Close
Faqja 25 prej 39 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 390
    Qeveria shqiptare duhet t'i informoje qytetaret shqiptare mbi rregullat e kalimit ne vendet e listes Schengen dhe fondet minimale qe kerkohen ne postat kufitare te cdo shteti.

Ne qofte se qytetaret nuk kane fondet e duhura, atyre mund t'u refuzohet kalimi ne keto vende, siē qe rasti i nje cifti shqiptar nga Maqedonia, te cileve ju refuzua hyrja ne Belgjike sepse kishin 52 Euro me pak se minimumi i lejuar.

Qytetaret shqiptare serish do te jene ne mbikqyrje te rrepte nga autoritetet kufitare dhe te emigracionit: per shembull biletat e avionit duhet te jene me rikthim, ndryshe refuzohet hyrja ne vendet Schengen.

Atyre qe shkelin afatet e qendrimit, ose kerkojne azil, do t'iu refuzhet hyrja ne vendet Schengen nga 3 deri ne 5 vjet.

Atyre qe kyejne vepra penale do t'iu mohohet hyrja pergjithnje.

Ketu jane lista e vendeve te Schengenit dhe fondet minimale qe do t'iu kerkohen qytetareve tane:

* Austria - Prova tė fondeve vlerėsohet nė baze te rasteve
    * Belgjika - 38 euro ne dite per qytetaret qe vizitojne familjare apo miq dhe 50 euro per ata qe prenotojne hotel
    * Republika ēeke - 0. 5 herė minimumin jetik nė ditė nėse qėndrimi nuk kalon 30 ditė. 15 herė minimumin jetik nėse qėndrimi i kalon 30 ditė, ndėrsa kjo shumė do tė rritet dyfish pėr ēdo muaj tė qėndrimit. Shuma tė reduktuara me 50% pėr udhėtarėt nėn moshėn 18
    * Danimarke - 350 DKK (50 euro) per cdo dite te qendrimit
    * Estoni - 600 EEK (38.5 euro) per cdo dite te qendrimit
    * Finlande - 30 euro per cdo dite te qendrimit
    * France - 56,20 euro nė ditė, ekuivalente me pagėn minimale (SMIC) nė baza ditore
    * Gjermani - 45 euro per cdo dite qendrim
    * Greqi - 20 euro nė ditė me njė minimum prej 100 euro. Sasi tė zvogėluar me 50% pėr tė miturit tė cilėt janė pjesėtarė tė familjes sė udhėtimit
    * Hungari - 1000 HUF (3.6 euro) per cdo hyrje
    * Itali - 1 deri ne 5 dite shume fikse 269.60 euro / 6 deri ne 10 dite shuma per dite 44.93 euro / 11 deri 20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 51.64 euro + 36.67 euro / 20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 206.58 euro + 118.79 euro
    * Latvia - 10 LVL (14 euro) ne dite per qyetaret qe vizitojne familjare apo miq dhe 30 LVL (42.3 euro) per ata qe prenotojne hotel
    * Lituani - 40 euro per cdo dite qendrimi
    * Luksemburg - Prova tė fondeve vlerėsohet nė baze te rasteve
    * Malte - 37 euro per cdo dite te qendrimit
    * Poloni - PLN 100 (25.4 euro) per cdo dite te qendrimit
    * Norvegji - 500 NOK (62 euro) per cdo dite te qendrimit me miq apo familjare
    * Sllovaki - 3450 SKK (114.51 euro) per cdo dite te qendrimit, shuma ulet 50% per udhetare nen 16 vjec
    * Slloveni - 70 euro per cdo dite qendrimi, shuma ulet 50% per te miturit te cilet jane pjesetare te familjes se udhetimit
    * Spanje - 57,06 euro nė ditė, me njė minimum prej 513.54 euro pėr person
    * Suedi - 360 SEK (38.67 euro) per cdo dite te qendrimit

Keto jane per momentin kerkesat, me vone te shohim.
    Revolution 1848

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Gjithsesi sipas meje po ekzagjerohet nje cike dhe po behet me alarmante se c'eshte. Policia kufitare MUND te bej pyetje apo te kerkoj ndonje dokument por nuk eshte e thene se do jete keshtu ne menyre taksative per te gjithe. Megjithate te presim edhe 24 ore edhe do i kemi idete me te qarta.

Ska lidhje se pyetjet e kerkesat do ti kesh ne shtetin e huaj e jo ne Shqiperi.
    nuk besoj. kontrolli me i madh zakonisht eshte ne nisje. keshtu ka qene gjithmone...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hajde rregulla hajde... Lum punonjsit e aeroporteve e porteve ne Shqiperi. Do rrini dhe te numerojne se sa lek ka cdo person... rehat fare!

Nje pyetje kam, deri ne cilen moshe nje femije quhet minoren e nuk udheton dot pa dike shoqerues? Nuk besoj se behet fjale per moshen 18vjecare apo jo?

La vita non si spiega, si VIVE!

Dark Angel Maska e smokkie
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin

* Itali - 1 deri ne 5 dite shume fikse 269.60 euro / 6 deri ne 10 dite shuma per dite 44.93 euro / 11 deri 20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 51.64 euro + 36.67 euro / 20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 206.58 euro + 118.79 euro
    Faleminderit EuroStar1 per informacionin.

Nuk e kuptoj kete
    20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 206.58 euro + 118.79 euro.
    Ma shjpego pak te lutem.
    Cdo gje eshte relative...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Nje pyetje kam, deri ne cilen moshe nje femije quhet minoren e nuk udheton dot pa dike shoqerues? Nuk besoj se behet fjale per moshen 18vjecare apo jo?
    jo. zakonisht eshte mosha 16 vjec, por duhet te dihet rregullorja e kompanise ajrore.

sdq. edhe nje femije i vogel fare mund te udhotoje vetem, (flas per moshen 6-7 vjec) por ka disa burokraci... te gjitha kompanite kane nje sherbim te posacem me pagese ekstra. http://www.alitalia.com/IT_IT/help/popup_umnr.htm

une mbaj mend qe heren e pare qe kam pas udhetuar pa prinder kam qene 13 vjec...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 14-12-2010 mė 05:37
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar mė parė nga smokkie Lexo Postimin
    Faleminderit EuroStar1 per informacionin.

Nuk e kuptoj kete
    20 ditė fikse + shuma ditore pėr person: 206.58 euro + 118.79 euro.
    Ma shjpego pak te lutem.
    Keto jane mbledhjet e diteve + nje shume e vendosur mbi ditqendrimet shtese qe jan perfshire ne tarifa.

Sa me shum qendrim , aq me shum kosto.

Pershendetje udhetarve drejt endrres europiane
    Revolution 1848

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Keto jane mbledhjet e diteve + nje shume e vendosur mbi ditqendrimet shtese qe jan perfshire ne tarifa.

leri more njerzit te dalin.

apo dolem ne dhe ...temen te tjerve.

dilni o shqiptar boni qejf.

ps.japim dhoma me qira

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    jo. zakonisht eshte mosha 16 vjec, por duhet te dihet rregullorja e kompanise ajrore.

sdq. edhe nje femije i vogel fare mund te udhotoje vetem, (flas per moshen 6-7 vjec) por ka disa burokraci... te gjitha kompanite kane nje sherbim te posacem me pagese ekstra. http://www.alitalia.com/IT_IT/help/popup_umnr.htm

une mbaj mend qe heren e pare qe kam pas udhetuar pa prinder kam qene 13 vjec...
    E di per kompanite ajrore te huaja edhe per brezin tone (megjithse nuk e di c'moshe ke ti), sepse edhe vete kam udhetuar e vogel, por me lindi dyshimi tani qe u liberalizuan vizat.
    Vjet ne aeroport rastisi qe te udhetoja me djalin e nje kusherire 14 vjec i cili nuk kishte ende pemesso sepse rezultonte ne permesson e te atit (bashkim familjar) por ne aeroport ne itali i nxorren probleme. Nderhyra une duke thene qe eshte me mua qe e lane te kaloje por me bene sh te qarte qe ne Itali nuk kthehet dot pa njerin prinder...e u detyrua i ati erdhi ne shqiperi edhe e mori. Tani me keto ligjet e reja, me lindi dyshimi...se kur vjet, ende pa ligj nuk e lejuan dike qe jeton ne itali te kthehej, imagjino ca mund te behet me ato qe jetojne ne shqiperi. Ja kam cik friken kompanive shqiptare, se ca nuk pret nga ato! Nejse,me teper per kuriozitet

La vita non si spiega, si VIVE!

Dark Angel Maska e smokkie
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

Mund te me tregosh ku i gjej keto informacione?
    Faleminderit.
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    leri more njerzit te dalin.

apo dolem ne dhe ...temen te tjerve.

dilni o shqiptar boni qejf.

ps.japim dhoma me qira; )
    Per person,apo per ēift e ke llafin?

Sa e ke ēmimin?

Kam nje bodrum 25meter kuadrat,e kam te mobiluar,dhe eshte dhe me ngrofje

Te interesuarit te mos ken frike,se jemi mbi nivelin e detit

Cmimi per ēift,15 Euro per nje nat

Ju uroj te gjith Shqiptareve qe dalin nga teritori i Shqiperise,mbas dates 15 Dhjetor,udhetim te mbare,dhe me mend ne koke,dilni boni qejf,shikoni familjet e juaja,dhe kthehuni perseri,qe te mos humbisni shancin per me vone

Faqja 25 prej 39 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •