Close

Rezultati i Sondazhit: A do ta mbështesnit personalisht idenë e Shqipërisë Etnike?

Votues
102. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

85 83.33%
  • Jo

12 11.76%
  • Nuk e di

4 3.92%
  • Refuzoj (të përgjigjem)

1 0.98%
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 117
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Nuk do lodhem asnjehere ta perseris: JO! "Bashkmimi kombetar" eshte anti-kombetar!
    A mund ta di arsyen ?
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anëtarësuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349
    ja-a........
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

Une jam fortesisht pro bashkimit te kombit. Eshte e vetmja menyre qe kombi te mbijetoje. Kur flasim per bashkimin e kombit, nenkuptojme bashkimin e Shqiperise me Kosoven, jo me gjere. Si Maqedonia ashtu edhe Mali i Zi apo edhe Greqia, jane vende te pamvarura te njohura dhe stimuara nga nderkombetaret.
    Bashkimi i kombit varet vetem nga Kosova, nese ne Kosove vazhdon te rritet islami politik, enderrat e bashkimit do te mbeten vetem enderra. Njohe shume gazetar nga Kosova, edhe ne media te rendesishme, dhe ata jane shume te prokupuar nga degjenerimi i situates politiko-shoqerore. Disa drejtues fetar ne Kosove, propoganden e tyre, e kane zgjeruar pertej objekteve te kultit, jane shenderruar ne politkan. Jane ata qe qeverisin Kosoven dhe jo qeverite institucionale. Dhe keta njerz, nuk kane asgje shqiptare.
    Une votava pro ketije unifikimi per princip, sepse besoj ende ne kete unifikim, por gjerat nuk jane si 10 vjet me pare.

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Votova për PO. U mundova të votojë, njëren nga ato tjerat, por nuk pata forcë ta shtypi butonin e "mausit". Tek PO-ja më erdhi prapë forca. Dhe shtypa.

Une nuk jam per Shqiperine e Madhe dhe kete e kam thene edhe vite me pare ne forum. Une jam dakort me Shqiperine Normale, Kosoven Normale, Viset e tjera Shqiptare ne Ballkan me status Normal. Me termin "Normal" nenkuptoj nje vend ku zbatohet ligji, respektohen te drejtat e qytetareve pa dallim feje, krahine, etnie dhe ku egziston progresi shoqeror, ekonomik dhe mbi te gjitha ai kulturor. Ai qe quhet territor i Shqiperise se Madhe, ose Etnike, dhe banoret qe jetojne aty, kane nevoje shume per kulture dhe TOLERANCE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 19-11-2010 më 17:37
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Per momentin jo!

Shqipetaret nuk jane te pergatitur per nje sfide te tille. Emocionet nuk jane te majftueshme per te realizuar sfida te tilla.

Sepse menjehere pas emocioneve fillojne zhgenjimet.

Shqiperia, qe nga viti 1912 e deri me sot nuk ka treguar asnje shenje, se punon ne kete drejtim.

Gjithmone shqiptaret e mbetur jashte kufinjve, jane pare e shihen si teprice kombetare, ndaj tyre jane bere akte mizore dhe tradheti te pershkruara, jane mbyllur kufinjte duke i ndare per se gjalli etj.

Koha do te provoje gjithçka!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 19-11-2010 më 17:21

i/e regjistruar Maska e eagle_black
    Anëtarësuar
    17-12-2008
    Vendndodhja
    LAGJIA E JOHANIT
    Postime
    357
    Nuk do lodhem asnjehere ta perseris: JO! "Bashkmimi kombetar" eshte anti-kombetar!
    me falni zoteri basha
    duket qarte qe jeni komplet kunder nje shqiperie te madhe nje shqiperie etnike
    duket hapur qe jeni per nje shqiperi te copetuar nejse nje gje dua te te them
    ndoshta nuk e di e nuk do e dish kurre
    SHQIPERI NATYRALE SHQIPERI ETNIKE KJO ESHTE AJO QE DUAN SHQIPETARET KOSOVARET MAQEDONASIT CAMET E GJITHE VISET SHQIPETARE
    mund ta di zoteri basha pse ky qendrim??????
    ``I wanna thank the almighty for making me ALBANIAN, since theres no greater HONOR``

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    z.Basha, zgjerohu pak nese nuk e ke merzi. Pse eshte anti-kombetar?

Ke ndonje arsye ti?...se ndoshta na bind edhe neve, nuk i dihet.

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    z.Basha, zgjerohu pak nese nuk e ke merzi. Pse eshte anti-kombetar?

Ke ndonje arsye ti?...se ndoshta na bind edhe neve, nuk i dihet.
    Ketu po I pergjigjem Ilirianit, Eagle-it dhe Eurostar-it.

