadith.

  Dhe kjo duke u bazuar n nj rregull baze n shkencn e hadithit, dhe ajo sht:

  Hadithi i dobt mund t forcohet deri n gradn Hasen (i mir), nse gjenden rrug t shumta q e forcojne at.

  Dhe t cilat rrug gjendn n hadithin ton.


  2) Nga Gazijju Ibn Rabijat thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Do t hapet toka dhe do t glltisi disa njerz, t cilt gjenden n shtpiat e tyre, dhe t cilt All-llahu s.u.t. i ka shndrruar n majmuna dhe derra, dhe kjo pr shkak, se i binin veglave muzikore dhe i ndgjonin Kngtart."

  Trans., Ibn Ebij Dun`ja dhe Ibn Asakir n "Tarijkhu Dimeshk" Sahih.

  3) Nga Alij Ibn Ebij Talib (radiall-llahu anhu) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Kur ti bj ummeti im 15 vepra, do ti godase ato belaja dhe nga to: kur t pihet alkohooli, kur t t vishet mndafshi (per burrat), kur t meren kngetart me knduar, dhe kur tu biet veglave muzikore..."
  Tra: Imam Tirmidhiju dhe Ibn Ebij Dun`ja. Sahih.

  4) Nga Ebij Umamete (radiall-llahu anhu) Thote: Ka thene Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Do t vazhdojn disa njerz nga ky ummet duke hngr dhe duke pir, dho do t gdhijn n mngjes, dhe ato do t jen t zhndrruar n majmuna dhe derra............... dhe kjo pr shkak se pinin alkohoolin dhe e hanin riban (kamatn) dhe mernin kngtar pr t knduar, dhe e vishnin mndafshin (burrat) dhe i kpusnin lidhjet farefisnore. "

  Trasm., Hakimi, Bejhakiu, Ibn Ebij Dun`ja Ibn Asakir dhe Dhehebiu. Sahih, dhe gjendet dhe n " Silsiletul Ehadithis Sahiha.

  5) Nga Enes Ibn Malik (radiall-llahu anhu) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Kur Ummeti im ti bj hallall 6 gjera, mbi to qoft Shkatarrimi.
  1) Kur t shfaqet n mesin e tyre mallkimi (t mallkojn njri tjetrin).
  2) Kur ta pin alkohoolin.
  3) Kur ta veshin mndafshin (burrat).
  4) Kur t marin kngtart pr t knduar.
  5) Kur t mjaftohen burrat me burrat.
  6) dhe kur t mjaftohen grat me grat. "  Trans., Imam Tabaraniju, dhe Imam Bejhakiu. Sahih.

  6) Nga Abdullah Ibn Amer Ibnul As thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " All-llahu s.u.t. e ka br harram alkohoolin, bixhozin, muzikn, rakine e (qe nxirret) misrit, dhe `do gj dehse sht harram. "

  Trans., Ebu Daudi, Imam Tahauiu, Imam Bejhakiu dhe Imam Ahmedi. Hasen

  7) Nga Abdullah Ibn Abbas (radiall-llahu anhuma) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " All-llahu s.u.t. i ka br harram, alkohoolin, bixhozin, muzikn, dhe `do gj dehse sht harram. "

  Tra: Ebu Daudi, Imam Bejhakiu, Imam Ahmedi, Ibn Hibbani Nesaiu etj. Sahih.

  8) Nga Enes Ibn Malik (radiall-llahu anhu) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Dy zra jane br lanet (t mallkuara) n dun`ja dhe n akhiret. "

  " 1) Rnia e fyellit n knaqsi.
  2) Ulrimat, ose t brtiturat, n fatkeqsi.
  "
  Trans., Imam Bezzari, Imam Mundhiri, Imam Hejthemiu dhe Ibn Hibbani. Sahih.

  9) Nga Abdurahman Ibn Auf (radiall-llahu anhu) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Un nuk kam ndaluar nga e qajtura, porse une kam ndaluar nga dy zra, q ta paksojn trurin.
  1) Zbukurimi i zrit me veglat muzikore, dhe luajtja me fyellin e Shejtanit.
  2) Ngritja e zrit (ulrimat) n rast fatkeqsie..........."


  Trans., Imam Hakim, Bejhakiu, Imam Begauiju, Ibn Sa`di, dhe Tirmidhiu. Hasen.


  Thot Shejkhul Islam Ibn Tejmijje (rahimehull-llah) n librin e tij " El Istikame ".
  Ky Hadith, sht nga argumentet, me t cilin t mjafton n brjen harram t muziks.

  Sikurse gjendet n fjaln e njohur t Xhabir Ibn Abdullahit (radiall-llahu anhuma):

  Jan br harram dy zra n mirsi.
  1) Veglat muzikore dhe luajtja me to.
  2) Rnia e fyellit t shejtanit.

  Dhe kshtu Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka ndaluar nga dy zra n mirsi, sikurse ka ndaluar nga zrat q bhen n raste fatkeqsie, dhe zri i cili ndodh n mirsi, sht kndimi.

  10) Nga Ibij Amir ose Ebij Malik (raduall-llahu anhuma) thot: Ka thn Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):

  " Do t ket njerz nga ummeti im,, t cilt do ta bjn hallall (t lejushme), imoralitetin, alokohoolin, dhe veglat muzikore..............."

  Tra: Imam Bukhariu. Sahih.

  Dhe ky sht i fundit prej Haditheve.

  Kurse prej fjalve tdijetarve t ktij ummeti, po mjaftohem me disa:

  Thot Abdullah Ibn Mesudi:

  Muzika t mbin hipokrizin n zemr.

  Thot Abdullah Ibn Abbasi:

  Veglat muzikore jan haram, daullja sht haram dhe fyelli sht haram.

  Thote Hasan El-Basriu:

  Nuk sht muzika prej shtjes s muslimanve.

  Dhe Ibn Ebu Dunia transmeton me sened te sakte se Imam Sha`abiju ka thn:

  sht i mallkuar ai q kndon dhe ai pr t cilin kndohet.

  I vetmi q e lejon muzikn sht shejtani dhe ndjeksit e tij. All-llahu s.v.t. na rruajt prej tyre.

  Mendoj se kjo q sht prmendur, dhe ajo q kan prmendur vllezrit e tjer, sht e majftushme pr kt tem.

  Selamu Alejkum.
  Ndryshuar pr her t fundit nga ramazan_it : 01-12-2010 m 12:37

 3. #3
  Perjashtuar
  Antarsuar
  04-07-2010
  Postime
  246
  Faleminderit
  0
  0 falenderime n 0 postime
  Po cfar thote feja per internetin ,ka ndonje ajet apo hadith???

  po dijetaret cfar thuan??

 4. #4
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  ka t plqen te muzika?!

  T nderuar vllezr e motra

  Koha po kalon, vall nuk e meritojm t ndalemi disa aste t flasim me fjal t buta dhe shprehje nostalgjie. Vlla e motr ju lus q mos t bheni koprrac ndaj meje me lexim t ktij artikulli duke i ndar pes minuta nga koha e juaj e muar.
  E kush nuk sht i gatshm tani pr lexim le t'i shtyp (printon) kto fjal e le ti lexoj m pas, ngase kto fjal meritojn kujdes t veant. Vlla e motr … O ju q dgjoni muzik …Shkronjat e mia ju thrrasin me shpres. Mos thoni nuk kemi dobi edhe nse e prsrit kt kshill por duke e thn t vrtetn thoni po, do t heshtim para thirrsit t vrtet.
  I menur sht ai i cili e njeh hakun dhe e pranon at ndrsa injorant sht ai i cili i mbyll syt para hakut... Haku gjithnj shndrit kurse gnjeshtra fundoset.

  Mir, t'ia fillojm…

  A nuk e ke vrejtur vlla i dashur apo motr e dashur se: Kur ka dgjuar dikush nga ju muzik nj periudh t gjat trupi i tij sht n dridhje dhe reaksion nga kto kng andaj gjysm ore nuk mund t ulet e t dgjoj dika nga kur`ani duke e ditur se ai sht shrues i zemrave, udhzues i njerzimit, libr qiellor, drit dhe hair i gjith njerzimit.
  A e ke pyetur veten ndonjher?! Pse kngt zn vend te ti dhe i dgjon ata, a t vjen rnd q t ulesh t dgjosh e t meditosh mbi kur`anin? Allahu xh.sh n kur`anin famlart thot: "Shejtani ua ka zbukuruar veprat e tyre". Kjo sht e vrtet. Kjo sht ajo pr t ciln ju thrras q t jemi t qart.

  Fatkeqsi sht ta tradhtosh vetveten, sepse me t dgjuarit e muziks largohesh nga t prmendurit e Allahut e ajo ta ngushton jetn. Allahu subhanehu ue teala, thot: "Kush ia kthen shpinn Kur`anit tim do t`i japim atij jet t ngusht (plot halle, vshtirsi t parehatshme) dhe do ta ngjallim ditn e kiametit t verbr" TA HA 124.

