Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 98
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2009
    Postime
    119
    Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Kapetan, mė duhet tė tė them – je njėsoj si Llapi, i dhėnė me mish e me shpirt idhujtarisė, vetėm se njė ēikė mė i qytetarizuar.

(Llap, kur tė rritesh, do tė bėhesh si Kapetani).

Diskutimi ynė mbaron kur thuash se Thaqin, K e L nuk i konsideron engjuj. Kjo quhet “filozofia/dinakėria fshatareske”. Tek unė kjo nuk funksionon. Nuk mund t’i mbulosh tė ēarat e karakterit tė tyre tė mėdha sa grand canyon me “nuk janė engjuj”. Vetėm e tregon se je larg debatit tė mirėfilltė, sado qė mundohesh tė hiqesh si i hapur ndaj diskutimit, je larg nga tė pranuarit e evidentes, pavarėsisht se e ke para syve. Andaj edhe tė thashė qė je vetėm edhe njė subjekt tjetėr nė radhė i PDK-sė.
    Reagimi im ishte i karakterit parimor dhe ne asnje menyre nuk pata per qellim te beje lajka se nuk me intereson fare se qfare mendon ti per mua. Ku lodhem une te pelqejne apo jo ty qendrimet e mia.Une gjerat i shikoj me syte e mi dhe i vleresoj me logjiken time.Nuk u besoj une intrigave dhe sterzmadhimet mediatike
    te gazetareve te paguar nga kundershtare te qeverise dhe nga opozita dhe grupet e interesit.
    Ti mbaje mendimin tend ,LLapi te veten dhe une e mbaje timin ,secili mat me kandar te vete.Sipas teje i hapur per diskutim don te thote te akuzoshe dhe te shpifish sa te mundesh per qeverine apo jo?Po e din ti se e mire apo e keqe kjo qeveri eshte qeveria te cilen e ka zgjedhe vete populli i Kosoves dhe te ciles i ka vertetua besimin ne zgjedhjet e sapombajtura lokale,perkunder zhurmes dhe fushates se akuzave dhe shpifjeve .Madje partia qe ka qene me e zeshmja ne shpifje ka kaluar shum keq. Ky popull eshte kalitur tashme dhe ka fituar imunitet te pacenushem ndaj virusit propagandistik dhe intrigave.Nuk mashtrohet lehte nga askush ore kinku jo, mos u merakos.Gjalle do jemi dhe do te jemi deshmitare kur PDK do te fitoje bindshem zgjedhjet e ardheshme.Kjo fushate dhe simpatia juaj per ate vestervejkun e Holandes vetem sa ju ndihmon te thellojne fitoren.
    Po perseris edhe njehere se Thaqi me shoke nuk mendoj se jane te persosur,por jane me te miret ne sqenen aktuale politike te Kosoves.

Mos kerko nga tjeret te mendojne me koken tende.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kapidani 9 : 06-09-2010 mė 16:45

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anėtarėsuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520
    si kjo teoria e Albinit
    si ajo teza e Danajt

me duken sikur -nje yll ne galaktitke

here lind-e me shume humbet.

pa ekonomi-pa rimekemje

s'ka bashkim.

jemi populli fjetur,edhe s'dime c'eshte pakenaqesia.

qeveritaret ne favor te interesave te tyre vetiake,mos behet edhe Albini si Erion Veliaj

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Himni i Kosoves

Aty ku flet
    kosovarēe nėna
    ku nuk shndrit kurrė
    dielli e as hėna

Aty ku nuk tė ndahet
    kurrė gazepi
    ku zot shtėpie
    ėshtė minoriteti

Aty ku udhėheqin
    Llapi e Drenica,
    aty ku flamuri
    i ka 6 “zvezdica”

Aty ku dikujt
    i bėn ve dhe knusi,
    vendi me flamur
    si Miki Mausi

Aty ku meshkujt
    martohen ndėr vete,
    ku falen traktorė
    pėr minoritete

Aty ku tė vdekurit
    i thonė rroftė Rugova,
    “shtet” multietnik
    me emrin Kosova

Tu ngjat jeta kapidani 9!

Si i thone nje fjale: " ate cfare ndjene populli, e tregon poeti" . Ta nisa kete poezi, per ta vertetuar thenjen lart. Nuk eshte poezi e imja. Autori nuk dihet.
    Te tilla ka ende. Kujtoje kengen e " Troja " Ajo shfaqte
    me se miri ate qe ndjente populli.

Mos ma merr per te keq, por me duhet te them. Edhe pse disa here e potencove se nuk simpatizon askend, ti je se pakut nje simpatizant i PDK-se. Them me se pakut, se mesiguri je aktivist i vyeshem i saje. Kjo nuk eshte ndoj gje e ndaluar. Eshte plotesisht legjitime, vetem desha te them se e kam kuptuar qysh ne fillim se jam duke diskutuar jo me nje njeri qe ne politike eshte neutral ( ashtu si jam vet), por me nje qe anon bile shum.

Kaq njehere, ( ndoshta ) ndihemi prap.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2009
    Postime
    119
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Himni i Kosoves

Aty ku flet
    kosovarēe nėna
    ku nuk shndrit kurrė
    dielli e as hėna

Aty ku nuk tė ndahet
    kurrė gazepi
    ku zot shtėpie
    ėshtė minoriteti

Aty ku udhėheqin
    Llapi e Drenica,
    aty ku flamuri
    i ka 6 “zvezdica”

Aty ku dikujt
    i bėn ve dhe knusi,
    vendi me flamur
    si Miki Mausi

Aty ku meshkujt
    martohen ndėr vete,
    ku falen traktorė
    pėr minoritete

Aty ku tė vdekurit
    i thonė rroftė Rugova,
    “shtet” multietnik
    me emrin Kosova

Si i thone nje fjale: " ate cfare ndjene populli, e tregon poeti" . Ta nisa kete poezi, per ta vertetuar thenjen lart. Nuk eshte poezi e imja. Autori nuk dihet.

Mos ma merr per te keq, por me duhet te them. Edhe pse disa here e potencove se nuk simpatizon askend, ti je se pakut nje simpatizant i PDK-se. Them me se pakut, se mesiguri je aktivist i vyeshem i saje. Kjo nuk eshte ndoj gje e ndaluar. Eshte plotesisht legjitime, vetem desha te them se e kam kuptuar qysh ne fillim se jam duke diskutuar jo me nje njeri qe ne politike eshte neutral ( ashtu si jam vet), por me nje qe anon bile shum.

Pervoja dhe vitet e bejne te veten daja Goni,vjen nje kohe qe njeriu arrine te mendoje dhe vleresoje me koken e tij,te dalloje intrigen nga e verteta dhe te identifikoje primesat e propagandes tendecioze sado prefide dhe te sofistikura te jene ato.Ne keto baza ne menyre instiktive reagon pothuajse i sigurte se ka te drejte,dhe me beso rralle here me ka dale gabim viteve te fundit.
    Kjo edhe me jep kurajo pse jo, kam edhe une preferencat e mija ne politike,me gjithe nevojen dhe deshiren per nje zgjedhje me te gjere dhe kualitative ,mundesite jam tejet te kufizuara daja Goni.Po te kufizuara brenda spektrit politik aktual te Kosoves bashkangjite edhe Vetevendosjen tendeush nuk do te kishte deshire kur duhet te beje zgjedhjen te kete kualitete maksimale,por realiteti aktual eshte ashtu si eshte dhe brenda ketyre kufijeve preferenca ime eshte deri sot me e mira e mundeshme , te jem i sinqerte.
    Kur eshte ne pyetje Shqiperia mes PD-se dhe PS-se po te heqesh Berishen dhe Ramen nga lidershipi e kam veshtire te zgjedhe.Mes Berishes dhe Rames nese pyetem une nuk jam per asnjerin dhe jam skeptik se Shqiperia e udhehequr nga njeri nga keta do te arrije ndonje progres te dukshem.
    Ke verejte se si ne te dy anet e kufirit lufta politike per marrjen e pushtetit luhet me monedhen e luftes kunder korrupcionit,zjua se shqiptaret jane hajnat me te medhej ne bote.NUK u duhen armiqet shqiptareve sepse ata jane armiku me i madh i vetes se tyre.Jepi ndonje post dhe di ti nxjerre syte edhe vellaut .Shtiren se jane luftetaret me te medhej kunder korrupcionit edhepse si pozita si opozita jane pothuajse te zhytura njesoj ne korrupcion.Si thone nuk ka pse e shane vegshi qerepin.
    Je djale shum i menqur daja Goni,se more guximin te me vleresosh si aktivist partiak nga dy tri shkrime,por kete here ke gabuar se te siguroj se jo aktivist por nuk jam anetar i asnje partie dhe une ruaj ende respektin per LPK-ne,por ata qe duhej ta mbanin jo vetem gjalle por edhe ta ngrisnin ne piedestal si parti simbol krenarie dhe lavdie e braktisen dhe u shperndane si milli i maxhupit pas interesit,me siguri te pafuqishem te bartin mbi supe lavdine e partise se heronjeve dhe atdhetareve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kapidani 9 : 08-09-2010 mė 08:31

Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga kapidani 9 Lexo Postimin
    Pervoja dhe vitet e bejne te veten daja Goni,vjen nje kohe qe njeriu arrine te mendoje dhe vleresoje me koken e tij,te dalloje intrigen nga e verteta dhe te identifikoje primesat e propagandes tendecioze sado prefide dhe te sofistikura te jene ato.Ne keto baza ne menyre instiktive reagon pothuajse i sigurte se ka te drejte,dhe me beso rralle here me ka dale gabim viteve te fundit.
    Kjo edhe me jep kurajo pse jo, kam edhe une preferencat e mija ne politike,me gjithe nevojen dhe deshiren per nje zgjedhje me te gjere dhe kualitative ,mundesite jam tejet te kufizuara daja Goni.Po te kufizuara brenda spektrit politik aktual te Kosoves bashkangjite edhe Vetevendosjen tendeush nuk do te kishte deshire kur duhet te beje zgjedhjen te kete kualitete maksimale,por realiteti aktual eshte ashtu si eshte dhe brenda ketyre kufijeve preferenca ime eshte deri sot me e mira e mundeshme , te jem i sinqerte.
    Kur eshte ne pyetje Shqiperia mes PD-se dhe PS-se po te heqesh Berishen dhe Ramen nga lidershipi e kam veshtire te zgjedhe.Mes Berishes dhe Rames nese pyetem une nuk jam per asnjerin dhe jam skeptik se Shqiperia e udhehequr nga njeri nga keta do te arrije ndonje progres te dukshem.
    Ke verejte se si ne te dy anet e kufirit lufta politike per marrjen e pushtetit luhet me monedhen e luftes kunder korrupcionit,zjua se shqiptaret jane hajnat me te medhej ne bote.NUK u duhen armiqet shqiptareve sepse ata jane armiku me i madh i vetes se tyre.Jepi ndonje post dhe di ti nxjerre syte edhe vellaut .Shtiren se jane luftetaret me te medhej kunder korrupcionit edhepse si pozita si opozita jane pothuajse te zhytura njesoj ne korrupcion.Si thone nuk ka pse e shane vegshi qerepin.
    Je djale shum i menqur daja Goni,se more guximin te me vleresosh si aktivist partiak nga dy tri shkrime,por kete here ke gabuar se te siguroj se jo aktivist por nuk jam anetar i asnje partie dhe une ruaj ende respektin per LPK-ne,por ata qe duhej ta mbanin jo vetem gjalle por edhe ta ngrisnin ne piedestal si parti simbol krenarie dhe lavdie e braktisen dhe u shperndane si milli i maxhupit pas interesit,me siguri te pafuqishem te bartin mbi supe lavdine e partise se heronjeve dhe atdhetareve.
    Po e nisi dikund, e po vazhdoj me tej.
    E kam thene: " Je se pakut nje simpatizant i PDK-se " " E them se pakut, sepse mesiguri ( ne kete rast- mbase, ndoshta ) je aktivist i PDK-se". Pra si po e shef, fort i nderuari kapidan, nuk e morra, si thua ti guximin, dhe as do ta marre, te te quaj AKTIVIST te kesaj apo asaje partie a organizate. Jo pse mungon guximi, por se mungon informacioni. Me ato qe thash pra, vetem desha ta beje me dije, se une jam duke e ditur qe ti nuk je neutral sikurse qe jam une. Dhe ti fare kot ma the : " vetvendosjen tende" . Une edhe njehere ta perseris, se nuk jam as antare dhe as simpatizant i asnje subjekti politik. Dhe mesiguri qe me kete klase fshatareske qe sillet neper Kosove me stupc ne krah e me kostume Armani, as qe do te jem ndonjehere.
    Tash pak per Shqipnin.
    I nderuari kapidan! Pritet qe bugjeti i Shqipnise per vitin 2011 te jete 9 miljard euro. Edhe atje po bejne gam,gam,gam, por edhe po punohet. Jo sikurse te ne gam,gam,gam e mandej prap ham,ham,ham, e kurgja hiq.
    Une per veten time nje gje e di. LDK, PDK dhe AAK nuk do ta marrin voten time se pakut edhe 15 vjet. Ti do te thua " per momentin nuk kemi me te mire" Une mendoj ndryshe. Une deshiroj ti provoj edhe te tjeret. Dhe me beso, ne fund te fundit do ti jap voten time edhe haxhi mergjes. Dhe faji nuk do te jet i imi, por i matufeve pleq nga LDK-ja dhe hajnave e cubave nga Dukagjini e Drenica.

Pse o kapidan e kishe zakon, kur nje gje nuk po te pelqejke, ti nuk po u mirrshe me te. Ti thjeshte po e injorojshe. Nuk ma interpretove poezine qe ta nisa, e as ata dy rreshta nen te.

PS. LPK-ne e kam pas simpatizuar edhe une nje kohe te gjate. Deri kur u be mashe e neukomunisteve.

Me nderime
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Daja-GONI : 08-09-2010 mė 09:32

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2009
    Postime
    119
    Po e nisi dikund, e po vazhdoj me tej.
    E kam thene: " Je se pakut nje simpatizant i PDK-se " " E them se pakut, sepse mesiguri ( ne kete rast- mbase, ndoshta ) je aktivist i PDK-se". Pra si po e shef, fort i nderuari kapidan, nuk e morra, si thua ti guximin, dhe as do ta marre, te te quaj AKTIVIST te kesaj apo asaje partie a organizate. Jo pse mungon guximi, por se mungon informacioni. Me ato qe thash pra, vetem desha ta beje me dije, se une jam duke e ditur qe ti nuk je neutral sikurse qe jam une. Dhe ti fare kot ma the : " vetvendosjen tende" . Une edhe njehere ta perseris, se nuk jam as antare dhe as simpatizant i asnje subjekti politik. Dhe mesiguri qe me kete klase fshatareske qe sillet neper Kosove me stupc ne krah e me kostume Armani, as qe do te jem ndonjehere.
    Tash pak per Shqipnin.
    I nderuari kapidan! Pritet qe bugjeti i Shqipnise per vitin 2011 te jete 9 miljard euro. Edhe atje po bejne gam,gam,gam, por edhe po punohet. Jo sikurse te ne gam,gam,gam e mandej prap ham,ham,ham, e kurgja hiq.
    Une per veten time nje gje e di. LDK, PDK dhe AAK nuk do ta marrin voten time se pakut edhe 15 vjet. Ti do te thua " per momentin nuk kemi me te mire" Une mendoj ndryshe. Une deshiroj ti provoj edhe te tjeret. Dhe me beso, ne fund te fundit do ti jap voten time edhe haxhi mergjes. Dhe faji nuk do te jet i imi, por i matufeve pleq nga LDK-ja dhe hajnave e cubave nga Dukagjini e Drenica.

Pse o kapidan e kishe zakon, kur nje gje nuk po te pelqejke, ti nuk po u mirrshe me te. Ti thjeshte po e injorojshe. Nuk ma interpretove poezine qe ta nisa, e as ata dy rreshta nen te.

PS. LPK-ne e kam pas simpatizuar edhe une nje kohe te gjate. Deri kur u be mashe e neukomunisteve.

Me nderime
    Neutral?!! Cili shqiptar mund te jete neutral ,kur eshte fjala per kombin dhe atdheun e tyre,per historine e te pareve dhe ardhemerine e femijeve te popullit te tij? Nuk po mund euajme neutralitetin ne kete kohe as kur eshte fjala per popujt dhe vendet qe gjenden mijera kilometra large se lere per veten tone.
    Te garantoj me jete se nuk jam anetare e as aktivist i ndonje partije politike,por
    me mundesite dhe kapacitetin e nje shqiptari te thjeshte kam qene ne anen e atyre qe jane angazhuar per per lirine e trojeve shqiptare me te gjitha mjetet.Pra ne anen e krahut te luftes. Ti nga njera ane pretendon se je neutral ndersa nga tjetra bene propagande antiqeveritare duke akuzuar vetem anetaret e qeverise nga nje parti me akuza te pabazuara dhe te pa argumentuara se po te kishe prova do te ia dergoje te adhuruarit tend Vestervejkut te Holandes.
    Perse duhet ti bashkohem une zhurmes suaj per te demonizuar nje qeveri legjitime e dalur nga vota e lire e popullit te Kosoves dhe po theksoj edhe nje here me besim te vertetuar ne zgjedhjet lokale?
    "UNe deshiroj ti provoj tjeret"- shkruan ti i nderuar.Kush tjeret? AAK e LDD jane te provuara dhe te vertetuara si parti me kapacitete korruptive te verifikura.Kush na mbeti tjeter per ta zgjedhur? Ah ,Behxhet Pacolli miku i Jelcinit dhe oligarkeve
    te Rusise zte kampioneve te korrupcionit?
    Kush po na mbetet lum daja Goni? Albini me Glaukun ?!
    Kosova nuk ka kohe per eksperimentime e audienca politike.Politika eshte arti i se mundeshmes dhe jashte ketij kufini nuk ka mundesi te dilet.Une se paku nuk
    po shohe alternative serioze deri sot.

i/e regjistruar Maska e brigada138
    Anėtarėsuar
    06-06-2005
    Vendndodhja
    ZÜRICH
    Postime
    89
    Himni i Kosoves

Aty ku flet
    kosovarēe nėna
    ku nuk shndrit kurrė
    dielli e as hėna

Aty ku nuk tė ndahet
    kurrė gazepi
    ku zot shtėpie
    ėshtė minoriteti

Aty ku udhėheqin
    Llapi e Drenica,
    aty ku flamuri
    i ka 6 “zvezdica”

Aty ku dikujt
    i bėn ve dhe knusi,
    vendi me flamur
    si Miki Mausi

Aty ku meshkujt
    martohen ndėr vete,
    ku falen traktorė
    pėr minoritete

Aty ku tė vdekurit
    i thonė rroftė Rugova,
    “shtet” multietnik
    me emrin Kosova

AUTORI I KESAJ VJERSHE ESHTE POETI NGA OPOJA DEMIR RESHITI
    FAKTET JANE KOKEFORTA

Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546

Wink

Citim Postuar mė parė nga brigada138 Lexo Postimin
    AUTORI I KESAJ VJERSHE ESHTE POETI NGA OPOJA DEMIR RESHITI
    Te falemnderit per sqarimin, se me te verrtete me ka interesuar.

Flm. dhe pershendetje

Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga kapidani 9 Lexo Postimin
    Neutral?!! Cili shqiptar mund te jete neutral ,kur eshte fjala per kombin dhe atdheun e tyre,per historine e te pareve dhe ardhemerine e femijeve te popullit te tij? Nuk po mund euajme neutralitetin ne kete kohe as kur eshte fjala per popujt dhe vendet qe gjenden mijera kilometra large se lere per veten tone.
    Te garantoj me jete se nuk jam anetare e as aktivist i ndonje partije politike,por
    me mundesite dhe kapacitetin e nje shqiptari te thjeshte kam qene ne anen e atyre qe jane angazhuar per per lirine e trojeve shqiptare me te gjitha mjetet.Pra ne anen e krahut te luftes. Ti nga njera ane pretendon se je neutral ndersa nga tjetra bene propagande antiqeveritare duke akuzuar vetem anetaret e qeverise nga nje parti me akuza te pabazuara dhe te pa argumentuara se po te kishe prova do te ia dergoje te adhuruarit tend Vestervejkut te Holandes.
    Perse duhet ti bashkohem une zhurmes suaj per te demonizuar nje qeveri legjitime e dalur nga vota e lire e popullit te Kosoves dhe po theksoj edhe nje here me besim te vertetuar ne zgjedhjet lokale?
    "UNe deshiroj ti provoj tjeret"- shkruan ti i nderuar.Kush tjeret? AAK e LDD jane te provuara dhe te vertetuara si parti me kapacitete korruptive te verifikura.Kush na mbeti tjeter per ta zgjedhur? Ah ,Behxhet Pacolli miku i Jelcinit dhe oligarkeve
    te Rusise zte kampioneve te korrupcionit?
    Kush po na mbetet lum daja Goni? Albini me Glaukun ?!
    Kosova nuk ka kohe per eksperimentime e audienca politike.Politika eshte arti i se mundeshmes dhe jashte ketij kufini nuk ka mundesi te dilet.Une se paku nuk
    po shohe alternative serioze deri sot.
    Une kapidan. Une jam neutral. Ne aspektin e aktiviteteve por edhe te simpatise, jam plotesisht neutral. Ende, sepse po te vije nje dite, kur do te dali nje subjekt qe punon per popullin, do te jem simpatizant i saje. Dhe prap ma permende nje emer-Vestervejk holandezi- as kete nuk adhuroj. Nga te paktet qe kam respekt te pakufishem eshte Adem Demaqi.
    Une ne asnje vend nuk kerkova ti bashkohesh zhurmes sime ( te me falin te tjeret se nuk e paskem dite se po bekam zhurme). Ne bisede po bejme, dhe une respektoj plotesisht mendimin tend.
    Per subjektet politike qe tashme u deshmuan prap po e perseris. Ata nuk do ta marrin voten time.Jo per tjeter, por punuan pak e vodhen shume.
    Pse kritikoj qeverine aktuale, kjo nuk do te thot ne asnje menyre se justifikoj te kaluarat qe ishin edhe me te mbrapshta se kjo.
    ta pata treguar nje shmbull me bibloteken e Mitrovices. Me pate thene se nuk ke degjuar per kete rast. Ne rregull. Tash po ta tregoj edhe nje shembull tjeter.Dhe jo llafe te cajtoreve. Me to nuk mirrem une.
    Para ca kohesh eshte bere perzgjedhja e drejtorit gjeneral te kesaje miniere.
    Kandidat kan qene Shyqyri Kelmendi, Bajram Shala, Ferat Shala dhe dy te tjere qe nuk ua di emrat. Do te ndalem vetem te Bajram Shala.
    Ka qene drejtor ne kohen e paraluftes ne disa nderrmarrje, dhe te gjitha i ka menagjuar me nje sukses te jashtzakonshem. Nje shqiptar i mire nga nje familje shume atdhetare. Magjistri me i ri ne ish Jugosllavi dhe njeri nga ekspertet me te forte ne fushen e ekonomise ne tere ish Jugosllavine.
    Drejtor zgjedhet Ferat Shala nga Drenasi, nje njeri teresisht i panjohur per regjionin, per minieren e Trepces dhe per teknologjine e minierave ne pergjithsi.Pra mbiemri i tije Shala mos ta habit askend, sepse ky " ekspert" eshte si e ceka, nga Drenasi (mos me akuzo tash si lokalist, sepse theksi ne kete rast bie diku tjeter).
    Pasoje e ketije akti diversant eshte, gjendja shume e rende e minieres dhe se shpejti shitja-falja e saje.

Kjo kapidan, nuk eshte akuze, ky eshte fakt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-11-2009
    Postime
    119
    Une kapidan. Une jam neutral. Ne aspektin e aktiviteteve por edhe te simpatise, jam plotesisht neutral. Ende, sepse po te vije nje dite, kur do te dali nje subjekt qe punon per popullin, do te jem simpatizant i saje. Dhe prap ma permende nje emer-Vestervejk holandezi- as kete nuk adhuroj. Nga te paktet qe kam respekt te pakufishem eshte Adem Demaqi.
    Une ne asnje vend nuk kerkova ti bashkohesh zhurmes sime ( te me falin te tjeret se nuk e paskem dite se po bekam zhurme). Ne bisede po bejme, dhe une respektoj plotesisht mendimin tend.
    Per subjektet politike qe tashme u deshmuan prap po e perseris. Ata nuk do ta marrin voten time.Jo per tjeter, por punuan pak e vodhen shume.
    Pse kritikoj qeverine aktuale, kjo nuk do te thot ne asnje menyre se justifikoj te kaluarat qe ishin edhe me te mbrapshta se kjo.
    ta pata treguar nje shmbull me bibloteken e Mitrovices. Me pate thene se nuk ke degjuar per kete rast. Ne rregull. Tash po ta tregoj edhe nje shembull tjeter.Dhe jo llafe te cajtoreve. Me to nuk mirrem une.
    Para ca kohesh eshte bere perzgjedhja e drejtorit gjeneral te kesaje miniere.
    Kandidat kan qene Shyqyri Kelmendi, Bajram Shala, Ferat Shala dhe dy te tjere qe nuk ua di emrat. Do te ndalem vetem te Bajram Shala.
    Ka qene drejtor ne kohen e paraluftes ne disa nderrmarrje, dhe te gjitha i ka menagjuar me nje sukses te jashtzakonshem. Nje shqiptar i mire nga nje familje shume atdhetare. Magjistri me i ri ne ish Jugosllavi dhe njeri nga ekspertet me te forte ne fushen e ekonomise ne tere ish Jugosllavine.
    Drejtor zgjedhet Ferat Shala nga Drenasi, nje njeri teresisht i panjohur per regjionin, per minieren e Trepces dhe per teknologjine e minierave ne pergjithsi.Pra mbiemri i tije Shala mos ta habit askend, sepse ky " ekspert" eshte si e ceka, nga Drenasi (mos me akuzo tash si lokalist, sepse theksi ne kete rast bie diku tjeter).
    Pasoje e ketije akti diversant eshte, gjendja shume e rende e minieres dhe se shpejti shitja-falja e saje.

Kjo kapidan, nuk eshte akuze, ky eshte fakt.
    Lidhur me Vreeswijk-un te kerkoj ndjese se te kam ra ne qafe kote ,me jane perzi nicku yt me kinkun.Ne kontekstin e zhurmes ,une nuk e pata fjalen per ty personalisht,por per nje kor te tere gazetaresh,aktivistesh e opinionistesh dhe opozitaresh(me pak opozitaresh)me nje fushate agresive te orkestruar dhe te dirigjuar per kompromitimin , etiketimin dhe diskualifikimin te qeverise ne teresi, por te kryeministrit dhe segmentit te PDK-se ne qeverine legjitime te Kosoves.
    Ne kete orkester i nderuari daja Goni jane bashkuar indvide e grupe te percaktimeve dhe ngjyrimeve te ndryshme politike e ideologjike duke filluar qe nga titistet dhe njerzit e kolones se peste te cilet ishin para gjate dhe pas luftes
    ne nje menyre a tjeter ne anen e regjimit sllavikomunist ,duke vazhduar me njerze te politikes se nenshtrimit e deri tek njerzit e AAK-se dhe vetevendosjes.
    Kritika ndaj qeverise eshte pjese e demokracise dhe mjaft e popullarizuardhe joshese,ketu nuk ka asgje te keqe . Jonormale dhe per mua e habiteshme (mund te jem edhe gabim)eshte harmonia dhe bashkeveprimi mes segmenteve te kesaj orkestre te cilet deri dje ishin ne tabore te kunderta dhe nuk kane asgje te perbashket pos luftes pa zgjedhe mjete per rreximin e qeverise dhe diskreditimin e PDK-se e cila si duket pas fitores bindese ne zgjedhjet lokale i trazoi keto subjekte dhe keta individe secilin ne menytren e vete.
    Ti deri tani i solle dy raste si prova per padrejtesite qe paskan bere njerzit te mveshur me pushtet dhe une te besoj ty.Une te them sinqerisht se jo per drejtor te nje subjekti ekonomik,shkolle a miniere , por besoj se edhe per poste me te larta te institucioneve te Kosoves ka ne Kosove njerze shume me te afte dhe me te kualifikuar, dhe me kredibiletet me te larte moral e profesional se sa bartesit aktual te ketyre funksioneve apo te atyre qe ishin deri dje. Mos te lutem ,po ne kemi pase per minister kultere nje njeri qe jo vetem nuk ka pase lidhje me kulture por nuk ka pase as nuk ka fijen e kultures.
    Padrejtesi dhe subjektivizem ka dhe do te kete shume me teper se ne komunizem i nderuari daja Goni.Vete demokracia qendron ne sistemin shumepartiak dhe struktuart udheheqese partiake dhe grupet e interesit i bashkangjiten njeres apo partise tjeter ne radhe te pare per interesa karieriste dhe privilegjene me qellim qe pas fitores te gezojne privilegjite qe sjelle pushteti.Ata qe fitojne zgjedhjet jane edhe vjelesit e ketyre beneficioneve dhe privilegjive duke emruar njerzit e vete ne funksione dhe poste joshese dhe vendimmarrese dhe kjo per fat te keq shkon shpesh zingjire deri ne nivele ndermarrjesh dhe shkollash.
    Fale kesaj ne shumicen e rasteve vijne ne shprehje poltron e tifoze fanatik qe nuk plotesojne as kriteret baze per ushtrimin e ketyre funksioneve.Pakurrizore te cilet edhe pengojne progresin .Keto jane semundje te cilat e perciellin bukur gjate sistemet demokratike.
    Shiko perrreth Daja Goni dhe do bindesh se keto edhe korrupcioni e abuzimet ekonomike jane evidente ne vendet e rejonit me tradite demokratike dhe me ekonomi shum me te zhvilluar se Kosova. Ne Kroaci fjala vjen 75 % e privatizimit te resurseve ekonomike te saje jane bere ne kundershtimme ligjin , e kjo ne radhe te pare duke ndjekur preferencat partiake e familjare.Ky vend eshte ne prag te hyrjes ne BE ,te mos flasim per Bullgarine e Rumanine qe tashme jane ne BE.
    Mos more vella po menatliteti dhe traditat nuk ndrrohen me shkop magjik.
    Lufta kunder korrupcionit dhe padrejtesive duhet bere dhe duhet te jete permanente ,duke luftuar per transparence dhe drejtesi ,por ajo nuk behet duke ndrruar e provuar qeverite se kjo eshte apsurde,por duke forcuar ligjet,instrumentet dhe ne radhe te pare pavaresine dhe profesionalizmin e drejtesise. Nuk na ka mbete ne ta zbulojme Ameriken.Kemi pervojat e vendeve te cilat kete qe po e bejme ne sot e kane bere dhe vazhdojne ta bejne me dhjetra e dhjetra vite dhe ende nuk e kane fituar kete lufte plotesisht.
    Perkatesia partiake nuk garanton imunitet ndaj joshjeve materiale e karieriste ,jo jo daja Goni dhe ketu ne dy nuk po pajtohemi.
    Une edhe njehere po perserise se keta qe jane ne pushtet sot jane large nga idealja ,por nese me pyet mua kush jane ata qe do ta kryenin kete pune me mire nga spektri politik aktual i Kosoves une nuk kam alternative dhe do te ia kisha lane perseri popullit(elektoratin) ta beje zgjedhjen e vete edhe po ta kisha pase mundesin te vendose une,sepse aktualisht ne skenen politike nuk ka alternative me program dhe ekiper qe mund te garantoje qeverisje me kualitative.
    Ty respekt per debatin civilizues dhe asgje personale ndaj teje i nderuar pos respektit te perhereshem.
    PS.kerkoj ndjese per gjatesine e afishimit dhe gabimeve nga nxitimi.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •