Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 94
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin

Jo e tërë kjo ndërmarrje, e lëvizur drejt realizimit të saj, ka gjetur përkrahjen e publikut profesional të gardhit të historianëve. Ekzistojnë iniciativa ose makroprojekte në shërbim të eksplorimit të faktit historik dhe atë t`ia servojnë opinionit historiografik, si të nevojshëm dhe real, por meqë si të tilla janë të kushtueshme në aspektin material, atëherë ato kanë ngelur akoma të parealizueshme. Në disa raste nuk mund të mbështeten teza që ngërthejnë elemente subjektive dhe jo të dorës së parë, por që bazohen në burime nganjëherë edhe të paqëndrueshme shkencërisht.

Të përgjithësosh një strukturë akademike e nënvlerëosh atë, nëse nuk posedon së paku një pasqyrë të veprimtarisë së saj, është një gjykim i ngutshëm në kuptimin e vlerësimit të një subjekti shkencor.

Dar_di
    "Të përgjithësosh një strukturë akademike e nënvlerëosh atë, nëse nuk posedon së paku një pasqyrë të veprimtarisë së saj, është një gjykim i ngutshëm në kuptimin e vlerësimit të një subjekti shkencor".
    =Pajtohëm më mendimin tuaj i nderuar Dar_Di, kalofshi mirë.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    ë përgjithësosh një strukturë akademike e nënvlerëosh atë, nëse nuk posedon së paku një pasqyrë të veprimtarisë së saj, është një gjykim i ngutshëm në kuptimin e vlerësimit të një subjekti shkencor"PORE,QITNI GISHTIN NE KOKE DHE PAKE MENDONI PSE ?Buxhovi nuke duhet qe juve tu japi argumente,e dyta na jemi PELLAZGE,po qfare pellazgesh,aty ashte pyetja.Ne jemi ne keto vise sipas hulumtive 12 000 vjet kurse te tjeret le te lypin argumente,kure ne themi jemi pellazge dihet PSE JEMI NE PELLAZGE.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Buxhovi: Schmitt sulmon historinë shqiptare!

Historiani Jusuf Buxhovi, i pranishëm në një debat të organizuar nga Forumi Rinor i Lidhjes Demokratike të Kosovës, së bashku me forumet rinore të partive politike shqiptare, ka qenë i ashpër në vlerësimin e tij për historianin zviceran, Oliver Jens Schmitt.
    Ai u ka thënë të rinjve në politikë se shqiptarët nuk kanë nevojë të frikësohen prej madhështisë së historisë së tyre.

“Para disa ditësh Schmitt ishte këtu, një historian shumë i kontestuar, i cili e sulmon historinë tonë aty ku është gjëja më e shenjtë – Skënderbeun”, ka thënë Buxhovi, transmeton RTV21.

Sipas tij, është turp i madh që një historian si Schmitt ftohet të ligjërojë para studentëve shqiptarë, deputetëve të Parlamentit të Kosovës e zëvendësministrave kosovarë.

“Schmitt fyen edhe shkon aq larg sa thotë se as teoria ilire nuk ekziston dhe se historia shqiptare duhet të shikohet në kontekstin ballkanik. Kjo do të thotë se duhet të kthehemi në një çorbë ballkanike”, ka thënë Buxhovi. /Telegrafi/

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Genti.. për postimin:

Diella1 (31-10-2013)

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Buxhovi: Schmitt sulmon historinë shqiptare!

Historiani Jusuf Buxhovi, i pranishëm në një debat të organizuar nga Forumi Rinor i Lidhjes Demokratike të Kosovës, së bashku me forumet rinore të partive politike shqiptare, ka qenë i ashpër në vlerësimin e tij për historianin zviceran, Oliver Jens Schmitt.
    Ai u ka thënë të rinjve në politikë se shqiptarët nuk kanë nevojë të frikësohen prej madhështisë së historisë së tyre.

“Para disa ditësh Schmitt ishte këtu, një historian shumë i kontestuar, i cili e sulmon historinë tonë aty ku është gjëja më e shenjtë – Skënderbeun”, ka thënë Buxhovi, transmeton RTV21.

Sipas tij, është turp i madh që një historian si Schmitt ftohet të ligjërojë para studentëve shqiptarë, deputetëve të Parlamentit të Kosovës e zëvendësministrave kosovarë.

