Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 84
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga SKRAPARI Lexo Postimin
    pse c`fare i bere grate shqiptare ti, zezake te amerikes? Ato i con shteti ne apartamente falas sepse bredhin si qente dhe nuk dine ta mbajne familjen.
    grate shqiptare duhet te punojne neqofte se jane ngushte ekonomikisht ashtu sic punohet ne gjithe boten. ato duhet ta zgjedhin mire burrin perpara se te martohen, jo te martohen per interes vetem pse nje djal mund te kete vetem nje benx.
    Ndihma duhet sidomos per ato femra qe jetojne nen dhune te vazhdueshme fizike dhe psikologjike. Ne kete rast nuk ndihmohet vetem gruaja, por ne vecanti femijet.
    Se do ndodhin pastaj si ai shqiptari ne Greqi qe perdhunonte femijet e gruaja heshtte se nuk ishte e zonja te jetonte vetem ,apo se e vriste opinioni.

Bato provoje njehere ate dhune ne kurrizin tend pastaj jep mend nese ankohen me te drejte apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 05-06-2010 mė 16:18

Keqtrajtimi i femres behet kudo edhe pse diku me pak apo me shume. Femrat shqiptare sidomos te zonave rurale mund te ndihen me te shtypura sepse vete menyra e jeteses qe ato kane "zgjedhur" (mungesa e shkollimit, punes, etj.) nuk i lejon qe te bejne nje hap te tille. Femrat ne Shqiperi nuk kane frike nga burri sepse kur nje femer keqtrajtohet sistematikisht nga ana fizike, psikologjike, dhe emocionale, dhimbja per te eshte mese normale. Eshte pikerisht opinioni ai qe i ben femrat shqiptare te ulin koken dhe te ngurrojne se beri ate hap te madh. Kot nuk thone: "Me mire te dali syri se sa nami". Fatkeqesisht ne shoqerine patriarkale shqiptare, nami i del gjithmone gruas. Ajo nuk mendon vetem per vete por edhe per opinionin ndaj femijeve te saj, prinderve, te afermeve, etj. Shteti shqiptar nuk i krijon as kushtet me elementare nje femre te dhunuar dhe duke mos patuar mundesi te tjera asaj thjesht i duhet te uli koken dhe te luaj rolin e gruas se urte dhe punetore. Gjithsesi, duket qe dhe femrat shqiptare nuk po rrine aq urte me duke konsideruar faktin qe numri i divorceve eshte rritur jashte mase keto vitet e fundit ne Shqiperi.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Esther* Lexo Postimin
    Gjithsesi, duket qe dhe femrat shqiptare nuk po rrine aq urte me duke konsideruar faktin qe numri i divorceve eshte rritur jashte mase keto vitet e fundit ne Shqiperi.
    Sepse po ndergjegjesohen qe nje jete kane, dhe nuk ja vlen ta cojne dem per nje mashkull qe si meriton.
    Po kuptojne qe jane dhe ato te afta te drejtojne jeten e tyre, mjafton te shkollohen e sigurojne te ardhura te mjaftueshme per te jetuar. Martohesh qe te ndash jeten, gezimet hidherimet, problemet me nje tjeter dhe jo te behesh skllave e mekanizem riprodhimi per te shtuar fisin e burrit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Bato provoje njehere ate dhune ne kurrizin tend pastaj jep mend nese ankohen me te drejte apo jo.
    Unė nė Shqipėri kam lindur dhe jam rritur dhe e di shumė mirė qė atje nuk ka dhunė ndaj femrės. Tė thashė qė raste tė rralla nuk duhen pėrgjithėsuar dhe ato janė zakonisht disa femra qė nuk i binden familjes. Kėto ankesat pėr dhunė nė Shqipėri, pėrdoren si justifikime nga femrat e pėrdala qė duan tė arrijnė atje ku duan, ose qė duan tė pėrligjin jetėn e shthurur qė bėjnė.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ky drifloni e paska mbush temen me foto te grave qe punojn ne komunale, edhe mendon se ky quhet keqtrajtim i gruas!! Ore, do punojn diku edhe ato, apo ti nxjerrim nga puna edhe te rrin ne shtepi pa buk?

Kurse fotot e tjera, ne fshatra te thella te shqiperise vazhdojn te jene gjerat tabu, edhe sado te lodhesh ti apo ndonje tjeter per te ndryshuar mentalitet, ai ska per te ndryshuar edhe per disa 10-tra vjet.