Cuna,

1) konsideroj veten shuem patriot dhe kam shuem besim ne potencialin e shqiptareve. Edhe une si shumekush ketu jam pro cdo gjeje qe na ndihmon te arijme kete potencial.

2) Nuk shoh asnj ndryshim mes shqiptareve te shqiperis,e ksoves, maqedonise e trojeve te tjera. Nuyk egzisotn ‘kombi kosovar’ e idiotesira te tilla: jemi shqiptare te gjithe.

3) Kosova dhe shqiperia jane NJE KOMB dhe kjo nuk mund te ndryshohet nga askush

4) Ajo ku nuk bie dakort eshte kjo: KOMBI NUK ESHTE I NJETE ME SHTETIN!

5) Ne histori kombet kane qene ose te ndara ne disa shtete, ose te bashkuara ne nej shtet apo dhe ne perandori ku shume kombe bahskejetonin.

6) Shembull i kombit te ndare ne disa shtet jane gjermnai dhe italia deri para nje shekulli, hollanda, kina dhe japonia gjithashtu.

7) Pergjate gjith ehistorise kane qene pikerisht kombet e ndara ne shume shtet qe kane prosperuar! Gjermanet kane qene te ndare ne 39 shtet te ndryshme dhe kane qene zemra industriale e europes! Pas bahskimit nisen te nxisinin luftra, ndersa deri para se te bahskohehin ishin kombi me paqesor ne kontinent! Bahkimi i ktheu ne popullin luftenxites qe kane qene der para pak kohesh!

8) Italianet e ndare ne dhjetra shtet kane qene djepi kulturor i europes, i tregtise, kapitalizmit dhe rilindjes! Kultura europiane eshte italiane! Dhe sigurisht, pas bahskimit edhe ky vend degradoi ne pacavuren qe eshte sot, q enuk rpodhon dot me as nej kenge te hajrit, jo me nje kultur te tere.

9) Hollanda e decentrarlizuar ne shuem provinca shpiku kapitalizmin ne europe dhe trgeoi shembullin se si mudn te pasuorhet nje komb i tere

10) Shteti me i pasur per fryme sot ne europe eshte zvicra e decentralizuar, jo shtet e tjera te centralizuara

11) Jaaponia e ndare ne shume shtete deri para nje shekulli qe i vetmi vend jo-europian qe u industrializua me forcat e veta, dhe nuk u kolonizua kurre!

12) Kina, sa kohe ishte e ndare ne shume shtet prodhonte shpikje dhe kulture! Porsa bahskohej, degradonte.

13) Ne pergjithesi e gjithe EUROPA u zhvillua aq shume se ishte nje qyteterim i vetem i ndare ne qindra e qindra shtete! Asnje perandori ne bote nuk arriti zhvillimin qe keto mino-shtet europiane ariten!

Perfundimi: per arye teorike (http://ideasonliberty.wordpress.com/2010/10/18/nese-historia-na-meson-ndonje-gje-pjesa-1-nga-3/)dhe praktike, sa me i nadre mes shtetsh te jet enje komb, aq me i pasur eshte ai. E di qe duket anti-intuitive dhe kudner asa qe na kane mensur ne histori, por kjo ehste e vreteta. Histori a flet qarte. Ja pse bahskimi me kosove do ishte gafe erende. Sa me shuem shtet shqiptare te kete aq me pasuri do vem ete gjithe.

Sigurisht kjo nuk do te thote qe ushtria nuk mudn te jete perbashket, apo liga e futbollit. Mes shiperise dhe kosoves nuk duhet te kete kufi, as per njerez as per mallra. Por kur vvjen puna te ligjet, secili shtet duhet te ket te vetat dhe asnje lij te mos jete i perbashket. nese arijme te realoizojme kete, dy shtete, dy sisteme ligjore, nje komb, atehere kemi arritur shume.

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Z. Basha faleminderit per pergjigjen. E lexova me kujdes postimin dhe ne shume pika nuk pajtohem. Sigurisht qe diteve ne vijim do te kemi per cka te bisedojme. Tani me mugon koha.
    Te pershendes.

Po e shkepus vetem kete pjese:
    Sigurisht kjo nuk do te thote qe ushtria nuk mudn te jete perbashket, apo liga e futbollit. Mes shiperise dhe kosoves nuk duhet te kete kufi, as per njerez as per mallra. Por kur vvjen puna te ligjet, secili shtet duhet te ket te vetat dhe asnje lij te mos jete i perbashket. nese arijme te realoizojme kete, dy shtete, dy sisteme ligjore, nje komb, atehere kemi arritur shume.
    d.m.th pengesa e vetme qenka ligji. Ne kohen kur po detyrohemi qe ligjet t'i pershtasim me ato te BE-se, dhe rrjeshimisht do te jene te njejtat ligje si atje edhe ketu...cfare pengese do te shkaktone ligji!?

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •