Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7

Tema: krem karamel

krem karamel

Pėrbėrėsit

6 veze
    1 lt qumesht
    nje pakete vanilje
    1/2 kg sheqer
    per karamelin: 5 luge sheqer ,

Pergatitja:

Se pari pergatisni karamelin duke perzier mire sheqerin deri sa t’e perfitoni nje leng ngjure kafe te cilin do ta shperndani neper tasa.Nga ana tjeter zijeni qumeshtin ne nje tenxhere dhe lijeni te ftohet pak.
    Ne nje tas hidhni duke perdorur mikser vezet se bashku me sheqerin dhe vaniljen deri sa te behen si shkumbe.Me pas perzijini me qumeshtin e vaket ne zjarr te ulet.
    Shperndajeni kete mase neper tasat qe hodhet kremin e karamelit si per pare dhe lijeni te ftohet ne frigorifer per disa ore
    kthejini tasat mbrapsht ne menyre qe karameli te vere siper dhe zbukurojeni me fela qitroje.
    GOOD luck
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Pėrbėrėsit

6 veze
    1 lt qumesht
    nje pakete vanilje
    1/2 kg sheqer
    per karamelin: 5 luge sheqer ,

Pergatitja:

Se pari pergatisni karamelin duke perzier mire sheqerin deri sa t’e perfitoni nje leng ngjure kafe te cilin do ta shperndani neper tasa.Nga ana tjeter zijeni qumeshtin ne nje tenxhere dhe lijeni te ftohet pak.
    Ne nje tas hidhni duke perdorur mikser vezet se bashku me sheqerin dhe vaniljen deri sa te behen si shkumbe.Me pas perzijini me qumeshtin e vaket ne zjarr te ulet.
    Shperndajeni kete mase neper tasat qe hodhet kremin e karamelit si per pare dhe lijeni te ftohet ne frigorifer per disa ore
    kthejini tasat mbrapsht ne menyre qe karameli te vere siper dhe zbukurojeni me fela qitroje.
    GOOD luck
    Mamaja ti thote,shum mire;Por kur si ben vete...nuk ka rendesi...se si piqet..

i sa i poshter po une gatuaj qe e vogel
    mami ri ne shpi me vete
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    i sa i poshter po une gatuaj qe e vogel
    mami ri ne shpi me vete:p
    haha....Te besoj,qe gatuan vete.Po per ti ngrene kush i han?...

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    un i bie shkurt , meqe e kam qef shume krem karamelin ne dyqan jan ca kutija qe e kan te gatshem ne forme pluhuri qe mos lodhesh lol , i shton vetem pak qumesht dhe e zien ne stufe deri sa fillon trashet pastaj e hedh ne tasa te vegjel dhe e le ne frigorifer

Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    un i bie shkurt , meqe e kam qef shume krem karamelin ne dyqan jan ca kutija qe e kan te gatshem ne forme pluhuri qe mos lodhesh lol , i shton vetem pak qumesht dhe e zien ne stufe deri sa fillon trashet pastaj e hedh ne tasa te vegjel dhe e le ne frigorifer
    Eni mir ben se nuk kemi shume kohe se punojme po une mundohem mos blej shume gjera te gatcme
    1.pse shija e kutive te konservuara nuk krahasohet me ate qe e ben vete
    2.per shendetin kemi kaq shume armiq cdo dite skemi pse ti futim edhe ushqime ose embelsira te gatcme
    nuk them te gjithe njerez jemi po edhe te kemi njecik kujdes nuk eshte keq

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    jam dakort ne fakt shija kur e gatuan vete eshte shume me e mire

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •