Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -19 deri 0 prej 22
 1. #1
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774

  Pr fillestar n Islam

  Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!

  Pyetje dhe prgjigje t rndesishme pr fillestar

  Pjesa e par  1.Cilat jan tri parimet themelore q sht i obliguar t'i dij do njeri?

  - Njohja e Zotit tnd.

  - Njohja e fes tnde.

  - Njohja e Pejgamberit tnd.

  2.Kush sht Zoti i juaj?

  - Zoti yn sht Allahu.

  3.Cila sht feja e juaj?

  - Feja jon sht feja Islame.

  4.Cili sht Pejgamberi i juaj?

  - Pejgamberi yn sht Muhamedi salAll-llahu alejhi ve sel-lem.

  5.Sa dhe cilat jan kushtet e fes Islame?

  - Kushtet e fes Islame jan pes. Ato jan:

  1.Dshmia (Shehadeti)

  2.Namazi

  3.Zekati

  4.Agjrimi i Ramazanit

  5.Shkuarja n Haxh pr at q ka mundsi.

  6.Si thuhet Dshmia (Shehadeti) dhe 'domethn ajo?

  - Shehadeti thuhet kshtu:

  ESH-HEDU EN LA I LAHE IL-LALL-LLAH  VE ESH-HEDU ENNE MUHAMEDEN ABDUHU VE RESULUHU

  Kjo domethn: Dshmoj se nuk ka asnj t adhuruar me t drejt, prve ALLAHUT dhe dshmoj se MUHAMMEDI sht rob dhe i Drguar i Tij.  7.ka sht Imani - Besimi?

  - Imani sht: T besuarit me zemr (kjo prfshin t besuarit n Allahun, n melaiket e Tij, n librat e Tij, n pejgambrt e Tij, n Ditn e Gjykimit dhe t besuarit n caktimin e Allahut etj.), t shqiptuarit me goj (shehadeti) dhe kryerja e veprave (namazi etj.).

  8.Sa dhe cilat jan kushtet e Besimit - Imanit ?

  - Feja Islame ka gjasht kushte t Besimit (Imanit), e ato jan:

  1.Besimi n Allahun

  2.Besimi n melaiket e Tij

  3.Besimi n librat e Tij

  4.Besimi n pejgambert e Tij

  5.Besimi n Ditn e Gjykimit

  6.Besimi n caktimin e Allahut

  9. Cila sht gjja themelore n Fen Islame?

  - Gjja themelore n Fen Islame sht besimi n Allahun e Lartsuar.

  10. Si duhet t besoj njeriu n ekzistencn e Allahut?

  - Njeriu sht i obliguar t jet i bindur plotsisht n ekzistencn e Allahut, t mos dyshoj aspak n t, t besoj se Allahu sht mbi t gjitha krijesat me Qenien e Tij ashtu siq i takon Madhris s Tij me menyrn q nuk e di askush prej robrve t Tij. Edhe pse Allahu qndron me Veten e Tij mbi t gjitha krijesat e Tij, dija, dgjimi dhe shikimi i Tij sht n do vend dhe me do krijes.

  11. Si e njeh Zotin tend?

  - E njoh n baz t argumenteve dhe krijesave t Tij si jan: nata, dita, Dielli, Hna, Toka, qiejt etj. Allahu i Lartsuar thot: "Prej argumenteve t Tij jan: nata, dita, Dielli e Hna, prandaj mos i bni sexhde (mos i adhuroni) as Diellit e as Hns, por bni sexhde All-llahut i Cili i krijoi ato...", dhe thot Allahu i Lartsuar: "N krijimin e qiejve e t Toks, n ndryshimin e nats dhe t dits, ka argumente t qarta pr ata q kan arsye dhe intelekt".

  12. Cilat jan llojet e Tevhidit?

  1. Tevhidi Rububijjeh

  2. Tevhidi Uluhijjeh dhe

  3. Tevhidi Esma ves - Sifat

  13. ka nnkupton me Tevhidin Rububijjeh?

  - Tevhidi Rububijeh nnkupton t besuarit se vetm Allahu sht Zot, Krijues, Furnizues, Drejtues dhe Posedues i do gjje. Ai e drejton dhe e rregullon do gj dhe i di imtsit e do gjje. Vetm Ai sht q jep jetra dhe merr shpirtra. Vetm Allahu mund t sjell dobi dhe t mira dhe vetm Ai mund t'i largoj dmt dhe rreziqet. do gj sht n Doren e Tij. Ai sht i Plotfuqishm i Cili vepron ka t doj dhe gjykon si t doj dhe nuk ka shok n asgj.

  14. ka nnkupton me Tevhidin Uluhijjeh?

  - Tevhidi Uluhijeh nnkupton t besuarit se vetm Allahu sht Ai i cili meriton t adhurohet dhe askush tjeter prve Tij. Pra, jeriu sht i obliguar q gjith adhurimin, t dukshmin dhe t fshehurin, t'ia kushtoj vetm Allahut dhe askujt tjetrr prve Tij, kushdo qoft ai, melaike i veuar apo pejgamber i drguar. Pra , t gjitha llojet e adhurimit si: lutja, prulja, dashuria, frika, shpresa etj., nuk bn q t'i drejtohen askujt tjetr prve Allahut t Lartsuar.

  15. ka nnkupton me Tevhidin Esma ues sifat -Besimi n Emrat dhe Cilsit e Allahut-?

  - Tevhidi Esma ve sifat nnkupton t besuarit se Allahu ka emra t bukur dhe cilsi t larta dhe t prsosura , n t cilat askush nuk sht i barabart. Allahu thot: "Askush nuk sht si Ai. Ai sht Dgjuesi dhe Vshtruesi i do gjje ''

  16. Si jemi t obliguar q ta emertojm dhe cilsojm Allahun?

  - Njeriu sht i obliguar q ta emertoj dhe cilsoj Allahun ashtu si e ka emertuar dhe e ka cilsuar Ai Vetvetn e Tij, apo ashtu si e ka emertuar dhe e ka cilsuar At i Drguari i Tij Muhamedi salAll-llahu alejhi ve sel-lem, duke mos e krahasuar dhe prgjasuar At me askend dhe duke mos i keqinterpretuar dhe mohuar cilsit e Tij.

  17. Cili sht kushti i dyt i Imanit?

  - Kushti i dyt i Besimit (Imanit) sht besimi n Melaike.

  18. A jan melaiket krijesa t dukshme pr njerzit?

  - Melaiket jan bot e fsheht. Ato jan krijesa t padukshme pr njerzit, ndonjher edhe t dukshme me lejen e Allahut.

  19. A e meritojn melaiket q t adhurohen?

  - Jo, as melaiket e askush tjetr prve Allahut nuk e meriton t adhurohen.

  20. Prej far jan t krijuara melaiket?

  - Melaiket jan t krijuara prej drits.

  21. Sa sht numri i Melaikeve?

  - Numrin e tyre nuk e di askush prve Allahut.

  22. A i kundrshtojn Melaiket urdhrat e Allahut?

  - Melaiket jan plotsisht t nnshtruara ndaj Allahut dhe asnjher nuk e kundrshtojn urdhrin e Tij, Allahu n Kur'an thot: "Nuk e kundrshtojn Allahun pr asgj q Ai i urdhron dhe punojn at q jan t obliguar".

  23. Prmendi disa nga detyrat e melaikeve?

  1. Bartja e shpalljes tek pejgambrt.

  2. Shkruarja e veprave t njerzve.

  3. Marrja e shpirtave t njerzve etj..

  24. Prmendi emrat e disa melaikeve?

  1. Xhibril (Bart shpalljen e Allahut deri te pejgambrt)

  2. Mikail (sht i obliguar pr shiun dhe bimt)

  3. Israfil (sht i obliguar t'i fryj Surit)

  4. Malik (sht mbikqyrs i zjarrit t Xhehennemit)

  5. Melekul mevt (sht i obliguar pr marrjen e shpirtave t njerzve).

  25. Cili sht kushti i tret i besimit?

  - Kushti i tret i besimit (Imanit) sht besimi n librat e shpallura nga Allahu i Madhruar.

  26. Kujt i jan zbritur librat e shenjta?

  - Librat e shenjta i jan zbritur Pejgamberve.

  27. ka kan prmbajtur ato libra?

  - Libra e shenjta kan prmbajtur ligje dhe rregulla se si duhet t adhurohet vetm Allahu e askush tjetr prve Tij.

  28. far ka ndodhur me librat e shenjta pas vdekjes s pejgambrve?

  - Pas vdekjes s pejgamberve njerzit i kan ndryshuar kto libra duke shtuar fjal t tyre apo duke i munguar fjalt e Allahut. Ktij ndryshimi i ka shptuar vetm Kur'ani, i cili sht dhe do t mbetet i pandryshuar.

  29. Si duhet besuar librat e shenjta q kan zbritur para Kur'anit?

  - Njeriu sht i obliguar q kto libra t'i besoj n prgjithsi; se jan zbritur nga Allahu dhe kan qen fjal t Allahut; se ka pasur udhzime n to dhe kan thirrur n besim t pastr (Tevhid); se jan t anuluara me Kuran, si dhe jan t ndryshuara sot.

  30. Prmendi emrat e disa librave t shpallura?

  1. Tevrati- i sht zbritur Musait salAllahu alejhi ve sel-lem .

  2. Zeburi- i sht zbritur Daudit salAllahu alejhi ve sel-lem .

  3. Inxhili- i sht zbritur Isaut salAllahu alejhi ve sel-lem .

  4. Kur'ani- i sht zbritur Muhamedit salAllahu alejhi ve sel-lem.

  31. Cili sht kushti i katrt i besimit?

  - Kushti i katr i besimit (Imanit) sht besimi n Pejgamber.

  32. ka jan pejgambert?

  - Pejgambrt jan njerz q Allahu i Lartsuar i ka zgjedhur pr t'ua msuar njerzve fen, pr t'ua br t qart se ka u sjell dm e ka u sjell dobi. Pejgambert kan qen njerzit me cilsit m t larta.

  33. A jan emrat e t gjith pejgamberve t premendur n Kur'an?

  - N Kur'an jan t prmendur vetm disa prej emrave t pejgamberve.

  34. Cili sht Pejgamberi i fundit?

  - Pejgamberi i fundit pas t cilit nuk do t kt pejgamber tjetr sht Muhamedi salAllahu alejhi ve sel-lem.

  35. Prmendi disa emra t pejgamberve t prmendur n Kur'an?

  1. Nuhu salallahu alejhi ve sel-lem

  2. Ibrahimi salallahu alejhi ve sel-lem

  3. Musai salallahu alejhi ve sel-lem

  4. Isau salallahu alejhi ve sel-lem

  5. Muhamedi salallahu alejhi ve sel-lem.

  36. Cili sht kushti i pest i besimit?

  - Kushti i pest i besimit (Imanit) sht besimi n Ditn e Fundit (Ditn e Kijametit).

  37. ka nnkupton me fjaln Dita e Fundit?

  - Kjo nnkupton t besuarit e do gjje q do t ndodh pas vdekjes, pr t cilat ka lajmeruar Allahu dhe i Drguari i Tij Muhamedi salAll-llahu alejhi ve selem, si jan: Pyetja, knaqsia apo denimi n varr, ringjallja, dhnja e llogaris, Havdi i Pejgamberit salAll-llahu alejhi ve sel-lem (liqeni - nga i cili do t pijn uj vetm pasuesit e tij), Ura e Siratit, Xhenneti, Xhehenemi etj.

  38. A do ta shohin besimtart Zotin e tyre n ahiret?

  - Po, besimtart do ta shohin Allahun e Madhruar me syt e tyre dhe kjo pr ta do t jet knaqsia m e madhe, madje edhe m e madhe se sa hyrja e tyre n Xhennet.

  39. Cili sht kushti i gjasht i besimit?

  - Kushti i gjasht i besimit (Imanit) sht besimi n caktimin e Allahut.

  40. Si duhet t besoj muslimani n caktimin e Allahut?

  - Muslimani duhet t besoj se do gj q ndodh n kt bot, ndodh vetm sipas caktimit t Allahut, kurse ajo gj q nuk ka ndodhur , nuk ka ndodhur sepse Allahu nuk e ka caktuar.

  41. Caktimi i Allahut ka kater shkall, cilat jan ato?

  - do gj q ndodh nuk ndodh pa e ditur, dshiruar, shkruar dhe pa e krijuar All-llahu i Lartsuar. Pra caktimi i All-llahut ka katr shkall:

  1. Dija

  2. Dshira

  3. Shkrimi dhe

  4. Krijimi.

  1.Cilat jan tri parimet themelore q sht i obliguar t'i dij do njeri?

  - Njohja e Zotit tnd.

  - Njohja e fes tnde.

  - Njohja e Pejgamberit tnd.

  2.Kush sht Zoti i juaj?

  - Zoti yn sht Allahu.

  3.Cila sht feja e juaj?

  - Feja jon sht feja Islame.

  4.Cili sht Pejgamberi i juaj?

  - Pejgamberi yn sht Muhamedi salAll-llahu alejhi ve sel-lem.

  5.Sa dhe cilat jan kushtet e fes Islame?

  - Kushtet e fes Islame jan pes. Ato jan:

  1.Dshmia (Shehadeti)

  2.Namazi

  3.Zekati

  4.Agjrimi i Ramazanit

  5.Shkuarja n Haxh pr at q ka mundsi.

  6.Si thuhet Dshmia (Shehadeti) dhe 'domethn ajo?

  - Shehadeti thuhet kshtu:

  ESH-HEDU EN LA I LAHE IL-LALL-LLAH  VE ESH-HEDU ENNE MUHAMEDEN ABDUHU VE RESULUHU

  Kjo domethn: Dshmoj se nuk ka asnj t adhuruar me t drejt, prve ALLAHUT dhe dshmoj se MUHAMMEDI sht rob dhe i Drguar i Tij.  7.ka sht Imani - Besimi?

  - Imani sht: T besuarit me zemr (kjo prfshin t besuarit n Allahun, n melaiket e Tij, n librat e Tij, n pejgambrt e Tij, n Ditn e Gjykimit dhe t besuarit n caktimin e Allahut etj.), t shqiptuarit me goj (shehadeti) dhe kryerja e veprave (namazi etj.).

  8.Sa dhe cilat jan kushtet e Besimit - Imanit ?

  - Feja Islame ka gjasht kushte t Besimit (Imanit), e ato jan:

  1.Besimi n Allahun

  2.Besimi n melaiket e Tij

  3.Besimi n librat e Tij

  4.Besimi n pejgambert e Tij

  5.Besimi n Ditn e Gjykimit

  6.Besimi n caktimin e Allahut

  9. Cila sht gjja themelore n Fen Islame?

  - Gjja themelore n Fen Islame sht besimi n Allahun e Lartsuar.

  10. Si duhet t besoj njeriu n ekzistencn e Allahut?

  - Njeriu sht i obliguar t jet i bindur plotsisht n ekzistencn e Allahut, t mos dyshoj aspak n t, t besoj se Allahu sht mbi t gjitha krijesat me Qenien e Tij ashtu siq i takon Madhris s Tij me menyrn q nuk e di askush prej robrve t Tij. Edhe pse Allahu qndron me Veten e Tij mbi t gjitha krijesat e Tij, dija, dgjimi dhe shikimi i Tij sht n do vend dhe me do krijes.

  11. Si e njeh Zotin tend?

  - E njoh n baz t argumenteve dhe krijesave t Tij si jan: nata, dita, Dielli, Hna, Toka, qiejt etj. Allahu i Lartsuar thot: "Prej argumenteve t Tij jan: nata, dita, Dielli e Hna, prandaj mos i bni sexhde (mos i adhuroni) as Diellit e as Hns, por bni sexhde All-llahut i Cili i krijoi ato...", dhe thot Allahu i Lartsuar: "N krijimin e qiejve e t Toks, n ndryshimin e nats dhe t dits, ka argumente t qarta pr ata q kan arsye dhe intelekt".

  12. Cilat jan llojet e Tevhidit?

  1. Tevhidi Rububijjeh

  2. Tevhidi Uluhijjeh dhe

  3. Tevhidi Esma ves - Sifat

  13. ka nnkupton me Tevhidin Rububijjeh?

  - Tevhidi Rububijeh nnkupton t besuarit se vetm Allahu sht Zot, Krijues, Furnizues, Drejtues dhe Posedues i do gjje. Ai e drejton dhe e rregullon do gj dhe i di imtsit e do gjje. Vetm Ai sht q jep jetra dhe merr shpirtra. Vetm Allahu mund t sjell dobi dhe t mira dhe vetm Ai mund t'i largoj dmt dhe rreziqet. do gj sht n Doren e Tij. Ai sht i Plotfuqishm i Cili vepron ka t doj dhe gjykon si t doj dhe nuk ka shok n asgj.

  14. ka nnkupton me Tevhidin Uluhijjeh?

  - Tevhidi Uluhijeh nnkupton t besuarit se vetm Allahu sht Ai i cili meriton t adhurohet dhe askush tjeter prve Tij. Pra, jeriu sht i obliguar q gjith adhurimin, t dukshmin dhe t fshehurin, t'ia kushtoj vetm Allahut dhe askujt tjetrr prve Tij, kushdo qoft ai, melaike i veuar apo pejgamber i drguar. Pra , t gjitha llojet e adhurimit si: lutja, prulja, dashuria, frika, shpresa etj., nuk bn q t'i drejtohen askujt tjetr prve Allahut t Lartsuar.

  15. ka nnkupton me Tevhidin Esma ues sifat -Besimi n Emrat dhe Cilsit e Allahut-?

  - Tevhidi Esma ve sifat nnkupton t besuarit se Allahu ka emra t bukur dhe cilsi t larta dhe t prsosura , n t cilat askush nuk sht i barabart. Allahu thot: "Askush nuk sht si Ai. Ai sht Dgjuesi dhe Vshtruesi i do gjje ''

  16. Si jemi t obliguar q ta emertojm dhe cilsojm Allahun?

  - Njeriu sht i obliguar q ta emertoj dhe cilsoj Allahun ashtu si e ka emertuar dhe e ka cilsuar Ai Vetvetn e Tij, apo ashtu si e ka emertuar dhe e ka cilsuar At i Drguari i Tij Muhamedi salAll-llahu alejhi ve sel-lem, duke mos e krahasuar dhe prgjasuar At me askend dhe duke mos i keqinterpretuar dhe mohuar cilsit e Tij.

  17. Cili sht kushti i dyt i Imanit?

  - Kushti i dyt i Besimit (Imanit) sht besimi n Melaike.

  18. A jan melaiket krijesa t dukshme pr njerzit?

  - Melaiket jan bot e fsheht. Ato jan krijesa t padukshme pr njerzit, ndonjher edhe t dukshme me lejen e Allahut.

  19. A e meritojn melaiket q t adhurohen?

  - Jo, as melaiket e askush tjetr prve Allahut nuk e meriton t adhurohen.

  20. Prej far jan t krijuara melaiket?

  - Melaiket jan t krijuara prej drits.

  21. Sa sht numri i Melaikeve?

  - Numrin e tyre nuk e di askush prve Allahut.

  22. A i kundrshtojn Melaiket urdhrat e Allahut?

  - Melaiket jan plotsisht t nnshtruara ndaj Allahut dhe asnjher nuk e kundrshtojn urdhrin e Tij, Allahu n Kur'an thot: "Nuk e kundrshtojn Allahun pr asgj q Ai i urdhron dhe punojn at q jan t obliguar".

  23. Prmendi disa nga detyrat e melaikeve?

  1. Bartja e shpalljes tek pejgambrt.

  2. Shkruarja e veprave t njerzve.

  3. Marrja e shpirtave t njerzve etj..

  24. Prmendi emrat e disa melaikeve?

  1. Xhibril (Bart shpalljen e Allahut deri te pejgambrt)

  2. Mikail (sht i obliguar pr shiun dhe bimt)

  3. Israfil (sht i obliguar t'i fryj Surit)

  4. Malik (sht mbikqyrs i zjarrit t Xhehennemit)

  5. Melekul mevt (sht i obliguar pr marrjen e shpirtave t njerzve).

  25. Cili sht kushti i tret i besimit?

  - Kushti i tret i besimit (Imanit) sht besimi n librat e shpallura nga Allahu i Madhruar.

  26. Kujt i jan zbritur librat e shenjta?

  - Librat e shenjta i jan zbritur Pejgamberve.

  27. ka kan prmbajtur ato libra?

  - Libra e shenjta kan prmbajtur ligje dhe rregulla se si duhet t adhurohet vetm Allahu e askush tjetr prve Tij.

  28. far ka ndodhur me librat e shenjta pas vdekjes s pejgambrve?

  - Pas vdekjes s pejgamberve njerzit i kan ndryshuar kto libra duke shtuar fjal t tyre apo duke i munguar fjalt e Allahut. Ktij ndryshimi i ka shptuar vetm Kur'ani, i cili sht dhe do t mbetet i pandryshuar.

  29. Si duhet besuar librat e shenjta q kan zbritur para Kur'anit?

  - Njeriu sht i obliguar q kto libra t'i besoj n prgjithsi; se jan zbritur nga Allahu dhe kan qen fjal t Allahut; se ka pasur udhzime n to dhe kan thirrur n besim t pastr (Tevhid); se jan t anuluara me Kuran, si dhe jan t ndryshuara sot.

  30. Prmendi emrat e disa librave t shpallura?

  1. Tevrati- i sht zbritur Musait salAllahu alejhi ve sel-lem .

  2. Zeburi- i sht zbritur Daudit salAllahu alejhi ve sel-lem .

  3. Inxhili- i sht zbritur Isaut salAllahu alejhi ve sel-lem .

  4. Kur'ani- i sht zbritur Muhamedit salAllahu alejhi ve sel-lem.

  31. Cili sht kushti i katrt i besimit?

  - Kushti i katr i besimit (Imanit) sht besimi n Pejgamber.

  32. ka jan pejgambert?

  - Pejgambrt jan njerz q Allahu i Lartsuar i ka zgjedhur pr t'ua msuar njerzve fen, pr t'ua br t qart se ka u sjell dm e ka u sjell dobi. Pejgambert kan qen njerzit me cilsit m t larta.

  33. A jan emrat e t gjith pejgamberve t premendur n Kur'an?

  - N Kur'an jan t prmendur vetm disa prej emrave t pejgamberve.

  34. Cili sht Pejgamberi i fundit?

  - Pejgamberi i fundit pas t cilit nuk do t kt pejgamber tjetr sht Muhamedi salAllahu alejhi ve sel-lem.

  35. Prmendi disa emra t pejgamberve t prmendur n Kur'an?

  1. Nuhu salallahu alejhi ve sel-lem

  2. Ibrahimi salallahu alejhi ve sel-lem

  3. Musai salallahu alejhi ve sel-lem

  4. Isau salallahu alejhi ve sel-lem

  5. Muhamedi salallahu alejhi ve sel-lem.

  36. Cili sht kushti i pest i besimit?

  - Kushti i pest i besimit (Imanit) sht besimi n Ditn e Fundit (Ditn e Kijametit).

  37. ka nnkupton me fjaln Dita e Fundit?

  - Kjo nnkupton t besuarit e do gjje q do t ndodh pas vdekjes, pr t cilat ka lajmeruar Allahu dhe i Drguari i Tij Muhamedi salAll-llahu alejhi ve selem, si jan: Pyetja, knaqsia apo denimi n varr, ringjallja, dhnja e llogaris, Havdi i Pejgamberit salAll-llahu alejhi ve sel-lem (liqeni - nga i cili do t pijn uj vetm pasuesit e tij), Ura e Siratit, Xhenneti, Xhehenemi etj.

  38. A do ta shohin besimtart Zotin e tyre n ahiret?

  - Po, besimtart do ta shohin Allahun e Madhruar me syt e tyre dhe kjo pr ta do t jet knaqsia m e madhe, madje edhe m e madhe se sa hyrja e tyre n Xhennet.

  39. Cili sht kushti i gjasht i besimit?

  - Kushti i gjasht i besimit (Imanit) sht besimi n caktimin e Allahut.

  40. Si duhet t besoj muslimani n caktimin e Allahut?

  - Muslimani duhet t besoj se do gj q ndodh n kt bot, ndodh vetm sipas caktimit t Allahut, kurse ajo gj q nuk ka ndodhur , nuk ka ndodhur sepse Allahu nuk e ka caktuar.

  41. Caktimi i Allahut ka kater shkall, cilat jan ato?

  - do gj q ndodh nuk ndodh pa e ditur, dshiruar, shkruar dhe pa e krijuar All-llahu i Lartsuar. Pra caktimi i All-llahut ka katr shkall:

  1. Dija

  2. Dshira

  3. Shkrimi dhe

  4. Krijimi.

  burimi-www.udhezimi.com

 2. #2
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Citim Postuar m par nga ramazan_it Lexo Postimin
  4.Cili sht Pejgamberi i juaj?

  - Pejgamberi yn sht Muhamedi salAll-llahu alejhi ve sel-lem.

  Ibrahimi, Musai, Isai, ..., a nuk ishin edhe ata Pejgamberet tane?

  Muhamedi a.s. ishte Pejgamberi i fundit, por jo i vetmi Pejgamber per neve.

 3. #3
  Besimtar Musliman Maska e strange
  Antarsuar
  31-10-2006
  Postime
  4,278
  U bre ti te na msosh neve fen ton ?
  Mso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

 4. #4
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Citim Postuar m par nga strange Lexo Postimin
  U bre ti te na msosh neve fen ton ?
  Mos te vlon gjaku menjeher, pa e lexuar artikullin fare.

  Une jam Musliman, por nuk i thuhet besimtarit cili eshte Pejgamberi yt. Per besimtarin Pejgamber jane te gjithe ata qe i permend Allahu ne Kuran. E Muhamedi a.s. ishte Pejgamberi i fundit.  Me trego nese feja jote po thojka ndryshe.

 5. #5
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774
  Citim Postuar m par nga master2006 Lexo Postimin
  Ibrahimi, Musai, Isai, ..., a nuk ishin edhe ata Pejgamberet tane?

  Muhamedi a.s. ishte Pejgamberi i fundit, por jo i vetmi Pejgamber per neve.
  Selam alejkum master2006, pik s pari msohu me dhan selam, se muslimani muslimanin e prshndetn me selam, pastaj n rastse nuk din pyet.

  Sa pr at q ke prmendur m sipr nuk mundem me ju prgjigj nji personit q e njoh se nuk i pranon hadithet, pasi ajo q sht prmendur sht hadith. E din ti shum mir se t kan argumentuar edhe n tema t tjera pr kt q krkon ti, por ju jeni msuar me tregu menuri me mohim t hadithefe dhe ju duket vetja dijetar. Po ku ishte problemi jot se thue se Pejgambert tjer a nuk ishin Pejgambert tan mbasi kam shkruajtur m sipr, Citoj: 4.Besimi n pejgambert e Tij, A mos vall t ka ikur nga shikimi?

  Po ti o master2006, kush ta pruri shpalljen Muhammedi s.a.v.s., apo t gjith Pejgambert?
  Aty ishte fjala se kush ishte Pejgamberi yt dmth aludon n Pejgamberin e fundit dhe jo ashtu si mendon ti t bn prarje gjoja se ne i mohojm Pengambert e tjer?

  Mos kshtu o master2006, fol hajr o hesht.

  N vend q t bsh dika pr t prfituar t tjert ti vetm se po fut urrejtje. A se kupton ti kt?

  Un t kam thn se me ty nuk dua t debatoj se je mohues i fort i haditheve dhe nji person q mohon hadithet ka mohuar Muhammedin, nji person q mohon Muhammedin, ka mohuar edhe Pejgambert tjer. M mir do ishte q ti t sjellsh tem n vete se sa ti prish temat e t tjerve.

  Selam alejkum.

  Selam alejkum.
  Ndryshuar pr her t fundit nga ramazan_it : 16-11-2010 m 17:26

 6. #6
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Citim Postuar m par nga ramazan_it Lexo Postimin
  Selam alejkum master2006, pik s pari msohu me dhan selam, se muslimani muslimanin e prshndetn me selam, pastaj n rastse nuk din pyet.

  Sa pr at q ke prmendur m sipr nuk mundem me ju prgjigj nji personit q e njoh se nuk i pranon hadithet, pasi ajo q sht prmendur sht hadith.

  Selam alejkum.
  Alejkum selam,

  ke te drejte per pershendetje, por perderisa shume postime i bejme gjate dites ne kete forum, disi nuk po me duket e nevojshme qe qdo her te pershendesim njeri tjetrin. Une e konsideroj forumin si nje shtepi me mysafir brenda, e qe nuk ka nevoj qdo bisede mes tyre te filloj apo mbaroj me pershendetje. Megjithate ke te drejte.

  Kurse sa per ate qe thua se nuk mundesh te me pergjigjesh, ateher ky nuk eshte problem i imi. Do te ishte e rruges qe lexuesit tjere te kuptonin te verteten, cilido qofte qe kemi te drejte, une apo ti.

  Mua nuk mu duk e arsyeshme, qe nje fillestar ne islam, ta bej pyetjen "cili eshte Pejgamberi yt". E din ti mire qe cdo Pejgamber e kishte nje detyre, pra te therras njerezit ne besimin ne Nje Zot. Te gjithe Pejgamberet u derguan nga i nje dhe i vetmi Zot. Nuk mund t'i ndajme Pejgamberet ky i imi e ai i atij.

  Selam.

 7. #7
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774
  Citim Postuar m par nga master2006 Lexo Postimin
  Alejkum selam,

  ke te drejte per pershendetje, por perderisa shume postime i bejme gjate dites ne kete forum, disi nuk po me duket e nevojshme qe qdo her te pershendesim njeri tjetrin. Une e konsideroj forumin si nje shtepi me mysafir brenda, e qe nuk ka nevoj qdo bisede mes tyre te filloj apo mbaroj me pershendetje. Megjithate ke te drejte.

  Kurse sa per ate qe thua se nuk mundesh te me pergjigjesh, ateher ky nuk eshte problem i imi. Do te ishte e rruges qe lexuesit tjere te kuptonin te verteten, cilido qofte qe kemi te drejte, une apo ti.

  Mua nuk mu duk e arsyeshme, qe nje fillestar ne islam, ta bej pyetjen "cili eshte Pejgamberi yt". E din ti mire qe cdo Pejgamber e kishte nje detyre, pra te therras njerezit ne besimin ne Nje Zot. Te gjithe Pejgamberet u derguan nga i nje dhe i vetmi Zot. Nuk mund t'i ndajme Pejgamberet ky i imi e ai i atij.

  Selam.
  Alejkum selam master2006, sipas teje si duhet me than se duhet me i prmendur t ghjith Pejgambert n emra, amos vall i din ti o master 122000 Pejgambert e All-llahut prmendsh? Po munde na i bjer q ti njohim edhe na.

  Selam alejkum.

 8. #8
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Mund thuash cili ishte Pejgamberi i fundit, e jo cili eshte Pejgamberi yt.

  selam

 9. #9
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774
  Citim Postuar m par nga master2006 Lexo Postimin
  Mund thuash cili ishte Pejgamberi i fundit, e jo cili eshte Pejgamberi yt.

  selam
  Alejkum selam master2006, SubhanAll-llah, po far je tu than o master2006, po ti qenke shum i uditshm, po ka mendon ti se kush jam un q ti ndryshoj hadithet( fjalt e t Drguarit s.a.v.s., po mendoje njiher para se me shkruajt se ka je tui shkruajt.

  Selam alejkum.

 10. #10
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Citim Postuar m par nga ramazan_it Lexo Postimin
  Alejkum selam master2006, SubhanAll-llah, po far je tu than o master2006, po ti qenke shum i uditshm, po ka mendon ti se kush jam un q ti ndryshoj hadithet( fjalt e t Drguarit s.a.v.s., po mendoje njiher para se me shkruajt se ka je tui shkruajt.

  Selam alejkum.
  Me fal qe po te pyes, lexon ndonjeher Kuranin?


  Selam

 11. #11
  i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
  Antarsuar
  18-11-2008
  Vendndodhja
  Prizren
  Mosha
  42
  Postime
  729
  A spo mundeni me u pershendet ne gjuhen shqipe ju dy fillozofa a?

  Paqja, udhezimi dhe meshira e Zotit qofte me ju!
  Mos ja bj t tjerve at q nuk ke qejf t ta bjn ty!

 12. #12
  i nnshtruar Maska e master2006
  Antarsuar
  15-09-2006
  Vendndodhja
  Prishtin
  Mosha
  36
  Postime
  1,238
  Citim Postuar m par nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
  A spo mundeni me u pershendet ne gjuhen shqipe ju dy fillozofa a?

  Paqja, udhezimi dhe meshira e Zotit qofte me ju!
  Pershendetje, po ikim prej teme po nejse. Une e mbeshtes pershendetjen ne gjuhen shqipe por per hir te kolegialitetit me biseduesin me larte perdora ne gjuhen arabe.

 13. #13
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774
  Ju m sipr n keni dika me temn folni, prndryshe hapni tema t tjera ku ti shperheni ata pyetjet e juaja dhe ndoshta atje do t'ju prgjigjemi.
  ]
  Moderatort i kshilloj q tim fshin postimet q nuk kan t bjn me temn @, se prndryshe si do her tema mer kahje tjetr.

 14. #14
  Robi i All-llahut
  Antarsuar
  09-01-2008
  Vendndodhja
  N Itali
  Postime
  1,774
  Citim Postuar m par nga Agim Shkodra Lexo Postimin
  Perse nuk ke kurajo qe te pergjigjesh?
  Apo akoma imami dhe hoxha nuk ta kane shkruar pergjigjen?
  Pyetje per fillestaret jane edhe keto Ramazan.
  Pr ata q injorojn nuk ka prgjigje. E kot sht me ty o injorant, se ti edhe me ti pru argumente ti i injoron ato, sikurse i ke injoruar ata argumente q ti kam sjellur n temat tjera, se pyetjet tuaja jan vetm se pr provokim dhe asgj tjetr, se ti je robi i shejtanit dhe ka t mson ai at e thua. Hajt pra mos ti shoh syt derisa ta shoh se je penduar!!!

 15. #15
  Perjashtuar
  Antarsuar
  04-07-2010
  Postime
  227
  Citim Postuar m par nga Agim Shkodra Lexo Postimin
  Kush pritet qe te vije para gjykimit final dhe pse ??
  Perse musulmanet jane duke pritur ardhjen e Jezusit?
  Si eshte e mundur qe nje njeri qe ka vdekur para 2000 vjetesh te kthehet perseri?
  Cfare qellimi ka Zoti qe po e dergon perseri?
  Pyetje te veshtira apo te lehta keto per nje musliman si Ramazani.Ma kthe pergjigjen Ramazan.
  Edhe pse do dal pak nga tema ,por te ma beni hallall.

  Qellimi i Zotit qe e dergon perseri Isen a.s. eshte qe ti demaskoje krishteret dhe rrenat e tyre, dhe tu thote se une jam profet i Zotit dhe jo biri i Zotit dhe une nuk kam ardhe te shperlaje mekatet e te tjereve , dhe se une nuk jam i kryqezuar .Dhe si e fundit eshte qe te vertetohet fjala e Zotit dhe e Muhamedit a.s. ne lidhje me ardhjen e Isaut a.s.

  e ke te qarte shoku Agim

 16. #16
  i/e regjistruar
  Antarsuar
  18-04-2006
  Postime
  560
  Citim Postuar m par nga Muhamer Lexo Postimin
  Edhe pse do dal pak nga tema ,por te ma beni hallall.

  Qellimi i Zotit qe e dergon perseri Isen a.s. eshte qe ti demaskoje krishteret dhe rrenat e tyre, dhe tu thote se une jam profet i Zotit dhe jo biri i Zotit dhe une nuk kam ardhe te shperlaje mekatet e te tjereve , dhe se une nuk jam i kryqezuar .Dhe si e fundit eshte qe te vertetohet fjala e Zotit dhe e Muhamedit a.s. ne lidhje me ardhjen e Isaut a.s.

  e ke te qarte shoku Agim
  ================================================== ==========
  qy qy, ani "qellimi i Zotit" .............. valla mysliman te forte, e dine qellimin e Zotit, qka po done dhe qka ka me ba me isen!!!!mue po me doket se pake teper ju ka dhane drejta Allahu myslimanve, krejt qellimet e allahurt po i dine!

 17. #17
  .................................................. ..............................

 18. #18
  Perjashtuar
  Antarsuar
  04-07-2010
  Postime
  227
  Dardan si pike e pare nuk tu pergjigja ty ,por Agimit dhe si e dyta , kur nuk din mos fut b.... atje ku se kan vendin

  .....

  tema vazhdon .....

  nese keni te thuani dicka me temen urdheroni perndryshe ikni andej nga forumet tua^j

 19. #19
  i/e regjistruar
  Antarsuar
  18-04-2006
  Postime
  560
  kadale he burre mysliman, mose u inatose , myslimanet jane te paqes dhe nuk idhnohen kallaj!ai une bithen e futa te myslimanet, ndoshta kame ba "gabim" po jame mese i sigurte, se ma e mire eshte bitha e jem se do ftyra te myslimanve!

 20. #20
  Perjashtuar
  Antarsuar
  04-07-2010
  Postime
  227
  Ok ndoshta ke te drejte , e respektoj mendimin tuaj ,por nje keshille nga une , mos e fut b.... atje se ndoshta ndonje zezak nga arabia e ka ngateruar forumin si puna jote dhe pasojat jane te paparashikuara.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

 • Ju nuk mund t hapni tema t reja.
 • Ju nuk mund t postoni n tema.
 • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
 • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
 •