Close
Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 196
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Po nji person që nuk i beson hadithet ka mohuar Muhamedin edhe All-llahun, sepse ka kundërshtuar urdhërin e Tij.

All-llahu s.v.t. thotë:

" Kur All-llahu ka vendosur për një çështje, ose i dërguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnjë besimtari dhe asnjë besimtareje që në atë çështje të tyre personale të bëjnë ndonjë zgjidhje tjetërfare. E kush e kundërshton All-llahun dhe të dërguarin e Tij, ai është larguar shumë larg së vërtetës. "
    E shef se nuk e lexon me vemendje Kur'anin.....une nuk thash me kundershtu te derguarin por thash qe mos mi besu fjaleve qe supozohet se jane te tij .....dhe kjo eshte nje ndryshim shum i madhe .
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Pershendetje Xhamia,

ndoshta nuk jam personi i duhur per t'u pergjigjur pyetjes sate, por megjithate po e jap mendimin tim.

Po ta lexojme Kuranin me kujdes, do ta kuptojme se i vetmi burim feje, nga i cili duhet te nxjerrim mesim eshte Kurani, dhe cdo burim tjeter qe marrim si burim feje perpos Kuranit, nenkupton mosbesim ndaj Kuranit, mosbesim ndaj fjales se Krijuesit Suprem.

[6:114] A të kërkoj pos Perëndisë si burim ligji, kur Ai ju ka shpallur këtë libër krejtësisht të hollësishëm? Ata që e pranuan shkrimin e dinë që është shpallur prej Zotit tënd me të vërtetë. Të mos ushqesh asnjë dyshim.

Cfare mund te kuptojme nga ky ajet? Nuk kemi nevoje te kerkojme ndihme nga "dijetaret" per ajete aq te kjarta sikurse ky. Nese Allahu thote se ua kam shpallur kete liber (Kuranin) krejtesisht te hollesishem, ateher duhet edhe te besojme se vertete eshte teresisht i hollesishem, gje qe shumica e muslimaneve sot nuk e bejne.

Kurani deklaron që Kurani është i plotë, i përkryer, dhe krejtësisht i hollësishëm (6:19, 38, 114, 115; 50:45), dhe rregullat fetare që nuk gjenden në Kuran, përbëjnë një fe tjetër pos Islamit, d.m.th., pos Nënshtrimit (42:21, 17:46). Besimtarët e vërtetë i përmbahen Kuranit, tërë Kuranit, dhe asgjë përveç Kuranit.
    Pershendetje Master

Me kete pajtohem edhe une por shumica te identifikojne si jo musliman .

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    47. Muhammed

47-1. Ata të cilët vetë nuk besuan dhe penguan edhe të tjerët nga rruga e All-llahut, Ai ua ka asgjësuar veprat e tyre.
    47-2. Ndërsa atyre që besuan, bënë vepra të mira dhe atë që iu shpall Muhammedit e besuan, e ajo është e vërtetë prej Zotit të tyre, Ai atyre ua shlyen mëkatet dhe ua përmirëson gjendjen.
    47-3. Kjo është kështu, ngase ata që nuk besuan ndoqën të pavërtetën, e ata që besuan ndoqën të vërtetën që u erdhi prej Zotit të tyre. Kështu All-llahu ua sjell njerëzve shembujt e tyre.

47-8. E atyre që nuk besuan, ata qofshin të përmbysur, Ai atyre ua ka asgjësuar veprat.
    47-9. Këtë për shkak se ata e urrejtën atë që e zbriti All-llahu, prandaj atyre ua zhduk veprat.
    47-10. A nuk udhëtuan ata nëpër tokë e të shohin se si ishte mbarimi i atyre që ishin përpara tyre e që All-llahu ata i rrënoi, e edhe mosbesimtarët (mekas) i pret shembulli i tyre.
    47-11. Këtë ngase All-llahu është mbrojtës i atyre që besuan, kurse për jobesimtarët nuk ka mbrojtje.

47-13. Se sa (popullatë) qytetesh që ishin shumë më të fortë se qyteti nga i cili të dëbuam ty, Ne i kemi shkatërruar dhe për ta nuk pati ndihmëtar.

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    47-14. A është i njëjtë ai, që është i mbështetur në argument të qartë prej Zotit të vet, si ai që veprat e tij të këqija i janë hijeshuar dhe ndjekin epshet e veta?

Vazhdon inshAll-llah....

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    47-22. A pritet prej jush (hipokritëve) që nëse merrni sundimin (ose zbrapseni prej fesë islame) të bëni trazira në tokë dhe të ndërpreni lidhjet e akraballëkut?
    47-23. Të tillët janë që All-llahu i mallkoi, i bëri të shurdhët dhe ua verboi të parit e tyre.
    47-24. A nuk e studiojnë me vëmendje Kur'anin? Por jo, ata janë zemra që kanë drynat e vet!
    47-25. Nuk ka dyshim se ata që u kthyen prapa (në mosbesim) pasi që u ishte sqaruar rruga e drejtë, djalli ua hijeshoi dhe shpresë të rrejshme u premtoi.
    47-26. Këtë ngase atyre që e urrejtën atë që e shpalli All-llahu (jehudive), u thanë: "Ne do t'ju dëgjojmë juve për disa çështje!" Po All-llahu i di fshehtësitë e tyre.
    47-27. E si do të jetë atëherë puna e tyre kur engjëjt t'ua marrin shpirtin duke i rrahur fytyrave dhe shpinave të tyre?
    47-28. E atë (dënim) për shkak se ata ndoqën rrugën të cilën All-llahu e urren, kurse e urrejtën atë që Ai e pëlqen, prandaj Ai ua asgjësoi veprat e tyre.
    47-29. A menduan ata që në zemrat e tyre kanë dyshim, se All-llahu nuk do të zbulojë mllefin e tyre?

47-34. Ata që nuk besuan dhe penguan të tjerët nga rruga e All-llahut, e pastaj vdiqën duke qenë jobesimtarë, All-llahu kurrsesi nuk do t'ju falë atyre.

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Agim Shkodra Lexo Postimin
    Me shpjego nje gje Ramazan : Perse edhe musulmanet presin ardhjen e dyte te Jezusit?
    Perse nuk presin ardhjen e Muhametit?
    Sepse kështu ka urdhëruar Krijuesi dhe jo unë. Ne besojmë atë që jemi të urdhëruar të besojmë dhe jo fjalët e të devijuarve. All-llahu s.v.t., do ta zbret Isën a.s. ( Jezusi ) dhe ne në këtë jemi të bindur; ka për me luftuar kundër dexhalit ( antikrishtit siç thoni ju ), por me muslimanët bashkë dhe jo me ju të devijuarve. Ka për me i luftuar çifutët dhe të krishterët ( se ata do të jenë me dexhalin ). Në rastëse të intereson me e ditë të vërtetën duhet studjuar dhe jo të rini në devijim përgjithmonë.

Dhe të lutem Agim mos e prish temën me këto pyetjet e juaja, se nuk është kjo temë për të debatuar: pse kështu dhe pse ashtu. Kjo temë është për ata që mohojnë Kur'anin dhe Muhammedin!

Ti po deshte me e ditë se pse do të zbres Jezusi , hape nji temë tek komuniteti tënd dhe ndoshta ka ndonji që e din dhe ke për me marrë përgjigje.

Këshilloj moderatorët që të fshihen postimet që nuk kanë të bëjnë me temën.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 13-11-2010 më 07:31

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    48. Fet'h

48-8. Ne të dërguam ty (Muhammed) dëshmitar, përgëzues dhe qortues.
    48-9. Që ju (njerëz) t'i besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij dhe atë ta përkrahni e ta respektoni, e (All-llahun) ta madhëroni për çdo mëngjes e mbrëmje.

48-13. E kush nuk i besoi All-llahut dhe të dërguarit të Tij, Ne pra, për jobesimtarët kemi përgatitur zjarr shumë të fortë.

48-23. (ky është) Ligji i All-llahut që është i kahershëm edhe ndër të parët, në ligjin e All-llahut nuk do të gjesh ndryshime.

48-29. Muhammedi është i dërguar i All-llahut

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    50. Kaf

50-1. Kaf. Pasha Kur'anin e lavdishëm (do të ringjalleni).
    50-2. Por jo, ata u çuditën që u erdhi i dërguari (qortues) nga mesi i tyre, andaj jobesimtarët thanë: "Kjo është diçka shumë e çuditshme.
    50-3. A pasi të vdesim e të bëhemi dhé (do të kthehemi në jetë)? Ai kthim është larg (mendjes e mundësisë)!"
    50-4. Ne dimë se ç'pakëson (ç'tret) toka prej tyre. Te Ne është edhe libri që ruan çdo gjë (numrin e tyre, emrat, pjesët e trupit).
    50-5. Ata përgënjeshtruan të vërtetën kur ajo u erdhi dhe ata janë në gjendje të luhatshme.
    50-6. A nuk shikojnë ata me vëmendje kah qielli se si mbi ta kemi ndërtuar atë, e kemi zbukuruar atë duke mos pasur në të ndonjë zbrazëti.

50-15. A mos u lodhëm Ne me krijimin e parë? Jo, por ata janë në një huti rreth një krijimi të ri.
    50-16. Ne e kemi krijuar njeriun dhe dimë se ç'pëshpërit ai në vetvete dhe Ne jemi më afër tij se damari (që rrah) i qafës së tij.
    50-17. Dhe se kur dy engjëjt qëndrojnë pranë tij në të djathtë dhe në të majtë.
    50-18. Që ai nuk hedh ndonjë fjalë e të mos jetë pranë tij përcjellësi i gatshëm.
    50-19. Agonia e vdekjes i vjen me atë të vërtetën (i zbulohet çështja e Ahiretit); kjo është ajo prej së cilës ke ikur.
    50-20. Dhe i fryhet surit, e ajo është dita e premtuar (për dënim).
    50-21. E do të vijë secili njeri e bashkë me të edhe grahësi edhe dëshmitari.
    50-22. (I thuhet) Ti ishe në një huti nga kjo (ditë) e Ne ta hoqëm perden tënde dhe tash ti sheh shumë mprehtë.
    50-23. E shoku (përcjellësi) i tij do të thotë: "Kjo që është tek unë (regjistri i veprave) është gati.
    50-24. Ju të dy (engjëjt) hidheni në xhehennem secilin mohues kryeneç.
    50-25. Secilin pengues të veprave, mizor e të dyshimtë në fé.
    50-26. I cili All-llahut i shoqëroi zot tjetër, pra hidheni atë në vuajtjet më të rënda".
    50-27. E shoku i tij (djalli) thotë: "Zoti ynë, unë nuk u shmanga prej rrugës së drejtë, por ai vetë ka qenë i humbur larg".
    50-28. Ai (All-llahu) thotë: "Mos u grindni tash para Meje, se Unë më parë ju tërhoqa vërejtjen.
    50-29. Tek Unë nuk ndryshon fjala (vendimi) dhe Unë nuk jam zullumqar për robërit".
    50-30. (Përkujto) Ditën kur Ne xhehennemit i themi: "A je mbushur?" E ai thotë: "A ka ende?

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    51. Dharijat

51-5. S'ka dyshim se ajo që u premtohet është e vërtetë e sigurt.
    51-6. Dhe se shpërblimi (gjykimi për vepra) do të ndodhë patjetër.

51-8. Ju gjendeni në një thënie kontradiktore,
    51-9. Nga ai (besimi) zbrapset ai që ishte zbrapsur.
    51-10. Mallkuar qofshin gënjeshtarët!
    51-11. Ata të cilët janë gafilë në injorancë (në verbëri, në padituri).
    51-12. E pyesin: "Kur është dita e gjykimit?"
    51-13. Dita kur ata digjen në zjarr.
    51-14. Përjetojeni dënimin tuaj, ky është ai që kërkonit t'ju shpejtohet.

51-20. Edhe në tokë ka argumente për ata të bindurit.
    51-21. Po edhe në veten tuaj. A nuk jeni kah e shihni?
    51-22. E në qiell është furnizimi juaj dhe ajo që ju premtohet.
    51-23. Pasha Zotin e qiellit e të tokës, kjo është një e vërtetë, ashtu siç është e vërtetë se ju flisni.

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    51-59. S'ka dyshim se atyre që bënë mizori u përket dënimi si pjesa e dënimit të shokëve të tyre, andaj të mos e kërkojnë shpejtimin e tij.
    51-60. Të mjerët ata që nuk besuan për atë ditën e tyre të premtuar!

Vazhdon inshAll-llah...

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    52. Tur

52-7. Është e vërtetë se dënimi i Zotit tënd patjetër do të ndodhë.
    52-8. Atë nuk ka kush që mund ta largojë.
    52-9. Ditën kur qielli bën një tronditje të fortë.
    52-10. Dhe kodrat të shkulen nga vendi e të ecin.
    52-11. Atë ditë është mjerim i madh për përgënjeshtarët.
    52-12. Të cilët luajnë të zhytur në besime të kota.
    52-13. Ditën kur me rrëmbim shtyhen në zjarrin e xhehennemit.
    52-14. Ky është ai zjarr, që ju e keni përgënjeshtruar.
    52-15. A mos është kjo ndonjë magji, apo ju nuk po shihni (jeni verbëruar siç u verbëruat nga e vërteta në Dunja).
    52-16. Hyni në të! Për juve është njësoj, bëtë durim ose nuk bëtë. Shpërbleheni vetëm me atë që me veprat tuaja e merituat.

Vazhdon inshAll-llah...

Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •