Postuar mė parė nga
Sami Hyseni
nuk jam gjate ne kete forum, por kam lexuar shume..., per tema te ndryshme, interesante, qesharake, te pakuptimta bile mund te them edhe urrejtjenxitese mbrenda popullit tone...pastaj mohime, pohime, diskutime te ndryshme qe edhe une ndonjiher nuk kam qene i mendimit te ndonji mohimi apo pohimi, por nuk kam dashur te shkruaj apo te kundershtoj apo diq tjeter... vetem se ky shkrim me habit pa mase, per faktin se, njerzit, ne baze te veprimeve, sjelljeve, shprehjeve e tj. te tyre, qofshin ato profesionale, shoqerore apo familjare etj. etj. vlersohen si "katundar/fshatare" apo "qytetare". Merreni me mend "dikush" ketu, vetem pse nji njeri peshtyne ne toke, quhet "katunar". Apo vetem pse dikujt nuk i pelqen "politika" e nji politikani qe e udheheqe ate politike, quhet "katunare", apo per shume e shume veprime/sjellje tjera... A mos duhet edhe nji futbollist, i cili nuk luan futboll mire, te quhet katunar?...une do te kisha thene keshtu; nji Politikan i keq qe sdin te bene politike, apo nji njeri me sjellje te kqija i cili peshtyn ne toke( pa lidhje) apo nji futbollist i keq qe nuk din te luaj futbolll apo ...apo...apo....ndersa, Katundare/Fshatare eshte ai i cili jeton dhe vepron ne Katund/Fshat apo Qytetare, ai i cili jeton dhe vepron ne Qytet.
Zoteriun, Hapesin e kesaj teme, do e kisha lut te mos nxise Urrejtje me qellim, tek ky popull i mire, fisnik e bujare. Ose, nese nuk ka nji kokerr tru (kam fjalen per Dije/Dituri) per Gjera te ketilla, me mire eshte te mos mirret me kete profesion.
pershendetje nga katunari
Krijoni Kontakt