Pyetjet dhe pergjigjet jane perkthyer nga websiti i kishes katolike Stokolm www.fragaprasten.nu dhe tema ka te beje me krijimin, njeriun dhe domethenien e jetes mbi toke. Ne vazhdim do te publikoj te perkthyera shume pyetje dhe pergjigje qe kane lidhje me kete teme.
pershendetje. Une nuk dua te tallem por dua te shtroj nje pyetje per te cilen kerkoj nje pergjigje serioze. Jam i teri ateist. Kur erdhen dy njerez nga kisha dhe me pyeten per tu krezmuar, une u thashe direkt jo, por ata me dhane nje gazete qe fliste per kishen dhe ne faqen e pare ishte shkruajtur. "Neqoftese ti ben vetem ate qe te tjeret thone, ti nuk po ben jeten tende". Posi une mendoj se njeriu nuk ben nje jete si te tjeret thone, neqoftese njeriu angazhon jeten e tij "nje krijuesi ", atje lart, per te cilen nuk ka asnje deshmi se Ai eksiston.pyetja eshte si me poshte
Pershendetje. Nuk ka asnje lloj deshmie te Zotit e cila ndertohet ne mbartjen e deshmive shkencore pasi Zoti si definicion nuk eshte dicka materjale dhe shkenca eshte e angazhuar ne drejtim te botes materjale. megjithate ka disa shkencetare pershembull nje pjese jane fizikante qe megjithate besojne se nje Zot ka krijuar gjithshka. Si mund te shpjegohet ndryshe Big Bang. Prejardhja e eksplozionit eshte prejardhja e universit e cila dikund duhet ta kete prejardhjen. Kjo nuk ka ardhur nga asgjeja. Neqoftese eksplozioni dhe universi erdhi nga asgjeja, atehere asgje nuk ka qene si nje dimension tjeter atje ku asgje do te thote mungese materie. Nga ana tjeter atje ka fryme, shpirtra dhe e cila nuk eshte materjalizuar. Nje deshmi tjeter e Zotit eshte pula dhe veza. Pula ka dale prej vezes dhe veza prej pules. Neqoftese kthehemi mbrapsht dalim tek hallkat e evolucionit, peshqit, Big Bang dhe perpara Big Bangut.pergjigja e babait(priftit) Daniel
Charles Darwin besonte ne Zot dhe ai mendonte se Zoti kishte vendosur ne natyre ligjet qe drejtonin evolucionin.
Ai qe vuri bazen per teorine e Big bang ishte shkencetar dhe prift katolik dhe quhej George Henri Lemaitre. Niels Stensen shkencetar dhe ipeshkv katolik beri zbulime te rendesishme ne paleontologji dhe stratigrafine ndermjet zbulimit te fosileve. Gregor Johann Mendel vendosi bazen per gjenetiken me eskperiment e tij.
Krijoni Kontakt