Kam marr shume mesazhe per kete thenje duke me keshilluar dhe sygjeruar se kam gabuar ne formulimin e kesaj thenje. Mirpo duke e dite se thenjet zakonisht per tu kuptu nga te tjeret, duhet te interpretohen nga autori i asaj thenje, keshtu qe po e jap interpretimin tim.
"Zoti ekziston vetëm për njerëzit e mirë"
Zakonisht njerzit e mire nuk bejne keq, e duan njeri-tjetrin dhe rrespektojn urdherat dhe obligimet e Zotit, d.m.th kete cilesin e "Njeriut te mire" e fiton ne saje te perkushtimit te besimi ne Zot, sepse njeriu i mire i bene veprat e mira ne saje te asaj qe shpreson se do ta shperblej Zoti per veprat e mira te tij qe i bene dhe nuk bene keq sepse i frikesohet denimit te Zotit.(d.m.th kemi ndergjegje te mire ketu)
Ndersa "Njeriu i keq", zakonisht njeriu i keq ka nje veprimtari negative ne jete dhe eshte i prirur per te verpu keq dhe per te bere gjera te keqija dhe krejt kjo eshte si pasoje se tek ky njeri nuk existon besimi ne Zot dhe kesisoj nuk ka ndergjegje per veprimet e tij se nje dite ka per te dhene pergjegjesi apo llogari ndaj Zotit per veprimet qe bënë. Thjesht pasi qe nuk ndalon te beje keq vazhdimisht ateher nuk rrespekton urdherat dhe ndalesat e Zotit dhe kesisoj nuk e beson edhe e injoron existencen e Zotit, sepse nuk e rrespekton Zotin dhe obligimet qe ka ndaj Tij.
Keshtu qe njeriu i keq eshte jasht meshires se Zotit sepse vet veprimtaria e keqe e njeriut te keq eshte jasht keshillave te Zotit qe ia ka dhene permes librave hyjnore qe existojn dhe qe ftojn per moral dhe ndalim nga e keqja.
Perfundim: "Njeriu i mire vepron mire, sepse existon Zoti për të (shpreson ne shperblim), ndersa njeriu i keq, vepron keq sepse nuk existon Zoti për të(ska ndergjegje se do jap pergjegjesi para Zotit, pasi qe per te nuk existon)"
Lejohet mendimi ndryshe ndaj kesaj thenje, sepse eshte vetem mendimi im i mbeshtetur poashtu ne mendimin dhe ligjiken time.
Krijoni Kontakt