Pse kapeni gjithmone ne dy foto per te perfaqesuar shqiperin?

Ja dhe kjo shqiptare eshte, se ka keqtrajtuar njeri..

There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Unė nė Shqipėri kam lindur dhe jam rritur dhe e di shumė mirė qė atje nuk ka dhunė ndaj femrės. Tė thashė qė raste tė rralla nuk duhen pėrgjithėsuar dhe ato janė zakonisht disa femra qė nuk i binden familjes. Kėto ankesat pėr dhunė nė Shqipėri, pėrdoren si justifikime nga femrat e pėrdala qė duan tė arrijnė atje ku duan, ose qė duan tė pėrligjin jetėn e shthurur qė bėjnė.
    Cuditerisht ato femrat e ''perdala'' i kane burrat te urte. Jane te urte apo i bejne zap ato kete se kam kuptuar.
    Fakti qe ti dhe une s'kemi pare dhune ne famije nuk do te thote qe nuk ekziston.
    Me tha njera qe eshte mosha e mamit tim.
    ''Jam munduar ti shmangem sherreve me burrin vetem e vetem qe femijet e mi te mos shihnin dhune. Nuk desha qe te rriteshin me mendimin qe dhuna eshte dicka normale. Burrin im te rrifte per gjene me te vogel qe si pelqente'', thoshte ajo
    Ti do thuash ajo eshte grua qe shmangte sherret. Ajo eshte grua, por shume e vuajtur nga jeta. Pa pyet burrin e saj. Jam i sigurt qe as e ka idene me te vogel sa ka vuajtur dhe vuan ajo. Si e trembur eshte e shkreta. Nuk hap gojen para burrit. Jete eshte kjo? Ty te duket e drejte?
    Burri i saj eshte nga ata qe te vrasin per moral, dhe vet jane imoral''. Cuditerisht keta qe bejne moral me kane dale gjithmone me amoralet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga esther
    Gjithsesi, duket qe dhe femrat shqiptare nuk po rrine aq urte me duke konsideruar faktin qe numri i divorceve eshte rritur jashte mase keto vitet e fundit ne Shqiperi.
    Po normalisht, edhe ato janė nė rrugėn e shoqeve tė tyre nė perėndim. Shoh se ti qenke e kėnaqur qė nė Shqipėri qenkan rritur jashtė mase divorcet.

Dalėngadalė, edhe atje do tė arrijė puna qė 80% e martesave tė shkojnė drejt ndarjes dhe njerėzit tė jetojnė nė vetmi, duke u kujdesur pėr qentė ose macet.

Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga drifilon Lexo Postimin
    Te nderuare forumiste ju lutem te reflektoni drejtsi e`jo SLLAVIZEM e vereteta eshte kjo askunde ne ballkane apo evrope pastrimin e rrugve dhe tretuareve nuk e bene gjinija femrore perveqe se ne shqiperi ku femra keqtrajtohe sllavizohet nga meshkujt matrapaze DEMBELA te cilet presin qe grate tua sigurojne kafshaten e gojes duke kryer punet te cilate ne realitet ju perkasin atyre meshkujve

Pastrimi i rrugeve renditet ne listen e punve te randa i dedikuara te kryhet nga gjinija mashkullore une kame pasure fatine te shetise dhe shetise ter evropen pore edhe ne asnje vende te vetem dhe asnjeher nuke kame pare qe femrate te bejne pastrimin e rrugve dhe mirmbajtjen e tyr si ky rasti i SHQIPERISE ku ter pastruset te jene FEMRA dhe ate ne te gjitha qytetet e shqiperise kjo eshte qmenduri diskriminime keqetrajtim i femres ne Shqiperi nga meshkujt DEMBELA te cilet ende jetojne me mentalitetin e vjeter KOMUNIST

http://www.shekulli.com.al/2010/01/1...yeqytetit.html

Nuke e kame fjalen ketu per nje femer apo dy femra pore per qindra femra te cilate ne mbremje mund ti shofesh gjith andej tiranes e qyteteve tjera te shqiperise duke kryer pune te renda perderisa meshkujte maskaraje darahiten parqeve rrugve e restaurantave te tiranes grate punojne si sllavne ne vende se te jene ne shtepi dhe ti kryejn punet e shtepise te cilate realishte ju takojne

Te theme te drejten mua me vinte turpe te shetisja ne mbremje ne tirane nga ato femrat te cilat pastronin rruget dhe trotuaret e tiranes perderi sa ato punonin dhe une nje mashkulle te shetisja si IDIOTE edhe pse une nuk isha fajtori i sllavizimit dhe keqtrajtimit te tyre
    Ne fakt ke te drejte. As une s'kam pare femra ketu te pastrojne rruget.
    Po c'te punojne meshkujt ne pastrim aman. Ata s'kane pare fshese me sy ne jeten e tyre. Pastrimi ne SHqiperi supozohet pune femerore, dhe kane per turp te bejne punera te tilla. Megjithate ketu ne Usa ke shume Shqiptar meshkuj qe punojne ne pastrim. U ka ikur turpi me duket.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga drifilon Lexo Postimin
    Te nderuare forumiste ju lutem te reflektoni drejtsi e`jo SLLAVIZEM e vereteta eshte kjo askunde ne ballkane apo evrope pastrimin e rrugve dhe tretuareve nuk e bene gjinija femrore perveqe se ne shqiperi ku femra keqtrajtohe sllavizohet nga meshkujt matrapaze DEMBELA te cilet presin qe grate tua sigurojne kafshaten e gojes duke kryer punet te cilate ne realitet ju perkasin atyre meshkujve

Pastrimi i rrugeve renditet ne listen e punve te randa i dedikuara te kryhet nga gjinija mashkullore une kame pasure fatine te shetise dhe shetise ter evropen pore edhe ne asnje vende te vetem dhe asnjeher nuke kame pare qe femrate te bejne pastrimin e rrugve dhe mirmbajtjen e tyr si ky rasti i SHQIPERISE ku ter pastruset te jene FEMRA dhe ate ne te gjitha qytetet e shqiperise kjo eshte qmenduri diskriminime keqetrajtim i femres ne Shqiperi nga meshkujt DEMBELA te cilet ende jetojne me mentalitetin e vjeter KOMUNIST

http://www.shekulli.com.al/2010/01/1...yeqytetit.html

Nuke e kame fjalen ketu per nje femer apo dy femra pore per qindra femra te cilate ne mbremje mund ti shofesh gjith andej tiranes e qyteteve tjera te shqiperise duke kryer pune te renda perderisa meshkujte maskaraje darahiten parqeve rrugve e restaurantave te tiranes grate punojne si sllavne ne vende se te jene ne shtepi dhe ti kryejn punet e shtepise te cilate realishte ju takojne

Skena te tilla shefe vetem ne shqiperi askunde tjeter ne ballkane dhe evrope por kame friken se ase ne bote ..

Ne korce duke hjekur deboren

Te theme te drejten mua me vinte turpe te shetisja ne mbremje ne tirane nga ato femrat te cilat pastronin rruget dhe trotuaret e tiranes perderi sa ato punonin dhe une nje mashkulle te shetisja si IDIOTE edhe pse une nuk isha fajtori i sllavizimit dhe keqtrajtimit te tyre
    budalla ik dhe meso te shkruash mire ne gjuhen shqipe pastaj hajde e na shit moral ketu ne forumin shqiptar..duket as nuk ja ke dene cka do te thote sllavizim..dhe e perserit disa here megjithese ta vura ne dukje ne shkrimin tim me pare...pastaj nuk je ti ai qe e vlereson gjendjen e femres shqiptare ne shqiperi me nje rrugetim qe ben nga maqedonia ne tirane...duhet te jetosh gjate ne shqiperi,te levizesh qytet me qytet dhe atehere te japesh mendim..megjithese je nje person i vetem dhe mendimi jot nuk vlen per asgje...

femra ne shqiperi punon i dashur pasi eshte krahu i djathte i burrit..nuk eshte e tille qe te prese gjithcka gati ne shtepi..ashtu siq mund te jesh mesuat ti andej nga jeton apo nga vjen..

gjithsesi nuk perben shqetesim ky problem qe te paska bere me turp ty...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 05-06-2010 mė 17:03
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Meshkuj me dallavere, qe mbajne ne goje grate e botes dite e nate, per kete kampjon jane meshkujt Shqiptare!
    S'kane kapacitet te merren me biseda te tjera shoqerore por per grate fitojne medalje per njohurine ahaha per te ardhur keq sa qesharak qe jane.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •