LINDJA E MENGJEZIT


Lindja e mengjezit e shplodheshme
nje
luge mjalt me arome pishe.
Rrezet e verdha te ndriteshme
te
mahnisin, te kenaqin syte.

Lindja e mengjezit qiellor
mbeshtjell
c'do jete ne toke,
pambarim dhe lulet me rradhe
ne tere
gjithesine si karvan.

Lindja e mengjezit e hijeshme
hije
midis rrezesh dhe henes,
yjet levizin ne qiellin kthjellor gri,
malet
shtrijne krahet te pushtojne bukurine.