Close
Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 166

Tema: Katundarizmi

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga murik Lexo Postimin
    Ti shiko veten tende i dashur mik.Une linda ne Tirane ashtu si baba im dhe baba i babes.Jetova dhjete vjet ne Europe dhe mepas erdha ketu ne Amerike,ku jetoj qe prej dhjete vjetesh dhe mendoj se eshte vendi me i lire.Tani une perseri po ta perseris se ky eshte shkrimi me idot qe kam lexuar kohet e fundit.Ndoshta nje dite do te me japesh te drejte.Ndoshta ajo dite nuk ka per te ardhur kurre,sidoqofte ki mendjen ne mesim.Nuk merzitem me ty sepse kjo eshte demokracia; a ogni saraffagio, bella mama sua..
    Ca rendesie ka se je brezi i 3 apo i 15 ne Tirane. Ajo qe te kam thene me pare prap qendron sepse Amerika eshte e qyteteruar dhe Shqiperia e katundarizuar. Qe te jesh nga Tirana nuk do te thote qe je i qyteteruar... miku im mund te jesh dhe nga Kukesi dhe te posedosh me shume kulture qytetare sesa nje tiranas. Pastaj perpara Tiranes ka shume qytete qe mund te flasin per kulture, keshtu mos u mburr se je nga Tirana 3 breza, sepse Tirana para 3 brezash ka qen katund (Te me thoje ndonje Shkoder apo Korce hajde de, po Tiranen ...)

Nese ti e konsideron shkrim idiot, do te thot se ti nuk e kupton fare se c'fare ka dasht te shprehi autori. Per kete mos te vij keq, por nxirr mesime.

Te uroj shendet ne rradhe te pare dhe gjith te mirat.

Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga SKRAPARI Lexo Postimin
    katund qe ne shqipen e paster do te thote fshat ka ne te gjithe boten. tani varet nga personaliteti i cdo njerit nese i pelqen fshati apo i pelqen qyteti. ne shume raste kjo varet nga kushtet ekonomike. asnje gazetar ne bote nuk i drejtohet shqiptareve me termin fshatar vetem sepse kjo eshte fjale e bukur. ne shumicen e rasteve shqiptaret cilesohen si delinguente pra shkeles ligjesh. e pra kush i shkel ligjet ne shqiperi? kush eshte simbol i korrupsionit? kush nuk zbaton kushtetuten, ligjet?
    ai autori duhet ta shikonte termin e perdorur. shqiperine e prishen delinguentet ne kohen e nanos por edhe ne kohen e berishes.
    E para meso dicka qe fjala "katund" mund te jete me vjeter se fjala "fshat" dhe eshte ne shqipen e paster dhe ben mu, kurse fjales "fshat" nuk ja nxjerr dot etimologjin se nga mund te vij... po nejse...!

Skrapari mesa shoh nuk eshte teme per ty kjo. Je komplet jashte teme dhe flet per tjeter gje. Ben mire qe ta printosh shkrimin dhe t'ia japesh ndonje njeriu me shkolle (mundesisht qe te kete mbaruar jashte shtetit) ta lexoje dhe mbase ta shpjegon ai. Pa te keq miku im... gjith te mirat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga morrison : 06-06-2010 mė 20:54

Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Morrison, pershnetje!
    Kuptoj mir ate qe don t'thush ti, por shkrimi nuk ka ket qellim.....jo zotri
    Me t'vertet qe shkrimi ne origjin asht folozofik, por autori e ka deformu per qellim tjeter....
    Qe t'flasim per ate kuptim qe thu ti jam shum dakort, por me shkrimet e Edvinit83 me shok(qe gjithsesi perfaqsojn veten e tyne dhe jo t'gjith qytetart......) mendoj se s'ka ardh koha akoma.....
    Pershendetje Skender!

Shkrimi nuk mund te quhet i deformuar sepse eshte autentik dhe i bie te jete dydrinas qe e ka sjelle ketu deformuesi. Autori ka shprehur shume qarte mendimin e tij, pavarsisht se na pelqen neve apo jo. Mbase ti mund ta quash intrigues, por nuk eshte i tille sepse ne kte konkluzion kane arritur shume shqiptare qe kane deshiren e mire te qyteterimit, por nuk kane bagazhin apo mendimin sceptik sa ta shtjellojne ne kte mase sic ka bere dhe autori.

I kuptoj dyshimet e tua, sepse dhe ti si shume shqiptare te tjere (mbase dhe une) je preh e propagandes katundareske qe ben Sala me shoke si ish komunist, po ashtu dhe Edi qe na hiqet si Europian, por qe rreth tij ka gjith ish katundaro-komunistet e vjeter.

Lexoje pak kte citimin e meposhtem:

Njeri don te rrije ne pushtet e tjetri don te marre pushtetin. Aftesia e tyre per te mbledhur ne bulevard me qindra mijra njerez i mahnit vezhguesit e huaj qe nuk dine se si ta shpjegojne kete paradoks, por natyrisht kjo behet lehtesisht e kuptueshme kur mendesia katundare mbahet parasysh.
    Tek pjesa me te zeza e ka fjalen per ne te dy.

Mos me kthe pergjigje menjehere, te lutem Lexoje dhe njehere shkrimin duke menjanuar komplekset partiake sic bera dhe une. Ka ardhur koha qe ne si popull te vemi vet drejt Europes dhe drejt civilizimit dhe le t'i leme partite politike te bejne premtimet e tyre boshe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga morrison : 06-06-2010 mė 20:47

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga morrison Lexo Postimin
    Ca rendesie ka se je brezi i 3 apo i 15 ne Tirane. Ajo qe te kam thene me pare prap qendron sepse Amerika eshte e qyteteruar dhe Shqiperia e katundarizuar. Qe te jesh nga Tirana nuk do te thote qe je i qyteteruar... miku im mund te jesh dhe nga Kukesi dhe te posedosh me shume kulture qytetare sesa nje tiranas. Pastaj perpara Tiranes ka shume qytete qe mund te flasin per kulture, keshtu mos u mburr se je nga Tirana 3 breza, sepse Tirana para 3 brezash ka qen katund (Te me thoje ndonje Shkoder apo Korce hajde de, po Tiranen ...)

Nese ti e konsideron shkrim idiot, do te thot se ti nuk e kupton fare se c'fare ka dasht te shprehi autori. Per kete mos te vij keq, por nxirr mesime.

Te uroj shendet ne rradhe te pare dhe gjith te mirat.
    Me qe permende Ameriken dhe ditke shume per te po te them se nje nxenes i vitit te pare ne kolegj shkruan me mire se sa autori i ketij artikulli katundaresk.Tani nuk kam ca zgjatem me ty sepse ti pretendon se e ke lexuar kete artikkull por nuk e paske vene re se ky pallautor nuk e permend fare Korcen apo Gjirokastren por Pejen dhe Prizrenin kur flet per qytetet shqiptare.Po ti vazhdo bjeri..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga murik : 07-06-2010 mė 08:14

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    katunar apo rob te trashe nga menja paska dhe n Evrop e ne mes t qytetit,si m thojte nji i njotun qe ka hik qy ne 90 ten...po ne jemi te mire,si thojte Mark Antoni,katnar i keq ene ky....

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ka katunare ne mes qytetit ne cdo ven.
    Kurse ne shqipni drejtojne shtetin katunaret kjo eshte e keqja.
    E ka ne dore shtetin Panco Villa
    E ka lekun e shtetit ne dore katunaria, ka pronat ne dore, investimet, gjithe politiken ekonomike te shtetit.
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    323
    laj e thaj kto kemi,katnaar me prejardhje te hershme o te mo vonshme ka fshati...
    ne krye e n bisht,s diskutohet qe halli modh po s o puna aty vetem,po si i bohet?
    cer duhet me i rrekomandu qe t bohen mo t holl? mo esnafa?

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    "Fshatari me facebook"

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 07-06-2010 mė 13:56

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Nuk e kuptoj se pse vazhdoni te grindeni per nje fakt qe te gjith e shohim por nuk na vjen mire ta pohojme.
    Shqiperia deri ne te kaluaren e afert ka qene e gjitha "katund" e mbushur perplot me katundare.
    Edhe ato pak qytete qe filluan te vine pak "era qytet" me valen e shfrenuar te migrimit brenda vendit keto vitet e fundit i kthyen prap ne origjine.
    Me vjen vertet keq por ai shkrim qe ka bere autori Shinasi Rama eshte nje studim i mirefillte i mentalitetit shqiptar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Shkrim tipik "katundaresk"!

Faqja 5 prej 17 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •