Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148

Question Pas hemorroideve mu shfaq diçka tjetër...

Te dashur miq e shoke virtual-e,

Kam nje halle, qe akoma askujt sja kam tregue dhe ne te vertete spo dije se si ta pershkruaj... mjekun e kam frige sdij pse dhe nuk thone rasteisht se per frige ska ilac...une dua te ju pershkruaj se si po ndihem...

Para disa viteve kisha probleme me hemoroidet dhe kam perdor medikamente dhe jam sherue...;;por pas ketyre me ehste shfaq dicka e ngjashme me hemoroidet qe nuk e dij se cka eshte ...eshte brenda anusit pra seshte jasht , eshte e forte.. me thene si nje kokerr fasuleje ndoshta, dhimbje nuk kam , kam kruerje here pas here ..

Mi thene se eshte kapsllek mundet te jet ndoshta por jam ne hamendje , ata qe kan probleme me kapsllekun dalin rralle jashte (e bejne kaken rrralle) te une kjo ehste tjeter , une dal me veshtiresi por dal shpesh .Dhe urinoje shpesh edhe diten edhe naten , dikush me thote se eshte mire dikush me thote se jam i ftohur ... kush mundet me me ndihmue , cfare semundje ehste kjo si quhet ...

me respekt

stentori
    Ndryshuar për herë të fundit nga Stentori : 01-06-2010 më 14:55
    Experience is the best teacher...

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Mund te jete formuar nje tromboze e vogel nga koagulimi i gjakut, s eshte per tu merakosur shume gjithsesi eshte e keshillueshme nje vizite tek mjeku.

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    hemoroidet sherohen perkohesisht dhe rikthehen gjate jetes
    ka hemoroide te jashtem sikurse edhe hemoroide te brendshem.
    Tek ti mund te jete mund te jete hemoroide i brendshem.Urinimi i shpeshte nuk ka lidhje me hemorroidet, por me teper me prostaten apo infeksion ne urine.

shiko se ka tema per hemorroidet dhe lexoji se jane dhene shume keshilla aty

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Stentori, lexo kete per me teper informacion

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=48874

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Ju faliminderoj per keshillat dhe per pergjigjet e juaja

me respekt

stentori
    Experience is the best teacher...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    ik te mjeku or burr se pa shkuar atje kot qe lexon nat e dit ketu kot e ke,shko sa me shpejt se aq me shum qe vonon aq me keq ben,jo vetem ky rast po cdo semundje ashtu e ka
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga Stentori Lexo Postimin
    Te dashur miq e shoke virtual-e,

Kam nje halle, qe akoma askujt sja kam tregue dhe ne te vertete spo dije se si ta pershkruaj... mjekun e kam frige sdij pse dhe nuk thone rasteisht se per frige ska ilac...une dua te ju pershkruaj se si po ndihem...

Para disa viteve kisha probleme me hemoroidet dhe kam perdor medikamente dhe jam sherue...;;por pas ketyre me ehste shfaq dicka e ngjashme me hemoroidet qe nuk e dij se cka eshte ...eshte brenda anusit pra seshte jasht , eshte e forte.. me thene si nje kokerr fasuleje ndoshta, dhimbje nuk kam , kam kruerje here pas here ..

Mi thene se eshte kapsllek mundet te jet ndoshta por jam ne hamendje , ata qe kan probleme me kapsllekun dalin rralle jashte (e bejne kaken rrralle) te une kjo ehste tjeter , une dal me veshtiresi por dal shpesh .Dhe urinoje shpesh edhe diten edhe naten , dikush me thote se eshte mire dikush me thote se jam i ftohur ... kush mundet me me ndihmue , cfare semundje ehste kjo si quhet ...

me respekt

stentori
    Ta shof shume per te madhe nese bazohesh ne ate se cfare ne te keshillojme dhe nuk shkon te mjeku. Diagnozat nuk mund te percaktohen as nepermjet telefonit as nepermjet forumit.

Mos i degjo te tjeret kur thone: jo kapsllek si i thua ti ( opstipacion ne gjuhen medicinale) jo ftofje jo budalleqe tjera.

Hemoroidet duhet gjithmone te konsiderohen si gjendje prekancerogjene. Ti veq paske pase pervoje me to. Ajo cfare ti duhet te beshe urgjent, eshte kjo:

1. Rektoskpia
    2. Koloskopia

Keto dyja duhet ti shoqerosh gjithsesi me analiza te gjera laboratorike. Cdo gje tjeter eshte jopergjegjesi ndaj vetes dhe ndaj atyre qe te duan.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Ta shof shume per te madhe nese bazohesh ne ate se cfare ne te keshillojme dhe nuk shkon te mjeku. Diagnozat nuk mund te percaktohen as nepermjet telefonit as nepermjet forumit.

Mos i degjo te tjeret kur thone: jo kapsllek si i thua ti ( opstipacion ne gjuhen medicinale) jo ftofje jo budalleqe tjera.

Hemoroidet duhet gjithmone te konsiderohen si gjendje prekancerogjene. Ti veq paske pase pervoje me to. Ajo cfare ti duhet te beshe urgjent, eshte kjo:

1. Rektoskpia
    2. Koloskopia

Keto dyja duhet ti shoqerosh gjithsesi me analiza te gjera laboratorike. Cdo gje tjeter eshte jopergjegjesi ndaj vetes dhe ndaj atyre qe te duan.
    Mjafton anoskopia si fillim. Hemoroidet nuk jane gjendje prekancerogjene, eshte e keshillueshme te behet edhe kolonskopia per te menjanuar ekzistencen e ndonje formimi neoplastik ne kolon ne menyre qe te percaktohet me saktesi diagnoza per hemoroidet sepse shpesh tumoret ne kolon sjellin simptoma te njejte me hemoroidet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Te gjitha problemet intestinale, kan lidhje me menyren e te ushqyerit ajo qe hyn nga goja do dali nga anno gjate ketij procesi kur ushqehesh ne menyre te gabuar lindin probleme.
    Hemoroidet tregojne per nje mbingarkese te melcise me helme te ndryshme dhe papasterti. Hemoroidi ne vetvete eshte nje menyre nje ruge qe gjen organizmi per te nxjerre jashte papasterti te ndryshme.
    Urinimi i tepert mund te kete lidhje nga ndonje infeksion qe merret nepermjet intestinos sidomos tek hemoroidet, sepse parazit(bakterie, o virus) intestinal kalojne ne gjak te cilet kur shkojne ne veshke filtrohen dhe shkaktojne urinim te shpeshte pikerisht per te eliminuar parasitet qe jane futur nga intestino.
    Mundohu te nderrosh menyren e te ushqyerit dhe do rregullohesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 01-06-2010 më 16:58

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    Mjafton anoskopia si fillim. Hemoroidet nuk jane gjendje prekancerogjene, eshte e keshillueshme te behet edhe kolonskopia per te menjanuar ekzistencen e ndonje formimi neoplastik ne kolon ne menyre qe te percaktohet me saktesi diagnoza per hemoroidet sepse shpesh tumoret ne kolon sjellin simptoma te njejte me hemoroidet.

Ti o shoku im, me mua je duke bere gare? Une si mjek e dhash mendimin tim, kurse ti e paske tendin. Krejt ne rregull eshte. Por nje gje me duhet te ta them. Nuk e di ku je ton dhe cfare pervoje ne mjekesi ke. Me anoskopi ( e ketu ku jam une as qe egziston si term e lere me ta perdor dikush) nuk arrine asgje.

Nuk e thash se hemoroidet jan gjendje prekancerogjene, por se duhet te konsiderohen si te tilla.

Kurse sa u perket tumereve te zorres se trashe, simptomet i kan vetem deri diku te ngjashme me hemoroidet. Vetem deri diku edhe ate ne fazat e perparuara te tumorit. E kjo " ngjajshmeri" eliminohet qysh ne seancen e pare me ane te anamnezes dhe nuk ka nevoje per asgje tjeter.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •