Close
Faqja 20 prej 29 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 289
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Jam dakord me ty,por ja qe sa do i emancipuar te jesh mashkulli e ka shum qef rolin e gjelit.
    Keta te rijt e sotem ( per moshen 18-25) mund te them me sinqeritetin me te madh....;Jane brezi me i djegur dhe me kot i te gjithe koherave ne shqiperi...fjalen ETIKE dhe RESPEKT nuk e njohin..e te presesh nga ta te lidhin familje.....
    Ne fakt nga ajo moshe qe ke permendur ti nuk pritet ndonje pjekuri e madhe. Je akoma ne formim e siper. Per familje eshte gjynah te formosh ne ate moshe. Flas per djemte kryesisht, por vlen dhe per femrat.
    Se kuptoj pse jane brez i djegur?
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ne fakt nga ajo moshe qe ke permendur ti nuk pritet ndonje pjekuri e madhe. Je akoma ne formim e siper. Per familje eshte gjynah te formosh ne ate moshe. Flas per djemte kryesisht, por vlen dhe per femrat.
    Se kuptoj pse jane brez i djegur?
    Po te jetosh ne shqiperi do ta kuptosh.
    Ai breaz ( e kam nga pervoja) me ka ndodhur shum shpesh te debatoj biles edhe me studente.....talleshin me mua sepse nuk mund te arrija ta dalloja heroinen nga kokaina dhe mariuanen nga hashashi.....sot ky brez e perdor drogen ne menyre masive...Ja pse eshte brez i djegur....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ai breaz ( e kam nga pervoja) me ka ndodhur shum shpesh te debatoj biles edhe me studente.....talleshin me mua sepse nuk mund te arrija ta dalloja heroinen nga kokaina dhe mariuanen nga hashashi.....sot ky brez e perdor drogen ne menyre masive...Ja pse eshte brez i djegur....
    Varet . Une quaj brezin tim p.sh, se vetem shume pak meshkuj e nisen dhe e perfunduan shkollen e mesme. Mos flasim per shkollen e larte. E kishin mendjen vetem per kurbet. Vetem pas vitit 2000 pati nje ndergjegjesim me te madh nga ana e meshkujve qe duhet shkolla.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Jam dakord me ty,por ja qe sa do i emancipuar te jesh mashkulli e ka shum qef rolin e gjelit.
    Keta te rijt e sotem ( per moshen 18-25) mund te them me sinqeritetin me te madh....;Jane brezi me i djegur dhe me kot i te gjithe koherave ne shqiperi...fjalen ETIKE dhe RESPEKT nuk e njohin..e te presesh nga ta te lidhin familje.....
    Po!Prandaj ketu gjej momentin per te futur ne loje ne brezin e mesem...prandaj ka familje ,qe te drejtoje dhe orientoje kete brez, qe vertet ke te drejte kur thua qe jane te rinj dhe nuk e kane pjekurine e duhur per te mbajtur ne binare familjen qe duan te krijojne ne kete moshe!Une i kam ne shtepi ciftin dhe im bir duke dashur te ruaje rolin e gjelit shpesh ndesh ne kundershtimin tone si prinder dhe hop terhiqet e tani jetojne ne harmoni te plote pas nje eksperience shtate vjecare se bashku me ne ...prape bashke jemi po une nuk ua kam me friken...per te gabuar.Pra edhe ne duhemi degjuar...Respekte HEN-RI!

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Dallime anatomike, fiziologjike, seksuale dhe psikologjike midis femres dhe mashkullit jo domosdomerisht justifikojne pabarazine gjinore.
    Kur flas per pabarazi gjinore une i referohem shperndarjes ne menyre te pabarabarte te se drejtave dhe te mundesive e te dyja gjinive persa i perket pjesmarrjes ne sferat kryesore te shoqerise si politika, ekonomia, kultura, organet drejtuese, biznesi...dhe ne marrjen e vendimeve brenda rrethit familjar nese e shohim kete ne nje kendveshtim me te ngushte.

Pabarazi e cila ne te vertete gjate gjithe historise se njerezimit ka qene ne dem te femres. Kjo si pasoje e konsolidimit te roleve te krijuara qe ne kohen e familjeve primitive ku, normal, rolin dominues e kishte mashkulli sepse dy ishin punet qe i ofroheshin: rritja e femijeve ose sigurimi i familjes me ushqim, strehim dhe mbrojtje. Pra ndarja e roleve ne ate kohe erdhi ne menyre spontane dhe te natyrshme. Por ama njerezimi peson nje evolucion, botekuptimi i njeriut gjithashtu, si edhe interesat, synimet..shkurt duhet te dilet nga ai primitivizem i thjeshte sepse kete kerkon zhvillimi i pashmangshem. Dhe keshtu progresi dhe teknologjia kane avancuar dhe vazhdojne te avancojne por fatkeqesisht mentaliteti i njerezve ka mbetur ne vend numero.
    Pse ndodh kjo gje?

A thua te jete vertete nga paaftesia e femres per tu afirmuar?
    Apo ta kete fajin ego-ja i mashkullit?
    Apo mangesite ne edukimin e mashkullit per te pasur me shume respekt ndaj gjinise se kundert?
    Dhe pse gjinite duhet te kundershtohen njehere? Per force instikti?
    Vertet shoqeria me baza patriarkale ishte me e lumtur dhe funksiononte me mire? Nese po atehere pse ndryshoi?.....kur dicka arrin ne ekuilibrin e duhur nuk ka nevoje per ndryshim..ndersa trasformimi vjen si pasoje e thyerjes se ekuilibrit.

Mendoj qe gruaja dhe burri duhet te bashkepunojne ne funksion te familjes dhe te njeri-tjetrit duke e kompensuar njeri-tjetrin fale aftesive dhe kompetencave te ndryshme qe ata zoterojne.
    Jo vetem burrit por edhe gruas duhet ti jepet mundesia te afirmohet ne jete jo vetem ne planin sentimental/familjar por edhe ne ate profesional/shoqeror.

Le te ushtrojne te dyja palet te drejten e veto-s. Pertej shakave nuk ka rendesi per rregulla kur ka dashuri ne radhe te pare, mirekuptim dhe respekt.

Hierarkia ne raportin femer-mashkull con drejt nenshtrimit dhe diskriminimit dhe si rrjedhoje ne dhune fizike dhe psiqike; individe jo te shendoshe menderisht nuk mund te formojne as nje familje te shendoshe jo me nje shoqeri qe pretendohet te jete e tille.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po!Prandaj ketu gjej momentin per te futur ne loje ne brezin e mesem...prandaj ka familje ,qe te drejtoje dhe orientoje kete brez, qe vertet ke te drejte kur thua qe jane te rinj dhe nuk e kane pjekurine e duhur per te mbajtur ne binare familjen qe duan te krijojne ne kete moshe!Une i kam ne shtepi ciftin dhe im bir duke dashur te ruaje rolin e gjelit shpesh ndesh ne kundershtimin tone si prinder dhe hop terhiqet e tani jetojne ne harmoni te plote pas nje eksperience shtate vjecare se bashku me ne ...prape bashke jemi po une nuk ua kam me friken...per te gabuar.Pra edhe ne duhemi degjuar...Respekte HEN-RI!
    Problemi eshte se keta te rinj sot moralin,etiken, ndergjegjen e shohin me doza pak realiste.
    Mos harroni ku jetojme...Shqiperia bashke me shoqerine tone eshte nje banese me te cmendur dhe te babezitur....Njera pale komandon dhe tjetra mbreteron.......
    Morali është një rregull, parim ose normë e sjelljes, e paravendosur nga një shoqëri, bashkësi, dhe e pranuar nga një njeri për mënyrën e tij të sjelljes dhe e zbatueshme nga të gjithë njerzit e arsyeshëm; ose mësim i vlefshëm në mirësjellje, etikë ose domëthenie praktike e shprehur apo e nënkuptuar në një histori, fabul, ose ngjarje. Etika është shkenca që studion moralin, parimet, normat dhe rregullat e sjelljes së njerëzve në shoqëri. Morali i një shoqërie, i një klase apo edhe i një grupi shoqëror.
    Ndërgjegjja, është forma më e lartë e pasqyrimit të realitetit objektiv si vecori e veprimtarisë së trurit të njeriut dhe si funksion i tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga HEN-RI : 29-08-2010 më 16:02

Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    .......Ne femrat luftojme per barazi gjinore.......

Sipas mendimit tim ti e nderuar i ke perzi gjerat i ke be lesh.

Separi ti i fut nje thes edhe barazine gjinore edhe diskriminimin e femres prej mashkullit.

Separi po te pyes se cka nenkupton ti me barazi gjinore?

Se dyti a te duket e njejte barazia gjinore dhe diskriminimi i femres?

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po ti ma zure fjaline ne fyt! : D
    Ok, do them dicka tjeter, qe te pelqen.
    Ajo eshte se kemi nje problem. Problemi eshte se flasim per "respekt", por pa njohur nje definicion te pershtatshem per kete term. Ndaj secili ia ve ketij termi parafytyrimin e vet personal qe ka per te. Keshtu qe si diktatori, si i miri te gjithe thone per vete: Une respektoj femren.

Une do te te pyes ty apo femrat tjera ne forum ne lidhje me disa shembuj:

Eshte respektim i femres, nese burri:

1. pranon qe gruaja te fyej apo sjellet ashper ndaj anetareve te familjes se burrit?
    2. pranon qe gruaja te kaloje 3 jave pushime verore me shoke e shoqe pa burrin ne nje vend jashte shtetit?
    3. pranon qe gruaja te kete nje dashnor?
    4. pranon qe gruaja te mos beje asnje femij?

Nese pergjigjesh/pergjigjeni me "Po", atehere: Eshte ky respekti, per te cilin flasim ne kete teme? Apo respekti, te cilin e doni te implementuar tek meshkujt shqiptare? Ne nê Perendim e dime se tek disa njerez (burra por dhe gra) keto gjera i takojne "respektit".

Mungon perpilimi i hollesishem dhe adekuat i respektit, per te ditur se per cfare po flasim, nga jemi nisur te shkojme, nga kerkohet nga ne te shkojme, ne cilin aspekt te "ndryshojme".
    Gjithcka ne baze te vendit ku jeton.Nese dikun eshte turp nje sjellje,diku tjeter eshte per t'u lavduar po enjejta sjellje.Psh,po e puthe ne faqe ne vendet islamike nje femer denohesh,ne te kunderten ne vendet europiane ....

Ato pyetjet e larte shenuara,per vendin dhe kulturen tone nuk diskutohen,ose ne kulture te shendoshe as edhe ne vendet me te perparuara bile nuk eshte respekt, por degjenerim.

"(Pyetja e 3-te! chino,mos provoko.Po te me lejonte burri ate ,pse jo ,i kisha thene: (.EUUU BREE PO KSI BURRI TE MIRE SI UNE S"KA NE BOTE).
    E din pse,me kujtove nje barcolete per Gjakovaret:Pse Gjakovari deshiron te kete dashnore?!
    Te tregoj ne shkrimin e radhes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kënga : 30-08-2010 më 02:47

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    haha sa per te qeshur me vjen.Kush flet per moral.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    E gjitha eshte e thjeshte : ) Dmth respekti, sjellja....
    Ti deri diku ke te drejte, ne rastin normal ekzistojne parafytyrime te njejta per respektin, sjelljen e mire. Sepse njerezit pa botekuptim te njejte ne lidhje me respektin nuk do martohe apo bashkohen fare. Por pavaresisht nga kjo, kur flasim ketu, behet fjale per nje numer te papercaktuar te rasteve, cifteve, njerezve e subkulturave tona. Ndaj duhet treguar se pari cfare eshte respekt, cfare mosrespekt, qe te mund te tghirremi pastaj konkretisht ne definicionin per respektin. Se ndryshe secili ia fut per vete: Ma bej kete se eshte respekt, mos ma bej kete se eshte mosrespekt, e keso gjera.

ne jeten e perditshme flet me njerez te ndryshem. Ndodh qe mund ti thuash dicka ofenduese dikujt. Ndoshta ajo qe the ishte pa dashje ndalon veten e pendohesh, mbase nuk eshte as nevoja te kerkosh falje. E keqa qendron tek ato njerez qe ofendojne me vetedije edhe mendojne me veten e tyre 'mire ja bera'. Apo ofendojne edhe as nuk e kane idene qe po e bejne kete sepse eshte sjellja normale e tyre (per fat te keq e sheh shume ne Shqiperi kete te fundit).
    Po keto raste secili i denon. Nuk besoj se ka numer qe ia vlen te ceket te meshkujve as ketu e as diku tjeter qe thone se keshtu eshte mire, keshtu duhet bere.

Jo jo kuptohesh mire ne cfare do te thuash, por ti i bie thelle, kurse une i bie ne siperfaqe. Dmth per mua eshte e thjeshte respekti, prsh kur flas me ty te respektoj, kur i drejtohem Batos nuk e respektoj sepse nuk e ka fituar ate respekt ndaj menyres sesi mendon e cila mua me duket ofenduese.
    Po, por ti prape se prape nuk mund te thuash me siguri se me ke respektuar mua. Sepse kjo varet edhe nga "bota ime e brendshme". Nese jam tip me radius te mburrjes prej kilometrash, veshtire se do te "ngopesh" etjen time per respekt. Ketu e shoh shpesh here burimin e problemit. Vej re ndonjehere, nese te ndodh.

Ah kete nuk e paskam lexuar ne cfare kontekst eshte thene, nejse te jap pergjigje. Ti je nga Kosova....rri se je mire nuk po lexoj te qahen cikat e Kosoves per respekt.
    Per mua s'ka lidhje, a qahen a jo. Sepse njeriu mund te jete i palumtur edhe kur nuk qane.

Kur u ri-ktheva mbas shume vitesh ne forumin Shqiptar lexoja shkrime nga meshkujt ketu jam cuditur e me duheshe te mesohesha apo pershtatesha menyres sesi mendojne e cila ishte/eshte ofenduese ndaj normales te jetes sime. Te me pyesesh pse? Nuk ja di pergjigjen saktikisht. Respekti mbi te gjitha ndihet!!!!
    Edhe une te njejten gje e kam verejtur. Por hajde te mos e kufizojme drejtesine vetem tek gjinia perkatese. Une nuk shoh vetem sjellje/shprehje te keqia te meshkujve, por edhe te femrave. Edhe keto duhet t'i marresh ndonjehere ne kritike. Se ndryshe krijon bindjen se te intereson vetem drejtesia ndaj femrave. I ndeshni meshkujt me nje mentalitet konfrontues ne ate kuptim sa qe objektivisht mund te mendosh se nuk e keni per drejtesine, por e keni per zaptim te pozicioneve dominuese, tregon nje lloj feminizmi dhe ate nje feminizem agresiv, te cilit si mashkull eshte e pamundur t'i bashkengjitesh pa hedhur poshte dinjitet e cfaredo qe ia vlen te kete.

Ahhh s'ka gje se e kuptova, do ta kete lirine kur ta lidhesh me femije ahah :P
    E kunderta eshte e verteta. Por do duhej te thellohesha me shume sesa qe i ben mire temes per te treguar se si eshte puna.

Faqja 20 prej 29 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •