Close
Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 166

Tema: Katundarizmi

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    nuk jam gjate ne kete forum, por kam lexuar shume..., per tema te ndryshme, interesante, qesharake, te pakuptimta bile mund te them edhe urrejtjenxitese mbrenda popullit tone...pastaj mohime, pohime, diskutime te ndryshme qe edhe une ndonjiher nuk kam qene i mendimit te ndonji mohimi apo pohimi, por nuk kam dashur te shkruaj apo te kundershtoj apo diq tjeter... vetem se ky shkrim me habit pa mase, per faktin se, njerzit, ne baze te veprimeve, sjelljeve, shprehjeve e tj. te tyre, qofshin ato profesionale, shoqerore apo familjare etj. etj. vlersohen si "katundar/fshatare" apo "qytetare". Merreni me mend "dikush" ketu, vetem pse nji njeri peshtyne ne toke, quhet "katunar". Apo vetem pse dikujt nuk i pelqen "politika" e nji politikani qe e udheheqe ate politike, quhet "katunare", apo per shume e shume veprime/sjellje tjera... A mos duhet edhe nji futbollist, i cili nuk luan futboll mire, te quhet katunar?...une do te kisha thene keshtu; nji Politikan i keq qe sdin te bene politike, apo nji njeri me sjellje te kqija i cili peshtyn ne toke( pa lidhje) apo nji futbollist i keq qe nuk din te luaj futbolll apo ...apo...apo....ndersa, Katundare/Fshatare eshte ai i cili jeton dhe vepron ne Katund/Fshat apo Qytetare, ai i cili jeton dhe vepron ne Qytet.
    Zoteriun, Hapesin e kesaj teme, do e kisha lut te mos nxise Urrejtje me qellim, tek ky popull i mire, fisnik e bujare. Ose, nese nuk ka nji kokerr tru (kam fjalen per Dije/Dituri) per Gjera te ketilla, me mire eshte te mos mirret me kete profesion.
    pershendetje nga katunari
    Ne rradhe te pare une nuk kam thene se per secilin gest quhesh katundar, sorry, kush fryn qurrat me gishta ne rruge, apo me stilin modern (gelbaze) natyrisht qe dhe peshtyn dhe kendon me ze te larte kur ti teket , dhe shurron vend e pa vend, por dhe prekt shume rende nese e kritikon.Pra mos na bej estade ketu duke u marr me lojra fjalesh.Sa per futbollistet , mire e the se shumica jane dhe katunare por ve bast se jane dhe te pa edukuar.Une do te jepja kartele nese ato do te peshtynin e te frynin hundet adhtu sic i kam pare ne mjaft raste.Po sikur keshtu te vepronin dhe lojtaret e volejbollit, basketbollit e merr me mend se cfar do te behej?.Mos te duket ty i edukuar mardona, apo asoj afrikanesh me koken me xhunga,eeeeeejjj
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 13-08-2010 mė 10:40
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    une mendoj se nuk eshte shume inteligjente te besh nje ndarje te tille "me thike" .... problemi i Shqiperise nuk thjesht fshat apo qytet .... une mendoj se problemi eshte me i thelle nga sa mud te duket ...... ky vend ka ndenjur nen sundim te Turqise per 500 VJET .... ajo pari qe ishte ne ato kohera (nqse mund ti quajme keshtu) ishte e imponuar nga Turqia .... nuk erdhi vete ne krye me aftesite e veta sic ka ndodhur ndryshe neper vendet e Evropit ....

si eshte situata e sotme .....?
    eshte perseritur historia ..... te gjitha shoqatat e huaja kane investuar neper fshataret nderkohe qe qytetaret duke filluar nga me i thjeshti e deri te mesuesit dhe intelektualet (profesionista te ndryshem) jane lene ne pike te hallit ..... te papune dhe te pa shprese ... keto shoqata kane perdorur nje taktike te rrafinuar te tipit TURK duke pastruar vendin duke i dhene viza "te fituara me llotari" te gjitheve intelektualeve dhe nderkohe fshataret jane bere (me urdher) punedhenes, tregtare packa se nuk dine te shkruajn shqip korrektesisht ..... dhe ajo me rendesishmja eshte se fshtaret kane kapur shtetin .... e kane mberthyer me ate injorancen shekullore qe i karakterizon .....

Me dhe kenaqesi per shkrimin, te prshendes.Anesti.

dhe keto fshtare qe thoni ju, i dergojne neper Universitete e Botes per shkollime dhe specializime nderkohe qe qytetareve po i q*et nena duke bere lloj punesh per te mbijetuar .... pastaj keta fshatare kthehen ne vend dhe shoqatat qe i derguan jashte tani i vednosin neper zyrat e shtetit ..... llogaritni, ate qe nuk arriti enveri diktatori ia arriten shoqatat bamirese jofitimprurese ta bejne qytetin si fshati ...

do thoni ju perse kjo taktike ....???!!! do ta kuptoni me kohe ....
    Me dhe kenaqesi per shkrimin, te prshendes.Mos e keqkupto intelektualin , pasi kjo ka nodh kudo ne tranzicion.Intelektuali nuk asnje mundesi integrimi ne nje vend te vobektee per kete ai gjithmon ben perpjekje per tu larguar, duke perfunduar nga mesues, mjek ,oficer, llogaritar,ne lares pjatash, apo ne ndertim e lavazh makinash.Ne kto situata me fat jan tekniket, si hidraulike elektriciste, elektroshtepiake , programistet einternetit sidhe punonjesit perkates te kesaj linje ete.Fshatari ka token dhe nese atij i jepen veglat ai e punon ate. nese nje fshatar do te largohet do te punoje tokat e te tjereve dhe do te le te vetat per nje cap buke.Pra fshatarit i vihet rendesi fillimisht espse eshte dhe e thjeshte.Ne ceshtjen e votes, nese doni te ruani civilizimin ne qytete, kurre mos i lejoni te sapoardhurit te votojne pa marre citadinancen e cila do nje fare kohe dhe kushtet qe ta marresh.Gjate kesaj periudhe i porsa ardhuri duhet te votoje ne komunitetin ku ka qene.Tek ne te ardhurit u bene shumice dhe nje shumice mekatare , atehere tetille administrate do te kemi ,te tille bashkiakesh, te ille parlamentaresh.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Autori i shkrimit m'u shumė i ēoroditur dhe disa gjėra binin nė kundėrshtim me njėra-tjetrėn. E kishte bėrė shkrimin lėmsh, madje e kishte pėrzier dhe me politikė, duke menduar se ka njohuri nga historia dhe politika.

Sipas tij, ēdo e keqe ardhka nga fshati. Nuk i vė faj, se aq njohuri ka.

Nejse, mendimi im ėshtė se fshatarėt pėrgjithėsisht janė njerėz mė tė mirė se qytetarėt, mė patriotė, mė atdhedashės. Ata ende nuk janė shkrirė dhe janė pėrlyer me pisllėk.
    Nėse do pak njerėzillėk, mund ta gjesh vetėm nė fshat, dhe mundėsisht nė ndonjė fshat sa mė tė thellė.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Malazezet jane te ngjashem!
    Nuk dyshoj ne theniet tua ndonese kam vene re qe jeton me shume per boten e pertejme e jo per ate qe gezoje sot.Eshte perzgjedhja jote.OK.Do te lutesha te me sjellesh nje foto ose nje shkrim qe shtypi malaz e trajton kete problem.Une nuk e mohoj se eshte problem dhuna ndaj femres ne ballkan, qe nga Greqia deri ne Bosnje, por keto nuk jane kultura te trasheguara as nga lashtesia.
    Trajtim i dhunes ne grate, fanatizmi erdhi pas pushtimit nga Turqia e ketij fenomeni nuk i kane shpetuar dhe kombe me te civilizuara se ne.Shko e shiko ku te duash ne greqi , iliri apo ne rusi tempuj te lakuriqesise femrore.Dhe grate e bregut mbanin drure per te djegur dhe mbanin ne kurriz ujin e burimit, ndonese te krishtera ishin.Ndoshta foto mund te mos jete dhe shqiptare , por secili prej nesh e pranon ate pa kerkuar id e saj, pikerisht se e dime mire se si i trajtojme femrat ne.Nuk ka rendesi aspak foto, por fenomeni i cili eshte plotesisht i vertete.
    Dhe ne foton e gruas se ngarkuar me drure , u bene tendenca per te treguar se ai mashkulli nuk kishte lidhje me te, e pranoj por eshte fare e pa rendesishme ,sepse boll me mjafton argumenti, se ajo grua nje mashkulle ka.
    Ti je nje vajze e mesuar, e talentuar, por kontribon ne drejtim te gabuar.Mos ma merr verejtjen per fyerje, se nuk kam asnje urrejtje ndaj teje. Sa ty kam vajzen dhe me te njetin perkushtim nderhyj si tek ty , tek Rina apo ne ndonje tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 13-08-2010 mė 14:04
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Autori i shkrimit m'u shumė i ēoroditur dhe disa gjėra binin nė kundėrshtim me njėra-tjetrėn. E kishte bėrė shkrimin lėmsh, madje e kishte pėrzier dhe me politikė, duke menduar se ka njohuri nga historia dhe politika.

Sipas tij, ēdo e keqe ardhka nga fshati. Nuk i vė faj, se aq njohuri ka.

Nejse, mendimi im ėshtė se fshatarėt pėrgjithėsisht janė njerėz mė tė mirė se qytetarėt, mė patriotė, mė atdhedashės. Ata ende nuk janė shkrirė dhe janė pėrlyer me pisllėk.
    Nėse do pak njerėzillėk, mund ta gjesh vetėm nė fshat, dhe mundėsisht nė ndonjė fshat sa mė tė thellė.
    Zoteri , ti i ngaterron me keq akoma konceptet.Tema eshte interesante e domosdoshme per tu trajtuar.Dhe nese ka futur politike brenda ,s'ka perse te injorohet pasi dhe politika eshte pjese e jetes.Ne shkrimin tim Nr. 72 une e kam argumentuar me menyren time termin katundar dhe qytetar.Katunaria dhe qytetaria jane dy bashkesi me diferenca te madha te civilizimit.Ketu nuk behet fjale se kush eshte me i urete se kjo eshte tjeter gje, dhe nese ti ke kuroajo na hap nje teme te re se ku jane njerzit me te mire me te urete ne fshat apo qytet.
    Tema shkruan HATUNARIZMI dhe te gjith ne duhet te argumentojme se cfar simbolizon ajo ,cfra mesazhi emeton kjo fjale qe tingellon fyese.
    Per mua me pak fjale,civilizimi fillon ne pyll dhe perfundon ne qytet.Mund te perdoresh per saktesi fjalen pyllar por meqense kemi te bejme me njerez perdorim ate, katunar.Cdo bashkesi ka normat e veta te arritjes civile dhe gjithashtu cdo bashkesi me nivel te ndryshem civilizimi do te kete perhere kontradikta.Civili koptohet tashme eshte etaloni qe ndodhet ne qiell me numrin 666
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Nuk dyshoj ne theniet tua ndonese kam vene re qe jeton me shume per boten e pertejme e jo per ate qe gezoje sot.Eshte perzgjedhja jote.OK.Do te lutesha te me sjellesh nje foto ose nje shkrim qe shtypi malaz e trajton kete problem.Une nuk e mohoj se eshte problem dhuna ndaj femres ne ballkan, qe nga Greqia deri ne Bosnje, por keto nuk jane kultura te trasheguara as nga lashtesia.
    Trajtim i dhunes ne grate, fanatizmi erdhi pas pushtimit nga Turqia e ketij fenomeni nuk i kane shpetuar dhe kombe me te civilizuara se ne.Shko e shiko ku te duash ne greqi , iliri apo ne rusi tempuj te lakuriqesise femrore.Dhe grate e bregut mbanin drure per te djegur dhe mbanin ne kurriz ujin e burimit, ndonese te krishtera ishin.Ndoshta foto mund te mos jete dhe shqiptare , por secili prej nesh e pranon ate pa kerkuar id e saj, pikerisht se e dime mire se si i trajtojme femrat ne.Nuk ka rendesi aspak foto, por fenomeni i cili eshte plotesisht i vertete.
    Dhe ne foton e gruas se ngarkuar me drure , u bene tendenca per te treguar se ai mashkulli nuk kishte lidhje me te, e pranoj por eshte fare e pa rendesishme ,sepse boll me mjafton argumenti, se ajo grua nje mashkulle ka.
    Ti je nje vajze e mesuar, e talentuar, por kontribon ne drejtim te gabuar.Mos ma merr verejtjen per fyerje, se nuk kam asnje urrejtje ndaj teje. Sa ty kam vajzen dhe me te njetin perkushtim nderhyj si tek ty , tek Rina apo ne ndonje tjeter.
    Nuk i ndava ne perkatesi fetare,por kete mendim e thash ngase ne Kosove vertet nuk trajtohen aq keq grat,sikur e pash ne foto!Ate thenje e thash qe mos te akuzojm vetem Shqiptaret qe bejne gjera te tilla!Kisha rastin te shof edhe ne disa fshatra te Vojvodines dhe gjithsesi ne Malin e zi!Te theme te drejten nuk desha te besoj qe ne shekullin 21 mund te hasim ne gjera te tilla!Nuk e mora fyerje as urrejtje asesi,sepse asgje nuk kishte per te me fy!Respekt per Ju!
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Zoteri , ti i ngaterron me keq akoma konceptet.Tema eshte interesante e domosdoshme per tu trajtuar.Dhe nese ka futur politike brenda ,s'ka perse te injorohet pasi dhe politika eshte pjese e jetes.Ne shkrimin tim Nr. 72 une e kam argumentuar me menyren time termin katundar dhe qytetar.Katunaria dhe qytetaria jane dy bashkesi me diferenca te madha te civilizimit.
    E lexova tė gjithė postimin tėnd nr. 72 dhe nuk jam fare i ēuditur me ato qė ke shkruar, sepse kam lexuar shumė shkrime tė tuat, por shkėputa vetėm kėtė fjali me tė cilėn ke filluar shkrimin:

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55
    ...pra nga kjo kuptojme se jemi nje popull" bisht qeni" historikisht bukshkale.
    Ai qė ėshtė shqiptar nuk shkruan kėshtu. Shqiptar nuk do tė thotė vetėm tė flasėsh shqip, po edhe tė kesh gjakun tė tillė dhe gjaku ėshtė diēka qė tė ardhurit nuk e kanė. Pėr fat tė keq nė Shqipėri ka edhe pakica shqipfolėse tė cilave nuk u pėlcet shumė pėr Shqipėrinė, madje e urrejnė atė dhe u rreh zemra pėr Greqinė ose vende tė tjera nga mund ta kenė prejardhjen.

Nxirjen qė i ke bėrė gjithēkaje nė fshat, unė e kuptoj dhe e di qė tė ardhurit diēka qė nuk e kuptojnė, e urrejnė. Pėrveē kėsaj, banorėt e fshatrave janė mė autoktonė, janė mė tė lidhur me njėri-tjetrin dhe tė huajt nuk mund tė ēajnė e tė pėrshtaten dot atje. Atje do t'i quajnė gjithnjė tė huaj, ndėrsa nė llumin dhe rrėmujėn e qyteteve, ku nuk i njeh njeri, tė ardhurit vegjetojnė dhe kur gjejnė rastin shajnė fshatrat, tė cilat pėr hir tė sė vėrtetės pėrfaqėsojnė popullsinė dhe kulturėn e vėrtetė tė njė kombi.

Unė mund tė t'i kundėrshtoj njė pėr njė tė gjitha ato qė ke thėnė, po nuk ia vlen se e di qė nuk ke pėr t'i kuptuar, dhe kjo jo pėr fajin tėnd.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    katundaret po i vene zjarr pyjeve ne kukes,berat,tropoje,korce...dhe ne shumicen e qytetve shqiptare ja se cfar mentaliteti kane ,katunar mo

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=127797

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Nuk ėshtė faji i katundarėve po i shtetit qytetar.

Pse nuk u vihej zjarri nė kohėn e komunizmit?

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 25-08-2010 mė 07:32

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Nuk ėshtė faji i katundarėve po i shtetit qytetar.

Pse nuk u vihej zjarri nė kohėn e komunizmit?

.
    po te ishin me te ndergjegjshem dhe me te menqur nuk i kishin vene zjarrin, nuk eshte nevoja qe gjithmon te perdoret forca nga shteti
    duhet qe banoret te vetedijesohen.

Faqja 12 prej 17 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •