Po
Jo
Ndonjehere
atehere ti nuk qenke kristian, pasi e pohon vete qe nuk ke zemer te bardhe duke thene: Une jam racist me myslot psh sepse jane me ngjyre tjeter pra jo te bardhe- Problemi nuk eshte imi por i atyre qe jane myslo dhe me ngjyre.
kristianet e vertete jane zemerbardhe. ti je zemerzi. turp te keshe!!!
Vasudhaiva Kutumbakam
Sa njerez te mire qe ka shqipriaLum si ata qe do emigrojn ne shqipri, do ta ndjejn veten si ne afrike
![]()
Revolution 1848
Nuk e di cfare saktesisht nenkuptohet me termin RACIST ne kete teme. Ne aspektin e urrejtjes se tjetrit ndaj ngjyres se lekures, po them keshtu:
- Urrej ca njerez te zinj, ashtu sic urrej ca latino (hispanic), ashtu sic urrej ca njerez te verdhe (kinezo-mongol-turk), ashtu sic urrej ca njerez te bardhe. Urrejtja ndaj ca njerezve nuk gjeneron nga ngjyra e lekures se tyre, por nga mentaliteti apo sjellja e tyre.
Une punoj ne nje kompani ku kemi te punesuar nga kombe dhe raca te ndryshme, dhe diskriminimi eshte nje nga elementet me te ndaluara ne kompani per te cilet mund te humbasesh dhe punen, por edhe shansin per t'iu bashkuar kompanise ndonjehere ne jete te jeteve.
Kam miq zezake, kam miq afgane, boshnjake, kroate, sllave te Maqedonise, kam miq indiane... por ka ne kompani zezake qe urrej, boshnjake qe s'i dua, kroate e sllave qe s'i dua, shqiptare qe s'i dua, indiane qe s'i dua...
Nuk e kam urrejtjen ndaj nje grupi te caktuar, por ndaj individeve te caktuar. Tani s'di a quhet kjo racizem ose jo - por ja keshtu eshte puna.
P.S. Me pare kam qene racist - thjeshte s'i duroja te zinjte sepse s'i njihja. Tani qe kam shume miq me ngjyre - e kuptoj qe urrejtjen ndaj tyre (si grup) s'e kam pas te bazuar askund si duhet.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
Votova nganjeher,por nuk e dij se pse,kur jetoj ne nje vend qe shoqerohem me cdo race dhe cdo lloj kombi
- - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
Agim Metbala" ♥
Krijoni Kontakt