“Schmitt fyen edhe shkon aq larg sa thotë se as teoria ilire nuk ekziston dhe se historia shqiptare duhet të shikohet në kontekstin ballkanik. Kjo do të thotë se duhet të kthehemi në një çorbë ballkanike”, ka thënë Buxhovi. /Telegrafi/
    Pajtohem mê këtê postim por edhe më shumë me reagimin e Buxhovit ndaj Shmitit, atij nuk duhen ti hapen dyert e univerziteteve tona kurrêsesi qê ti infektoje edhe studentet tanê, kategorisht duhet rrefyzu pranija e tij ne instituionet tona, i lumtê Buxhovit !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 22-04-2012 më 15:18
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 22-04-2012 më 15:18
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Buja ia ndalon Buxhovit të flas për "Kosovën"

Ministri i Arsimit, Ramë Buja ia ka ndaluar Jusuf Buxhovit ligjëratën për historinë e Kosovës në “Javën e shkencës”, duke thënë se nuk na duhet historia e tij. E tëra kjo ka ndodhur gjatë “Javës së shkencës” që pritet të mbahet sot në Prishtinë.

Ka qenë ministri i MASHT-it, Ramë Buja i cili ka urdhëruar që një ditë para fillimit të kësaj jave të urdhëroi heqjen e emrit nga lista e ligjëruesve të Buxhovit në këtë javë shkencore.

Historiani Jusuf Buxhovi ishte caktuar ditë më parë, po nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës që të mbajë një ligjëratë rreth “Kosovës” në kuadër të Javës së Shkencës, e cila fillon sot, me 16 maj, dhe do të zgjas deri me 10 qershor.

I kontaktuar nga “Bota Sot”, historiani Jusuf Buxhovi thotë se një veprim i tillë i ministrit Buja, mbase edhe mund të jetë i pritshëm ngaqë ai u kritikua ashpër me rastin e premtimeve që i bëri ministrit turk rreth mundësisë që në tekstet shkollore të historisë të ndryshohet qëndrimi i deritanishëm rreth Perandorisë Osmane si pushtues.

Ndërkohë Buxhovi ka thënë se Buja urdhrin e tij që ai mos të mbaj ligjëratë në këtë seminar e a dhënë me fjalët, “nuk na duhet historia e tij”.

Indeksonline
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    pjestaret e UDB-s po dalin ne sken

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Ky,Ram Buja,ska drejte,te baje kete.Nuke ashte pune private,java e shkences,duhet gjdo mendim dhe dijuni te tregohen,pa mare parasysh,ai shkrovi librin dhe duhet te qmohet puna e Buxhovit.Me fjale tjera,rame buja nuke dine te foli shqipen,dhe tashe pengon shqipetarin te mer pjes ne javen shkencore,ky ashte nji turp i madh.

i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    LDK: PDK po falsifikon historinë!

Prishtinë, 16 maj - Partia Demokratike e Kosovës (PDK), që do të bëjë shkencë me 400 e 80 mijë euro në vit, e ka nisur ‘Javën e Shkencës’ sikur të ishte ‘java e shkencës së vet’, thuhet në një reagim të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK).

“Në sallë, në pamjet që u bënë publike, ishin të gjithë, nëpunës e shërbëtorë, zëvendës e drejtorë PDK-istë, por aty munguan shkencëtarët. Dhe kjo ishte e pritshme meqë shkencëtarët e dijetarët e Kosovës nuk kanë të bëjnë me ‘shkencën’ e PDK-së, me mashtrimet e falsifikimet e qeverisë së saj”.

“Është qeveria e PDK-së që tash e një vit, ditë pas dite, po falsifikon historinë e popullit shqiptar, qeveria që po falsifikon edhe të tashmen e Kosovës, qeveria që nuk dëshiron ta dëgjojë të vërtetën në asnjë fushë dhe për asnjë çështje”.

“Nga kjo Javë, PDK-ja përjashtoi edhe shkrimtarin e historianin e njohur, Jusuf Buxhovin, njeriun që për shkencën ka bërë më shumë se që mund të bëjnë të gjitha ekipet që mund të ngarkojë ministri Ramë Buja për të falsifikuar. Buxhovi, edhe pse i ishte konfirmuar pjesëmarrja me një ligjëratë, më 17 maj, u përjashtua, sepse kishte kërkuar shkarkimin e Bujës, kur ky urdhëroi falsifikimin e historisë shqiptare”.

“Sjelljet e tillë të qeverisë së PDK-së, LDK e konsideron skandaloze dhe të papranueshme. LDK kërkon veprime të përgjegjshme, respektim të punës e të dijes së figurave të njohura të kombit, si dhe përgjegjësi për qeveritarët që po sillen papërgjegjshëm”, thuhet në reagim.

LDK konsideron se kjo qeveri në vijimësi po e dëmton arsimin dhe shkencën në Republikën e Kosovës, po shkel autonominë e institucioneve arsimore e shkencore, duke imponuar interesa të ngushta e duke rekrutuar militantë partiakë si kuadër akademik
    http://www.kohaditore.com/index.php?page=1,13,99725
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bajraku : 16-05-2012 më 16:14

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •