Close
Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 289
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Perralla me mbret po na flet? Burri si dha shkollimin, por e c'perqendroi nga mesimet.
    E po ti kembengule duke thene se burri s'mund te bej gruan e suksesshme. Une ta solla shembullin qe tregon se kjo gje - teorisht - nuk mund te perjashtohet. Tani me duhet te degjoj fajesime tua, perse e gjeta shembullin? S'ka lidhje perderisa jemi vetem miq virtuale, kryesorja nuk japim te kuptojme se edhe ne jete te perditshme praktikojme keso veprimesh, se atehere bisedimet marrin kahje kretesisht tjeter.

Ai qe do grua te suksesshme martohet me nje grua te suksesshme. Ai qe e merr te vogel nuk e merr qe ta bej te suksesshme, por e kunderta. Do ta kete poshte vetes. E kemi pare sa kane funksionuar keto lloj martesash.
    Per cfare po flasim tani, per partnerin ideal? Po nuk e refuzon kush gruan e suksesshme, jo. Por e refuzon gruan qe eshte problematike, qe i mungon aftesia e gjykimit te drejte, qe i ve vlerat e saja negative (egoizmin, nevojen e cmendur per pavaresi absolute, anarkine) mbi vlerat e familjes dhe tjereve (veprimin unik, harmonine). Ky lloj gruaje mund te ekzistoje ne cdo shtrese: Prej analfabeteve deri tek akademiket, prej shtepiakeve deri tek grate qeveritare.

Pak me lart ke permend qe fjalen e fundit e jep burri. Burri e vendos cfare eshte e drejte apo jo? Burrat sipas teje jane te pagabueshem ne gjykim?
    Nese burri thote qe nuk do shkosh te takosh familjen tende se keshtu dua une. (Kjo ndodh shume te injorantet , fanatiket, xhelozet) Gruaja c'duhet te thote ne kete rast? Rrofsh o burre. Shyqyr qe te kam ty?!
    Te dy vendosin c'eshte me e mira per familjen. Nuk ka ketu per te luajtur rolin e gjelit te krekosur.. Kur gjykimet ne familje behen te njeanshme, ate familje e merr lumi.
    Edhe nej here: Jo vendime te njeanshme. Jo burri vendose cdo here drejte. Jo nenshtrim te gruas. Por ne raste ku duhet veprimi i perbashket, dhe nuk ka argumente bindese per mendimin e gruas, burri duhet te vendos. Kjo nenkupton kycje te plote te gruas ne lojen e vendimmarrjes. Por burri e ka voten e fundit, kur situata eshte pat ne cdo aspekt. Kjo per shkak se ndryshe do kete diskrepanca, do te hidhej poshte uniteti familjar. Per te parandaluar kete, duhet te kete dike, i cili ne fund te fundit vendos ne nje menyre.

Kjo ka dallim nga ajo sic e shpreh ti mendimin tim. Edhe pse nuk thashe gje tjeter qe ne fillim.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ti po i perverton shembujt hipotetike qe po i shtroj per te konkretizuar se si mendoj. Prandaj po me duhet te perseritem. Nuk eshte ashtu sic shkruan aty lart ne te kuqe, rastet qe i shtrova ishin tjetersore.
    Te pelqen te flasesh me shembuj, dicka qe une e bej rralle sepse shembujt nuk kane te mbaruar. Por meqe do po te jap nje ketu. Gruaja do ti dergoj leke nenes se saj sepse eshte semure ja $300 edhe burri nuk bie dakort me shifren i duket shume thothe $100. Por gruas i duket e domosdoshme shifra qe ka ndermend por nga zenkat tani thote per $200…prap burri s’bie dakort me shifren qendron tek $100, nejse gruas i merzitet edhe ben ashtu sic I thote zemra i dergon nenes $200-cen. Tani kush e mori vendiminin ketu?

Mund te jete qe eshte dashuria shume e madhe sa qe ngulfate. Por nuk eshte nje nder gabimet kruciale, gjerat per te cilat mund te shokohesh, te thuash: Si mundi te beje keshtu!! Per me teper kemi vetem nje jete. Ndoshta vetem nje dashuri. Dhe ngjitemi per te dyja, nga frika te mos t'i humbasim.
    Pse te kesh frike, kur femra eshte me ty eshte me TY….nuk e konceptoj dot pse e kujt duhet ti ruheni. Cjane keto femra koti qe ja ke friken e humbasjes. Ceshte kjo lidhje koti qe ske besim tek njeri-tjetri.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Po po, por ne kete rast mungon veprimi unik. Keshtu mund t'ia bejme cdo here. Kur eshte ne pyetje te dalurit jashte, s'behet nami. Por ka situata, ku nevoja per veprim unik eshte me e qarte. P.sh. tek pyetja e te shkuarit ne ditelindje tek miku i perbashket, ne dasem familjare, e keso gjera.

Perndryshe ideja e jote e mos nxitimit te gjerave eshte e arte.
    Jo qe them se e kam cdo here, por e pranoj si qellim qe ia vlen te synohet.
    Po tek sebepet asnjeri nga cifti nuk mund te beje naze sepse sebepet ndodhin zakonisht nga te dyja familjet. Nqs ajo s'vjen psh tek dasma e kusheririt tend , as ti sdo ikesh tek dasma e kusheririt te saj . Pra askush nuk mund te hapi telashe te tilla se ato mund te behen aq problematike sa mund ti japin fund lidhjes ose marteses. Ne sebepe gjerat jane reciproke , keshtu qe asnjeri nga patneret nuk guxon ti futet ketyre problemeve.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin

Edhe nej here: Jo vendime te njeanshme. Jo burri vendose cdo here drejte. Jo nenshtrim te gruas. Por ne raste ku duhet veprimi i perbashket, dhe nuk ka argumente bindese per mendimin e gruas, burri duhet te vendos. Kjo nenkupton kycje te plote te gruas ne lojen e vendimmarrjes. Por burri e ka voten e fundit, kur situata eshte pat ne cdo aspekt. Kjo per shkak se ndryshe do kete diskrepanca, do te hidhej poshte uniteti familjar. Per te parandaluar kete, duhet te kete dike, i cili ne fund te fundit vendos ne nje menyre.

Kjo ka dallim nga ajo sic e shpreh ti mendimin tim. Edhe pse nuk thashe gje tjeter qe ne fillim.
    I re rreth e rrotull por prape ne nje vrime i re fyellit. Qe vulen e ve mashkulli, do apo s'do femra.
    Po verjani vulen aman, se gruaja gjen rruge te tjera kur burri nuk heq dore nga vula. I thote ok si te duash ti, dhe nga mbrapa ben c'ti doje qejfi. Te dy felici e contenti. Burri se i vuri vulen, dhe gruaja qe beri ate qe deshi.

Ne nje cift normal vendimet merren se bashku. Shqyrtohen dy alternativat nese jane te ndryshme dhe te dy se bashku pasi kane degjuar gjykimin e secilit, zgjedhin alternativen me te mire. Ja keshtu. Nuk ka pune per fjale te fundit.
    Feelings change - memories don't.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Te pelqen te flasesh me shembuj, dicka qe une e bej rralle sepse shembujt nuk kane te mbaruar. Por meqe do po te jap nje ketu. Gruaja do ti dergoj leke nenes se saj sepse eshte semure ja $300 edhe burri nuk bie dakort me shifren i duket shume thothe $100. Por gruas i duket e domosdoshme shifra qe ka ndermend por nga zenkat tani thote per $200…prap burri s’bie dakort me shifren qendron tek $100, nejse gruas i merzitet edhe ben ashtu sic I thote zemra i dergon nenes $200-cen. Tani kush e mori vendiminin ketu?
    Flas me shembuj jo sepse me pelqen, por n kete teme kemi shume terme abstrakte, duhen shembuj qe te tregohet se per cfare konkretisht behet fjale..

