Te them te drejten jam i ri ne kete forum dhe rastesisht lexova shkrimin tend paksa vulgar, me sharje banale per fshataret qe kane ardhe ne Prishtine dhe populli i ka angazhur me vullnetin e tij dhe voten e lire te udheheqin dy milion shqiptare.Une vertete nuk ju njoh, por me la nje shije paksa te hidhur ky shkrim dhe meqense leternjoftimi i secilit ne forume pas nofkave jane permbajtja e shkrimeve te tyre une reagova ashtu si reagova.U befasova per mire ne vazhdimin e polemikes edhepse nuk pajtohem ,edhe njehere po potencoj, me akuzat e pa argumentuara,paushalle dhe te qellimshme . Une nuk pretendoj se keta qe po e qeverisin sot Kosoven jane te persosur por jane aktualisht me te miret dhe kete nuk po e them une more daja Goni,por e ka thene populli i Kosoves me verdiktin e tij atehere kur i ka zgjedhe para afer tri viteve dhe ne nje menyre e perforcoj besimin ndaj tyre para shtate tete muajsh ne zgjedhjet lokale.Ti mund te medoshe qfare te duash,mund te kerceshe perpjete e te hidhesh per toke por ata i fituan votat ne garen politike . Une nuk shohe momentalisht asnje alternative qe mund te rrezikoje fitoren e PDK-se as ne zgjedhjet e ardheshme,ty ndoshta te pelqen bresheri dhe debora por ia se populli nuk mund tu besoje pankerave qe luhaten kur flasin si shkurret nga era dhe qe kane mesuar te kokorizin si xhelat ne maje plehut Ku mund ti besoje populli glaukut qe hedhe balte mbi UNMIKU-t e nga ana tjeter hane buken e tyre,se babai i tij merr rroge te majme nga ata.
Ku ti besohet ketyre qe akuzojne qeverine eKosoves pse nuk po na pranon Rumania e Greqia,aka logjike kjo.Mund ta beje Glauku dhe ata si ai Rumanine apo Rusine te na pranoje.Kane mbi si kepurdhat pas shiut kesi pseudopolitikanesh qe dy fije dijeni nuk i kane nga politika.me fale neqoftese je vete Glauku ,por a mund te perfaqesoje nje injorant i tille Kosoven.More e dine keta se Kosova nuk ka perfaqesi diplomatike ne 80% te vendeve te botes dhe nuk mund te shkojne pa viza as si turiste se lere me te arrijne te kontaktojne me nivelet me te larta shtetrore. Fale zotit kemi ne anen tone shtetet me te forta te botes se vendet si Kosova e Shqiperia kane kaqik te vogel diplomatik. Mundet Glauku me shoke ta ndryshoje kete duke perzene nderkombetaret? Ti e dine se eshte mode dhe mundesi per afirmim te kritikoshe dhe te akuzoshe qeverine ,madje nje pushtet pa imunitet dhe instrumentet kryesore shterore qe kqyret embikqyret,kontrollohet e mbikontrollohet nga me shume mekanizma nderkombetare se kushdo ne bote. Po kush hamami po e pengon EULEX-in te arrestoje dhe te burgose kryeminister e ministra nese vertete kane kryer vepra per te cilat ju i ngarkoni.POr e dini ju fare mire se me rrena e shpifje nuk mund te burgosish as te denoshe njerze sot si ne kohen e komunizmit ku denimet me vdekje aprovoheshin me aplauze e brohoritje.
Harrojeni o daja Goni,harrojeni se mund te rrexoni qeveri dhe te fitoni pushtet me fushata shpifjesh e dallaverash.Fakte ore fakte e prova sillni ,jo ne forum por ne prokurori qoni,ne EULEX a ne Strasburg ku te doni.
Me Glauka e kesi qe permende nuk mund ta rrexoni Thaqin edhe njeqind vjete. Si mendove ti se populli hane bare dhe nuk e kupton se tani kur keta te VETEVENDOSJES po hyjne ne gare per pushtet,tu besojne shpifjeve maskarada- ve dhe cirkeve te tilla. Nuk e sheh se tani nuk arrijne as te terheqin vemendjen qindera veteve.Dasma me dreqen nuk behet ore daja Goni,por po me dhimbset Albini se vertete kam pase respekt per te dhe nuk kam besu se mund ta instrumentalizojne disa deshtake vendore dhe ca qarqe te huaja qe nuk i duan te miren Kosoves , si duket kam gabuar ne vleresime.
Per ty vetem respekt dhe mirenjohje dhe do te deshprohem po te lexoj fyerje te tilla per fshataret ,mos se ne nje aspekt edhe Prishtina nje fshat eshte ,me i madhi por fshat se kjo bote eshte e madhe shume e ne shqiptaret nje grusht njerze ma,mos te ndahemi e te perqahemi,tani kur edhe Gjakova eshte permiresua ne kete aspekt.E ka zgjedhe per kryetar nje fshatar nje burre vertete te mire qe po punon me perkushtim ,e ti ende tek ura.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kapidani 9 : 04-09-2010 mė 15:51
Fyerjet e mia vullgare, si thua ti, nuk ishin te adresuara ne asnje moment ne adresen tende por te politikajve tane. Mua me vie shume mire qe patem mundesi te shkembejme mendime dhe polemika me njeri tjetrin, pa fyer njeri tjetrin. Se pakut nga postimi yt i dyte ne kete teme. Shpresoj dhe deshiroj qe edhe me tutje te jete keshtu.
Respektoj plotesisht dhe ne tanesi mendimin tend cfaredo qoft ai. Ne kete rrafsh mundohem edhe une te diskutoj.
Jam i mendimit tende kur thua se qeverisja u fitua ne zgjedhje ( pa hyre ne detaje) Une, per veten time nuk kam problem me kete pune. Edhe zgjedhjet e ardhshme nese fitohen nga PDK, le ti keme perhajr. Cdo here kur populli vendose, ne rregull eshte. Cdo njeri dhe cdo subjekt politik duhet te jete me aq kulture e ti pranoj rezultatet. Mos dhashte zoti te behemi si ne Irak, e ta bejme eleksir te jetes rrezimin e qeverive. Le te jete edhe ashtu si thua ti, 100 vjet PDK . Por le te jete gjithmone me voten e lire te popullit.
Tash per qeverine aktuale ( dhe jo vetem per ta, por per shume te tjere qe jan ne funksione)
Une nuk e di ku dhe si kan vjedhe. Kishte qene nje vjedhje amatoreske nese ne do ta dinim. Por nje gje e di. Vjedhje ka dhe ka pase, biles te shumta.
Perse e them kete? Sepse nuk mund ta spjegoj logjikisht faktin, qe shumica e atyre qe jan ne funksion, jan te pasur. Ne nje shtet te varfer si ne shtetin tone, kemi aq shume miljoner dhe multimiljoner.
Si spjegohet fakti qe qeveritaret tane, per dy vjet qeverisje, deklarojne pasuri miljoneshe?Kete pyetje ta shtrova edhe ne njerin nga postimet e me parshme. Me qka u ndertuan gjith ato villa ne Prishtine, por edhe gjithandej Kosoves? Perse neper ministri ka aq shume njerez te nje familje ose te te njejtin fshat?Perse Sami Lushtaku vie ne Mitrovice dhe tenton ta konfiskoj bibloteken ( te vetmen) e qytetit?Mos me thuaj te lutem se kjo gje ndodhe ne gjithe boten.
Une nuk notoj me rrymen e ujit. Une jam i predisponuar te flas ate qe mendoj dhe jo ate qe eshte ne trend.
Me te mira!
Nuk jam as nuk dua te behem kurre avokat i politikajve dhe pushtetareve ,por me duhet te perkujtoj s4e nuk eshte e vertete se politikajt qe jane te obliguar te deklerojne pasurine dekleruan pasuri milioneshe.Vetem pasuria e Hashim Thaqit me sa me kujtohet nga personat me pushtet kaloi shifren e 1 milioni Euro(Pacolli
nuk e beri publike pasurine e tij).
Pra gjerat po fryhen e po sterfryhen qellimisht dhe vete ataq e lansojne ndonje shpifje pas tri dite thirren ne shpifjen e tyre si nje prove,keto ndoshta kane ndonje efekt ne opinion por nuk mund te jene prova per drejtesi.
Prindi im ka mbi 20 hektare toke ne nje fshat gjitheandej,dhe une nuk jam i ndare nga ai,po te me zgjidhnin large qofte ne ndonje funksion politik mua automatikisht do te me fudsnin gazetaret ne grupin e multimilionereve ,edhepse nga ajo toke memzi kemi arritur te sigurjme ekzistencen si familje.
Prandaj mos i merr ti te gjitha qe shkruajne gazetat dhe deklerojne keta Glauket e opozitaret si te verteta,po kea duhet te shpikin ndonje gje se nuk u shiten gazetat.
Une kam pare me mijera e mijera vila e ndertesa shumekateshe ne Prishtine e qytete tjera te Kosoves dhe jam brengose vetem per qeshtjet urbanistike dhe sa jane ato shtepia te bukura shum ,te sigurta dhe ne perputhej me rrethin ne pikpamje urabanistike.Rralle ne ndonje vende te rejonit ka kesi ndertesash ,por ato nuk jane te Thaqit as te Limajt, as te Krasniqit .Jo.. jo.. asnjeri nga keta nuk ka aso vilash. Jane disa tjere jo dhjetra por mijeraqe i kane bere .
E din daja Goni une jam rrite ne nje mjedis konfesional te perzier dhe te me falin besimtaret por po te tregoj nje te vertete,po te degjoshe besimtaret katolike
kur flasin mes veti me ndere me thene kurvari me i madh del prifti, e ai i shkreti nuk ka as grua si secili nga besimtaret.Keshtu eshte kjo qeshtja e lidereve.Ne natyren njerzore eshte ,nga smira,xhelozia,vlera e manget por me se shumti sulmohet dhe akuzohet ai qe eshte ne poziten me te larte.
Besoj se me kuptove. Per rastin e Sami Lushtakut me ate biblioteken ne Mitrovice nuk jane ne ngjarjedhe nuk kam koment.Te pershendes.
saher dote beni ndarje ne katunar dhe qytetar ju dote jeni te dyshimt
Oj kapedan, pa ndalu njė here more burrė.
Dashuria ndaj Thaqit, apo Kupit apo Limės apo edhe PDK-sė nuk duhet tė ndikoj nė rezonimin tend. Fundja, nuk jemi kėtu nė forum pėr bythėlėpirje tė vėrbėr tė kėtij apo atij (siē bėn Llapi), vetėm e vetėm pse ėshtė i katundit apo qytetit apo rrethit tim, por pėr tė diskutuar si “nicka” tė shqetėsuar se ēfarė po ndodh.
Treshja ka luajtuar njė rol pozitiv pėr Kosovėn gjatė luftės. Se a ishte ai rol edhe tendencioz apo jo, kjo ėshtė ēėshtje tjetėr. Mirėpo, ēfarė ka ndodhur para 10 viteve nuk guxon t’i diktoj veprimet e tyre tani. Ata nuk guxojnė tė thirrėn nė meritat e tyre tė para 10 vitėve, por nė meritat e sotme.
Ti gabon kur thuash se shih ku ishim para 10 viteve e ku jemi tani. Ashtu nuk guxojmė tė mendojmė sepse bėhemi pre e manipulimit e demagogjisė. Okay, ėshtė e vėrtetė se ka pėrparim. Kėtė nuk e mohoj. Por, jo pėrparim tė mirėfilltė dhe shėndoshė. Tash mbas 10 viteve ka ardhur koha tė pyesim vetėn se ku jemi nė raport me vendet e rajonit? Ka ardhur koha tė pyesim vetėn pse nuk kemi fabrika, pse nuk kemi grurė e tjerėt kanė, pse nuk mund tė udhėtojė e tjerėt po, pse nuk kemi ujė, rrymė e bukė, pse nuk kemi pėrspektive, pse nuk ka punė. Njeriu i cili ka arritur nė atė nivel pjekurie qė vetes tė ia parashtrojė kėto pyetje, do tė sheh se Kosova nuk ka mė nevojė pėr patriota, por pėr ekonomista, jurista, mjekė e profesor.
Pėr fat tė keq, krejt ēka di tė bėjė kjo treshe ėshtė patriotizimi. Kėta duhet tė marrin nga njė pozitė nė nivel tė mesėm menaxhimi (si shpėrblim pėr mundin e tyre) dhe mos tė pretendojnė se janė burrėshtetas.
As unė nuk e dua vetėvendosjen, por, kjo nuk mė pengon tė jem objektiv, e tė them se kur kanė tė drejtė kanė tė drejtė – armikut kija inatin por epja hakun. Nuk e dua as Thaqin, por ndonjėherė edhe ky bėn ndonjė punė tė mirė tė cilėn nuk ia mohoj. Po tė bėntė Thaqi vepra tjera tė mira, unė padyshim se do tė votojė pėr tė. Neve tė taborrit kundėr qeverisė mos na etiketo menjėherė si kundėrshtarė tė pavarėsisė. Bile bile, tė takon ty tė mendosh mė tėpėr se ēfarė njerėzve e politike je duke pėrkrahur, sepse nė fund t’i do tė jesh ai i cili do tė zhgėnjėhet. Kėta fatėkeqsisht, kanė dėshmuar se nuk dinė tė “mbajnė” shtet. Nėse mė pyet pėr prova, mjafton tė hapėsh sytė se do i shohesh.
Nuk ėshtė e vėrtetė se tė huajt i kanė nė dorė tė gjitha, ky tanimė ėshtė justifikim i tejkaluar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kiniku : 06-09-2010 mė 10:13
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Llapit ti ja lpifsh by.then
e une nuk jam nje qe u hy ne by,th askujt siq ke veprue ti tu jau lpi by.then shkieve pre idiot bre
bothlpimi i shkive phuuu rodin ta pshurrsha po qa po kapesh per rakun e Llapit si se hik baju se as per ilaq ju shpiunave e bothlpirve te shaut su pshurri hiq ama hiq
Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Llapi,nuk ke te drejte te etiketoshe te tjeret pse jane kritike ndaj qeverise e sidomos te fyesh.Nuk kam lexuar perpara shkrime te nikut kinku ,por kam bindjen se nuk eshte fjala per nje personalitet qe meriton etiketime te tilla e me se paku te konsiderohet spiune i shkive,perkundrazi.Duhet qe ne te gjithe ne keto rrethana te reja te kuptojme se eshte rregull dhe themel i demokracise lufta politike mes pozites dhe opozites e cila vetevetiu reflektohet edhe ne media dhe ne shoqeri ne pergjithesi,ndryshe do te perfundonim ne nje Kube apo Kore veriore.
Me gjithe respektin per guximin dhe meritat e luftes, une nuk i konsideroj Hashimin, Jakupin,Fatmirin engjuj,madje mendoj se kane mundur te bejne shume me teper sidomos ne planin brendshem,ne lufte kunder korrupcionit,luftimin e dukurive negative.Me nje fjale nuk e kane bere me te miren e mundeshme dhe meritojne te kritikohen :
Thote ne nje vend ne tragjedine Jul Cezari , Bruti njeriu me i afert i Cezarit pasi edhe ai e goditi perandorin me thike ne senat : E vrava -thote Bruti,jo pse e desha Cezarin me pak, por Romen e desha me teper.ICezarit i kam dhene respekt per vendosmerine e tij.Lavdi per trimerite e tij dhe vdekjen per ambicjen e tij.Pra une e dua Kombin dhe atdheun me teper se te gjithe politikajt se bashku dhe kurre fati i Kosoves dhe shqiptarise mos u lidhte me nje individe.
Vdekje mos e thashte Zoti,por te ndrrojme fjalen vdekje me kritike,me ndrrim nga pushteti dhe Roma nuk do shembet ,por perpara duhet te kemi alternative me te mire ,me program e njerze te afte e te ndershem se jo me glauke ,daca e trrmkollka.
Une nuk pajtohem me kete retorike shterpe,me intriga e sterzmadhime. Me opozite allagllaukqe.Te akuzoshe qeverine e Kosoves pse nuk na pranon pavarsine Rusia e Rumunia eshte apsurde.Te minimizohet roli dhe perkrahjai SHBA-ve dhe shteteve te kuintit eshte mosmirenjohje dhe apsurditet.Te akuzohen pse nuk shkojne te lobojne ne ato vende qe nuki duan te na pranojne eshte tallje po atje nuk kane mundesi te shkojne as turiste pa viza se lere te arrijne ne nivelet me te larta shtetrore.
Mua me se shumti me nevrikos kjo retorike shterpe sepse as partite opozitare as vetevendosja nuk kane program alternativ,nuk kane zgjidhje,madje nuk kane as njerze te cileve populli mund tu besoje ne fjale.Une per vete nuk i besoj askujt bianko..
Imagjino qfare demokracie dhe cili do te ishte rezultati po qe se te gjithe do tu aplaudojne pushtetareve,ata do te silleshin si faraonet,pa marre parasysh ciles parti i perkasin ,madje do ti ndalonin partite menjehere.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kapidani 9 : 06-09-2010 mė 11:31
kapidani 9
i ndruar ke te drejt plotesisht dhe pajtohem me mendimin tan
por une vetem ja ktheva nji te shame qe ma bani ai ne nji postim me par
dhe shum here e ka veprue ai keshtu me mua
dhe thjesht ja ktheva
e di qe skam ba mire por qe
nuk e kam sha qe ai mendon ndryshe apo qe e kretikon qeveria apo filanin e fistekun
por thjesht qe me ka sha mua
Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Kapetan, mė duhet tė tė them – je njėsoj si Llapi, i dhėnė me mish e me shpirt idhujtarisė, vetėm se njė ēikė mė i qytetarizuar.
(Llap, kur tė rritesh, do tė bėhesh si Kapetani).
Diskutimi ynė mbaron kur thuash se Thaqin, K e L nuk i konsideron engjuj. Kjo quhet “filozofia/dinakėria fshatareske”. Tek unė kjo nuk funksionon. Nuk mund t’i mbulosh tė ēarat e karakterit tė tyre tė mėdha sa grand canyon me “nuk janė engjuj”. Vetėm e tregon se je larg debatit tė mirėfilltė, sado qė mundohesh tė hiqesh si i hapur ndaj diskutimit, je larg nga tė pranuarit e evidentes, pavarėsisht se e ke para syve. Andaj edhe tė thashė qė je vetėm edhe njė subjekt tjetėr nė radhė i PDK-sė.
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Krijoni Kontakt