  E vrteta e kngve sht se ato jan dhimbje dhe dshprim. Edhe pse duket se ka njlloj dfrimi por ai dfrim sht i falsifikuar nga djalli. Ather dgjoni fjaln e Allahut lidhur me Iblisin (djallin) e mallkuar: "Dhe me at alarmin e zrit tnd, mashtroje at q mundesh prej tyre, me kalorsit e kmbsort tuaj thirri (brtitu) ata, przieju me ta n pasuri dhe n fmij dhe premtoju atyre! Por, shejtani nuk u premton tjetr, prve mashtrimit".

  Ibn Kethiri, Allahu e mshiroft, thot: qllimi n kt ajet sht pr muzikn. Muxhahidi thot: pr muzikn dhe fjalt e kota. Kurse Ibn Kajimi, Allahu e mshiroft, thot: Prej tradhtive t iblisit sht se ai i mashtron ata q jan t dobt n dije, logjik dhe fe, e ua rrmben mendjen dhe i bn q ata t merren me muzik, fishkllima dhe duartrokitje q t`i pengojn zemrat nga Kur`ani e t`i kthejn nga shfrenimi dhe urrejtja, e ai sht Kur`ani i iblisit, perde e shesht (e fort) prej Kur`anit dhe magji e zinas, me t ciln mkatari ia arrin qllimit t vet, si dhe t keqen ua zbukuron q t`u duket e mir, kshtu q Kur`ani mbetet larg tij.
  Ky dfrim i rrejshm dhe ky gzim i falsifikuar kalon shpejt, por mkati mbetet i regjistruar n regjistrin e veprave t tij, sepse muzika sht shpalosje e mkateve t njeriut.
  Muhamedi, paqja dhe bekimi i Allahut qoft mbi t, thot: "Umetit tim i falen mkatet, pos atyre t cilt i shpalosin mkatet e veta". E disa krenohen me muzik dhe e mbajn kokn lart. Krenohen me mkatin q ia kan br Allahut.
  Dikush thot ky sht kngtari im, kjo sht kngtarja ime.

  A nuk e din ata se ditn e ringjalljes do t ringjallen me ata t cilt i kan dashur n kt bot. Disa prej tyre jan t mashtruar nga djalli duke e quajtur muzikn si art apo edukues i gjeneratave.
  Por nse i dgjon vetm fjalt, ather e kupton se ajo sht porosi e djallit t mallkuar meq t shpie nga e keqja. Shum sht e qlluar fjala e atij i cili e ka quajtur muzikn si magji dhe post t zinas.

  O bijt dhe bijat myslimane… Allahu i Lartsuar na ka urdhruar q ta pastrojm shpirtin: "Ka shptuar ai q e pastroi vetveten". Muzika nuk sht tjetr pos padrejtsi q ia bn shpirtit q Allahu ta ka dhuruar dhe pr t cilin t ka urdhruar ta pastrosh. Pra, liroje at nga mkatet dhe epshet, e mos e mashtro at me muzik sepse n kt mnyr i ke br padrejtsi shpirtit tnd.

  Allahu subhanehu ue teala, thot: "Ai nuk i shpton zullumqart". Dhe thot: "Po ka nga njerzit q blejn tregime boshe e me qllim q t`i largojn njerzit prej rrugs s Allahut pa pasur kurrfar fakti dhe pr t'i marr ato (ajetet ) si tallje. Pr ata sigurisht sht prgatitur dnim i turpshm". LLUKMAN 6

  Abdullah b. Mesudi sht betuar se qllimi n kt ajet sht muzika.

  Muhamedi salallahu alejhi ue selem, duke na sqaruar dhe duke na e trhequr vrejtjen nga kjo smundje thot: “Do t ket nga umeti im q do ta bjn hallall marrdhnien jashtmartesore, mndafshin, vern dhe instrumentet muzikore" d.m.th. t gjitha kto jan t ndaluara por do t vij nj koh ku dikush do t'i bn t lejuara.

  Pastaj n hadithin tjetr thot: “Pa dyshim se do t ket njerz nga ky ummet q do ta pin alkoolin, t cilin do ta emrtojn me emra tjer. Ata do t dfrehen edhe me muzik dhe kngtare.
  Kta njerz do t'i lshoj toka dhe do t'i shndrroj Allahu n derra dhe majmuna". Albani thot se ky hadith sht i vrtet. T mos thot dikush se muzika e qet sht e lejuar. Apo, dikush t thot se kngt patriotike me muzik jan t lejuara, sepse argumentet q e ndalojn kt jan shum t qarta.

  Pastaj duhet ta dish se pr t hollat dhe kohn q e ke harxhuar pr muzik do t japsh llogari, sepse as lodra e as shkopi i lodrs nuk do t bjn dobi ditn e gjykimit prpos veprs s mir.

  Pra, a je prgatitur q t takohesh me Allahun?!

  N fund... Secilit q ka vendos t pendohet dhe t kthehet te e vrteta, ia drgoj kt prgzim. Pr at q ka vendosur t heq dor prej muziks dhe i pastron vesht e tij nga kjo smundje.

  Ta drgoj kt prgzim, lexo fjaln e Allahut: "Dhe ditn kur do t ndodh kiameti, at dit do t ndahen (njerzit). E ata t cilt besuan dhe bn vepra t mira, ata do t jen t gzuar n nj kopsht (t xhenetit)" ER-RUM 14-15. Fjala "t gzuar" n kt ajet sht shprehur me fjaln "juhberun", e cila fjal tekstualisht d.m.th. knaqsi dhe dgjim. Muhamedi, paqja dhe bekimi i Allahut qoft mbi t, thot: "Hyrit do t kndojn n xhenet. Do t thon: Ne jemi hyri t bukura, jemi br gati pr burrat e ndershm". Albani thot se ky hadith sht i vrtet.

  Dijetari i famshm Ibn Kajimi, nga ana tjetr, i ka radhitur fjalt e Ibn Abasit n disa vargje t mrekullueshme, ku Ibn Abasi thot:

  Zoti yn drgon ern q dridh balluket e palvizshme

  Q shkaktojn zra q prekin t dgjuarit e njeriut

  Sikur tingujt e peshuar

  Oj knaqsi e dgjimit mos u adapto me knaqsin e dal nga telat dhe lahuta

  pr t dmtuar dgjimin ashtu si zemrn e dmtojn t knduarit dhe sikleti

  pastroje t dgjuarit tnd nse dshiron t dgjosh zrin e tyre (hyrive)

  se n zemrn e robit asnjher nuk bhen bashk dashuria e Kur’anit me dashurin e melodis s kngs.

  Vallahi dgjimi i tyre pr zemrn dhe imanin sht sikur helmi pr trupin

  Dikush nga ju mund t pyes si t largohem prej muziks, duke pasur parasysh se un e kam br shprehi q t dgjoj muzik e nuk mund t largohem leht? Ather ndiqi kto kshilla - e nse do Allahu - do t fitosh:

  1- T bhesh i sinqert n pendim dhe qllime t pastra si dhe t kesh trimri, sepse ky vendim krkon edhe trimri

  2- T`i shkatrrosh t gjitha kasetat q i posedon

  3- Nse epshi t nxit q t dgjosh muzik ather shpejto dhe merre mus`hafin dhe lexo q ta qetsosh shpirtin, e nse nuk mundesh ather dgjo ndonj kaset Kur`an apo ndonj ligjrat t inizuar nga ndonj hoxh

  4- Nse dikush tallet me ju se nuk po dgjoni muzik mos iu kundrv por thuaj: “Allahu t shprbleft“ apo “Allahu t udhzoft“, etj. sepse kjo fjal e l pa tekst at, ndrsa juve ju qetson.

  5- E nse dikush nga familja juaj dgjon muzik sqarohu atyre n mnyr t edukuar duke u dhuruar ndonj libr apo kaset qoft Kur`an apo ligjrat dhe ua bn me dije se dgjimi i tyre edhe ty t pengon, sepse e ndien veten i vetmuar dhe larg prej tyre.

  Vlla e motr

  Dijeni se, nse jeni t sinqert n pendim dhe ia mbyllni t gjitha shtigjet shejtanit sht shum leht q t largoheni nga kjo smundje. E mos t thot dikush do t pendohem pas ksaj kasete, e dikush pas disa ditsh, e dikush pas disa muajsh, sepse iblisi nj dit ta bn dy, nj muaj dy, nj vit dy e kshtu me radh.
  Sa e sa vllezr e motra jan t pavetdijshm ndrsa buzt e tyre rregullisht i prsrisin kngt q i kan dgjuar dhe gjuht e tyre nuk mundin ta prmendin Allahun.

  Kush e len nj gj vetm pr hir t Allahut, Allahu ia zvendson me dika m t mir se ajo.

  Vlla e motr

  Nse dikush nga farefisi juaj dgjon muzik kshillojeni at. E nse nuk ju prgjigjet ather duhet t largoheni nga ai ambient. Dhe mos t thot dikush m mjafton mua t pendohem e nuk ndikon ai tek un.
  Ruajeni veten tuaj prej vendeve t ndyra dhe degjeneruese dhe shpejtoni me teube nga momenti kur ta lexoni kt artikull dhe mos thoni “Pastaj“ sepse fjala pastaj sht nga armt e shejtanit.

  Marr nga: http://www.saaid.net

 5. #5
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Dijetaret e Sahabve, tabiinve, i katr medh-hebeve dhe t tjert jan t njzshm se fetarisht, knga dhe muzika sht e ndaluar, q prej fjaleve t tyre jan:

  - Ka thn Ebu bekri (Allahu qoft i knaqur me at): "Knga dhe veglat muzikore jan fyejt e shejtanit".

  - Ka thn Abdullah ibn Mes'udi (Allahu qoft i knaqur me at): "Knga mjell hipokrizi n zemr".

  - Ka thn El-kasim bin Muhamed: "Knga sht bosh (e pavler) dhe do boshe sht n zjarr".

  - Ka thn umer bin Abdul Aziz: "Knga sht prejardhje nga shejtani dhe perfundimi i saj sht hidhrimi i Mshiruesi (Allahu xh.sh.).

  - Ka thn imam Ebu Hanifja: "Knga sht prej mkatve , t cilave duhet distancuar mnjher nga ajo".

  - Ka thn imam Maliku: "Tek ne, me kng merrn vetm mkatart. Vall a ka t menur q thot se knga-muzika sht hak?

  - Ka thn imam Shafiu: "Knga-muzika sht e urrejtur dhe pavler, kush e tepron ne t sht mendjeleht dhe nuk pranohet nga ai dshmia".

  - Ka thn imam Ahmed ibn Hambeli: "Knga mjell n zemr hipokrizi".

  - Kurse imam Ebu amer bin Salah, n perkrahje t shumics se dijetarve, t cilt e ndalojn Kngn dhe muzikn, thot: "Knga dhe veglat muzikore jan t ndaluara me "Ixhma".

  Esselamun Alejkum.

 6. #6
  Kerrar
  Antarsuar
  15-02-2009
  Postime
  127
  Faleminderit
  0
  0 falenderime n 0 postime
  Alejkum Selam shkou Ramazan. Nje pytje, se ne kete kontekst nuk kam shume njohuri..

  A nuk ishte hyrja e ushtrise muslimane ne Mekke, si edhe ne filmin "The Message", njefare hyrje me daulla.

  Ne aspektin muzikor ka shume gjera qe flitet ne Islam e qe nuk po kuptoj..

  Pasuesit e sektit Vahhabi pretendojne qe edhe Ilahi me instrument eshte haram.

  Sunnitet ne pergjithesi qe kam biseduar, pretendojne qe muzika qe te humb veteveten eshte haram, sikurse muzikat vallezore, hard rock. Diqka qe te nxjerr prej vetes pra.

  Shiitet qe kam biseduar, pretendojne qe muzika qe te ben te zemerohesh,te ndiesh keq, qe e percjell ndjenjat emocionale eshte haram.

  Ne Kuran (tash nuk e di numrin e sures dhe ajetit te sakte) me sa e mbaj ne mend ka nje ajet qe thote qe (perafersisht) : Ato gjera qe bejne te dalish prej vetevetes jane haram. Si psh alkooli,droga, bile edhe cigarja, e edhe muzika ne nje mase tepert.

 7. #7
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Alejkum selam, vllau i dashur COB, feja Islame msohet nga ata q argumentohen me Kur'an dhe Sunnet, dhe jo prej filmave t devijuarve, me artist jobesimtar.

  Sa pari, shiitt, ata nuk konsiderohen si besimtar, sipas devijimit t tyre ( nuk sht tema pr t treguar devijimin e tyre ) dhe nuk miren fjalt e tyre, pasi nuk kan sjellur asnj argument prej Kur'anit dhe Sunnetit.

  Ne si besimtar duhet t kemi kujdes nga i marrim fjalt!

  N postimin q vijon do t mundohem me ndihmn e All-llahut s.v t. me ju sqaruar se pse muzika sht harram edhepse m sipr kemi pruar mjaft argumente pr nj mendje t shndosh.

  Selam alejkum.

 8. #8
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Esselamun alejkum we rahmetullahi wew berektuhu.

  Do t mundohem me qen sa m i qart nkuptimin e asaj se: A sht muzika harram, apo hallall?

  Kt sqarim do ta shpreh me an t pyetje - prgjigje me argumente nga Kur'ani dhe Sunneti, inshAll-llah.

  Falnderimi i takon Allahut, at e falnderojm dhe prej Tij falje e ndihm krkojm. Krkojm mbrojtje nga Allahu prej t kqijave t vetvetes dhe t veprave tona. K e udhzon Allahu s’ka kush e lajthit, dhe k e largon nga rruga e vrtet Ai, s’ka kush e udhzon.
  Dshmoj se s’ka hyjni tjetr prve Allahut, i Cili sht Nj, dhe dshmoj se Muhammedi sht robi dhe i Drguari i Tij, lavdrimi dhe shptimi i Allahut qofshin mbi t, mbi familjen dhe shokt e tij, dhe mbi t gjith ata, t cilt i pasojn ata me t mira, deri n Ditn e Gjykimit.


  Pyetje:

  Disa m kan thn se nuk sht e lejueshme e disa po.

  Prgjigje:

  Ai q e krkokon t vrteten dhe sht i sinqert kur krkon hukmin e nj shtje do ta gjen. Ai q pr fe ka zgjedh Islamin dhe sht pajtuar nj her e prgjithmon se do t'ju nnshtrohet All-llahut dhe nuk do ta tradhton kur Ai Sbubhanehu ve Te'ala tha:

  "Nse nuk pajtoheni pr ndonj gj (ju edhe ata q udhheqin punt tuaja) paraqitjani All-llahut (Kur’anit) dhe Pejgamberit (thniet dhe veprat e tij), nse besoni All-llahun dhe Ditn e Kijametit" (Nisa:59).

  ..ai me t vrtet q ka zgjedhur rrugn q jan pajtuar muslimant dhe nuk kan kundrshtim n kt. Ai q e ka dro Diten kur do t qndron para All-llahut goditur dhe do t jep prgjigjsi pr pr at q e ka thn pa argument dhe i ka ndejgu njerzit para se ta ndegjon All-llahun, me t vrtet se nuk ju ka bindur All-llahut Subhanehu ve Te'ala kur Ai tha:

  "Kur All-llahu ka vendosur pr nj shtje, ose i drguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnj besimtari dhe asnj besimtareje q n at shtje t tyre personale t bjn ndonj zgjidhje tjetrfare. E kush e kundrshton All-llahun dhe t drguarin e Tij, ai sht larguar shum larg s vrtets." (33:36)

  ..ai q krkon udhzimin nga libri i All-llahut dhe Sunneti i t Drguarit SalAll-llahu Alejhi ve Selem ai sht drejtuar n nj rrug q sht e vetmja pr t dshmuar se i jemi bindur All-llahut dhe t Drguarit t Tij, e ai q kundrshton i bjm selam me nj ajet q ka zbrit ku All-llahu i tha Profetit SalAll-llahu Alejhi ve Selem:

  "Pr Zotin tnd jo, ata nuk jan besimtar (t asaj q t zbriti ty as t asaj para teje) derisa t mos zgjedhin ty pr t gjykuar n at konflikt mes tyre, e pastaj (pas gjykimit tnd) t mos ndiejn paknaqsi nga gjykimi yt dhe (derisa) t mos binden sinqerisht." (En-Nisa 65)

  “Thuaj (o Muhammed): nse ju e doni All-llahun, m pasoni mua (ndiqeni rrugn time) e All-llahu do t’ju doj juve dhe do t’ua fal gabimet (gjynahet) tuaja. All-llahu sht fals dhe mshirues i madh”. (Ali Imran, 31)

  Ai q ka fitu sht ai q i sht bindur All-llahut dhe t Drguarit t Tij dhe atij nuk i pengojn njerzit se far flasin, thot All-llahut Te'ala:

  "O ju q keni besuar, kini frik All-llahun dhe thoni fjal t drejta. Jua prmireson (All-llahu) veprat dhe jua fal gjynahet. Dhe kush i bindet All-llahut dhe t Drguarit t Tij, ka fituar me nj fitore t madhe" (el-Ahzab 70-71.)

  Pra ai q sht i sinqert n krkimet e tij n shtjet e fes dhe e ka dro All-llahun, atij i mjafton nj ajet apo nj hadith, e q ai t bindet pr at shtje. N fe nuk shikohet s pari se far kan thn njerzit, por shikohet se ka ka thn All-llahu dhe i Drguari i Tij dhe se si e kan kuptuar sahabt dhe gjeneratat tjera pas tyre.

  Nuk sht e vrtet se "disa" e kan lejuar dhe disa e kan ndaluar muziken, ata q e kan lejuar kan vn kushte vllezr t ndershm, sepse muzika q bhet sot asnj dijetar nuk e ka lejuar. Ata q e kan lejuar jan ndoshta as 10 dijetar q i njohim, kurse ata q e kan ndaluar jan me mijra, por para ksaj si thash duhet shikuar se ka ka thn All-llahu dhe i Drguari i Tij n kt shtje. Jemi pajtuar besoj t gjith se All-llahu dhe i Drguari SalAll-llahu Alejhi ve Selem e kan ndaluar muziken, dhe ja po supozojm se shumica e dijetarve thon se muzika sht e lejuar, k ta ndegjojm n kt rast ?! Ai q e don All-llahun dhe t Drguarin e Tij dhe ju binden pa dyshuar aspak, ata e din prgjigjen!

  Vazhdon inshAll-llah...

 9. #9
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:

  Po megjithat, kur lexova disa thnie t dijetarve m t mdhenj, prap nuk ishin t t gjith dakord se do lloj muzike sht e ndaluar t ndgjohet.

  Vlla e motr musliman, dijetar m t mdhej se sahabt, tabi'int dhe tabi-tabi'int nuk ka, ai q pretendon ndryshe ai ka rrejt dhe nuk mirret vesh n fe. T gjith sahabt me ixhma (konsensus, skan kundrshtim) se muzika sht haram, dh kshtu kan thn t gjitha gjenerat e arta pas sahabve, e ata jan tabi'int dhe tabi-tabi'int, madje kjo tem tek seleft (t part ton t mir) fare nuk sht diskutuar dhe krijuar polemik pr arsye se ajetet dhe hadithet ishin t qarta dhe ata kan qen q e kishin All-llahun shum frik.

  Ai q mendon se ka prej dijetarve t "mdhej" q e kan lejuar muziken ka gabuar rnd, sepse m dijetar se sahabt s pari nuk sht askush, kurse kur flasim pr dijetart e famshm pas tre gjeneratave t arta, t gjith e kan ndaluar muziken. Katr medhhebet e njohura: Hanefi, Malikij, Shafij dhe Hanbeli, dijetart e ktyre medhhebeve jan PAJTUAR se muzika sht haram.

  Sheikhul Islam Ibn Tejmijje (All-llahu e mshiroft) ka thn:“Mendimi i katr Imamve sht se, do lloj i instrumenteve muzikore sht haram.. sht transmetuar n Sahih el Buhari, si edhe n hadithe t tjera se, i Drguari i All-llahut (Salallahu Alejhi ve Selem) ka thn se do t ket nga Ummeti i tij prej njerzve, t cilt do ta lejojn zinan, mndafshin, alkoholin dhe instrumentet muzikore, dhe ka thn se ata do t shndrrohen n majmun dhe derra... Asnj nga pasuesit e Imamve nuk ka cekur apo prmendur ndonj mosmarrveshje sa i prket shtjes s muziks." (el-Mexhmu, 11/576)

  Sheikh Albani (All-llahu e mshiroft) ka thn: "Katr Medh-hebet jan t pajtimit se t gjitha instrumentet muzikore jan haram." (el-Sahihah, 1/145)

  Kurse nse flasim pr poezi ather ndryshon shtja sepse, sepse ka poezi t lejuara (poezi fetare, q nuk prmendn knaqsit e dynjas dhe flitt pr All-llahun, Diten e Gjykimit etj.) dhe ka poezi t ndaluara ashtu si ka ardh n hadithe t vrteta nga i Drguari SalAll-llahu Alejhi ve Selem. Imam Ahmedi dhe Imam Tirmidhiu dhe t tjer kan transmetuar disa hadithe pr poezit e lejuara, kto hadithe Sheikh Albani ka thn se jan t sakta (sahih).

  Vazhdon inshAll-llah...

 10. #10
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:

  T dgjoj muzikn, apo t mos e ndgjoj?


  E kan pyetur Ibn Abasin r.a (sahabi), Kasim bin Muhammed (ka qen biri i vllaut t Aishes r.a. dhe ka msu prej saj, pa ka qen tabi'in), Imam Malikun (tabi-tabi'in). Pra kta jan prej tre gjeneratave m t mira t ktij Ummeti pr t cilt ka thn Profeti SalAll-llahu Alejhi ve Selem: "Njerzit m t mir jan tre gjeneratat pas meje".

  Kta tre dijetar prej tre gjeneratave jau kan parashtruar t njjtn pytje se ka mendojn pr kngen dhe muziken ? Ibn Abasi, Kasim ibn Muhammed dhe Imam Maliku i than pyetsit: "ka mendon ti, nse n Diten e Gjykimit ndahet e mira dhe e keqja, e vrteta dhe e pa e vrteta, ka ta merr mendja. knga dhe muzika n cilen an do t jet ?". Pyetsi u prgjigj dhe tha: Knga do t jet n anen e t kqijave dhe n anen e t pavrtets. Pastaj kta diejtar e pyeten pyetsin dhe i than se edhe nj pyetje e kam edhe po ndahemi ne: "E keqja a do t jet n xhennet apo n xhehnnem ?!" Pyetsi u prgjigj dhe tha se normal se e keqaj do t jet n xhehnnem. Pastaj kta dijetar t mdhej t ktij ummeti than: "Ec se ti ju prgjigje vets tnde, ti e dite se n Ditn e Gjykimit nuk ka mes t mirs dhe t keqs, ose sht e mir dhe sevap, ose sht gjynah dhe e keqe, dhe mes tyre nuk ka shkall e cila ka mundsi me mbet as e mir e as e keqe".

  Mendoj se kjo sht prgjigja m e mir rreth ksaj, dhe ai q tenton q ende t gjen argumente pr lejmin e kngs dhe muzikes, ai sht duke krkuar n nj rrug tjetr prej rrugs s Profetit SalAll-llahu Alejhi ve Selem dhe shokve t tij.

  Sheikhul Islam Ibni Tejmijja n librin e tij “Iktidau Siratil Mustekim” na transmeton nj ngjarje rreth Abdullah Ibn Mesudit r.a dhe nxnsve t tij kur ata moren nj vend pr adhurim t gjith bashk pr perkujtim dhe dhiker. Ai (Abdullah Ibn Mesud) u tha ndr t tjera: “A mos jeni gj m t udhzuar se sahabt e Rasulit (SalAll-llahu Alejhi ve Selem), apo keni marr rrugn e shtrembr ?!”.

  Me kt na paralajmron sahabiu i ndershm Abdullah Ibn Mesud se shpikja e stileve n ibadetm apo caktimi i nj vendi t caktuar pr t br dhiker n grupe nuk sht e lejuar, madje pr ata q bjn vepra t tilla ju thot: "A mos jeni gj m t udhzuar se sahabt e Rasulit..." Pra kush tenton dhe dshiron t gjen argumente pr lejimin e nj harami ai ka marr nj rrug t shtrembr dhe ka br nj haram t madh sepse tenton me zavendsu fjaln e All-llahut dhe t Drguarit t Tij me dika q nuk ka ardhur n Kuran dhe Sunnet dhe me kt ndoshta ai q me qllim e bn kt ai mund t del prej feje si kan thn dijetart, All-llahu na ruajt.

  Ai q tenton t gjej argumente pr lejimin e knges dhe muzikes ai ka zgjedhur nj rrug tjetr prej rrugs s Profetit Alejhi Selam, dhe gjith muslimanve. Kto nuk jan fjalt e mia, por jan fjalt e sahabiut t ndershm Abdullah Ibn Mesud q i cekum m sipr.


  Vazhdon inshAll-llah...

 11. #11
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:

  Pse, as dijetart m t mdhenj, pr muzikn nuk ndajn t njjtin mendim?


  Kur vjen ndalesa n Kuran dhe Sunnet nuk lejohet t thuhet se "pse diejtart kan ndryshuar mendimet n kt" dhe ai q thot kshtu mendojm se e ka qllimin e mir, mirpo kush me qllim e thot kt fjal duke pas qllim t gjej lehtsim apo argumente rreth lejimit t muzikes, ai nuk sht i sinqert dhe nuk ju ka bindur All-llahut dhe t Drguarit t Tij.

  M tutje, nuk sht e vrtet se dijetart nuk e ndajn mendimin e njjt rreth ndaless s muziks sepse ata q e kan lejuar kan ardh von, d.m.th disa shekuj pas selefve (t parve tan t mir) dhe ata kan br ixhtihad me disa argumente t pa baza dhe q t gjith sahabt, tabi'int, tabi-tabi'int dhe gjith diejtart e famshm i kan kundrshtuar. Si mund t themi se "ka ihtilaf (mospajtim) mes dijetarve pr ndalesen e muzikes" kurse ata dijetar q e kan lejuar muziken jan ndoshta as 100, kurse ata q e kan ndalaur kategorikisht jan me mijra dhe ixhmai sht dhn q n shekujt e para t hixhrit, andaj mendoj se ai q thot kshtu ai ka folur pa dituri dhe me argumente t kanunit dhe logjiks s dobt.

  Kurse ai q thot se "un po bj ixhtihad n kt shtje dhe mendoj se muzika sht e lejuar" dine fort mir se ai sht i mendur q i jan dhuruar mendt nga All-llahu mirpo nuk mendon, ose sht duke folur nga hamendja dhe nuk sht n gjendje me kuptu se far sht duke thn e ne shpresojm insha All-llah q All-llahu t ja fal nj par mend dhe sy q shohin kah Kurani dhe Sunneti se me t vrtet se sht sprovuar me dika q sht shum e rrezikshme kurse ai nuk ka dijeni pr kt pr arsye se i mungon sinqeriteti dhe besnikrija.

  Vazhdon inshAll-llah...

 12. #12
  Perjashtuar
  Antarsuar
  13-12-2009
  Postime
  5,257
  Faleminderit
  0
  10 falenderime n 10 postime
  myslimanet nuk vene muzik kur ju bejne striptiz ?

 13. #13
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:


  Vall a nuk e kan lexuar ata t njjtin Kur'an t shenjt dhe Hadithet e njjta?  Pr kt pyetje nuk duhet t ket vend n mendjen e muslimanit! Dhe po e prsris prap se ata dijetar t cilt e kan lejuar muziken ata jan t njohur me gabimet e tyre trashanike dhe jan PAKIC. 1 apo 2% prej dijetarve thon se muzika lejohet kurse 98 apo 99% thon se ndalohet kategorikisht, cilin mendim do ta zgjedhte nj njeri q mendon ?! Vllezr t dashur musliman, bhuni s pari t sinqert me veten tuaj!

  Njeriu sht i till q prej natyrs ka dshir q t knaqet apo t defrohet, knga dhe muzika sht prej defrimit.

  E marrim nj shembull:

  " Dikush na propozon t fluturojm me aeroplan n nj lartsi prej 1 km prej toks, e nse mundesh me qndru n nj kmb 10 minuta n der t aeroplanit do t fiton 1 milion euro. E mira dhe dobia e ksaj sht se nse nuk rrzohesh fiton 1 milion euro, kurse e keqja sht se nse rrzohesh ka shum mundsi me vdek. Dikush lajmrohet vullnetar pr me provu, kurse para ksaj ne e kshillojm dhe i themi: 99% ka shansa q mundsh me vdek nse kcen prej aeroplani, q lartsia mes toks dhe atij sht 1 km, kurse vetm 1% ka shansa q me jet gjall, mirpo edhe nse jet gjall do mbetesh gjat gjith jets invalid dhe i paaft pr t vepruar."

  O ju besimtar dhe besimtare, a do t zgjedhnit t rrezikonit pr tu defruar dhe fituar (1 milion euro) dika t pavlefshme pr ahiret dhe q nuk do t sjell dobi e hajr, apo do ta zgjedhnit rrugn e sigurt q na sht prcjellur n Kuran dhe Sunnet e q t mos mkatojm ?!

  Ka thn All-llahu n Kuran:

  "Kur thirrn besimtart pr gjykim ndrmjet tyre te All-llahu dhe te i drguari i Tij, e vetmja fjal e tyre sht t thon: Dgjuam dhe respektuam! T tillt jan ata t shptuarit." ( Nur 51)

  "O ju q besoni! Mos i jepni prparsi vetes n marrjen e vendimeve para All-llahut dhe t Drguarit t Tij; dhe kini frik All-llahun. Vrtet, All-llahu dgjon do gj, di do gj." [Huxhurat: 1]

  Vazhdon inshAll-llah...

 14. #14
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:

  N qoft se disa dijetar thon po e disa jo, ather cilt prej tyre t'i ndgjojm?


  Nuk lejohet t mirret mendimi i nj dijetari nse pr nj shtje ka argument n Kuran dhe Sunnet, e kush vepron ndryshe ai ka pasuar verbrisht, kurse dijetart kan ixhma, pra jan pajtuar t gjith se pasimi i verbrt nuk lejohet.

  Ibn Hazmi (v.456), rahimehullah, thot n "en-Nubedh" (fq.115-117): “Pasimi i verbr nuk sht i lejuar, dhe nuk lejohet pr asnj njeri q t marr thnien e ndonjrit pa argument.

  Argument pr kt sht thnia e Allahut:

  “Ndiqeni at q ju ka zbritur Zoti juaj, dhe mos ndiqni asnj Eulija (mbrojts apo ndihmues). Pak jeni q prkujtoni!” (Suretul-Araf, 7:3,)

  dhe thnia e Tij:

  “Kur iu thuhet atyre: Pasoni at q All-llahu ka zbritur! Ata thon: Jo! Ne do t ndjekim at rrug n t ciln i gjetm baballart tan” (Suretul-Bekare, 2:170

  dhe Ai Subhanehu ve Te'ala ka thn, duke i lavdruar ata q nuk pasojn qorrazi:

  “Ata t cilt i dgjojn fjalt dhe pasojn at m t mirn prej tyre, jan (ata) t cilt All-llahu i udhzoi dhe ata jan njerz q kuptojn” (Suretu-Zuner, 39:18

  dhe thnia e Tij:

  “Dhe nse keni ndonj mosmarrveshje mes veti, parashtrojeni at tek All-llahu dhe i Drguari i Tij, nse jeni q besoni n All-llahun dhe n Ditn e Fundit” (Suretu-Nisa, 4:59.)

  Vazhdon dhe thot Ibn Hazmi n t njjtin libr:

  "Pra, All-llahu na ndaloi q t’i drejtohemi dikujt tjetr, kur kemi mosmarrveshje, prve Kur’anit dhe Sunetit t Profetit t Tij. Dhe ekziston ixhmaja mes Sahabve, q nga i pari e deri tek i fundit, dhe ixhma mes Tabi’ijnve, q nga i pari i tyre e deri tek i fundit, n ndalimin e do njeriu q t mos u prmbahet fjalve t ndonjrit prej tyre ose ndonjrit para tyre, duke pranuar gjithka, kshtu ai q e merr do thnie t Ebu Hanijfes, Malikut, Shafi’ut apo Ahmed Ibn Hanbelit, rahimehumullah, prej atyre q jan t aft q t bjn dallim. Duhet ta din se ata kan kundrshtuar ixhman e Umetit, t gjith ata, dhe kan marr nj rrug tjetr ve rrugs s besimtarve. Ne krkojm strehim tek Allahu nga ky qndrim."

  Pra ai q pason verbrisht, ai ka dal kundr krejt muslimanve dhe i ka kundrshtu t gjitha ata, duke fillu prej sahabve e deri tek dijetart e sotit. Nse njeriu merr dituri mbi nj shtje, apo mson hallallin dhe haramin mirpo nuk i din argumentet e sheriatit n lidhje me ato shtje, kjo nuk sht e lejuar dhe e kan qortuar kt pasim t gjith dijetart.

  Pastaj, pse ta marrim fjaln e disa dijetarve (kurse dijetart jan njerz q ja qllojn dhe gabojn) e mos t' marrim tekstet e qarta q kan ardhur n Kuran dhe Sunnet e vetm All-llahu sht i pagabueshm kurse Profeti SalAll-llahu Alejhi ve Selem nuk ka gabuar asnjher n shpallje, dhe pr kt sht dshmi fjala e All-llahut Azze`ue`Xhel ku thot:

  “Ai (Muhammedi) nuk flet sipas dshirs s vet”. (en-Nexhm, 3)

  Pra shpallja i sht zbritur Profetit Muhammed SalAll-llahu Alejhi ve Selem dhe asnjher nuk ka shpik i Drguari n fe, prandaj edhe nuk ka gabuar n shpallje. Dobia e ktij ajeti sht se urdhrat dhe ndalesat q kan ardhur n Sunnetin e t Drguarit, jan edhe nga All-llahu, pra ka ka urdhruar Profeti Alejhi Selam, ka urdhruar edhe All-llahu, e ka ka ndaluar Profeti Alejhi Selam, ka ndaluar edhe All-llahu dhe kt e deshmoi All-llahu Azze`ue`Xhel ku tha:

  “…dhe Ne t kemi drguar ty shpalljen (Kuranin) q t’ua shpjegosh njerzve at q u sht shpallur…” (en Nahl, 44) sht qllim Sunneti i t Drguarit SalAll-llahu Alejhi ve Selem.

  “Le t ruhen ata t cilt kundrshtojn urdhrin e t Drguarit, se mos t’i godet ndonj sprov (fitne), apo t’u shkaktohet nj dnim i dhimbshm.” en-Nur, 24:63.

  "ka t'ju jep Pejgamberi, at merrni; ka t'ju ndaloj, prmbahuni dhe kini frik All-llahun, se All-llahu sht ndshkues i ashpr”. el Hashr, 7

  N lidhje me kt ajet ku All-llahu thot:

  “At q i Drguari ua mson, merrne; dhe at q ua ndalon, largonu prej saj.” (59:7)

  sht pr t’u mahnitur me at ka sht vrtetuar nga Abdullah Ibn Mesudi (radiallahu anhu). Nj grua erdhi te ai dhe i tha: Ju t cilt thoni: Mallkimi i Allahut qoft mbi el-Nemiset (gruaja e cila i nduk vetullat e veta apo t tjerve – q t jet vij e holl – pr zbukurim. Veprimi i ktill sht i ndaluar. Kjo sht mnyr q t ndryshohet forma e krijess s All-llahut) dhe el-Motenemiset (gruaja e cila krkon nga t tjert q ta bjn kt pr t) dhe ato q bjn tatuazh.” Ai tha: “Po”. Ajo tha, “Un kam lexuar librin e All-llahut (Kur’anin) prej fillimit deri n fund, dhe nuk e kam gjetur at ka ju keni thn.” Ai i tha asaj: “Sikur ta kishe lexuar, do ta kishe gjetur at. Sa i prket leximi tnd t asaj ka i Drguari ju mson, merre at, ndrsa at q e ndalon, largohu prej saj.” Ajo tha: “Sigurisht”. Ai tha: “Un kam dgjuar t Drguarin Allahut (salallahu alejhi ue selam) duke thn: “Mallkimi i Allahut qoft mbi el-Nemiset.”
  Transmeton: Buhariu dhe Muslimi

  Shikoni se si Abdullah Ibn Mesudi n kt hadith e lidhi me ajetin numer 7 t sures el-Hasher, pra Profeti SalAll-llahu Alejhi ve Selem nuk ka folur asnjher prej hamendjes por vetm at q i sht shpallur nga All-llahu Subhanehu ve Te'ala.


  Vazhdon inshAll-llah...
  Ndryshuar pr her t fundit nga ramazan_it : 04-12-2010 m 13:19

 15. #15
  Musliman Shqiptar Maska e pejani34
  Antarsuar
  18-04-2005
  Postime
  892
  Faleminderit
  0
  Falenderuar 1 her n 1 postim
  Vazhdo vazhdo , se mete vertet veglat instromentale dhe muzika jan HARAM

  ALLAHU te shperbleft.

 16. #16
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Pyetje:

  Kush mbajn prgjegjsi m t madhe dhe bjn mkat, n rast se un zgjedhi t'i dgjoj ata dijetar q lejojn muzikn?


  Prgjigjsin e mban vet ai q ka zgjedhur t ndgjon kng dhe muzik sepse dijetart pr do gabim kan nga nj sevap sepse jan m t ngritur se njerzit e thejsht dhe pr kt arsye All-llahu na ka urdhruar t'i pyesim dijetart kur nuk dim dika sepse u sht dhuruar dije m shum se neve.

  Dhe sht shum me rndsi si e kam cek edhe m sipr se NUK LEJOHET T KAPET DIKUSH PR FJALT E DISA DIJETARVE PA I DITUR ARGUMENTET E SHERIATIT PR HUKMIN (VENDIMIN) E ASAJ SHTJE, e kur i lexon dhe njoftohet me argumentet e sheriatit n lidhje me at shtje ai q merr vetm prej dijetarve pa i ditur argumentet, e sheh se ka qen gabim dhe ka pasu verbrisht e insha All-llah nse sht i sinqert n krkimin e tij shum shpejt do ta vren kt gabim q me t madhe sht prhapur n trojet tona.


  Besoj se do t jet e dobishme pr ata q nuk e kan pasur t qart kt q u cek m sipr.

  Dhe s fundi them se me All-llahun qndron suksesi.

  Esselam alejkum.

 17. #17
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Harrova se ka prej tyre q ndigjojn muzik q edhe vet nuk ja din prmbajtjen e saj, pra ja dika sa pr tu sqaruar t vrtetn e asaj q jan duke ndigjuar:

  Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu vellezer e motra!
  Ne rradhe te pare ju uroj agjerim te mbare te gjitheve dhe ALLAHU ju pranofte agjerimin dhe ju falte mekatet dhe gabimet,meshira e ALLAHUT qofte mbi profetim Muhamed a.s dhe familjen e tij.
  Kini kujdes te gjithe pasi muzika eshte me te vertete nga shejtani,ne cdo kenge ka kode te fshehura qe truri jone nuk arrin ti kape per momentin por qe i ruan si informacion per tu pergjigjur ne nje rast tjeter.Nuk po them hadithet perseri se i kane thene vellezerit dhe motrat me siper,as ajetet nuk po i shkruaj me por lexo me konkretisht rreth te keqijave te muzikes dhe kengeve se sa hile ka ne to,Profeti a.s ka ditur edhe ato hile e shume gjera te tjera qe ne nuk i dijme ndaj ju keshilloj vellezer dhe motra ti permbahemi cdo fjale te tij dhe cdo ajeti ne Kur'an.

  MASKIMI N PRAPAVIJ DHE NDGJIMI(INCIZIMI) NE PRAPAVIJ E MUZIKES

  Egzistojn dy tipe t maskimit n prapjij dhe incizimit n prapavij(ndgjimit), njri sht direkt ndrsa tjetri sht i mjeguluar.
  Nse muzika lshohet prpara ather ju at e ndgjoni n mnyr t caktuar.Por egziston mnyra e lshimit t incizimit nga prapa.Kur ajo lshohet nga prapa n incizim ka porosi t fshehura,fjale te fshehura,kode. Porosit e rrotulluara.Me fjal t tjera, kur e lshoni nga prpara nuk e vreni porosin e fshehur.Veshi juaj nuk e kap por truri juaj po.
  Si e kap truri juaj at?Kur hemisfera e majt e kap at porosi , ajo nuk e kupton at.Porosia ndonjher tingllon sikurse ndonj zhurm.
  Hemisfera e majt sht e habitur dhe s’din se si t veproj me te pr kt arsye , ajo e lshon porosin npr ekran q t kaloj deri n ann e djatht t trurit, hemisferen e djatht ku informatat mirren si t gatshme dhe t vrteta dhe ruhen aty.Truri d.m.th. e merr at si fakt.Ajo porosi do t z vend aty dhe dikur n at ardhmen do t lidhet dhe ndikoj n dika.Cilat porosi pranohen nga truri jon?Ja disa shembuj:
  a)Black Oan, n njrn kng t tyre thot : "natas,natas,natas" .Nse e ndgjojm mbrapsht ajo do t ket kuptimin Satan,Satan.Ai sht Zot,Ai sht Zot.Kjo sht mnyr direkte e sjelljes mbrapa t fjalve.
  Incizimi i ndgjuar nga prpara ka t bj me incizimin e ndgjuar nga mbrapa.
  b)Eagle, n njrn prej kngve t tyre thojn "This far down the line".N ndgjimin nga mbrapa eka kuptimin "Have a mind of Satan"(ta kesh mendjen e djallit ).Ky sht versioni i mjegulluar i Lshimit nga mbrapa.
  c)Ngjajshm, Pink Floyd - n kngn e tyre t lshuar nga mbrapa thot,"Is God still alive(A sht Zoti ende Gjall? ).He was here before(Ai ishte ktu prpara), so was Satan( edhe djalli ishte ) .
  Lord-he was crucifed(Zoti is ishte vr n kryq).
  d)N tingujt kngs se Led Zeppilin-ve "Stairway to heaven",gjenden fjalt "And here’s to my sweet satan and I live for satan " ( dhe ja kjo sht pr djallin, dhe une jetoj pr djallin ).A mund t paramendosh q tr kto fjal t hyn n trurin tnd dhe ti ato ti pranosh.Satanistt shpesh ndgjojn rok dhe hevi metal muzikn.Ky sht tipi m I rrzikshm I muziks q ndokush mund ta ndgjoj pasi q qto prmbajn tr kto porosi t fshehura.
  Ka tipe t ndryshme t heavy metal-it:
  a)Glamour metal
  b)Black metal
  c)Death metal
  e)Occult punk
  f)Shock rock
  Dhe ne jemi t rrethuar me Muzikn pothuajse gjithnj.N vetshrbime dhe ne gati do lokal q shkojm mund t ndgjojm muzik.Nuk e dij se a keni ndgjuar ndonjher pr lshimin pr mbrapa t incizimeve(porosit e fshehura q ndgjohen nse lshohen kngt nga mbrapa).Edhe pse muzika sht nga mbrapa ajo prap ka ndikim t fuqishm n trurin e juaj edhe pse ju nuk jeni t vetdijshm se e keni ndgjuar ndonjher.Maskimi n prapavij sht ndryshe si p.sh. nse e marrim fjalen NATAS nga mbrapa do t thot SATAN. Nj shembull knga Hotel California, nse lshohet nga mbrapa ajo thot fjalt" hey satan he organized his own religion"(hej djall, ai organizoi religjionin e vet) I kam ndgjuar kto fjal vet.
  N albumin e Michael Jeckson "Dangerous" n ballin sht nj piktur e nj njeriu.Quhet Anton dhe ai sht njeri q bri biblen satanike dhe kjo prdoret n kishn satanike.Alistair Clowley q sht themelues I kishs satanike. Thot n librin e tij Magjija : " learn to speak backwards learn to write backwards, learn to play records backwards.."(Mso t flassh nga mbrapa, mso t lshosh incizimin nga mbrapa).Prindrit e tij e prshkruajn at si bish edhe piktura e tij paraqitet n ballinn e nj albumi.Nj turm njerzish gjenden n album dhe foto e tij gjendet n mes.Disa shembuj t lshimit mbrapa t porosive sht edhe "o satana use me as your musician"(o djall m prdor si muzikant),"satan I am seeking to follow you"(o djall un krkoj t t prcjelli ), "o satan move in our voices"(o djall hyr n zrat ton).
  Nj incident prpak ndodhi n Australi kur nj professor I psikologjis tha se muzika jep trimri pr vetvrasje.Sa m I qart tingulli aq m gjat mbetet n mendje.

  Re: A lejohet knga dhe muzika n Islam dhe cilat jan argumentet ?
  Pastrimi i shtepise nga zeri i shejtanit

  All-llahu (s.v.t) ka thene: "Dhe me ate alarmin e zerit tend, mashtroje ate qe mundesh prej tyre"
  Muxhahidi ka thene:"Zeri i shejtanit eshte kenga."
  Transmetohet nga Ebu Malik El-Esh'ariu se Pejgamberi s.a.v.s. ka thene: "Do t'i afrohen, disa njerez nga umeti im [pirjes se] alkoolit duke e emeruar ate me emer tjeter, vallezohet mbi kokat e tyre me kenge [muzike] e kengetare ,All-llahu do ta zhyte token [vendin] e tyre dhe do t'i shnderroje ne majmuna e derra".
  Pejgambri s.a.v.s ka thene: "Do te jene ne mesin e popullit Tim disa qe do te lejojne laviren (zinan), mendafshin (per meshkuj), alkoolin dhe muziken". Ibni Mes'udi ka thene: "Kenga kultivon (rrit) hipokrizine ne zemer ashtu si rrit uji (shiu) bimen".

  Jezidi i biri El-Velidit ka thene: "Kini kujdes degjimin e kengeve ngase degjimi i kengeve zvoglon turpin, rrit epshin, humb edukaten, zevendeson alkoolin dhe [personi i tille] sillet ashtu si sillet i dehuri".

  Ebu Hanifja ka thene: Degjimi i kengeve eshte fisk (shfrenim).

  Imam Maliku, kur eshte pyetur per kenget, ka thene: "Nuk e degjojne ate perve se Fasiket [te shfrenuarit, te marrurit].
  hafiu ka thene: "Kenga eshte defrim [argetim] i urrejtur ,e kushdegjon shume eshte mendjeleht dhe nuk pranohet deshmia prej tij.

  Ahmed ibn Hambeli ka thene: "Kenga lulezon [kultivon] hipokrizine ne zemer nuk me pelqen.

  Pra, vella musliman mendoj se nga e gjithe kjo, t'u eshte bere e qarte se degjimi i kengeve eshte "haram" [e ndaluar] dhe se eshte hingellim [zer] i shejtanit, e nese ngrit shejtani zerin ne nje shtepi atehere tubohen ushtria e tij nga gjithe anet, keshtu qe mbushin shtepine me rregullime, fusin trazira e grindje, hidherime dhe mosmarveshje, e sa me shume te degjohet kenga ne nje shtepi aq me shume dhe tubohen shejtanet ne ate vend, keshtu qe ata bejne [ndertojne] erdhet e tyre dhe ate shtepi marrin per vendbanim te tyre, per ate kerkohet nga ti vella musliman qe te pastrosh shtepin tende nga te gjithe kenget ndonje mjeti tjeter.pamar parasysh se a degjohet nepermjet radios, televizionit apo

  Mesazhet sekrete t muzikes Rock
  Avokatete e djallit
  Zri i Muziks ndikon n shpejtimin e pulsit, nxehtsin e lkurs, rrit tensionin e gjakut dhe ndikon n aktivitetet e valve te trurit. Ajo ndikon n 69-70% t tingujve q mund t gjinden n brendsi t trupit.
  E shtun, 15 Marsi 2008 16:07
  Tingulli prhapet ne uj, prej se cilit trupi i njeriut prbehet 70% uj. Gjithashtu kockat n mnyr t shpejtuar i drgojn informacionet ne sistemin nervor. Muzika shum e rnd sht e dmshme, studimet e vitit 1990 vrtetuan se muzika e rnd e dmton trupin e njeriut.

  KU QENDRON MUZIKA ROK N GJITH KT?

  Eksperimentet me bim kan treguar ngjashmri... Bimt t cilat ishin eksperimentuar me muzikn e Jimmy Hendriksit dhe t grupit Led Zeppelin ishin vyshkn n periudhn 10-t ditore.
  N veprimin e rok muziks s oroditur dhe prmbajtjes dhe mesazheve t saj, te rinjt i thithin programet e s keqes. Kto programe kan pr t ndikuar n to q t jen te ashpr dhe ideator te terrorit. Shum prej tyre nuk jan t vetdijshm pr mashtrimet q u bhen! Shum adhurues thon q gjat dgjimit t ksaj muzike (Rock apo Heavy Metal) ndjehen shum mir dhe ndjehen plot me energji. Por ato nuk e din se ekziston edhe energjia negative e cila sht e dmshme.

  KOKAINA , MARIUHANA , LSD ...

  N SHBA rinia krkonte mnyr t jets tjetr, dhe ata ran n kontakt me mariuhanen dhe droga t prpunuara si LSD. Disa droga, n prgjithsi nuk u kuptuan; besohej se ato mund ta zmadhojn mendjen e njeriut dhe me marrjen e tyre t sigurohej dije mistike e cila mund ta zgjeronte vetdijen e tyre. Shum nga eksperimentuesit e lasht t drogs LSD (m i shquari Timothy Leary ) e konsideronin kt drog, si dhurat pr njerzimin, pa u marr parasysh prej dhe nga kush! Pr shembull prodhuesi m i madh i LSD-s me emrin Owsley sponsorizonte grupin The Grateful Dead n tubimet promovuse t saj pr iden se LDS-ja t jep jet... Duke i pasur para sysh kto t dhna t LSD-s, konkludojm se kjo ishte shtytse pr zhvillimin e Rokut. Muzika dhe teksti jan t ngarkuara me mistere dhe halucinacione te njerzve.

  KURTHET SATANIKE

  Njri ndr antart e kryesis s rrethit te iluministve (dritpruesit e djallit) John Tod dshmoi pr lidhjet dhe shrbimet ndaj satanes...
  "Un isha udhheqs artistik i produksionit Zodiak, e cila ishte njra ndr shoqatat m t mdha. Ajo u mirrte me xhirimin dhe shumfishimin e cd-ve dhe organizimin e koncerteve n SHBA...
  ...M n fund informatat e xhirimeve t fshehta, t zrave t padgjueshme t lutjeve t djallit, doln n publik dhe solln panik tek producentt dhe prapavija e tyre. Ndrsa dgjuesit t krishter punuan pr prishjen e popullaritetit t prodhuesve. Pr kt arsye u hap edhe nj shtpi e re diskografike dhe u nnshkrua marrveshja me disa grupe rok dhe pastaj u formuan disa grupe t reja me emra t kristianve. Nj ndr thniet e tyre ishte:
  "Po n qoft se dshironi t dini se sa djalla keni n shtpi ather numrojini Rok disqet "

  MESAZHET E FSHEHTA

  Knga "Stairway To Heaven" e grupit Led Zeppelin sht knga m e famshme n historin e rok-ut. Nj rresht i kngs thot "A e di, nga nj her fjalt kan dy kuptime". Duhet kuptuar se knga ka prapavi satanike "Back Masking"...
  Nj pjes e dgjuesve e dgjojn zrin normal, "por ekzistojn dy rrug q mund t shkosh, por n garim ende ka koh pr t ndrruar rrugn n t ciln je."
  Po, por nqoftse lshohet prapa, shum qart mund t dgjohet :
  "Ky sht Satana im i dashur...

  ohhhh, do t kndoj sepse jetoj me Satanen"
  Kjo sht knga "number one" n histori t rok-ut. Vetm nj koincidenc nuk mund t thuhet, Jimmy Page sht besimtar i dorzuar pas ardhjes s Satanistit Alister Crowel. Nj ndr msimet satanistike te Crowelerit sht msimi i t dgjuarit tek njerzit duke ju folur prsprapshti. N kngn "Houses Of Holy" ato kndojn:
  " Le t jet knga zoti yt
  A do t jesh i kujdesshm ndaj thirrjes s Zotit tnd
  oh, Satana...."
  Shum rok-star t grupeve si: The Beatls, The Eagles, Pink Flojd, Alan Parsons Project, T. Rex, Rolling Stones, Tull, Elton John, Madonna e t tjer, prve muziks shkatrruese dgjuesve u japin nprmjet nj deshifrimi teknik t nj regjistrimi, edhe mesazhin e fsheht pr veshin, t pa dgjueshm (por n t vrtet t dgjueshm); kto mesazhe kishin pr qllim destabilizimin fetar...
  Kur t analizojm thelbin e domethnies n tru shikohen qart mesazhet e fshehta dhe do i kemi t qarta qllimet Satanike pr regrutimin e mass s re, e cila pr at nuk ka vetdije, q po rekrutohet n legjionet e Sataned!...

  ROCK PR S PRAPSHTI

  Disa shembuj t mesazheve t fshehta:
  "Eja tek ne, eja tek ne, eja tek ne...
  Knga ("Hell Awaits", grupi Slayer)
  "Vet satana sht Zoti im" (knga "God of Thunder" grupi Kiss)
  "Un t dua thot satann" (knga "Tops" grupi Rolling Stones)
  "Ti je i pa fuqishm kundr armiqve, kundr kndimit pr pun t kqija"( knga "She bop" grupi Cindy Lauper)
  "Hail satana, haaaaail Satana" (knga "When you Call my name" kngtarja Madonna)

  FSHEHTAS DHE HAPTAS

  Ndrsa metoda backward masking (back masking) menjher m t mirve rok bende iu solli popullaritet t madh, pr arsye se mesazhet e fshehta t satans "i ndihmonin n prparim", porse heavy metal ose death metal, grupet haptas i prdornin fjalt kundr besimit n Zotin: "Dgjo o njeri me far po ta ledhatojn, bju *** deri n fund". Rock ylli homoseksual, David Bowie, ne gazetn Rolling Stone (12.02.1976) e befasoi botn e muziks me fjalt q tha: "Rocku gjithmon ishte muzika e satans...besoj se Rock&rolli sht i rrezikshm... kam ndjenja q po na lajmron pr dika m t errt se sa ne."
  N kngn "The Conjuring" (grupi Megadeth), mund t dgjohet haptas misioni i rok-ut:
  " Un jam avokati i satans
  Shits nse do...
  Eja mu bashkngjit.
  N ambiciet e mia pr ferrin
  Un jam pronari i shpirtit tnd"
  Grupi Metallica n kngn e tyre "Yump in the Fire", e urdhrojn rinin q t hidhen drejt e n ferr:
  " m ndiq tani fmija im...
  Vepro ashtu si po t them...
  Hidhu me dshirn tnde ..."
  N kngn e tyre " The Prince", grupi Metallica haptas kndon:
  "Engjll prej thellsive jam.....
  Dua t shes shpirtin tim...
  Merre shpirtin tim satano...
  Bashk me diamantet me t cilt je i rrethuar,
  Nuk ma ndien pr parajsn
  Pr at mos m krko.
  Le t digjem n ferr
  Prej dits q do t vdes..."

  Ylli i Rokut Marrilyn Manson mburret me at se ai sht personi i cili do t mbetet n kujtes, si personi i cili e pruri fundin e krishterizmit (Spin august 1996) shpresat e Mansonit jan:
  "Mendoj q njerzit sa her q ta dgjojn kt album, besimi n zotin do t zhduket nga kokat e tyre" (HUH oktober 1996). Mansoni me vetmburrje pohon se ka m tepr njerz t till se sa shikohet sesa: "Un nuk e di, a sht kush q a e ka kuptuar qart at se far ne po prpiqemi t bjm. Ajo nuk prfaqson veten shok... Ajo sht marrzi. Nj her kur ti kapim, ne mund tu japim mesazhet tona (hit parade , tetor 1996 )
  Bon Jovi kndon n Homebound Train
  "Qysh kur isha fmij.
  Djalli me mori pr dore
  Me oi deri te shtpia ime
  M bri njeri...
  Un shkoj posht, posht, posht, posht.
  N tren i cili shkon pr n shtpi "
  N revistn "Smash hits" Bon Jovi thot:
  "Do ta kisha vrar edhe nnn time pr rok&roll-in. Do t shes edhe shpirtin tim pr t!"
  Nj ndr kngt m t njohura t viteve 70 sht "Hotel Kalifornia" i grupit the Eagles. Shum njerz nuk mund ta paramendojn as n ndrrat e tyre se ajo kng i kushtohet "kishs satanike" e cila sht e vendosur n hotel, n rrugicn Kalifornia. N faqosjen e albumit, n pjesn e jashtme n ball, sht vendosur fotoja e Antona Laveya, themeluesit t "kishs satanike" dhe autorit t bibls satanike. Ato do t thon: The Eagles nuk jan serioz, ata vetm shesin cd."
  Larry Salter, menaxheri i ktij grupi, n gazetn Waco Tribune Herald (28.11.1982) e pranoi, se The Eagels ishin te implikuar ne fushn satanike. Nuk sht uditse, sepse duke marr parasysh se njra nga kngt u emrtua "Dit e mbar n ferr." N kngn "Hotel Kalifornia" ata kndojn: "Egrsia nuk mund t vritet..." duke menduar n djallin.
  Grupi KISS, n nj koncert rrfimi i tyre ishte "Ne jemi prijsit e vllezrve satanik t Ameriks. Prodhuesit e cd-ve nuk donin t botonin emrin e vrtet, sepse ai emr ishte "Kings in satan service" (mbretrit ne shrbim te djallit )
  Grupi Black Sabbath gjat koncerteve t tyre u bnin risi dhe thirrje q ta pranonin satanen. Nj ndr albumet e tyre e ka emrin "I shitm shpirtat tan pr rok&roll-in."
  Knga e tyre N: (lindja e Krishtit n t zez), sht knga m e hapur e djallit. Kjo sht knga m e dashur e Luciferit n t ciln ai i thrret dgjuesit q ta kapin pr dore.
  Ne ndarjen e mimit MTV t vitit 1992, presidenti i grupit Red Hot Chili Peppers pas falnderimit tha: "N radh t par falnderojm satanen..."

  FAR MENDON SE BN KJO MUZIK?

  Prmendm vetm disa grupe t njohur n bot q i shrbejn satanit.
  Sipas librit "Satanizmi n Amerik", kjo dukuri prfaqson ngritjen e nj kulture m t lart t adoleshentve t ri t SHBA-s. Studimet q i bri georgia (police acadamy) tregojn se 90% e satanisteve jan adoleshentt. Dr. Paul King drejtori i programit pr adoleshentt n spitalin Charter Lakeside Tennesseeju, thot qe 80 % e pacienteve t tyre jan pr arsye t rok muziks. Ato thon: "Kjo, bhet filozofia e tyre e jets , feja e tyre..."

  Prktheu nga boshnjakishtja: Enis Hoxha
  "Takwim" 2006

  T ma bni hallall n rastse e kam prek dik n lidhje me at sa i takon muziks.

  Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

 18. #18
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,792
  Faleminderit
  1
  14 falenderime n 14 postime
  Citim Postuar m par nga kthetrat Lexo Postimin
  ramazan te pershendese me kengen 2 lule te bardha,,,,,
  kthetrat, a ka mundsi q kt prshndetje ta lash pr n Ditn e Gjykimit???

 19. #19
  Perjashtuar
  Antarsuar
  12-03-2008
  Vendndodhja
  itejdukshem, gjithka
  Postime
  1,558
  Faleminderit
  0
  7 falenderime n 7 postime
  Ska argument qe muzika asht e lejuar ne ISLAM

  te pakten un skam mujt ta gjej.

 20. #20
  i/e regjistruar
  Antarsuar
  14-01-2009
  Postime
  3,348
  Faleminderit
  5
  19 falenderime n 19 postime
  Kan mbet fmija,me dy libra qe i kan lexu,me then se nuk ja pranoj fetfan ktij apo atij dijetari,o njerez bini njeher e pergjithmon ne mend,se nuk jeni ju qe skeni as nje fakultet te kryer lidhur me fen,te jepni fetfa e ne ti marim ato,e ti lem fajlet e atyre qe kan te drejt te bejn nje gje te tille. kardawi sben.e albani i mire, epse,pse ti je selefist apo cka?aman mjaft ma,se jeni duke u be mjet talles per boten,hec bre wlla fali 5 kohe te namazit agjeroe ramazanin jepe zeqatin beje haxhin nese ke mundesi,me shum ska nevoj te besh,nese muzika esht harama mos ndegjo,por ket mendim mbaje per vete e mos kundershto dijetaret,sepse nese je aq fetar duhet ta dijsh se trashiguesit e pejgamberve jan dijetaret,dijetaret jan ata qe kan me shum frig zotin,dhe ne fund te fundit,ti nuk je ai qe humb,sepse pergjegjsia esht e atij qe te jep ate fetva.
  Jet e rnd.......!!!

Faqja 1 prej 2 12 FunditFundit

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

 • Ju nuk mund t hapni tema t reja.
 • Ju nuk mund t postoni n tema.
 • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
 • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
 •