Tek shembulli qe ke treguar, ndjej keqardhje per sjelljen e burrit. Kur nena eshte semure dhe kur behet fjale per nje shume te tille, dhe kur parate ekzistojne, eshte e pakuptueshme te kete biseda te tilla, kembengulje te burrit ashtu sic e tregon ti. Ne kete rast nuk ekziston ajo situata pat sic them une. Sepse ketu mendimi i gruas ka argumente mbipeshuese. I tille eshte argumenti i semundjes se nenes. Ky s'kalohet dot. Perpos nese p.sh. parate qe duhet te dergohen tek nena i duhen burrit dhe gruas apo femijeve per "mbijetese". Ketu burri duhet te veproje sic kerkon gruaja.

Por edhe ky shembull tregon se nuk jane kuptuar rastet e mia qe i ndertoja. Kur ka argumente qe mbipeshojne, burri s'ka hapesire per vendimmarrje ne koke te veten.

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    I re rreth e rrotull por prape ne nje vrime i re fyellit. Qe vulen e ve mashkulli, do apo s'do femra.
    Po verjani vulen aman, se gruaja gjen rruge te tjera kur burri nuk heq dore nga vula. I thote ok si te duash ti, dhe nga mbrapa ben c'ti doje qejfi. Te dy felici e contenti. Burri se i vuri vulen, dhe gruaja qe beri ate qe deshi.

Ne nje cift normal vendimet merren se bashku. Shqyrtohen dy alternativat nese jane te ndryshme dhe te dy se bashku pasi kane degjuar gjykimin e secilit, zgjedhin alternativen me te mire. Ja keshtu. Nuk ka pune per fjale te fundit.
    Po mia!Kjo duhet arritur ne cift!Mirekuptimi mendoj une eshte nje celes suksesi ne cfit!

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    mirekuptimi!!! ska dashuri po pati mirkuptim....ska barazi gjinore...

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Edhe toleranca ndikon ne mbarevajtjen e puneve ne familje...

i/e regjistruar Maska e jeta_ime
    Anëtarësuar
    16-09-2010
    Vendndodhja
    aty ku eshte gjithnje me mire
    Postime
    190
    Me sa shohe qenka zhvilluar nje debat i madhe ketu.
    Per mendimin tim,para marteses duhet te ulen dy partneret bashk,dhe te diskutojne gjerat,ta kete cdo njeri te qarte qe nuk eshte nje loje. Praa,duhen te funksionojne se bashku.
    Se ne fund te fundit,martesa behet me qef,pasi e kuptojne qe dojne te kalojne jeten me ate person...
    Ok,eshte e ditur qe aty ktu do kete probleme,mosmarrveshje mire po,keto duhet te tejkalohen dhe te mos harrojme qe kete pune e kemi bere me qef,dhe pasi kemi vendos te krijojme nje familje,ateher duhet pa diskutime te funksionojme bashk...
    Ai qe eshte ma i suksesshem te sjelle me shume ne familje,ai qe eshte me pak,te sjell me pak.
    Me duket apsurde te diskutohen ca kam une te drejte e cka ka ai.

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga jeta_ime Lexo Postimin
    Me sa shohe qenka zhvilluar nje debat i madhe ketu.
    Per mendimin tim,para marteses duhet A ulen dy partneret bashk,dhe te diskutojne gjerat,ta kete cdo njeri te qarte qe nuk eshte nje loje. Praa,duhen te funksionojne se bashku.
    Se ne fund te fundit,martesa behet me qef,pasi e kuptojne qe dojne te kalojne jeten me ate person...
    Ok,eshte e ditur qe aty ktu do kete probleme,mosmarrveshje mire po,keto duhet te tejkalohen dhe te mos harrojme qe kete pune e kemi bere me qef,dhe pasi kemi vendos te krijojme nje familje,ateher duhet pa diskutime te funksionojme bashk...
    Ai qe eshte ma i suksesshem te sjelle me shume ne familje,ai qe eshte me pak,te sjell me pak.
    Me duket apsurde te diskutohen ca kam une te drejte e cka ka ai.
    Po jeta_ime!Ashtu eshte sa je e dashuruar dhe sa je e pamartuar...pastaj seksi qe e quan veten superior fillon e merr frenat e puneve dhe te drejtimit ne familje pa perfillur mendimin e bashkeshortes dhe shpesh edhe gabim kur e kane thone do te behet keshtu si them une dhe pike...dhe ku eshte mirekuptimi pastaj ketu?

Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •